Legalizacija marihuane

славянин

#26 Re: Legalizacija marihuane

Post by славянин »

certified_fascist wrote:
славянин wrote:
miki.ba wrote:Dobra ideja, davno sam otvorio slicnu temu...hajmo prvo izganjati da se može piva popiti na otvoreno bez da se plati 200KM.
Nebi trebalo.... posto nasi odma znaju da za*ebu bacajuci limenke i flase po parkovima i dernjajuci se do neka doba u noc.
Zar se onda ne bi trebalo kažnjavati bacanje limenki i flaša i dernjava, a ne pijenje piva? Isto kao se na putevima kažnjava npr. ubijanje pješaka pregaženjem, a ne samo vožnja autom.
Pa isto je novcanom kaznom zabranjeno i bacanje smeca po ulici i uznemiravanje javnog reda i mira.
miki.ba

#27 Re: Legalizacija marihuane

Post by miki.ba »

славянин wrote:
miki.ba wrote:Dobra ideja, davno sam otvorio slicnu temu...hajmo prvo izganjati da se može piva popiti na otvoreno bez da se plati 200KM.
Nebi trebalo.... posto nasi odma znaju da za*eru bacajuci limenke i flase po parkovima i dernjajuci se do neka doba u noc.
Moraju i ovi što skupljaju flaše i limenke po parkovima koji dinar zaraditi. :D

Zadnji put pred utakmicu sam dobio dvije glave kazne u Parkuši i reko sam drotu da me komotno može u muriju voditi jer nikad za nikad necu platiti kaznu, apsolutno me ne zanima, jebo ih njihov zakon.
U gradu se dnevno ukrade stotinu kastofona i navigacija, a on meni piše kaznu za pivu, otac ga jebo.
славянин

#28 Re: Legalizacija marihuane

Post by славянин »

miki.ba wrote:
славянин wrote:
Nebi trebalo.... posto nasi odma znaju da za*eru bacajuci limenke i flase po parkovima i dernjajuci se do neka doba u noc.
Moraju i ovi što skupljaju flaše i limenke po parkovima koji dinar zaraditi. :D

Zadnji put pred utakmicu sam dobio dvije glave kazne u Parkuši i reko sam drotu da me komotno može u muriju voditi jer nikad za nikad necu platiti kaznu, apsolutno me ne zanima, jebo ih njihov zakon.
U gradu se dnevno ukrade stotinu kastofona i navigacija, a on meni piše kaznu za pivu, otac ga jebo.
Razumijem licne frustracije :D al treba bit realan :mrgreen:
Nefs-i Mulhima

#29 Re: Legalizacija marihuane

Post by Nefs-i Mulhima »

certified_fascist wrote:The term narcotic (/nɑrˈkɒtɨk/, from ancient Greek ναρκῶ narkō, "Ι benumb") originally referred medically to any psychoactive compound with any sleep-inducing properties. In the United States it has since become associated with opioids, commonly morphine and heroin and their derivatives, such as hydrocodone. The term is, today, imprecisely defined and typically has negative connotations.[1][2] When used in a legal context in the U.S., a narcotic drug is simply one that is totally prohibited, or one that is used in violation of strict governmental regulation, such as heroin or morphine.

http://en.wikipedia.org/wiki/Narcotic

Drugim rječima, danas je narkotik sve što amerikanci proglase ilegalnim, bez obzira da li to je narkotik ili nije. Čim zabrane duhan i alkohol, oni će odmah nekim čudom postati narkotici. Obično pretpostavljam da se ljudi služe pravim značenjima riječi, a ne time što ameri izmisle, ali šta ću...
Očito nisi pročitao ni jedan link to sam ti postavio nego mlatis u prazno.... de sa linka bar zadnjeg, tj ovog procitaj.... ukratko je slatko i jasno....

http://hr.wikipedia.org/wiki/Psihoaktivne_droge

tu imas odgovor i za alkohol i duhan....
Uostalom sto se ja mucim ovde, ti ces po svom a neces ni procitat ni taj jedan link.... :roll:
miki.ba

#30 Re: Legalizacija marihuane

Post by miki.ba »

