LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post Reply
sorge_sa

#1 LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by sorge_sa »

Na prethodnoj sjednici Glavnog Odbora stranke LDS je istakao spremnost za stvaranje velike pro-evropske koalicije demokratskih ne-nacionalističkih stranaka. Ko bi, uz LDS, trebao činiti tu koaliciju?

Stvaranje takve koalicije je naša ideja koju pokušavamo da realizujemo već pet godina, u stvari od dolaska na čelo stranke ove nove ekipe, što se desilo na našem 5. Kongresu 2005. godine. Puno smo energije uložili u to tokom ovih godina. Naime, obraćali smo se SDP-u, ali i drugim strankama kao što su Radom za Boljitak, Stranka Umirovljenika/Penzionera, GDS, E-5, Stranka mladih, Pokret za Promjene, SDU, Naša Stranka, Stranka Zelenih...Međutim, rezultati su prilično skromni. Tokom ovih godina uspjeli smo samo da nam se priključi Pokret za promjene i da ostvarimo koaliciju sa SDU u nekim opštinama na lokalnim izborima 2008.

Međutim, i pored skromnih rezultata našeg nastojanja, mi ne odustajemo jer duboko vjerujemo da je apsolutno besmisleno da bilo koja od gore pobrojanih stranaka izlazi na opšte izbore u oktobru sama. Kao što znate, na općim izborima 2006. upropašteno je 12% glasova koje smo dobile mi, nenacionalne stranke, jer nismo uspjele prebaciti izborni prag.

Koji je primarni cilj uspostavljanja te koalicije?

Cilj nam je da objedinimo demokratske snage ove zemlje koje su spremne na totalnu promjenu. Sve ove stranke koje sam gore pomenula imaju slične programe i slične osnovne ciljeve i besmisleno je da se natječemo jedna protiv druge. Osim toga, kada bi bilo koja od nas, nekim čudom osvojila vlast, niko od nas nema dovoljno kvalitetnih kadrova da popuni sve pozicije izvršne vlasti u zemlji. To se naravno odnosi i na sadašnju vlast.

Mislite li da je moguće da na nadolazećim izborima SDP pristane na koaliciju s drugim građanskim strankama?

Mi smo se već nekoliko puta obraćali SDP-u, prije svega kao najvećoj i najznačajnijoj opozicionoj partiji, sa sugestijom da oni pokrenu inicijativu stvaranja fronta nenacionalističkih proevropskih stranaka. To smo uradili i 2006. i 2008. za lokalne izbore. Ja sigurno mislim da je to poželjno. Oni bi po svemu trebali biti lideri te koalicije, ali iz meni sasvim nedokučivih razloga oni neće da to učine, što je, po mom mišljenju istorijska greška SDP-a i njihovog rukovodstva. Ja samo pretpostavljam da se oni boje neuspjeha Alijanse iz 2000. godine, ali zaboravljaju da je BiH danas, deset godina poslije, sasvim drukčija zemlja.

Usko sarađujete i s GDS-om, a i Danis Tanović nedavno je u jednom intervjuu izjavio da postoji 'neka tajna veza' između LDS-a i Naše stranke, to jest da LDS smatra nekom vrstom partnera u Federaciji. Šta mislite o njegovoj izjavi?

Mi smo veoma zainteresirani za saradnju i koaliciju sa GDS-om jer imamo mnogo sličnosti u svemu. Međutim, GDS-ovo rukovodstvo je suviše isključivo i postavlja uslove koje mi ne možemo prihvatiti, a to je da se ide prvo sa isključivo GDS-om i LDS-om, a poslije ćemo vidjeti, što je protivno našoj liberalnoj filozofiji.
Mi smo se već nekoliko puta obraćali SDP-u, prije svega kao najvećoj i najznačajnijoj opozicionoj partiji, sa sugestijom da oni pokrenu inicijativu stvaranja fronta nenacionalističkih proevropskih stranaka. To smo uradili i 2006. i 2008. za lokalne izbore. Ja sigurno mislim da je to poželjno. Oni bi po svemu trebali biti lideri te koalicije, ali iz meni sasvim nedokučivih razloga oni neće da to učine, što je, po mom mišljenju istorijska greška SDP-a i njihovog rukovodstva.

Što se Naše stranke tiče, onog momenta kad su se pojavili na političkoj sceni BiH, mi smo ih kontaktirali i ponudili saradnju. Kazali su da im je potrebno da na svoje prve izbore, lokalne 2008. idu sami, kako bi se odmjerili. Mi smo to razumjeli. Odmah nakon tih izbora opet smo ih kontaktirali i predložili razgovore o saradnji. Uložili smo puno vremena, energije i strpljenja razgovarajući sa predstavnicima Naše Stranke. Nakon svega samo se nadam da će se konačno uozbiljiti i odlučiti šta u stvari žele.
Lijepo je to što je izjavio Danis Tanović, kao i Bojan Bajić na njihovom nedavnom Kongresu. Još samo da i urade nešto konkretno što prati te njihove izjave dobrih namjera saradnje sa LDS-om.

