Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

karanana

#1 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by karanana »

da da i da. 100 puta sam glaso za da na istim pitanjima kao ovo na ovom forumu, ali ne vidim nikakav progres po tom pitanju.
Margita81

#2 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by Margita81 »

Za legalizaciju.
Osim sto bi stali ukraj svodnicima, zene koje se bave time bi mogle da imaju zdravstveno i penziono, trgovina zenama i djevojcicama koje sluze kao sex robinje po raznim rupetinama bila bi svedena na znatno manji broj slucajeva, a i drzava bi imala cara.
Ovako, pravit cemo se da to ne postoji i hajmo se pretvarat da smo moralno drustvo jer ako ne pricamo o tome mozda se i ne desava...
almir90

#3 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by almir90 »

Nemojte biti smiješni, mi nemamo mehanizam da porezne utaje i prevare od legalnih firmi naplatimo, ne znam kako mislite dovesti kriminalce (droga, prostitucija itd.) u red, da poštuju zakon.
Margita81

#4 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by Margita81 »

almir90 wrote:Nemojte biti smiješni, mi nemamo mehanizam da porezne utaje i prevare od legalnih firmi naplatimo, ne znam kako mislite dovesti kriminalce (droga, prostitucija itd.) u red, da poštuju zakon.

Naravno.
Ovo je bilo iznosenje licnog stava i misljenja, jasno je da mi nismo u stanju donijeti i primjeniti najjednostavnije i najnuznije zakone ovo ostaje u domenu fantazije. :)
almir90

#5 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by almir90 »

Lucky Strike wrote:Sta ako negdje u BIH postoji čovjek koji je po svojoj prirodi sramežljiv i ne zna prici djevojci , muca kad razgovara sa njima, nikad nije razmjenio poljubac sa curom, a o sexu da ne pričamo..

Jel taj čovjek ima osnovno ljudsko pravo na sex pa makar platio za isti Magdaleni iz Ukrajine?

Ili mu je vječna opcija gosp. Desanka.?
Uvijek ima lokalnih kurava koje se guze za lovu. Imaš i sada osobe koje se bave prostitucijom. Legalizacija neće ništa dobro donijeti, jer se sa tim poslom bave samo teški kriminalci, i sad ćeš ti njih ubijediti da oni redovno plaćaju obaveze, da djevojke redovno idu na kontrole? Uglavnom, da ne duljim dalje, to kod nas nije moguće. Razlog, već naveo, mi ne možemo kontrolisati legalne firme, koje se bave trgovinom roba, koje su legalne za prodaju, kako ćeš kontrolisati "prodavnice ljubavi".? Nikako!
friskyoreo

#6 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by friskyoreo »

U kvazi drzavi prepunoj laznih moralista?! Taj film necemo gledati...
yoda82

#7 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by yoda82 »

almir90 wrote:
Lucky Strike wrote:Sta ako negdje u BIH postoji čovjek koji je po svojoj prirodi sramežljiv i ne zna prici djevojci , muca kad razgovara sa njima, nikad nije razmjenio poljubac sa curom, a o sexu da ne pričamo..

Jel taj čovjek ima osnovno ljudsko pravo na sex pa makar platio za isti Magdaleni iz Ukrajine?

Uvijek ima lokalnih kurava koje se guze za lovu. Imaš i sada osobe koje se bave prostitucijom. Legalizacija neće ništa dobro donijeti, jer se sa tim poslom bave samo teški kriminalci, i sad ćeš ti njih ubijediti da oni redovno plaćaju obaveze, da djevojke redovno idu na kontrole? Uglavnom, da ne duljim dalje, to kod nas nije moguće. Razlog, već naveo, mi ne možemo kontrolisati legalne firme, koje se bave trgovinom roba, koje su legalne za prodaju, kako ćeš kontrolisati "prodavnice ljubavi".? Nikako!
Sigurno da bi u ovoj uslužnoj djelatnosti bilo jako teško provesti kontrolu , ali ne i nemoguće. U ostalom ne vidiš šta bi legalizacija lošeg mogla donijeti. Ionako se ko god hoće može i sada prostituisati, a žene/djevojke koje se bave tim poslom imaju skoro nikakva prava, a država nema ništa od toga. Čak šta više troši dosta para bezuspješno pokušavajući da zabrani prostituciju.
Znači i ja glasam za DA.
Last edited by yoda82 on 18/03/2015 11:59, edited 1 time in total.
broj dva

