Lean body proteini

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Bosanac sa dna kace

#1 Lean body proteini

Post by Bosanac sa dna kace »

Jel iko zna za Lean body proteine? Jel iko korisitio? jesu stetni? Ja sam dobio prozivedene od Labrada nutiriton firme iz SAD-a!
Sastojci su sledeci;
Ingredients: Lean Pro Protein Blend [Unique Blend Of Proplete Cross Flow Ultrafiltered Whey Protein Concentrate, Ion Exchange Whey Protein Isolate, Cross Flow Microfiltered Whey Protein Isolate, Hydrolyzed Whey Protein Isolate Peptides], Calcium Caseinate, Milk Protein Isolate, L-Glutamine, Taurine, Magnesium Alpha Keto Glutarate, Maltodextrin Vitamin And Mineral Blend [calcium Phosphate, Potassium Chloride, Magnesium Oxide, Ascorbic Acid, Alpha Tocopherol Acetate, Ferrous Fumarate, Niacinamide, Zinc Oxide, Manganese Sulfate, Calcium Pantothenate, Vitamin A Palmitate, Zinc Picolinate, Copper Sulfate, Vitamin D3, Pyridoxine Hydrochloride, Chromium Polynicotinate, Riboflavin, Thiamine Hydrochloride, Vitamin B12, Folic Acid, Sodium Molybdate, Chromium Chloride, Biotin, Potassium Iodide, Sodium Selenite], Polydextrose, Natural and Artificial Flavor, Soy Lecithin, Xanathan Gum, Cellulose Fiber, Aspartame, Beta Carotene (Color).

jel iko zna ista o ovom proizvodu?
Bosanac sa dna kace

Imal iko da ista zna o ovim proteinima? :roll:
Centurion

Post by Centurion »

Sto se zajebajete s tim glupostima, jedi dobro i kvalitetno i vjezbaj, i ne sekiraj se za napredak. Sto svi hoce nabrzaka izgled? Mora se malo oznojit...
Bosanac sa dna kace

Centurion wrote:Sto se zajebajete s tim glupostima, jedi dobro i kvalitetno i vjezbaj, i ne sekiraj se za napredak. Sto svi hoce nabrzaka izgled? Mora se malo oznojit...
ma joj ja sma ovo uzeo sa namjerom da se malo popravim ja se ubi zderuci sta stignem, al ope nista, jos sad ljeto dosllo pa ionako ne mogu jest od vrucine, men uopste nije stalo do izgleda nego jednostavno mi je namjera da malo popravim kilazu....
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Do sad je najbolji sinteticki protein whey, koji je sadrzan u vecini proteinskih napitaka. Citao sam par analiza gdje pokusavaju da postave tezu da nijedan sinteticki protein nije toliko djelotvoran koliko firme tvrde, ali sam po sebi primjetio da sam dobio dosta misicne mase pri dodatnom konzumiranju proteinskih napitaka. Za taj produkt nisam cuo, ali bi ti mogao preporuciti Myoplex (za vise informacija pogledaj http://www.bodybuilding.com/store/eas/myoplexnew.html )
koop

Post by koop »

Ovako, definitivno najbolji proteinski suplementi su na bazi wehy proteina. E sada, ko god ti daje savjete nasljepo ne pomaze ti puno.
Za bilo koju preporuku bi trebao imati malo vise informacija:

Koliko imas vremena sedmicno za vjezbanje?
Koliko si visok i koliko kila imas?

Cak i ako hoces samo da dobijes na tezini, vjezbanje ti je neophodno.
Kakav god je odgovor na drugo pitanje, bitno je da se koncentrises na dizanje utega, i da izbacis aeorobicne vjezbe skoro u potpunosti.