U najavi Kongresa LDS-a, koji će se održati 8. maja, stoji i da je cilj stranke korjenita promjena društva? Korjenita promjena vlade ili razmišljanja onih koji biraju korumpirane, nacionalistički nastrojene i ohole predstavnike vlasti?

Mi mislimo da nikakva 'šminka' ne može popraviti ovu nakaradnu državu i da ona vapi za totalnim promjenama. Njih može donijeti samo najšira moguća koalicija nenacionalističkih i novih političkih opcija čija će nastojanja da ovu zemlju priključe EU biti iskrena, a ne samo deklarativna kako je to slučaj sa ovim vladajućim strankama.

Najteži posao u svemu tome je upravo kako promijeniti razmišljanje naših birača u ovoj zemlji. Meni se dugo vremena činilo da je najbolja opomena da više ne smiju da glasaju kao ranije, za ovaj život kojim žive. Međutim, totalno sam zanemarila koliko je izdržljiv ovaj naš bosanski i hercegovački čovjek. Pitanje je gdje je granica trpljenja kojeg on može da izdrži i podnese. Zato je na nama, političkim partijama druge vrste, da im pokušamo dokazati koliko su griješili u svojim izborima do sada. To je, naravno, vrlo teško, obzirom da je naš pristup medijima veoma ograničen i selektivan. Ipak, mi se i dalje borimo.

iNTERVJU PREDSJEDNICE LDS GDJE LAMIJE TANOVIC PRED KONGRES 6 MAJA
sorge_sa

#2 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by sorge_sa »

Misljenja sam da se mora napraviti pritisak u javnom mnjenju na sve ove stranke koje gdja Tanovic pobrojala, i da te stranke udju u koaliciju, nije bitno predizborna ili postizborna,ako mislimo da ista ucinimo za buducnost ove zemlje, neophodno je da lideri SDP-a,NS,LDS i svih drugih pobrojanih stranaka, predju preko svojih sujeta, neslaganja, svadja i svega ostalog sto je karakterisalo njihove odnose, da to prevazidju zarad bolje buducnosti BIH, zvuci naivno, vrlo vrlo naivno, ali mislim da je moguce napraviti taj iskorak, i mislim da je internet i forumi, jedan od medija i kanala na koji se moze izvrsiti taj hajde da kazemo medijski presing, prvenstveno na lidere.
klixober

#3 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by klixober »

Ja stvarno ne znam sta je sa LDS.Tesko da ce uopste preci izborni prag,daj boze da dobiju poslanika u entitetskom ili drzavnom parlamentu...
sorge_sa

#4 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by sorge_sa »

komeba wrote:Ja stvarno ne znam sta je sa LDS.Tesko da ce uopste preci izborni prag,daj boze da dobiju poslanika u entitetskom ili drzavnom parlamentu...

Kao što znate, na općim izborima 2006. upropašteno je 12% glasova koje smo dobile mi, nenacionalne stranke, jer nismo uspjele prebaciti izborni prag.

12% glasova nije ni u kom slucaju malo, kad saberes sve ovo i najvecu opozicionu, skontas da je to respektabilan broj glasova, i onda ne mogu da shvatim sljepilo SDP-a, ili je dobra propaganda SDA i SBIH i njihov spin pali, a kad pogledam na forumu ovdje kako djeluju, onda mi je sve jasno.
klixober

#5 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by klixober »

sorge_sa wrote:
komeba wrote:Ja stvarno ne znam sta je sa LDS.Tesko da ce uopste preci izborni prag,daj boze da dobiju poslanika u entitetskom ili drzavnom parlamentu...

Kao što znate, na općim izborima 2006. upropašteno je 12% glasova koje smo dobile mi, nenacionalne stranke, jer nismo uspjele prebaciti izborni prag.