#8 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by broj dva »

------------
Koja bola ljudska prava ? Niko na svjetu nema "ljudsko pravo" ni na sta. Sva "prava" sto ih imamo su iluzija i tanja su od kore hljeba, s tim sto su neka drustva bolja u sprovodjenju iluzije. Nek na svjetu nestane struje na 7 dana pa ces vidjet kako su duboko usadjena ta "ljudska prava".
A da je srece bilo bi pravo na makar blowjob...
Naslovnica

#9 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by Naslovnica »

Prvo legalizovati vutru, onda kurave.
8-)
franceska

#10 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by franceska »

Ja sam definitivno za, ali čisto sumnjam da bi to kod nas moglo. Ponajviše iz razloga što smo mala i nazadna sredina, pa ne vidim baš da bi se ijedna žena deklarisala kao prostituka :-)
VCorp

#11 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by VCorp »

Lucky Strike wrote:Pozdrav za forumasice. :D Nesto razmisljam.>.

Da li ste za legalizaciju prostitucije u BIH i da li vam je to, u drustvenim okvirima gledano, prihvatljivo?

Mislim.. Svi muskarci vole seks, naravno, i postavljam ovo pitanje, jer ima nas zagorenih :D, koji nemaju djevojke i visak energije moraju potrositi na nesto.

Pa razmisljam.. Jel okej ako zelim(o) da imamo dostupne zene za potrosnju, kad i kako zelimo za novac?

Dodjes, vidis, probas, i platis.. :lol: :D

Jos ako bi se moglo moglo i legalizovat, i drzava bi mogla da kroz razne poreze da uzima svoj dio , pa bi to doprinjelo boljoj ekonomskoj situaciji u citavoj nam voljenoj BIH.

Mislim... Ono.. Jel okej da dok setate ferhadijom da vidite izlog u kojem stoji Magdalena iz Ukrajine i za samo , recimo 50 KM nudi da vam pokaze DŽENNET..? :D

Da li bi pristali da okusite njene usluge i inace, jel osudjujete zene koje se bave tim poslom? Posao kao i svaki drugi, po meni..

Nesto sumnjam da bi bilo domacih koka, pa bi morali da uvozimo iz Ukrajine nazalost.. :(

Ovo pitanje postavljam jer sam nedavno trazio tako nesto za seks, i puni oglasi zena (DOMACIH), ali nesto ne vjerujem da se bave tim zanimanjem,
vise iz zajebancije stavljaju te oglase.. A opet nikad ne znas da li cete neki njen lola uhvatiti i prebit i otet ti i pare i uzitak..

Sve okej, a nekad i guglanje žena dosadi, svi bi mi rado da vidimo uzivo. I da se malo opustimo.. :D

Pozdrav.
U društevnim okvirima BiH je prihvatljivo samo da si šupak i lopov, što si veći više te vole.

Definitivno sam za legalizaciju.

1) Prostitucija se svakako dešava a većinom su žene žrtve u tom poslu pa bih zato legalizirao da mogu da pošteno zarađuju, da plaćaju poreze što bi pomoglo nama i da im ide staž, da su zdravstveno osigurana ali i osigurane od terora podzemlja.

2) Bolesti. Mi nikada nismo imali neku veću epidemiju veneričkih bolesti ali to ne znači da ne poznajemo ljude koji su oobijali bolesti od sifilisa do AIDS -a itd ... U kontroliranim uvijetima pri legalnoj prostituciji ovakve stvari se mogu dovesti na najmanji nivo umjesto da se polupijani kamiondžija istresa u sred šume za deset maraka na nekoj djevojci i popuši kakvu bolesti ili joj prenese, pa onda dođe kući pa guzi ženu pa eto još većeg problema. U mom gradu je bilo par takvih slučaja.

