Legalizacija kanabisa u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#176 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by nosara »

US government finally admits that cannabis kills cancer cells

23:58, 22 AUG 2015 UPDATED 09:08, 18 NOV 2015

BY DAVID RAVEN

Everyone from hippies to several creditable scientists have previously argued that smoking or ingesting the herb can have medicinal benefits

Health researchers for the US government claim that cannabinoids - the active ingredients in cannabis - can inhibit the illness by causing cell death and blocking key blood vessels needed by tumours to grow.

They say studies in mice and rats show cannabinoids may be able to kill cancer cells - while still protecting normal cells.

Key chemical ingredients in marijuana were found effective in fighting against colon cancer, liver cancer, breast cancer and several other forms of the disease.

It was also suggested that cannabidiol can boost the effectiveness of chemotherapy - without any of the nasty side effects.

A health researcher on the US government's Cancer.org website claimed: "Studies in mice and rats have shown that cannabinoids may inhibit tumor growth by causing cell death, blocking cell growth, and blocking the development of blood vessels needed by tumors to grow. Laboratory and animal studies have shown that cannabinoids may be able to kill cancer cells while protecting normal cells.

"A study in mice showed that cannabinoids may protect against inflammation of the colon and may have potential in reducing the risk of colon cancer, and possibly in its treatment.

"A laboratory study of delta-9-THC in hepatocellular carcinoma (liver cancer) cells showed that it damaged or killed the cancer cells. The same study of delta-9-THC in mouse models of liver cancer showed that it had antitumor effects."
Dozer

#177 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Ma, moj nosara... nije on to procitao, kao ni bilo koji drugi nas "doktor". Znas i sam kako je kod nasih medicinara...cim nesto specijaliziraju, nema daljeg usavrsavanja, citanja, istrazivanja... jer tu su, tog momenta, povukli gabo za damu, i to je to. Od tog momenta sve znaju i nema potrebe da bilo sta dalje citaju i uce... Rijetki su ti koji to nastave tako.

Bolan...ja na netu nadjem tretman pod nazivom DiscoGel, a koji se u HR primjenjuje vec 4-5 godina. Pitam nase neurohirurge da li sam ja pogodan pacijent za taj tretman, a oni me gledaju s podmijehom i ide komentar - haha, to ono sto ide na kosu, pa onda u disko, a :D
I onda se, k'o fol "vade" komentarima - culi smo za to, ali nema toga kod nas.
Naravno, ni jedan jedini nije bio u stanju reci u cemu se tretman sastoji. Cuj "culi smo za to", a ono posotji vec godinama, i to samo 400km od nas :roll:
Drugi tretman, DTK, koji mi je na kraju vratio stopalo koje je pocelo padati, niko mi ovdje ni spomenuo nije kao bilo kakvu opciju, nego sam i to nasao u HR, tj. dr. koji mi je rekao da nisam kandidat za DG, uputio me na DTK. I to sve - emailom!

E, tako i ovaj nas dr. ovdje... Cijeli svijet trubi o ovome sto si postirao (a i ja postirao to isto vec X puta), ali jok - Nema studija, jarane, Dzaba sve.
To "nema studija" u ovom slucaju znaci da doticni nije procitao te studije, a ne da ih nema, i da se on vodi dosta starijim studijama koje se svode samo na poboljsanja kod bolova i povracanja kod dijagnoa kancera.
Last edited by Dozer on 20/11/2015 15:35, edited 1 time in total.
Capsicum

#178 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Capsicum »

http://www.curenaturalicancro.com/en/vi ... -patients/
http://www.cancertutor.com/laetrile/
http://www.health-science-spirit.com/kero.htm

Pun internet "lijekova" koji "lijece" rak. Sve je to podastrto referencama, sve sami doktori, onkolozi, svjedocanstva o uspjesnom izlijecenju. Ma nema...
Izlija

#179 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Izlija »

Nedo bog da njemu zatreba sve bi on znao moj Dozeru, odmah bi njemu bilo i ulja i gela i u papir.
Dozer

#180 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Ma naravno ba. Cak i znam jednog koji ga je "hajrovo" na debelom crijevu. Prva stvar, prije 3 mjeseca kad dobi dijagnozu, je bila - gdje si ono nabavio? :D
Od tada ga ne cuh, a bas cu ga sad nazvati da vidim jel' uzeo i kakvi su rezultati.

