Slažem seHakiz wrote:Eglo. U roku mjesec dana otišle tri sijalice. Ne sjećam se kada sam ih kupio, mislim da ima oko dvije godine. Ali, tri skoro odjednom![]()
Zamijenio sam ih sa Commel, pa ćemo vidjeti.
I ne usuđujem se kupovati ove LED "plafonjere". Barem dok im cijene ne budu još niže. Recimo, hodnik, kuhinja, kupatilo po 30 do 50 KM pa da odu za godinu, malo je neisplativo. Usput, nije to kao standardna LED, odvrni-zavrni, nego donesi lotre, penji se, zašarafljuj u plafon (pravi rupu u plafonu za ugradbene), kopčavaj kablove, pa kada ode onda lotren odšarafljuj, sidaj kablove, stavljaj novu (U međuvremenu, prestale se proizvoditi ili uvoziti ove koje sam imao, dok nove imaju drugačiji raspored šarafa ako su nazidne ili drugi prečnik ako su ugradbene, pa onda buši nove rupe, otvore, gipsaj stare...). Mrsko mi
Slično sa onim lusterima sa "neizmjenjivim" LED sijalicama. Daš 200 KM za luster pa onda moraš zvati majstora da zamijeni sijalicu kada ode.
Osim ovih običnih sa E27, E145 i G9 grlom koje su postale haman standard, sve ostalo što se tiče LED je još pomalo nesigurno. Naravno, ne ulazim u područje LED traka i ostalih specijalnih varijanti, to je druga priča, govorim o standardnoj "kućnoj" upotrebi.
Kod mene su sva ona obicna debela grla jel E27 i sve što kupujem, lampe, lustere plafonjere... moraju biti sa ti grlom