LEDENA KISA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drsrle

#1 LEDENA KISA

Post by drsrle »

Umalo nisam poginuo veceras
pocela padati ledena kisa preko neociscenih ulica sarajeva sramota
kisa preko leda SMRT
razvalio se ko meso u bureku
VR6

#2 Re: LEDENA KISA

Post by VR6 »

Uhvati kakvog pingvina da te nauci hodati i nemas problema :mrgreen:
travar

#3 Re: LEDENA KISA

Post by travar »

Kod nas bi se i pingvin polomio :D
A-R-N-I

#4 Re: LEDENA KISA

Post by A-R-N-I »

babyline wrote:nije bilo lako ni voziti po ledu i kisi...OMG, malo sam gurala snijeg...
:D :D , a cime si to gurala snijeg? Kako li je onima na Cubi :roll: :D ,,, ovako los petak ne pamtim,,,,
Skyfox

#5 Re: LEDENA KISA

Post by Skyfox »

babyline wrote:nije bilo lako ni voziti po ledu i kisi...OMG, malo sam gurala snijeg...
sinoc se oko 21 vracam s posla auto isto ko iz zamrzivaca kocka leda, ostruzem da vidim gdje vozim, ja kad poce padat opet i sve se led gomila na sajbi aaaaa. skoro sam legao na volan da vidim gdje vozim... sreca brzo je ojuzilo i okrenulo a obicnu kisu... Milio sam ispod 50.
mali Ninja

#6 Re: LEDENA KISA

Post by mali Ninja »

nabaci zimske i lance :D mada bih ja najradije kada je zima zabranio ljudima da hodaju i voze auta :)
sjedi gdje si, prije zime navuces ko hrcak rezerve hrane i chumuraj dok ne okopni :)
munevera44

#7 Re: LEDENA KISA

Post by munevera44 »

Kako je hodati po onim ofarbanim trotoarima kližel se????????????????
Dendrlix

#8 Re: LEDENA KISA

Post by Dendrlix »

vesna55 wrote:Kako je hodati po onim ofarbanim trotoarima kližel se????????????????
Ne klize! Ali hoce kad se nakupi sloj zvaka preko onog hrapavog. :D
alphonse kauders

#9 Re: LEDENA KISA

Post by alphonse kauders »

vesna55 wrote:Kako je hodati po onim ofarbanim trotoarima kližel se????????????????
Ne kliže, ako nema leda:D A kad ima leda, nema razlike:)
Skyfox

#10 Re: LEDENA KISA

Post by Skyfox »

babyline wrote:
isto... ali na glavnoj saobracajnici nije bilo leda na svu srecu :) samo mjestimicno... ali se zato zaglavila na parkingu ispred zgrade na onim rupcagama leda i snijega :-)

hahah isto i ja mimoilazio se sa taxistom na parkingu pred zgradom 10minuta mic po mic sami led :roll:
king_size

#11 Re: LEDENA KISA

Post by king_size »

drsrle wrote:Umalo nisam poginuo veceras
kisa preko leda SMRT
Kako su ljudi hodali u slucaju ledene kise prije postanka JKP "RAD" - nepoznato.
king_size

#12 Re: LEDENA KISA

Post by king_size »

babyline wrote:
king_size wrote:
kisa preko leda SMRT
Kako su ljudi hodali u slucaju ledene kise prije postanka JKP "RAD" - nepoznato.
cetveronoske :cry:
Moguce, ali samo kada su izlazili iz kafane pod odgovarajucom dozom vatrene vode. :) :)
bpsang

#13 Re: LEDENA KISA

Post by bpsang »

king_size wrote:
kisa preko leda SMRT
Poznato!

Nije bilo centralnog, pa se lozio ugalj i drvo, sakupljao pepeo i posipao po strmim ulicama Sarajeva, i sto je najvaznije bilo je cistije nego sada.
Evo molim sve one koji se sjecaju toga da potvrde cinjenice.
I jos nesto, na Č.Vili je radila jedna kotlovnica koja je na obliznjem parkingu lagerovala sljaku i to se uglavnom koristilo za led po ulicama.
Ima li nas koji se sjecamo toga.
Skyfox

#14 Re: LEDENA KISA

Post by Skyfox »

ja se ne sjecam ali su mi pricali nesto slicno i imali su neke krpe ili carape koje su vezali na obucu da bi sprijecili proklizavanje... A i kad bi neko pao brzo bi se otresao i nastavio svojim poslom, naravno ako nije bilo nekih vecih posljedica.

@ babyline
halo ba taxi :D
melb26sa

#15 Re: LEDENA KISA

Post by melb26sa »

Nisam sigurna da je ova tema ali ipak - za ove probleme sa snijegom u SA (nedovoljno grtalica i slicno), da li je iko razmisljao da osnuje vlastiti biznis pa zimi cisti snijeg komsijama? Ovdje to redovno rade, cak dobivaju i pare od grada za to a i zarade sa strane. Ne treba neko ekstra vozilo - dzipova ima i po Sarajevu, ne mora biti nov, samo se postavi grtalica koju skidas nakon zime...