EDIT: OJHA! Gospon dr. kaze 'vako - jasta sam nego uzeo, doza pri kraju, rezultati super - nema ga 70%. Reko' - a HT i zracenja? Kaze - ma jok, odmah krenuo s ovim, da vidim hoce li biti rezultata u roku mjesec, pa da nije bilo onda bih na operaciju, hemo i zracenja, ali vidjeh da se nesto kao poboljsava, pa sacekam jos mjesec, i sad nemam ni potrebe ici na sve to.
Toliko.
Inace, covjek je dr. u Tuzli, infektolog, i ima 49.
Ko hoce da vjeruje - neka vjeruje, ko nece - ne mora.
Dozer

#181 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Capsicum wrote:http://www.curenaturalicancro.com/en/vi ... -patients/
http://www.cancertutor.com/laetrile/
http://www.health-science-spirit.com/kero.htm

Pun internet "lijekova" koji "lijece" rak. Sve je to podastrto referencama, sve sami doktori, onkolozi, svjedocanstva o uspjesnom izlijecenju. Ma nema...
Super. Od svega sto si naveo, plus jos kamara toga sto nisi, sta je - ilegalno?
It_is_a_Leclerc

#182 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Dozer wrote:Covjece...

Daj nam relevantne linkove na medicinske studije koje dokazuju da kanabis izaziva ovisnost.

Takodjer, ponavljam pitanja jer mi se cini da ih nisi "vidio".
Pitanje za tebe - zasto se ne provode klinicke studije s RSO, na ljudima?
Na misevima su, znamo, odavno dokazane pozitivne stvari, ukljucujuci i ubijanje celija raka. Zasto ih nema na ljudima?

Usput, ljudi s neuralgijom trigeminusa lupaju glavom u zid jer vise ne mogu da izdrze bol, a ne zato sto im to pomaze... Jesi li ti fakat doktor?! :shock:
Može. Uzmi bilo koju Farmakologiju za studente medicine. Da ne ideš dalje jer si i ovako zbunjen i prepun google medicine.
Divnih stvari ima o ovisnostima. I baš o tipovima ovisnosti. I baš o kanabis tipu ovisnosti.
Moralo bi biti nešto i o kliničkim studijama - baš onako - u tri faze, multicentrične i slično. Pa možeš pročitati ko i kako provodi kliničke studije, i kad se smije, a kad ne smiju iste vršiti na ljudima :)

I usput - i ljudi uzimaju kanabis zato što ne mogu više da izdrže bol.
Dozer

#183 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Imas ti ikakav relevantan link ba?
Meni se cini da si i ti jos jedan od novopecenih dr., ili tek trebas to postati, pa si sad "krcat" pamecu.

Fino ti rekoh - eno ti tema o THC-u i raku, a na njoj masa svega, ukljucujuci i kamaru linkova na raznorazne studije, zvanicne, iz relevantih laboratorija/univerziteta, tipa Harvarda (nadam se samo da mi kao jedan drugi balavi dr., i to internista, neces reci - ma, sta ce Harvard...).

Imas, takodjer, i moje konverzacije s drugim slicnim tebi, koji je postavljao tako linkove na neke studije koje dokazuju isto ovo sto i ti pricas, a ja mu onda na tim istim izvorima i studijama dokazivao i ovo drugo.