12% glasova nije ni u kom slucaju malo, kad saberes sve ovo i najvecu opozicionu, skontas da je to respektabilan broj glasova, i onda ne mogu da shvatim sljepilo SDP-a, ili je dobra propaganda SDA i SBIH i njihov spin pali, a kad pogledam na forumu ovdje kako djeluju, onda mi je sve jasno.
Ne kontam sta vam je opet SDP kriv sto ne mozete preci izborni prag.
Danas svaka shusha hoce da ima stranku iz nekih svojih licnih,sujetnih razloga...i onda kada konstantno ne prelaze izborni prag,krive druge.
Hajde LDS i nekako,ali ne vidim poentu postojanja stranki kao sto su GDS,ili Zeleni...barem ne u ovakvoj maloj i racjepkanoj zemlji.
LDS,da bi trazio koaliciju sa SDP-om,prvo moram barem izborni prag preci.
Socijalista

#6 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Socijalista »

sorge_sa wrote:

Evo da ti jedan skromni crveni Biscanin nesto predlozi:

Napravite zajednicku platformu za sljedece izbore dakle, LDS, GDS, SDU, NS, penzioneri, mladi itd. ili jos bolje utopite se u jednu stranku :thumbup: Ako skupite 100.000 glasova mozete reci da ste napravili super rezultat.
sorge_sa

#7 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by sorge_sa »

ne kontam kako ne shvatas da u situaciji kad je izlaznost na izbore niska, i kad je svaki glas protiv ovih na vlasti bitan, da se tako olako takvih 12% glasova olako procerda, ti glasovi po mom misljenju bi trebalo da su puno vrijedniji SDP-u, koji kao najveca opoziciona stranka pod svojom kapom moze postati i pozicija sa tim glasovima
kiky

#8 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by kiky »

a, evo, javili se i masoni ...
naravno, mislim, figurativno jer su i masoni, onakvi kakvi su, transparentniji od lds-a i gds-a zajedno ...
pored hronične političke neaktivnosti i bez ikakvog političkog entuzijazma, dobro situirane gospođe predsjednice, čudo je kako lds uopšte dobije i onaj jedan glas ... negdje ...
vjerovatno u srebreniku ili opštini centar ili gdje im je več sjedište ...
zakatančili su jednu odličnu političku opciju i od liberalizma u bih napravili političkog zombija ...
koji se javi, et, ponekad pred izbore ... opet samo negdje ...
e ... moji liberali ...
al opcija je, teoretski, takva da čovjek nemože griješit duše i ne pokazat simpatije ...
al opet,
kad, kako i gdje ...
:?
dariomiamigo

#9 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dariomiamigo »

Socijalista wrote:
sorge_sa wrote:

Evo da ti jedan skromni crveni Biscanin nesto predlozi:

Napravite zajednicku platformu za sljedece izbore dakle, LDS, GDS, SDU, NS, penzioneri, mladi itd. ili jos bolje utopite se u jednu stranku :thumbup: Ako skupite 100.000 glasova mozete reci da ste napravili super rezultat.
Uvjeren sam da SDP ima jedno 100.000 m2 naslijeđenih prostora od SKJ.
A LDP je pravo tanak, i NS. A i SDP je tanak u odnosu na resurse.
klixober

#10 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by klixober »

sorge_sa wrote:ne kontam kako ne shvatas da u situaciji kad je izlaznost na izbore niska, i kad je svaki glas protiv ovih na vlasti bitan, da se tako olako takvih 12% glasova olako procerda, ti glasovi po mom misljenju bi trebalo da su puno vrijedniji SDP-u, koji kao najveca opoziciona stranka pod svojom kapom moze postati i pozicija sa tim glasovima
Znaci ja osnujem svoju stranku,dobijem 15 glasova porodice i prijatelja,ne predjem prag ni da odlucujem u mjesnoj zajednici :D ...i onda se ljutim na SDP zato sto nece koaliciju sa mnom,jer to je ipak 15 glasova.I tako se jos nadje 100 budala,svako hoce svoju stranku,svi po 15 glasova,sto je ukupno 1500 glasova i moze znaciti kojeg poslanika u manjoj opstini...ali kriv nam je SDP jer nece da nas svih 100 budala skupi...a nismo krivi mi jer pravimo budale od sebe i svako od svojih 15 glasaca koji su potracili svoje glasove... :-)
janje_

#11 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by janje_ »

LDS je sav svoj kredibilitet izgubio onog momenta kad je Rasim Kadic cijelu stranku (ideologiju, simpatije i sve ostalo) prodo za ministarsko mjesto i udruzio se sa SDA. Pitam se kakvi su to liberali koji su u stanju udruziti se sa krajnjom desnicom.

Poslije toga su "iskopali" Lamiju Tanovic i ona vako par dana pred prosle opste izbore izjavi "Ja nisam politicar, ja sam naucnik.." pa koji ces onda -%&$*'§* u politici..

I sad njoj SDP kriv sto nisu presli izborni prag.

LDS se poprilicno "izmano" i potrosio, i pravo bi im dobro dosla fuzija s nekom strankom slicne orijentacije. Ako me sjecanje ne vara nekad davno, ona nekadasnja SSO DS je fuzionirala sa Tunjinom LBO i tako je nastala LDS i tada je to bio odlican potez. GDS je otprilike taj kalibar za fuzioniranje. Sa SDU vec koaliraju. Spajanje bi bio sljedeci logican potez.