Povecaj broj obroka, i racunaj da po kg tjelesne tezine moras unositi po 2g cistog proteina. Ovi sto govore da se klonis proteina (u formi supplements) nisu realisticni. Naravno mozes ti to unjeti kroz hranu (riba, piletina,crveno meso, mljecni proizvodi, jaja,...), ali na jednu casu whey proteina uneses recimo 25-35g proteina, a naprimjer jedan pileci batak ima u sebi oko 13g proteina. Whey protein je u potpunosti prirodan i mada nisam siguran oko prijevoda, ali mislim da se to kod nas zove mljecna surutka(?). Ako mi odgovoris na ona prva dva pitanja, mogu ti preporuciti jos nekih stvari.
semso poplava

Post by semso poplava »

Bosanac sa dna kace wrote:Imal iko da ista zna o ovim proteinima? :roll:
Ma sta ce ti proteini osim ako se ne spremas za kakvo takmicenje ili tako nesto :roll:

Ovo ti je najbolje za pocetak (mada kolko vidim ljeto je a ti bi da se "popravis" znaci hitno ti je garant treba na remo ili... ma onda udari po "praskicima" kad moze nekoliko hiljada "peskira" paradirat po gradu sa pederskim kosuljicama i "satiranim" frizuricama rukice se napumpale bukvalno preko noci i kontaju da su pravo zafrkani
mada to nema veze sa temom ali eto da spomenem :x )

1.ljeti se obicno smanjuju treninzi a zimi se "nabija" kilaza mada to nije pravilo
2.ako pusis nije lose smanjiti ili skroz prestati kilaza--ce ti se osjetno popraviti
3.probaj vise hljeba jesti cak i sa tjesteninom
4.sto cesce jesti ako nisi u prilici onda normala 3-4 obroka ali obilato
5.obavezno slatko-desert iza obroka (cokolad, kolaci)
6.iza jela malko u "horizontalu" tako ti se najbolje "prima"

ima jos dosta toga ali i ovo ti je dovoljno ali eto posto si bas "musterija" za proteine (jebo hemiju!!) koop ti je to fino napisao
koop

Post by koop »

nemojte me shvatiti pogresno, ali:
tjestenina, odnosno prosti ugljikohidrati ce ti pomoci u dobijanju kilaze, ali mozes se sjebati bez potebe. prosti ugljikohidrati (secer, preradjevine od bjelog brasna, bjela riza,...) imaju jako visok GI (glukemcki index), znaci kada ih uneses u tijelo insulin ti skoci u 3 ljepe, da bi nakon odredjenog vremena spao u klinac. Kilazu ces dobiti, ali ce ti vecina biti masne naslage. Samo da znas, vecina masnoce koje ti tijelo sadrzi (pogotovo kod nas ono oko stomaka), ne uneses kroz hranu nego ti tvoje tijelo proizvodi. Opet, whey protein je koncentrat mljecne sirutke, i nema tu nikakve hemije. Ako hoces da dobijes na kilazi a da ne izgledas k'o vlasnik buregdzince, moras imati dobar balans rezima ishrane i vjezbe.

Meni nije u cilju da se prepucavam s bilo kim, ali ako kao sto rekoh ako hoces jos neki savjet, reci.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Labrada Lean Body je jedan od najboljih meal replacement proizvoda... četrdesetak grama proteina i tridesetak grama uh-a po serviranju... s obzirom na cijenu, a i namjenu za koju je napravljen - a to je bude zamjenski obrok - preporučio bi ga samo onima koji zbog određenih okolnosti nisu u mogućnosti da unesu standardan obrok...

I šta znači "popraviti kilažu" ? Ako to znači vidjeti za X veći broj na vagi, bez obzira čega X kilograma si dobio i kako će biti raspoređeni , korisni će ti biti savjeti semse i sličnih genijalaca :D ...