славянин wrote: Razumijem licne frustracije :D al treba bit realan :mrgreen:
Šuplja ti je prica, ovaj zakon o zabrani alkohola je slican kao i zakon o psima lutalicama, ide se iz krajnosti u krajnost.
Prestizanje na punoj što je ugrožavanje ostalih saucesnika u saobracaju je 100 KM, a piva 200 KM, budimo malo realni.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#31 Re: Legalizacija marihuane

Post by Velkoski »

Zar nije već legalna? :mrgreen:

Ako je već glupi alkohol dozvoljen onda bi trebala biti i marihuana koja je ionako 100 puta manje štetna.
славянин

#32 Re: Legalizacija marihuane

Post by славянин »

mleetavi wrote:Zar nije već legalna? :mrgreen:

Ako je već glupi alkohol dozvoljen onda bi trebala biti i marihuana koja je ionako 100 puta manje štetna.
Ma glupost druze, onaj ko hoce da nabavi naci ce po volji i niko ga nece sprijeciti,onaj ko nece nece.Ovako samo se gubi na porezima i kvalitetu :D

PS: Ne diraj mi alkohol :mrgreen:
Last edited by славянин on 08/06/2013 10:53, edited 1 time in total.
Nefs-i Mulhima

#33 Re: Legalizacija marihuane

Post by Nefs-i Mulhima »

gewttwtg wrote:iz tvoga ugla zatucanog vehabije droga je i voda nad kojom hodža nije proučio koji šabanluk, ko hoće da sadi travu ima kompletan tutorijal ovde Anonymize --NO LINKS--/showthread.php?tid=163
gewttwtg ljepoto isfrustriana na osnovu cega sve ovo zakljuci :lol:

Al jedno se slazemo, oboje volimo :bih: , cak i ti samo to krijes :lol:
escobar__

#34 Re: Legalizacija marihuane

Post by escobar__ »

gewttwtg wrote:
Nefs-i Mulhima wrote:
certified_fascist wrote:The term narcotic (/nɑrˈkɒtɨk/, from ancient Greek ναρκῶ narkō, "Ι benumb") originally referred medically to any psychoactive compound with any sleep-inducing properties. In the United States it has since become associated with opioids, commonly morphine and heroin and their derivatives, such as hydrocodone. The term is, today, imprecisely defined and typically has negative connotations.[1][2] When used in a legal context in the U.S., a narcotic drug is simply one that is totally prohibited, or one that is used in violation of strict governmental regulation, such as heroin or morphine.

http://en.wikipedia.org/wiki/Narcotic

Drugim rječima, danas je narkotik sve što amerikanci proglase ilegalnim, bez obzira da li to je narkotik ili nije. Čim zabrane duhan i alkohol, oni će odmah nekim čudom postati narkotici. Obično pretpostavljam da se ljudi služe pravim značenjima riječi, a ne time što ameri izmisle, ali šta ću...
Očito nisi pročitao ni jedan link to sam ti postavio nego mlatis u prazno.... de sa linka bar zadnjeg, tj ovog procitaj.... ukratko je slatko i jasno....

http://hr.wikipedia.org/wiki/Psihoaktivne_droge

tu imas odgovor i za alkohol i duhan....
Uostalom sto se ja mucim ovde, ti ces po svom a neces ni procitat ni taj jedan link.... :roll:
iz tvoga ugla zatucanog vehabije droga je i voda nad kojom hodža nije proučio koji šabanluk, ko hoće da sadi travu ima kompletan tutorijal ovde Anonymize --NO LINKS--/showthread.php?tid=163
Jesi li to već pod dozom?
ho oponopono

#35 Re: Legalizacija marihuane

Post by ho oponopono »

...ovako ili onako ko želi doći će do iste, znači samo je stvar da li želite da im olakšate...eh kupuju se karte za raj! Image
славянин

#36 Re: Legalizacija marihuane

Post by славянин »

ho oponopono wrote:...ovako ili onako ko želi doći će do iste, znači samo je stvar da li želite da im olakšate...eh kupuju se karte za raj! Image
Ja ovako im je bas tesko, kucna dostava ko iz picerije :lol:
ho oponopono

#37 Re: Legalizacija marihuane

Post by ho oponopono »

