Legalizacija marihuane

vivace

#76 Re: Legalizacija marihuane

Post by vivace »

Innovation wrote:
miki.ba wrote: Opet ponavljam, još nije zabilježena smrt kao posljedica konzumiranja marihuane.
Od nje se pocne. :run:
ali su zabelezene mentalne bolesti kojima je marihuana bila okidac.
vivace

#77 Re: Legalizacija marihuane

Post by vivace »

erwz634w6z wrote:
vivace wrote:samo da se ukucam da sam za legalizaciju marihuane.
i prostitucije
da i prostitucije.
MrBega

#78 Re: Legalizacija marihuane

Post by MrBega »

vivace wrote:samo da se ukucam da sam za legalizaciju marihuane. pricao mi je jedan narkos da spricaju nekim otrovima marihuanu i u tom slucaju je opasna, ali kad je prirodna,nista ne smeta.
Kad prskaš paradajz opasno je, ganja moze izazvati psoholosku ovisnost koja se razlikuje od fiziicke ovisnosti koje stvaraju neki narkotici. Ja ne mogu da prihvatim izraz "droga" kad se priča o travi i gluposti o "stepenici" prema jačim drogama, to bi značilo i da ko puši cigarete samo je pitanje vremena kad ce preko trave zavrsit ne znam ni ja, na heroinu, a preko pive na kokain.
Lealizacija je teško moguca, ali dekriminilazicija nesto drugo i može se provesti. Dozvolite ljudima da imaju pravo uzgojiti sebi 4 5 stabljika i problem rješen
Ja pušim (marijuanu) tacno 20 godina, i nikad mi nije palo na pamet da povucem malo bijelog ili žutog,o igli da ne govorim, mada sam imao mogucnost. U svakom slučaju malo edukacije nije na odmet, procitajte ili pogledajte o cannabisu kroz vjekove i njegovu mogucu upotrebu danas, a na kraju krajeva šta koga boli kurac šta ja unosim u svoj oranizam sve dok ne ugrožavam druge
Last edited by MrBega on 08/06/2013 20:59, edited 1 time in total.
chupacabra

#79 Re: Legalizacija marihuane

Post by chupacabra »

Ne pocne se nista od nje. Ja uzgajam par svojih stabljika od kvalitetnog afganskog sjemena i koristim je rekreativno pa jos nisam zavrsio ni na cemu niti imam zdravstvenih a ni mentalnih problema od iste. Nema boljeg sredstva za ubijanje stresa. Naravno sve umjereno, ne valja piti a ni pusiti vutru svaki dan.
славянин

#80 Re: Legalizacija marihuane

Post by славянин »

chupacabra wrote:Ne pocne se nista od nje. Ja uzgajam par svojih stabljika od kvalitetnog afganskog sjemena i koristim je rekreativno pa jos nisam zavrsio ni na cemu niti imam zdravstvenih a ni mentalnih problema od iste. Nema boljeg sredstva za ubijanje stresa. Naravno sve umjereno, ne valja piti a ni pusiti vutru svaki dan.
HinduKush jele :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#81 Re: Legalizacija marihuane

Post by Velkoski »

Ima drotova na forumu ba :mrgreen:
chupacabra

#82 Re: Legalizacija marihuane

Post by chupacabra »

Ne brini, ja sam trenutno van njihove jurisdikcije. U mjestu gdje trenutno zivim, zakon dozvoljava do 5 stabljika za licnu upotrebu. Prodaja i transport su zabranjeni, ali neces ici u zatvor za licnu upotrebu. Sve u okviru zakona.
MrBega

#83 Re: Legalizacija marihuane

Post by MrBega »

chupacabra wrote:Ne brini, ja sam trenutno van njihove jurisdikcije. U mjestu gdje trenutno zivim, zakon dozvoljava do 5 stabljika za licnu upotrebu. Prodaja i transport su zabranjeni, ali neces ici u zatvor za licnu upotrebu. Sve u okviru zakona.
Baš tako, sve u jednoj rečenici" Prodaja i transport su zabranjeni, ali neces ici u zatvor za licnu upotrebu"
webby-x

