Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
SundanceKid
#1 Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
Dakle, za pocetak, da se izvinem, svjestan sam da ima ovakvih tema, i da, citao sam i trazio, ali nisam bas nacisto, pa molim za pomoc, ako se neko razumije..
Imam golf 3, koji je do pred prosle godine bio skroz super, otvarao bez problema, nije ledio nikad...itd.. Ove i prosle godine se problem jako intenzivirao, evo veceras nisam mogao uopste uci u auto!! Koristio sam razne stvari, odledjivace, evo veceras sam sipao dosta toga iz bocice, i nisam mogao otvoriti vrata... Dan dva ranije sam takodje stavljao odledjivac, cak sam prskao WD40 unutra, onako malo dublje, koliko sam mogao cijev gurnuti, ali jednostavno ne pomaze. Vrata se zalede i nece mrdnut!
Nekada ne mogu da okrenem kljuc, a nekada okrenem kljuc, i cujem kako proradi mehanizam centralne brave, ali i dalje ne mogu otvoriti vrata! Ili se ne dignu svi "pipci" za zakljucavanje, ili se dignu, ali brava ne funkcionise! Nekad recimo otvorim suvozaceva vrata, vidim da je "pipak" (kako mu je vec ime) na vozacevoj strani dignut, ali kada povucem rucicu za otvorim iznutra vrata, ona samo klizne, uopste nema onog otpora ko kad otvaram inace vrata...
Imam utisak da negdje unutra, ledi taj mehanizam centralne, i da nije problem bas gore u bravi, gdje guram kljuc....i ne znam kako to rijesiti..... Naravno, ljeti nemam nikakvih problema sa otkljucavanjem!!! Dakle probao sam odledjivace, WD40, stavljao neku tecnost na gume na vratima, ali ledi manje vise - SVE!!!
Molim ako neko moze pomoci, ili me uputiti nekome, bilo sta!! Hvala, i izvinite za dug post!!
Imam golf 3, koji je do pred prosle godine bio skroz super, otvarao bez problema, nije ledio nikad...itd.. Ove i prosle godine se problem jako intenzivirao, evo veceras nisam mogao uopste uci u auto!! Koristio sam razne stvari, odledjivace, evo veceras sam sipao dosta toga iz bocice, i nisam mogao otvoriti vrata... Dan dva ranije sam takodje stavljao odledjivac, cak sam prskao WD40 unutra, onako malo dublje, koliko sam mogao cijev gurnuti, ali jednostavno ne pomaze. Vrata se zalede i nece mrdnut!
Nekada ne mogu da okrenem kljuc, a nekada okrenem kljuc, i cujem kako proradi mehanizam centralne brave, ali i dalje ne mogu otvoriti vrata! Ili se ne dignu svi "pipci" za zakljucavanje, ili se dignu, ali brava ne funkcionise! Nekad recimo otvorim suvozaceva vrata, vidim da je "pipak" (kako mu je vec ime) na vozacevoj strani dignut, ali kada povucem rucicu za otvorim iznutra vrata, ona samo klizne, uopste nema onog otpora ko kad otvaram inace vrata...
Imam utisak da negdje unutra, ledi taj mehanizam centralne, i da nije problem bas gore u bravi, gdje guram kljuc....i ne znam kako to rijesiti..... Naravno, ljeti nemam nikakvih problema sa otkljucavanjem!!! Dakle probao sam odledjivace, WD40, stavljao neku tecnost na gume na vratima, ali ledi manje vise - SVE!!!
Molim ako neko moze pomoci, ili me uputiti nekome, bilo sta!! Hvala, i izvinite za dug post!!
-
maxell_sarajevo
#2 Re: Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
Ostavi otvorena vrata preko noci 
- iceman ze
#3 Re: Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
nemas neko bas rjesnje osim garaze. Kod mene je na daljinski otvaranje, tako da se trudim samo kedere dobro namazati, jer oni su strasni kad se zalede. Prije se znalo desavati da kroz gepek ulazim. Moj drug je tako ulazio u 3 ujutru, taman on zakoracio kroz zadnja vrata, kad policijska patrola iza njega....... 