славянин wrote:
ho oponopono wrote:...ovako ili onako ko želi doći će do iste, znači samo je stvar da li želite da im olakšate...eh kupuju se karte za raj! Image
Ja ovako im je bas tesko, kucna dostava ko iz picerije :lol:
...ima tu raznih peripetija, samo mislim da bi legalizacija odagnala strah pojedinim personama, od toga da budu uhvaćeni pa bi se odvažili i tek onda bi naciju bolilo dupe za svim! :mrgreen:
славянин

#38 Re: Legalizacija marihuane

Post by славянин »

Moram postaviti :mrgreen:
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#39 Re: Legalizacija marihuane

Post by crysis »

treba pravit parade konzumenata gandze ko sto radi i gej populacija , kad oni traze prava da se mogu legalno karat i zenit mozemo i mi trazit prava da mozemo legalno duvat.

apsolutno za legalizaciju
Tesla10

#40 Re: Legalizacija marihuane

Post by Tesla10 »

certified_fascist wrote:
Tesla10 wrote:Ja sam protiv legalizacije !
A hoćeš li nam reći i razlog, ili je to samo 'nako jer je u modi biti protiv legalizacije?
Kao prvo, ja ne idem niti u đamiju, niti u crkvu, niti u sinagogu, da to odmah raspravimo.
Razlog zbog kojeg sam ja protiv legalizacije marihuane je taj, što je nauka dokazala da marihuana izaziva kratkoročne prekide memorije, te još neke probleme vezane za funkcije ljudskoga tijela ! Dalje,THC (delta-9-tetrahidrokanabinol), koji je aktivni sastojak u marihuani, uzrokuje gašenje mnogih normalnih neuroprocesa koji se odvijaju u našem hipokampusu te time usporava proces pamčenja (ne vjerujem da bi neko normalan ovakvu stvar sebi želio). Ali ovo nije sve. Marihuana narušava i osjećaj za vrijeme. Osobe koju su napušene marihuane, često navode osjećaj uznemirenosti, pretjerane uzbuđenosti ili imaju onaj osjećaj viška energije. I još jedna zanimljiva stvar je to, što je marihuana u interakciji i sa dopamin i sa ACh sustavom. A to opet znači da prilikom konzumiranja marihuane, srce počinje da brzo kuca, dok mozak nije nizašto u tome trenutku ! Mislim da sam ti dao svoje objašnjenje u ovome svome postu.
Tesla10

#41 Re: Legalizacija marihuane

Post by Tesla10 »

Može i policija isto doći do toga što je koristi, bez ikakvih problema.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#42 Re: Legalizacija marihuane

Post by Velkoski »

Tesla10 wrote:
certified_fascist wrote:
A hoćeš li nam reći i razlog, ili je to samo 'nako jer je u modi biti protiv legalizacije?
Kao prvo, ja ne idem niti u đamiju, niti u crkvu, niti u sinagogu, da to odmah raspravimo.
Razlog zbog kojeg sam ja protiv legalizacije marihuane je taj, što je nauka dokazala da marihuana izaziva kratkoročne prekide memorije, te još neke probleme vezane za funkcije ljudskoga tijela ! Dalje,THC (delta-9-tetrahidrokanabinol), koji je aktivni sastojak u marihuani, uzrokuje gašenje mnogih normalnih neuroprocesa koji se odvijaju u našem hipokampusu te time usporava proces pamčenja (ne vjerujem da bi neko normalan ovakvu stvar sebi želio). Ali ovo nije sve. Marihuana narušava i osjećaj za vrijeme. Osobe koju su napušene marihuane, često navode osjećaj uznemirenosti, pretjerane uzbuđenosti ili imaju onaj osjećaj viška energije. I još jedna zanimljiva stvar je to, što je marihuana u interakciji i sa dopamin i sa ACh sustavom. A to opet znači da prilikom konzumiranja marihuane, srce počinje da brzo kuca, dok mozak nije nizašto u tome trenutku ! Mislim da sam ti dao svoje objašnjenje u ovome svome postu.
A da probaš pa da vidiš da ništa od toga nije baš tako?