#84 Re: Legalizacija marihuane

Post by webby-x »

Alfons Kauders wrote:Kad bi legalizovali lahke droge, drzavna sehara bi bila bogatija, a te iste pare bi izbili iz dzepa organizovanog kriminala. Sto da ne? Legalizovati da se prodaje s markicama po apotekama, a u isto vrijeme uvesti drakonske kazne za one koji nastave raditi ilegalno, ili prodavati maloljetnicima.
:thumbup:

Samo, protiv legalizacije je najviše mafija.
Njima bi kruh iz ruka uzeo.
Također, tu je i balkanski religijski mentalitet, lažni konzervatizam.
Zato teško da to kod nas prođe.
hali gali halid

#85 Re: Legalizacija marihuane

Post by hali gali halid »

Platformas

#86 Re: Legalizacija marihuane

Post by Platformas »

Apsolutno za legalizaciju ali živimo u takvom društvu da to dugo, jako dugo neće biti moguće. Prvenstveno zbog religijskih zajednica i lažnog morala koji ovde vlada.
swanfilter

#87 Re: Legalizacija marihuane

Post by swanfilter »

славянин wrote: :-) Ne nego je sorta iz porodice sativa-canabisa.Pod tim "umjetan" stvarno ne znam sta mislis.
Pod umjetan sam mislio na mnogo umjetnog svijetla, raznih dodataka za vise THC-ja i brzi rast, kao i drugih elemenata koji bas ne utjecu dobro na psihu, na dugi rok upotrebe. A, ako ti mislis na outdoor skunk, to nije isto ...
славянин

#88 Re: Legalizacija marihuane

Post by славянин »

swanfilter wrote:
славянин wrote: :-) Ne nego je sorta iz porodice sativa-canabisa.Pod tim "umjetan" stvarno ne znam sta mislis.
Pod umjetan sam mislio na mnogo umjetnog svijetla, raznih dodataka za vise THC-ja i brzi rast, kao i drugih elemenata koji bas ne utjecu dobro na psihu, na dugi rok upotrebe. A, ako ti mislis na outdoor skunk, to nije isto ...
Da tu si upravu jer dosta forsiraju koristenje UV lampi,raznih djubriva i manipulistu rezimom dan/noc ali sad rade to i sa ostalim sortama....
Inace za psihu nijednu sortu nije dobro precesto koristiti :D
swanfilter

#89 Re: Legalizacija marihuane

Post by swanfilter »

славянин wrote:Da tu si upravu jer dosta forsiraju koristenje UV lampi,raznih djubriva i manipulistu rezimom dan/noc ali sad rade to i sa ostalim sortama....
Inace za psihu nijednu sortu nije dobro precesto koristiti :D
Naravno da forsiranje nije ok, iz iskustva znam. Ali, recimo, 2-3 mjeseca redovnog uzivanja dobre skunare napravi bitnu razliku u poredjenju sa, recimo, veoma dobro uzgojenom domacicom. Covjek, ako prati, uvidi blage promjene u glavi :-)

Problem je danas naci dobru domacu jer svi sto rade pali po skunku zato sto je IN i donosi pare. Da si uspjesan pri uzgoju skunka vani, moras biti majostor zanata. U BiH je, vjerujem, veoma malo takvih .. Ala kakim ...

Inace, teska smo mi zemlja za promjene kada su ovakve stvari u pitanju. Ne ocekujem da se bilo sta ljudima olaksa u narednih 100 godina ..
pemanapemani

#90 Re: Legalizacija marihuane

Post by pemanapemani »

Legalizovanjem bi se smanjila upotreba kod rizičnih kategorija, tj. djece.
Kada počneš pušiti sa 14, 15 godina puno je veća mogućnost da ćeš početi konzumirati nešto jače ili će marihuana biti, kako je već neko naveo, okidač za psihičku bolest.