3) Sex turizam. Mislim da tu ne treba ništa posebno dodavati već samo pogledati Red Light District u Amsterdamu i koliko se tamo zaradi.

No meni se čini da se ovdje misli samo na žene što je pogrešno jer se prostitucijom bave i mlađi muškarci tako da se ni to ne treba zaboraviti.

Nećeš se šetati Ferhadijom već se takvi kompleksi prave dalje od centra bilo kojeg grada u određenim dijelovima. Pa nemaju ni Austrijanci javne kuće tamo.

Ne osuđujem ni muškarce ni žene, ako mogu zaraditi na tome onda neka i zarade ali legalno jer prostitucija neće nestati NIKAD dok je ljudi.

Bilo bi domaćih koka, ne boj se ti ništa. Ono što svi znaju a očito naša policija žmiri na to je da dosta kafana po vukojebinama u Federaciju BiH dovlači koke iz RS -a i obrnuto. Tako da se za to nemaš šta bojati, pare su svima drage a pogotovo u našoj državi.

Znam da će i biti negativnih komentara ali samo da vas podsjetim na jednu stvar - Holanđani, Austrijanci i još mnoge zemlje imaju legalnu prostituciju i ukoliko mislite da smo mi pametniji od njih onda trebate reći nekome da vam odvali šamar pa da se probudite malo i vidite realnost.
sema911s

#12 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by sema911s »

Legalizovat I dozvolit da se otvori firma(pravno lice) pdv nakacit I Nek zaradjuju,.

I onako u zakonu postoji zanimanje prodavacica ljubavi,.

Ima zdravstveno, penziono sigurno dobru platu
Ridjobrki

#13 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by Ridjobrki »

franceska wrote:Ja sam definitivno za, ali čisto sumnjam da bi to kod nas moglo. Ponajviše iz razloga što smo mala i nazadna sredina, pa ne vidim baš da bi se ijedna žena deklarisala kao prostituka :-)
Pa ionako se deklarišu kao starlete i modeli i tako to.

Lucky Strike wrote: Mislim... Ono.. Jel okej da dok setate ferhadijom da vidite izlog u kojem stoji Magdalena iz Ukrajine i za samo , recimo 50 KM nudi da vam pokaze DŽENNET..? :D
Ne bi bilo okej u Ferhadiji, trebalo bi jednu sporednu ulicu na Čaršiji tamo rezervirati za to i preimenovati je u Mindžiluk.
__Phoenix__

#14 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by __Phoenix__ »

U zemlji koja ne može da zaštiti običnog radnika od raznih zlostavljanja na poslu, vi bi da legalizujete prostituciju, nevjerovatno...
RtrnOfSalisbury

#15 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by RtrnOfSalisbury »

ako ce to oborit cijene, nek je vala legalizuju.
sema911s

#16 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by sema911s »

__Phoenix__ wrote:U zemlji koja ne može da zaštiti običnog radnika od raznih zlostavljanja na poslu, vi bi da legalizujete prostituciju, nevjerovatno...

Zavisi kako kojeg radnika,
yoda82

#17 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by yoda82 »

__Phoenix__ wrote:U zemlji koja ne može da zaštiti običnog radnika od raznih zlostavljanja na poslu, vi bi da legalizujete prostituciju, nevjerovatno...
Sreća pa su sad prostitutka zaštićene :zzzz:
SaraFina

#18 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by SaraFina »

Definitivno za legalizaciju no ne iz razloga koje se tiču udovoljavanja muškom rodu nego zbog samih zena koje se bave tim poslom.

Obzirom da je to posao ograničenog roka trajanja, u nekim poznim godinama zenama s tim zanimanjem dala bi se organizirati kakva takva sigurnost.

Zatim tu je pored socijalnog i zdravstveno odiguranje i sl.

Bolje bi se zastitile od raznoraznih makroa koji ih podvode i uzimaju im dio zarade..

