Cinjenica je da ce canabis postati legalan svugdje u svijetu u narednih nekoliko godina.
Naravno kako to biva i mi cemo pratiti ostatak svijeta i uvesti to.
Zar ne mozemo jedno biti inovativni kad smo vec ujebani i uzeti dio kolaca Amsterdamu te odrediti jedan grad u BiH i u njemu legalizirati prodaju canabisa sa THC-om sa party zonom.
Prednosti:
- Turizam bi ozivio u nekom gradu - npr Tuzla jer je povezana dobro sa ostatkom europe wizzairom
- Kroz Turizam bi se povecao broj zaposlenih - i mali dio kolaca od amsterdama je dovoljan
- Postali bi pioniri u toj industriji
- Kroz legalizaciju canabisa bi drzava zaradila pare od poreza prodaje
- Rasteretili bi policiju - hmmm
- Ko zeli duvati i sada duva samo bi proizvodi postali jeftiniji i kvalitetniji
- Trenutno od prodaje profitiraju samo kriminalci
Puno je razloga zasto ce se canabis legalizirati u europi (u americi je vec u toku) - ko ne vjeruje neka malo procita, sto ne bi jednom otvoreni i novativni a ne uvijek zatucani.
DISCLAIMER: Ne konzumiram canabis, ali ne smatram da je razlika u poredjenju sa alkoholom sto vise ne cini ovisnim.
Ljudi su odrasli ako ima prkeo 18 godina i zeli to koristiti neka koristi, naravno zabraniti za omladinu.
Legalizirati canabis u BiH - Turizam
Moderator: anex
-
zlajapravaraja
#2 Re: Legalizirati canabis u BiH - Turizam
Pa još imamo Hercegovinu sa idealnom klimom za uzgoj...
-
Tempo
- ZeModerator
#3 Re: Legalizirati canabis u BiH - Turizam
jes... turisti jedva cekaju da dodju u bosnu i da napuseni bauljaju po šipovu i zavidovicima.
-
PRO165
#4 Re: Legalizirati canabis u BiH - Turizam
Legalizacija će vjerovatno biti.
Sa ekonomske strane ja se bojim "hype"-a.
Svaka će budala zasadit pa će tržište biti preplavljenjo.
I onda će iz "Udruženja Etički uzgajivač" kriviti državu zbog niske cijene.
Već viđeno smilje, krastavac, malina...
Sa ekonomske strane ja se bojim "hype"-a.
Svaka će budala zasadit pa će tržište biti preplavljenjo.
I onda će iz "Udruženja Etički uzgajivač" kriviti državu zbog niske cijene.
Već viđeno smilje, krastavac, malina...
- Dope_Man
#5 Re: Legalizirati canabis u BiH - Turizam
Slazem se sa idejom. Ni sam nit podrzavam, nit sam ikad konzumirao, ali cinjenica je da legalizacija ide u USA i EU sve sire i ne bi bilo lose tako stvoriti "zelenu zonu" i uzet koju kintu na tom.
-
zlajapravaraja
#6 Re: Legalizirati canabis u BiH - Turizam
Nije nikad konzumirao, a nick mu "Dope Man"Dope_Man wrote:Slazem se sa idejom. Ni sam nit podrzavam, nit sam ikad konzumirao, ali cinjenica je da legalizacija ide u USA i EU sve sire i ne bi bilo lose tako stvoriti "zelenu zonu" i uzet koju kintu na tom.
- Dope_Man
#7 Re: Legalizirati canabis u BiH - Turizam
Znam da je ironija teska, ali je istinazlajapravaraja wrote:Nije nikad konzumirao, a nick mu "Dope Man"Dope_Man wrote:Slazem se sa idejom. Ni sam nit podrzavam, nit sam ikad konzumirao, ali cinjenica je da legalizacija ide u USA i EU sve sire i ne bi bilo lose tako stvoriti "zelenu zonu" i uzet koju kintu na tom.
- Bosanac sa dna kace
#8 Re: Legalizirati canabis u BiH - Turizam
Jugoslavija je do medjunarodne zabrane 1980tih bila jedan od najvecih proizvodjaca konoplje.
Treba dozvoliti proizvodnju svih vrsta te biljke.
Naime, od iste se najjednostavnijim tehnikama obrade moze se dobiti nekih 150 razlictih proizvoda (hrana, tekstil, papir, gradjeviski materijal...).
Buduci da smo zemlja gdje ima jako puno industrijskog zagadjenja ova biljka je jako pogodna jer cisti i zemljiste i zrak. Razlicite vrste konoplje jednostavnim navodnjavanjem i pravilnim djubrenjem mogu narasti i preko 4 metra u visinu samo tokom jedne godine! Sve vrste biljke su poznate po tome sto zadrzavaju zemljiste te se time moze sprijciti erozija. Kao sto je vec navedneo raste i preko cetiri metra, pa tako na mnogim mjestima u BiH gdje je vrsena eksploatacijama, tzv. ''kopovima'' mogla bi se zasaditi ova biljka s ciljem da se to zemljiste iskoristi i da neobradjeno, bez ikakve vegetacije, ne odsijava radijajciju i sve ostale vsrte zagadjenja stetne za okolinu.
Vec postoje istrazivanja kako je konoplja djelotvorna kod ciscenja zemljista zagadjenog radijacijom i teskim metalima koja dokazuju da ova biljka jednostavno ''jede'' radijaciju i metale i direktno, bez ikake bojazni moze biti koristena, cak kao i hrana!
Veca bi korist bila da se ista biljka dozvoli....Ali dok nama dodje iz dupeta u glavu voz ce odavno proci....
Treba dozvoliti proizvodnju svih vrsta te biljke.
Naime, od iste se najjednostavnijim tehnikama obrade moze se dobiti nekih 150 razlictih proizvoda (hrana, tekstil, papir, gradjeviski materijal...).
Buduci da smo zemlja gdje ima jako puno industrijskog zagadjenja ova biljka je jako pogodna jer cisti i zemljiste i zrak. Razlicite vrste konoplje jednostavnim navodnjavanjem i pravilnim djubrenjem mogu narasti i preko 4 metra u visinu samo tokom jedne godine! Sve vrste biljke su poznate po tome sto zadrzavaju zemljiste te se time moze sprijciti erozija. Kao sto je vec navedneo raste i preko cetiri metra, pa tako na mnogim mjestima u BiH gdje je vrsena eksploatacijama, tzv. ''kopovima'' mogla bi se zasaditi ova biljka s ciljem da se to zemljiste iskoristi i da neobradjeno, bez ikakve vegetacije, ne odsijava radijajciju i sve ostale vsrte zagadjenja stetne za okolinu.
Vec postoje istrazivanja kako je konoplja djelotvorna kod ciscenja zemljista zagadjenog radijacijom i teskim metalima koja dokazuju da ova biljka jednostavno ''jede'' radijaciju i metale i direktno, bez ikake bojazni moze biti koristena, cak kao i hrana!
Veca bi korist bila da se ista biljka dozvoli....Ali dok nama dodje iz dupeta u glavu voz ce odavno proci....