Ako želiš kvalitetne kilograme - treniraj, jedi, odmaraj - ponovi. :D ... i usput pročitaj koopove postove...
semso poplava

Post by semso poplava »

NeKi_LiK wrote:

I šta znači "popraviti kilažu" ? Ako to znači vidjeti za X veći broj na vagi, bez obzira čega X kilograma si dobio i kako će biti raspoređeni , korisni će ti biti savjeti semse i sličnih genijalaca :D ...
ma bravo majstore

slusa li te cuna od te hemije :lol:

semso ti je pasha moj vec dugo dugo na dzigerici i prirodnim proteinima
a delegate na "anabolicima" jedem za dorucak :-x

samo nastavi tako bice nesto od tebe.... jos jedno par treninga....genijalac :-)
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Zašto spominješ anabolike kada uopšte nije bilo govora o tome ? Mislim, ne vidim da je neko osim tebe spomenuo aas...

S obzirom na znanje o prehrani prikazano u tvom prvom postu daljnja rasprava između nas dvojice bi bila ličila na raspravu mesara i hirurga o operaciji srca ... vjerujem da ti ne treba crtati koji ulogu bi ti imao...

:oops: :D

Ugodan dan :D
semso poplava

Post by semso poplava »

Bok i tebi
Kardiohirurg :-)
Bosanac sa dna kace

Dobro ljudi hvala svima na savjetima, bRez prepucavanja molim, samo savjeti ako moze!
Ovako ja sam visok 193 cm, a tezak 78 kg, od kako znam za sebe uvijek sam bio mrsav!
Eh posto studiram, a zivot mi se sveo na relaciju dom-skola-dzamija, odem recimo 2 puta sedmicno na trcanje, pokusam :-) dignut koji teg i uradit jos neku vjezbu, onda kako je ljeto pocelo odem na bazen kad god imam vremena, medjutim kako se vise bavim time primjecujem da se ne hranim bas najbolje nasparam tih vjezbi, uprkos cinjenici da izutra spucam tavu jaja a navece prije spavanja piletinu i mlijeko!
Vec sam uspio nabavit ove proteine, mal te ne dzabe, tako da mene interesuje da li oni imaju kakav kontra efekat, da nece nastetit mom zdravlju!
Men uopste nije cilj da imam nabildano tijelo, i da izgledam nesto posebnmo, jednostavno hocu da poboljsam svoju ishranu!
koop

Post by koop »

ti ocigledno spadas u ectomorfne tipove (visok, mrsav, kako rece uvijek si bio takav,..) Jedna od odlika ectomorfnog tipa je i jako ubrzan staticki metabolizam, sto znaci da ti i u stanju mirovanja "sprzis" puno vise kalorija nego drugi ljudi.
Opet bih da ponovim, izbaci aerobicne vjezbe skroz (trcanje, plivanje, voznja biciklom,...), a pojacaj rad s utezima. Bez anaerobickih vjezbi (dizanje tegova) neces uspijeti povecati tjelesnu tezinu, to jeste neces uspijeti pojacati tjelesnu tezinu na zdrav nacin.
Posto imas brzi metabolizam, moras jesti cesce, i vise. Prezderavanje ujutro i prije spavanja ti nece bas previse pomoci. Ako nemas vremena za teretanu, mozes raditi i neke osnovne vjezbe koristeci tezinu svog tjela (sklekovi, cucnjevi, dips,...), mada bi u tvom slucaju preporucio 3x sedmicno teretanu. Takodje, od silnog entuzijazma, ljudi znaju pretjerati, pa poslje kazu, ja idem u teretanu 6 x sedmicno i nista. Zavisno od osobe, ali misici trebaju najmanje 24, bolje 48 sati (kod nekih ljudi i duze) da se oporave. Inace, desice se da tjelo pod stresom "jede" misice.
Ne znam kakav si s lovom, ali sto se tice suplemenata, takodje bih ti preporucio glutamin. Glutamin je jedna od osnovnih amino kiselina u tijelu, i pod stresom (u ovom slucaju fizicki napor pri dizanju tegova) se ubrzano trosi, tako da ga je dobro unjeti u tjelo u formi suplementa. Znaci, nikakva hemija, I jedan od suplemenata koji je najvise istrazivan, I za koji ne postoji jos nijedan “side effect”. Najbitniji ucinak glutamine u ovom kontekstu je da usporava katabolizam (razgradnju misicnog tkiva).
Bosanac sa dna kace

