Ovo isto bih i ja da znam. Sta to ljudi pored tebe cine tako grozno da ih treba kaznjavati zatvorom, stavljanjem u krivicni dosje itd? Po cemu je to gore od tvog komsije, a svi imamo takvog komsiju koji zivot provede u npr. alkoholizmu i porodicnom nasilju bez da i prenoci u stanici? Dok smo mi, odrasli, odgovorni gradjani u stalnoj opasnosti da odemo u PM?[/quote]KIseljak12 wrote: A zasto ? Ozbiljno, sta je problem sa pusenjem trave u rekreativne svrhe ?? Najozbiljnije ?
Molim te nemoj me prepadati narkomanijom, psihickim problemima i ostalim "worst case" scenarijima - imam 41 godinu, umjereno pusim preko 20, imam zavrsen faks, dobar posao, zenu, djete, nikada nisam nikome belaj pravio, nikada nisam napusen za volan sjeo ili na posao stondiran dosao...
I pitam te kao (relativno) ozbiljan i normalan covjek - kome ja cinim stetu, kako i zasto ? I zasto bi neko meni zabranio da se opustim i uzivam onako kako ja zelim kada nikome nista lose ne cinim ?
A tip sprat ispod mene moze otici u trgovinu,kupit litar loze pa skrhat lozu i zeni nos slomit. Jer pice je dio kulture, tradicije...
Pa mislim da ta argumentacija nije dobra, jer ja smatram i da alkoholizam i nasilje u porodici treba suzbiti, tako da... meni je to isto.