Vidi šta alkohol i cigare rade pa su legalne. :oops:
Tesla10

#43 Re: Legalizacija marihuane

Post by Tesla10 »

A da probaš pa da vidiš da ništa od toga nije baš tako?

Vidi šta alkohol i cigare rade pa su legalne. :oops:[/quote][/quote]

NIKADA !!! Dobro zapamti moje rijeći, NIKADA neću probati tu marihuanu, šta god ko govorio !!!
A meni je nauka svetinja, i ja njoj vjerujem i njenim rezultatima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#44 Re: Legalizacija marihuane

Post by Velkoski »

Dakle, nisi nikada probao a pričaš o efektima, irelevantan si :D
escobar__

#45 Re: Legalizacija marihuane

Post by escobar__ »

mleetavi wrote:Dakle, nisi nikada probao a pričaš o efektima, irelevantan si :D
Želiš nam to reći da je jedan konzument marihuane aka narkoman pametniji od nekog ko je naučnim metodama dokazao štetnost marihuane? :lol: :lol: :lol: Svašta...
miki.ba

#46 Re: Legalizacija marihuane

Post by miki.ba »

Tesla10 wrote:
certified_fascist wrote:
Ova recenica te je diskvalifikovala. :D
A ovi naucni radovi koje spominješ su stari preko 20 godina.
Uci, citaj...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#47 Re: Legalizacija marihuane

Post by Velkoski »

escobar__ wrote:
mleetavi wrote:Dakle, nisi nikada probao a pričaš o efektima, irelevantan si :D
Želiš nam to reći da je jedan konzument marihuane aka narkoman pametniji od nekog ko je naučnim metodama dokazao štetnost marihuane? :lol: :lol: :lol: Svašta...
Upravo sam zaboravio šta sam ti htio odgovoriti, sowwy.
Tesla10

#48 Re: Legalizacija marihuane

Post by Tesla10 »

Razlog zbog kojeg sam ja protiv legalizacije marihuane je taj, što je nauka dokazala da marihuana izaziva kratkoročne prekide memorije, te još neke probleme vezane za funkcije ljudskoga tijela ! Dalje,THC (delta-9-tetrahidrokanabinol), koji je aktivni sastojak u marihuani, uzrokuje gašenje mnogih normalnih neuroprocesa koji se odvijaju u našem hipokampusu te time usporava proces pamčenja (ne vjerujem da bi neko normalan ovakvu stvar sebi želio). Ali ovo nije sve. Marihuana narušava i osjećaj za vrijeme. Osobe koju su napušene marihuane, često navode osjećaj uznemirenosti, pretjerane uzbuđenosti ili imaju onaj osjećaj viška energije. I još jedna zanimljiva stvar je to, što je marihuana u interakciji i sa dopamin i sa ACh sustavom. A to opet znači da prilikom konzumiranja marihuane, srce počinje da brzo kuca, dok mozak nije nizašto u tome trenutku ! Mislim da sam ti dao svoje objašnjenje u ovome svome postu.[/quote]
Ova recenica te je diskvalifikovala. :D
A ovi naucni radovi koje spominješ su stari preko 20 godina.
Uci citaj...[/quote]

Za tvoju informaciju, ja sam pročitao ogroman broj knjiga, a tekstovi i informacije u vezi marihuane me baš i ne zanimaju.
Nego, koliko vi knjiga pročitate u jednom mjesecu ? Ovo me zanima pošto se bavim jednim projektom, pa me zanima ova informacija.
PerverzMusharaf

#49 Re: Legalizacija marihuane

Post by PerverzMusharaf »

sve droge trebaju biti legalne jer sta se tice drzave sta ti sebi radiš pod broj jedan, a pod broj dva samo zato sto je droga ili prostitucija ilegalna to ne znaci da se nece desavati. i u zemljama gdje su dilanje droge ili prostitucija kaznjive smrtnom kaznom, opet se dešava. zato je bolje to regulisati da to drzava vodi jer ako nece drzava vodice mafija.
kritichar

#50 Re: Legalizacija marihuane

Post by kritichar »

Treba legalizovati, ja sam za
ali ja bi to na određenom prostoru, npr. neka kotlina

i kad to zaživi i bude u punom jeku, sve zatrpati debelim sojem zemlje
Post Reply