Ma dobro imam ja para, nisu pare bas tolki problem, u cemu najvise ima glutamina, ja bi recimo vise volio da ga unosim putem ciste harne, voce, povrce, zitarice...
Dobro ne prederajem se svako jutro i svako vece, al recimo izutra isprzim seb jaja, ili navece spremim nesto, mlijeko pijem gotov ko vodu...
Nije problem poslusacu savjete...
Hvala!
koop

Post by koop »

na zalost glutamin ne mozes unjeti kroz hranu, zato sto ga proizvodi nase tijelo. Problem je da tijelo proizvodi dovoljno za "normalne" uslove. Sto znaci da nivo glutamina pada drasticno (odnosno potrosnja u tijelu raste), kada je tijelo pod stresom. Znaci fizicke aktivnosti ubrzavaju potrosnju glutamina.
koop

Post by koop »

jos jednom glutamin je jedan od osnovnih amino kiselina u tijelu, znaci nikakva sinteticka materija.

Evo na kraju par savjeta"
-bilo bi dobro kada bi izmjerio koliko sada, znaci normalno, uneses kalorija u toku dana. Jedan dan jedi, kao sto normalno jedes, i zapisi to, i na kraju izracunaj. To ce ti otprilike pokazati kakav je tvoj "resting metabloic rate", znaci koliko ti treba kalorija da ostanes gdje jesi.

-poveca unos kalorija za 500 kal. dnevno, znaci ako si izaracun'o da normalno pojedes oko 2000 kal. dnevno, pocni unositi 2500. Ovo zvuci malo komplikovno, ali samo mozda na pocetku, poslje ces vec skontati da to i nije neki proce. Na internetu mozes naci kalorijske vrijednosti prehrambenih namirnica, a hvala bogu, vecina produkata koje kupis u prodavnici imaju onu tabelu sa kalorijama, masnocama, proteinima, ugljikohidratima...

- tegovi tegovi tegovi. napravi sebi plan (vremenski), za bar 3 x sedmicno mozes ici u teretanu. Znam da ti nije cilj da se napumpas, i ne kazem da ce se to desiti, ali jednostavno moras tjelo natjerati da "raste" odnosno da prima vise. a da bi to tvoje tijelo skontalo mora imati razloga. ako hoces mogu ti napraviti neki sedmicni plan.

- Spavanje. gledaj da spavas najmanje 8 sati dnevno. Spavanje dozvoljava tijelu da se oporavi, i ona stara naraodna da se "preko noci naraste" nije bas skroz zajebancija.

-Proteini. Ne moras ih unositi kao suplemente, piletina, puretina, tunjevina, jaja, mljecni proizvodi,...sve su to super izvori proteina. A proteini su osnovni blokovi misicnog tkiva, prema tome,...

- citaj vise. Ovo kao sto rekoh izgleda komplikovano, ali ako poznajes kako ti tijelo funkcionise, skontaces da je puno lakse se organizovati a i izabrati pravi pristup problemu. Na bodybuilding.com (nemoj da te ime prepadne ili zavara), imas odlicnih clanaka o dijetama, o suplementima, o metaolizmu, vjezbama, itd.

- i na kraju, najvaznije. Ne ocekuj cuda. Isto kao sto ne postoji zdrava super-hiper efikasna dijeta ili rezim vjezbanja za skidanje kila, tako nema ni zdrave/wonder upute kako dobiti na kilazi. Realno, i dobro bi bilo kada bi dobio do nekih 3, 3 1/2 kg mjesecno.
semso poplava

Post by semso poplava »

http://www.x3mforum.com/

imas i ovaj forum ima dosta profesionalaca tipa milos sarcev....prvo se registruj

mada i ovo sto ti je koop napisao ti je dosta za pocetak
Post Reply