Nije sve baš tako kako piše i kako propisuje Svjetska zdravstvena organizacija. Ne bi samo mafija bila na gubitku, nego i farmaceutske kompanije, a kod nas i država.

Savršen primjer manipulacije je stevia. Biljka koja je do tristo puta jača od konzumnog šećera i potpuno bezopasna za dijabetičare. Do prije par godina je bila zabranjena, a oboljelima su preporučivali "natren" i ostali hemijski otpad.
Drugi, još savršeniji primjer monopola velikih kompanija je kopriva. Biljka koja sadrži skoro sve vitamine i minerale, te od koje se dobiva savršeno gnojivo u poljoprivredi. EU se trudi da perfidno zabrani upotrebu, jer bi kompanije koje proizvode umjetna gnojiva bile na gubitku.

Nije baš sve kako piše u knjigama.
Ništa mi nije bilo ljepše nego dobro se napušiti i raditi, fizički ili umni posao, svejedno. Znači, sve je individualno.

Da se razumijemo, naše društvo još nije "zrelo" za legalizaciju, a ko zna da li će ikada i biti. Digla bi se kuka i motika, od religijskih poglavara do "patriota" sa svih strana, koji su uvjereni da bi marihuana smanjila borbenu moć određenog naroda u nekim budućim sukobima. :-)
malo R

#91 Re: Legalizacija marihuane

Post by malo R »

Tesla10 wrote:
certified_fascist wrote:
Tesla10 wrote:Ja sam protiv legalizacije !
A hoćeš li nam reći i razlog, ili je to samo 'nako jer je u modi biti protiv legalizacije?
Kao prvo, ja ne idem niti u đamiju, niti u crkvu, niti u sinagogu, da to odmah raspravimo.
Razlog zbog kojeg sam ja protiv legalizacije marihuane je taj, što je nauka dokazala da marihuana izaziva kratkoročne prekide memorije, te još neke probleme vezane za funkcije ljudskoga tijela ! Dalje,THC (delta-9-tetrahidrokanabinol), koji je aktivni sastojak u marihuani, uzrokuje gašenje mnogih normalnih neuroprocesa koji se odvijaju u našem hipokampusu te time usporava proces pamčenja (ne vjerujem da bi neko normalan ovakvu stvar sebi želio). Ali ovo nije sve. Marihuana narušava i osjećaj za vrijeme. Osobe koju su napušene marihuane, često navode osjećaj uznemirenosti, pretjerane uzbuđenosti ili imaju onaj osjećaj viška energije. I još jedna zanimljiva stvar je to, što je marihuana u interakciji i sa dopamin i sa ACh sustavom. A to opet znači da prilikom konzumiranja marihuane, srce počinje da brzo kuca, dok mozak nije nizašto u tome trenutku ! Mislim da sam ti dao svoje objašnjenje u ovome svome postu.
Pa dobro, a koji su negativni efekti konzumiranja marihuane? :D
hrastov žižak

#92 Re: Legalizacija marihuane

Post by hrastov žižak »

malo R wrote:
Pa dobro, a koji su negativni efekti konzumiranja marihuane? :D
veća potrošnja u dijelu budžeta koji koji se kanališe u frižider
malsal

#93 Re: Legalizacija marihuane

Post by malsal »

Marihuana nije bezopasna, i treba biti kontrolisana substanca. Nema smisla da djeca i tinejdzeri rolaju.
Ali je mnogo manje opasna od duhana ili alkohola, i jedini razlog sto je ilegalna je americki rat protiv droga.
Taj rat je jednako pravedan i moralan kao americki rat protiv terorizma, ili komunizma.
Naravno da ce se marihuana legalizivrat, taj trend je vec krenuo. U mnogim drzavama je dekriminalizirana, u nekim legalna, a medicinska marihuana vise nije nista neobicno.
Razlozi legalizacije su
ekonomski (pogledajte koliko se obrne love na marihuani u Amsterdamu ili u Kaliforniji)
politicki - sve vise ljudi uvidja besmislenost zaknonski kazni za jointe i rekreativno pusenje
moralni - kad su cigare, alkohol, oruzje...legalni, zasto ne bi biljka koja raste u prirodi
teoloski - za one koji vjeruju, bog kaze da nam je dao sve biljke da koristimo
I na kraju ima i pitanje licne slobode i izbora. Na primjer, 38 mi je godina, relativno sam razuman, odgovoran i normalan, imam skolu, placam porez,imam posao,vlastitu porodicu i sta sad neko ima meni zabranit da se ponekad opustim uz joint ? Ne prihvactam i gotovo. Odoh sad zapalit, zabrana ili ne.
vivace