Image

Jos nesto, je li iko iz opcina, grada, kantona razmisljao da se uvede zabrana parkiranja na jednoj strani ulice kad je snijeg pa da se tu ne moze parkirati dok se ne ocisti to jutro, sta ja znam, dati rok desna strana Branilaca grada od ponoci do 3 ujutro, nakon toga lijeva strana? Ovdje to fercera jer su kazne ogromne a i ljudi razumiju da je bolje imati ociscenu ulicu/parking nego se parkirati na gomilama snijega i leda.
amrica

#16 Re: LEDENA KISA

Post by amrica »

melb26sa wrote:Nisam sigurna da je ova tema ali ipak - za ove probleme sa snijegom u SA (nedovoljno grtalica i slicno), da li je iko razmisljao da osnuje vlastiti biznis pa zimi cisti snijeg komsijama? Ovdje to redovno rade, cak dobivaju i pare od grada za to a i zarade sa strane. Ne treba neko ekstra vozilo - dzipova ima i po Sarajevu, ne mora biti nov, samo se postavi grtalica koju skidas nakon zime...

Image

Jos nesto, je li iko iz opcina, grada, kantona razmisljao da se uvede zabrana parkiranja na jednoj strani ulice kad je snijeg pa da se tu ne moze parkirati dok se ne ocisti to jutro, sta ja znam, dati rok desna strana Branilaca grada od ponoci do 3 ujutro, nakon toga lijeva strana? Ovdje to fercera jer su kazne ogromne a i ljudi razumiju da je bolje imati ociscenu ulicu/parking nego se parkirati na gomilama snijega i leda.

:lol: :lol: :lol: :lol:

ocito si vise melb nego sa

cuj, naseg seljaka sa vezama u vlasti natjerati da se ne parkira gdje je njemu ceif :? :? :? :?
I da se brine za ostale?
Takvi ce zadrzati kolonu 2-3 semafora da popricaju kroz prozor sa kolegom, dok ostali trube, a ako neko pokusa izaci iz auta da "poprica" sa njim, u najboljem mu sljeduje Hitna pomoc, ako prezivi.
Nema teorije, prije ce Tihic i Brankovic platiti kaznu nego zemljak pomocnika portira u nekom ministarstvu. Ili oni mafiozi koji imaju aute od 100 milja KM, pistolje, palice, i debele policijske dosjee. Sam pokusaj naplate kazne je harakiri za policajca.
Sunrise00

#17 Re: LEDENA KISA

Post by Sunrise00 »

Mene samo zanima ko je postavio one ploce (mramorne ili tako nesto :D ) kod Ekonomije. :oops: Na njima je onako bas veselo kad padne snijeg.
Skyfox

#18 Re: LEDENA KISA

Post by Skyfox »

babyline wrote:

:D good evening dokle cete :-)
kako ono kroz stop i crveno samo vozite... :D
melb26sa

#19 Re: LEDENA KISA

Post by melb26sa »

amrica wrote:
melb26sa wrote:Nisam sigurna da je ova tema ali ipak - za ove probleme sa snijegom u SA (nedovoljno grtalica i slicno), da li je iko razmisljao da osnuje vlastiti biznis pa zimi cisti snijeg komsijama? Ovdje to redovno rade, cak dobivaju i pare od grada za to a i zarade sa strane. Ne treba neko ekstra vozilo - dzipova ima i po Sarajevu, ne mora biti nov, samo se postavi grtalica koju skidas nakon zime...

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:

ocito si vise melb nego sa

cuj, naseg seljaka sa vezama u vlasti natjerati da se ne parkira gdje je njemu ceif :? :? :? :?
I da se brine za ostale?
Takvi ce zadrzati kolonu 2-3 semafora da popricaju kroz prozor sa kolegom, dok ostali trube, a ako neko pokusa izaci iz auta da "poprica" sa njim, u najboljem mu sljeduje Hitna pomoc, ako prezivi.
Nema teorije, prije ce Tihic i Brankovic platiti kaznu nego zemljak pomocnika portira u nekom ministarstvu. Ili oni mafiozi koji imaju aute od 100 milja KM, pistolje, palice, i debele policijske dosjee. Sam pokusaj naplate kazne je harakiri za policajca.
Amrice,
moj nick su prva tri slova mog imena pa prvo mog djevojackog prezimena - nikakve veze sa melbournom nema, cak i pise da sam u USA a dosad je vecina skontala i da sam u Chicagu tako da znam sta je i snijeg i minus i ciscenje.

Nema sta policija naplacivati, placanje kazne se zna - dobijes kaznu fino zastekanu za brisac i tvoje je da platis. Ovdje su sada skinuli fino ponasanje pa umjesto sa tri kazne sa samo 2 ti fino odvuku auto ili stave onu "cizmu". Kako su ljudi naucili? Fino, kad te udari dva-triput po dzepu pazis i gdje parkiras i je li dozvoljeno i jesi ubacio dovoljno novcica. Ni njima nije odmah iz guzice u glavu otislo vec su trebale godine (i jos se na tome radi) ali pazi se na pravila. Tako i kod nas, bice otpora na pocetku ali kad hadzo skonta da ne moze parkirati gdje hoce i da ce izletiti debelo za kaznu prekontace se.
Na mom kampusu na UNH kad sam studirala parking mi je bio ispod prozora - zimska zabrana parkiranja je bila od sredine novembra - nema da se parkiras ako je snijeg jer oni moraju ocistiti do ujutro. Par poznanika je tako parkiralo i kao nece njih, jasta nece - $100 - niko ih iz te kazne nije izvadio - uzima univerzitet sebi pare.
Post Reply