Bez obzira na motive koje zenu natjeraju na prostituciju sigurna sam da im je ipak taj zaradjeni kruh sa sedam kora.
jao_situacije

#19 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by jao_situacije »

otkad je prostitucija/kurvaluk posao
ne kontam kako sex može biti posao :?
Sunny-7

#20 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by Sunny-7 »

Lucky Strike wrote:Pozdrav za forumasice. :D Nesto razmisljam.>.

Da li ste za legalizaciju prostitucije u BIH i da li vam je to, u drustvenim okvirima gledano, prihvatljivo?

Mislim.. Svi muskarci vole seks, naravno, i postavljam ovo pitanje, jer ima nas zagorenih :D, koji nemaju djevojke i visak energije moraju potrositi na nesto.

Pa razmisljam.. Jel okej ako zelim(o) da imamo dostupne zene za potrosnju, kad i kako zelimo za novac?

Dodjes, vidis, probas, i platis.. :lol: :D

Jos ako bi se moglo moglo i legalizovat, i drzava bi mogla da kroz razne poreze da uzima svoj dio , pa bi to doprinjelo boljoj ekonomskoj situaciji u citavoj nam voljenoj BIH.

Mislim... Ono.. Jel okej da dok setate ferhadijom da vidite izlog u kojem stoji Magdalena iz Ukrajine i za samo , recimo 50 KM nudi da vam pokaze DŽENNET..? :D

Da li bi pristali da okusite njene usluge i inace, jel osudjujete zene koje se bave tim poslom? Posao kao i svaki drugi, po meni..

Nesto sumnjam da bi bilo domacih koka, pa bi morali da uvozimo iz Ukrajine nazalost.. :(

Ovo pitanje postavljam jer sam nedavno trazio tako nesto za seks, i puni oglasi zena (DOMACIH), ali nesto ne vjerujem da se bave tim zanimanjem,
vise iz zajebancije stavljaju te oglase.. A opet nikad ne znas da li cete neki njen lola uhvatiti i prebit i otet ti i pare i uzitak..

Sve okej, a nekad i guglanje žena dosadi, svi bi mi rado da vidimo uzivo. I da se malo opustimo.. :D

Pozdrav.
Maksuz pozdrav za forumasice, na ovakvoj temi?! :facepalm:
piupiu

#21 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by piupiu »

jao_situacije wrote:otkad je prostitucija/kurvaluk posao
ne kontam kako sex može biti posao :?
Od pamtivijeka. Ne kaze se dzaba ‘najstariji zanat na svijetu’. :wink:

Ja sam uvijek za legalizaciju, ne zato da bi se pokretacu teme poboljsala ponuda, nego da bi se zastitile zene (i muskarci, naravno) koji se bave tim poslom.
sinuhe

#22 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by sinuhe »

Kako bi se te žene zaštitile? Obično postoji neki razlog zašto su te žene prostitutke a nije riječ lakom novcu. Ko će te probleme riješavati? Šta kad poslije posla odu kući?

Inače nemam ništa protiv prostitucije.
VCorp

#23 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by VCorp »

sinuhe wrote:Kako bi se te žene zaštitile? Obično postoji neki razlog zašto su te žene prostitutke a nije riječ lakom novcu. Ko će te probleme riješavati? Šta kad poslije posla odu kući?

Inače nemam ništa protiv prostitucije.

Pa šta danas kada poslije posla odu kući ? Šta ti kada odeš kući ? Je li bilo koga briga za tebe i šta ti radiš sa svojim životom ? Ovako će imati zaštitu, neće im moći ulaziti svaka budala, imat će zdravstveno osiguranje, preglede i ići će im radni staž. Zar nije to ono o čemu svi sanjaju ? Ionako nas jebu političari pa neka i njih guze za pare, makar će imati posao.
sinuhe

#24 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by sinuhe »

Najbolja zaštita u Bosni im je anonimnost a od neoporezovanih prihoda neka plaćaju zdravstveno. Vjerujem da se bolje čuvaju od prosječnih kona.
Alkos

#25 Re: Legalizacija prostitucije u BIH? DA / NE

Post by Alkos »

Image
Post Reply