- black
#4 Re: Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
ma kupis onu tecnost za kedere i namazes, super stvar
ili ovako nesto, kombinovano i za kedere i brave

Tečnost za odmrzavanje brava i kedera vozila do -60°C. Tečnost se iz bočice sa profilisanim pipkom ubrizga
u bravu i sačeka par minuta. Premazivanjem kedera štiti ih od zaledjivanja.
ili ovako nesto, kombinovano i za kedere i brave
Tečnost za odmrzavanje brava i kedera vozila do -60°C. Tečnost se iz bočice sa profilisanim pipkom ubrizga
u bravu i sačeka par minuta. Premazivanjem kedera štiti ih od zaledjivanja.
-
SundanceKid
#5 Re: Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
Da, ali mislim da bas nije problem u kederima, nego u tome sto ledi mehanizam centralne... ne mogu otkljucati vrata obicno, pa i kad otkljucam kljucem, onda rucka ne reaguje, kao da nisam nista uradio sa kljucem, jednostavno povucem rucku, vrata se ne otvore....kao da nesto unutra ledi, ispod brave, pa i kad okrenem kljuc, dignem "pipak", nista se ne desi, pa kad povucem rucku, ona samo isklizne van, bez da otvori vrata...
- black
#6 Re: Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
pa ipak probaj naspricati ove tecnosti u bravu, i mozda kapljicu ulja (kad otvoris vrata) u mehanizam na vratima, nekad zaledi onaj jezicak i nece da se vratiSundanceKid wrote:Da, ali mislim da bas nije problem u kederima, nego u tome sto ledi mehanizam centralne... ne mogu otkljucati vrata obicno, pa i kad otkljucam kljucem, onda rucka ne reaguje, kao da nisam nista uradio sa kljucem, jednostavno povucem rucku, vrata se ne otvore....kao da nesto unutra ledi, ispod brave, pa i kad okrenem kljuc, dignem "pipak", nista se ne desi, pa kad povucem rucku, ona samo isklizne van, bez da otvori vrata...
- addem
#7 Re: Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
Prodaj golfa kupi toyotu.
-
SundanceKid
#8 Re: Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
Dobra ideja, to mi nije naumpalo! Hvala!black wrote:pa ipak probaj naspricati ove tecnosti u bravu, i mozda kapljicu ulja (kad otvoris vrata) u mehanizam na vratima, nekad zaledi onaj jezicak i nece da se vratiSundanceKid wrote:Da, ali mislim da bas nije problem u kederima, nego u tome sto ledi mehanizam centralne... ne mogu otkljucati vrata obicno, pa i kad otkljucam kljucem, onda rucka ne reaguje, kao da nisam nista uradio sa kljucem, jednostavno povucem rucku, vrata se ne otvore....kao da nesto unutra ledi, ispod brave, pa i kad okrenem kljuc, dignem "pipak", nista se ne desi, pa kad povucem rucku, ona samo isklizne van, bez da otvori vrata...
-
Bordolini
#9 Re: Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
whow javi se i otkrij svoje metode, ako ti na -59 mozes otvoriti vrata onda moraju i ostali moci 
- Bakir1
#10 Re: Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
na temu toga sto ti lede brave moram ove slike pokazati da vidis da nije cudo da lede.

-
SundanceKid
#11 Re: Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
Nije mi bas jasno sta je pisac htio reci, al kako god, ne pomaze...Bordolini wrote:whow javi se i otkrij svoje metode, ako ti na -59 mozes otvoriti vrata onda moraju i ostali moci
- spreca
#12 Re: Ledi centralna, ledi brava, lede vrata....ledi sve!!!
SundanceKid wrote:Nije mi bas jasno sta je pisac htio reci, al kako god, ne pomaze...Bordolini wrote:whow javi se i otkrij svoje metode, ako ti na -59 mozes otvoriti vrata onda moraju i ostali moci
probaj kad ugasis auto sacekati malo otvorenih vrata da se salon auta ohladi pa tek onda zatvoriti vrata jer ocito da ti nisu dobre gume na vratima pa se javlja kondezat izato ti mozda vrata zamrzavaju mozda pomogne.