#94 Re: Legalizacija marihuane

Post by vivace »

malsal wrote:Marihuana nije bezopasna, i treba biti kontrolisana substanca. Nema smisla da djeca i tinejdzeri rolaju.
Ali je mnogo manje opasna od duhana ili alkohola, i jedini razlog sto je ilegalna je americki rat protiv droga.
Taj rat je jednako pravedan i moralan kao americki rat protiv terorizma, ili komunizma.
Naravno da ce se marihuana legalizivrat, taj trend je vec krenuo. U mnogim drzavama je dekriminalizirana, u nekim legalna, a medicinska marihuana vise nije nista neobicno.
Razlozi legalizacije su
ekonomski (pogledajte koliko se obrne love na marihuani u Amsterdamu ili u Kaliforniji)
politicki - sve vise ljudi uvidja besmislenost zaknonski kazni za jointe i rekreativno pusenje
moralni - kad su cigare, alkohol, oruzje...legalni, zasto ne bi biljka koja raste u prirodi
I na kraju ima i pitanje licne slobode i izbora. Na primjer, 38 mi je godina, relativno sam razuman, odgovoran i normalan, imam skolu, placam porez,imam posao,vlastitu porodicu i sta sad neko ima meni zabranit da se ponekad opustim uz joint ? Ne prihvactam i gotovo. Odoh sad zapalit, zabrana ili ne.
jel ti fino ? :D
malsal

#95 Re: Legalizacija marihuane

Post by malsal »

Jasta, samo mi malo suha usta i guzice bi dao za komad pite od jabuke.
Eto kao marihuana prostituciji vodi :lol:
славянин

#96 Re: Legalizacija marihuane

Post by славянин »

malsal wrote:Jasta, samo mi malo suha usta i guzice bi dao za komad pite od jabuke.
Eto kao marihuana prostituciji vodi :lol:
Sladoled cokolada (toceni) - eto kako odma doci do nirvane :D
MrBega

#97 Re: Legalizacija marihuane

Post by MrBega »

malsal wrote:Marihuana nije bezopasna, i treba biti kontrolisana substanca. Nema smisla da djeca i tinejdzeri rolaju.
Razlozi legalizacije su
:thumbup: Image
MrBega

#98 Re: Legalizacija marihuane

Post by MrBega »

Innovation wrote:
miki.ba wrote: Opet ponavljam, još nije zabilježena smrt kao posljedica konzumiranja marihuane.
Od nje se pocne. :run:
Jest, kao: Ubiješ muhu, sljedeća stvar ubijaš ljude
počešeš se po kiti i završiš kao nimfoman
hopi

#99 Re: Legalizacija marihuane

Post by hopi »

ZA
mislim da bi to donijelo napredak i pozitivno našoj zemlji, ali ovdje vlada lažni moral i mislim da bili jedna od zadnjih zemalja gdje bi bila legalizovana.
AleksoMKD

#100 Re: Legalizacija marihuane

Post by AleksoMKD »

Kakva legalizacije ljudi, jeste li vi normalni?

Sta ce policija radit ako se legalizuje?

Da nece slucajno ganjat dilere koke ili heroina? Oni su naoruzani i dobro povezani, ovako uhapsis 17-18 godisnjeg "dilera" sa 50 grama trave i kao radis svoj posao.

Plus je narod i tako navucen na antidepresive, propast ce biznis.
Post Reply