Jos jednom te pitam - Zasto se, konkretno, ne provode klinicke studije sa RSO na ljudima? Daj konkretan odgovor ba, valjda imas toliko znanja i pameti da to mozes srociti, bez da me upucujes na kojekakve farmakoloske knjige (btw, izvor ti je great... Cuj - farmakologija, a znamo da se upravo ta grana iscasi da kanabis ostane u dubokoj ilegali).
Last edited by Dozer on 20/11/2015 15:59, edited 2 times in total.
Izlija

#184 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Izlija »

link
pricajuzenepobrijacnici.ba
It_is_a_Leclerc

#185 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Dozer wrote:Imas ti ikakav relevantan link ba?
Čuj link BA ?!

Pa dušo draga, medicina se ne uči sa linkova i stranica, već iz knjiga.

Evo, malo sam tražio po knjigama- Farmakologija ona beogradska - Milošević i Varagić, 73 strana. TIpovi zavisnosti. Ili, ako ti je draže, Psihijatrija od Kučukalića.

Posudi iz biblioteke, pa se malo edukuj iz relevantne literature, a ne iz tih hipijevskih blogova gdje ljudi puše travu, a karcinomi nestaju.
Ramzess Veliki

#186 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Ramzess Veliki »

Mene nešto zub štreca ... kad će ta legalizacija da počnem sa terapijom? :sad:
Njanjavi

#187 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Njanjavi »

:lol: :lol: :lol:
Dozer

#188 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Duso draga, iz koje godine ti je ta knjiga? :D

Usput, za one koji zaista zele nesto saznati o svemu ovome:

ENDOKANABIDOIDNI SISTEM COVJEKA:

WIKI LEAKS (znamo svi sta oni objavljuju, zar ne? ;)

SVJEDOCENJE:

HARVARD:

Pregledajte sve, nemojte da vam je mrsko. Ima ENG subtitle.
Pokusavam pronaci i klip/doc u kojem se prikazuje tajno postrojenje farmakoloske firme u Engleskoj, a u kojem se uzgaja marica i proizvodi visokopotentno RSO...
Last edited by Dozer on 20/11/2015 16:11, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#189 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

"Gospođo, moram vam reći da smo vam dijagnosticirali duktalni karcinom dojke. Od terapije vam preporučujemo redovno dva džointa dnevno, i ako Bog da, za mjesec dana bi se to u vas trebalo povući. Ako se ne povuče, ja ću vam poslati link koji će vam dokazati da se u štakora sa stranice cancer.org povuklo".

Tako pojedinci zamišljaju medicinu i onkološku terapiju.
Njanjavi

#190 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Njanjavi »

Realno ako sagledamo sa distance ovu shatro modernu medicinu, nimalo me ne iznenadjuje zatucanost te klike i nafuravanje da su bogom dani.
Kad se malo odmaknes i sa distance sagledas, najveci adut tih doktorcica je invazivna metoda, otvori i sjeci, sto nepovratno unistava auru, odbranbeni mehanizam tjela, i onda si ranjiviji na upale i masu drugih sranja jer tjelo ondje gdje je nacheto, nikad vise nema jaku odbranu kao prije.
Kasapi sa losim tripom grandioznosti, jos im drustvo podilazi pa se nafuraju na minibogove.
Drkaju chune studirajuci i s guza na guz, usavrsavanje nula bodova, interesovanje za neinvazivne metode nula bodova, indijci su bolan za njih izmislili dunjaluk sa svojim pristupom lijecenju insana i disbalansa u organizmu koji usljed nelijecenja izazove razne bolesti.
Nasim doktorima nisam otisao od 14te godine hvala bogu, zdravstvenu knjizicu izgubio ima 10 godina, nit mi treba nit je zelim, nikad je izvadit vise necu.
Daleko im kuca od moje, i njihove vakcine, otrovi, lijekovi, skalpeli.
Nek si mater rezu, neuka i nafurana stoka ;-)
Dozer

#191 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

It_is_a_Leclerc wrote:"Gospođo, moram vam reći da smo vam dijagnosticirali duktalni karcinom dojke. Od terapije vam preporučujemo redovno dva džointa dnevno, i ako Bog da, za mjesec dana bi se to u vas trebalo povući. Ako se ne povuče, ja ću vam poslati link koji će vam dokazati da se u štakora sa stranice cancer.org povuklo".

Ovime si pokazao i dokazao da si prilicno ogranicen. Niko ovdje ne prica o dzointima, jadan ne bio... RSO je daleko od dzointa, i po djelovanju i po snazi. I dok dzoint ne lijeci ama bas nista, RSO ima i te kako razlicite manifestacije.
Da si probao oboje, znao bi. Ovako ti, duso draga, samo preostaje da nastavis lupetati...
Njanjavi

#192 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Njanjavi »

Dozer wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:"Gospođo, moram vam reći da smo vam dijagnosticirali duktalni karcinom dojke. Od terapije vam preporučujemo redovno dva džointa dnevno, i ako Bog da, za mjesec dana bi se to u vas trebalo povući. Ako se ne povuče, ja ću vam poslati link koji će vam dokazati da se u štakora sa stranice cancer.org povuklo".

Ovime si pokazao i dokazao da si prilicno ogranicen. Niko ovdje ne prica o dzointima, jadan ne bio... RSO je daleko od dzointa, i po djelovanju i po snazi. I dok dzoint ne lijeci ama bas nista, RSO ima i te kako razlicite manifestacije.
Da si probao oboje, znao bi. Ovako ti, duso draga, samo preostaje da nastavis lupetati...
Jeni on ogranicen jarane, mojne tako, frajer je jednostavno glup :roll:
studiorum_tuzlaensis

#193 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Da li ste vi vlasnik svoga tijela? Da.
Da li naša država nama ne prizanje vlasništvo nad nama samim? Da.

Znači kontradikcija živa, možeš biti strpan u kavez za konzumiranje droge, iako je to tvoja stvar a ne stvar države.

Iz ovoga isključujem prodaju i trgovinu.
Njanjavi

#194 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Njanjavi »

It_is_a_Leclerc wrote:Pardon.

"Gospodine, moram vam saopštiti da smo potvrdili dijagnozu karcinoma prostate. Evo vam RSO. Pa bože daj da se povuče. Kod miševa i pacova se povuklo, pa valjda će i kod vas. I nemojte slučajno pušiti travu. To ne liječi ama baš ništa (osim malignih bolova, glaukoma i sl.). I nemojte slučajno pristajati na međunarodno utvrđene protokole liječenja onkoloških pacijenata. To nas truju zle farmaceutske kuće. Samo RSO i vjera u Boga".

(vidi ih što se uzbudiše :lol: ovaj i vrijeđa. :lol: pa dobro, čujte. ima i za to LIJEKA :lol: )

Nije valjda uvreda ukazati na neoboriv fakt, koji i sam potvrdjujes x puta na ovoj temi, o drugim temama da ne pricamo.
Stvarno si na vrh glave svojim beskicmenjastvom i uvlakivackom pricom, grow a spine dude :roll:
It_is_a_Leclerc

#195 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Njanjavi wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pardon.

"Gospodine, moram vam saopštiti da smo potvrdili dijagnozu karcinoma prostate. Evo vam RSO. Pa bože daj da se povuče. Kod miševa i pacova se povuklo, pa valjda će i kod vas. I nemojte slučajno pušiti travu. To ne liječi ama baš ništa (osim malignih bolova, glaukoma i sl.). I nemojte slučajno pristajati na međunarodno utvrđene protokole liječenja onkoloških pacijenata. To nas truju zle farmaceutske kuće. Samo RSO i vjera u Boga".

(vidi ih što se uzbudiše :lol: ovaj i vrijeđa. :lol: pa dobro, čujte. ima i za to LIJEKA :lol: )

Nije valjda uvreda ukazati na neoboriv fakt, koji i sam potvrdjujes x puta na ovoj temi, o drugim temama da ne pricamo.
Stvarno si na vrh glave svojim beskicmenjastvom i uvlakivackom pricom, grow a spine dude :roll:
To je tvoje pravo da tako misliš. I moje pravo je da provjerim je li sve u skladu s pravilima ovog foruma. :)

Nema potrebe za uzbuđivanjem.
Njanjavi

#196 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Njanjavi »

Laclerk stara forumska drukara, de ti ocejfi, prijavi slobodom kad ti je cejf tolki.
Inace ste tako nadobudni, ne podnosite drugaciji stav i misljenje, prije bi halalili da vam se oko iskopa nego da vam se ukaze na vase greske ;-)
itekako

#197 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by itekako »

It_is_a_Leclerc wrote: jer je kanabis adiktivna supstanca, dakle dokazano izaziva ovisnost.
aha, ko i cackalica poslije jela, ili cigara poslije sexa.
sizifinho

#198 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by sizifinho »

laclerk mani se ove sorte, sa njima nema razgovora i dijaloga, osim ako nemate ista stajalista.
Ja sam s dozerom imao raspravu oko djelovanja thc-a. Prvo je trazio "linkove" na moj argument, kad sam dao linkove rekao je kako ne pise sve na internetu. Kad sam mu zalijepio sliku iz knjige Rang-a, onda je rekao da ne pise u knjigama sva pamet svijeta. Bio je uvjeren da sam student fizike pa se ismijavao tome govoreci kako ja nmgu sve znati i fiziku i hemiju i biologiju a kad sam mu rekao da sam student medicine, onda se pocek ismijavati tome, igrajuci na kartu mladosti.
Naravno ja sam njemu lijepio clanke sa cancer.com, medpub-a, i drugih svjetski priznatih naucnoistrazivackih stranica, a on je meni stavljao ovako mizerne yt klipove.

Na kraju naucih, ova sorta internet naucnika ne zasluzujr nase usluge, i doktori su losi i umisljeni i sve najlosije dok im se zivot ne spasi. Fuj, da Bogda vam nikad ne trebao doktor, toliko od mene.

p.s.
kanabis stvara ovisnost, psihickog tipa, ali slabijrg karaktera od duhana.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 21:48, edited 2 times in total.
nosara

#200 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by nosara »

sizifinho wrote:laclerk mani se ove sorte, sa njima nema razgovora i dijaloga, osim ako nemate ista stajalista.
Ja sam s dozerom imao raspravu oko djelovanja thc-a. Prvo je trazio "linkove" na moj argument, kad sam dao linkove rekao je kako ne pise sve na internetu. Kad sam mu zalijepio sliku iz knjige Rang-a, onda je rekao da ne pise u knjigama sva pamet svijeta. Bio je uvjeren da sam student fizike pa se ismijavao tome govoreci kako ja nmgu sve znati i fiziku i hemiju i biologiju a kad sam mu rekao da sam student medicine, onda se pocek ismijavati tome, igrajuci na kartu mladosti.
Naravno ja sam njemu lijepio clanke sa cancer.com, medpub-a, i drugih svjetski priznatih naucnoistrazivackih stranica, a on je meni stavljao ovako mizerne yt klipove.

Na kraju naucih, ova sorta internet naucnika ne zasluzujr nase usluge, i doktori su losi i umisljeni i sve najlosije dok im se zivot ne spasi. Fuj, da Bogda vam nikad ne trebao doktor, toliko od mene.

p.s.
kanabis stvara ovisnost, psihickog tipa, ali slabijrg karaktera od duhana.
Ja sam stavio tekst iz Mirror-a, pa niko ni da bekne... Potpuno jasno i nedvosmisleno priznanje americke drzavne agencije da kanabis unistava celije karcinoma... Sta jos treba, Torabi...? Reci... :-)
Post Reply