Sto se Nase stranke tice, i to je dobra prilika za politicki brak, samo je pitanje ko ce biti mlada, a ko mladozenja, i kakav je ciji miraz. Stanje na terenu je takvo da LDS konstantno pada jos od vremena Alijanse. NS je nova i zasigurno u usponu, tako da ima nesto bolju poziciju u odnosu na LDS. U svakom slucaju i jedni i drugi bi napravili dobar potez kada bi nasli neku zajednicku.
sorge_sa

#12 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by sorge_sa »

ja mogu da shvatim vasu poziciju kao clanova stranke, da ne zelite da idete jednostavno ni sa jednom strankom, ali bojim se da jednostavno nema vise vremena za takvu komociju i cekanje, da SDP sam uzme izbore, jer to se nece desiti ni poslije oktobra 2010, ako vjerujete u takvo sta, onda ste nerealni i zaslijepljeni unutarstranackom propagandom, SDP nema te kapacitete da osvoji vlast sam, dakle ici ce u koaliciju, s kim ce ici, i kako, da li sa ideoloski blizim NS,LDS,GDS i svim ostalim ili sa SDA,SBIH ili cak mozda SBBBIH, ako ove stranke ne predju izborni prag, svaka sa po 3-4% glasova, pa se tu nakupi ovih 15-ak%, onda je za to jedini krivac SDP i onda se on poigrava sa nasom buducnoscu, mislim da je to tako veliki politicki promasaj, koji ce SDP na kraju svest na nivo stranaka sa kojima nije htio da napravi ovako jednu siroku platformu stranaka
kiky

#13 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by kiky »

a, vidiš, gospođa presjenica je naučnik ...
ti bogca ...
vjerojatno upražnjavaju voodoo politiku pa su zato tako tajnoviti ...
usput ...
zašto lds-a nema u entiteskoj boljoj ...
:D
Socijalista

#14 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Socijalista »

sorge_sa wrote:ja mogu da shvatim vasu poziciju kao clanova stranke, da ne zelite da idete jednostavno ni sa jednom strankom, ali bojim se da jednostavno nema vise vremena za takvu komociju i cekanje, da SDP sam uzme izbore, jer to se nece desiti ni poslije oktobra 2010, ako vjerujete u takvo sta, onda ste nerealni i zaslijepljeni unutarstranackom propagandom, SDP nema te kapacitete da osvoji vlast sam, dakle ici ce u koaliciju, s kim ce ici, i kako, da li sa ideoloski blizim NS,LDS,GDS i svim ostalim ili sa SDA,SBIH ili cak mozda SBBBIH, ako ove stranke ne predju izborni prag, svaka sa po 3-4% glasova, pa se tu nakupi ovih 15-ak%, onda je za to jedini krivac SDP i onda se on poigrava sa nasom buducnoscu, mislim da je to tako veliki politicki promasaj, koji ce SDP na kraju svest na nivo stranaka sa kojima nije htio da napravi ovako jednu siroku platformu stranaka
Covjece citas li ti, izadjite VI koji mislite da cete imati tih 15% glasova zajedno na izbore (za te za koje je kriv SDP :shock: ) predlozite kadar ZAJEDNICKI za parlament skupstine kantona i predjite lagano izborni prag? ZAsto SDP mora biti kriv sto ste vi malo poljuljani? Sto necete da suradjujete izmedju sebe? Kazes svaka 3-4%, pa eto idite zajedno na izbore pa cemo vidjeti stace biti poslije izbora. Da ne bude samo kuku-lele SDP kriv sto nismo presli izborni prag.
softly

#15 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by softly »

Jedina sansa za ovaj narod je okupljena opozicija sa Lamijom Tanovic na celu.

Al' hajde ti to objasni konju Lagumdziji i ostalim SDP paripima.
Last edited by softly on 22/04/2010 16:17, edited 2 times in total.
manki

#16 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by manki »

Osnivanje pro-evropske nenacionalisticke gradjanske opozicije je definitivno sto treba Bosni i Hercegovini. SDP, Naša Stranka, LDS, GDS, Pokret za Promjene, Stranka penzionera/umirovljenika itd.. Dajte da srušimo više ovu nesposobnu bagru što su sad na vlasti. :bih:
kiky

#17 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by kiky »

kako izgleda, ustvari, ta gospođa presjenica ...
čini mi se da sam je jednom vidio na tv, prije četiri godine, vjerojatno pred prošle izbore ...
i to je to ...
klixober

#18 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by klixober »

komeba wrote:
sorge_sa wrote:ne kontam kako ne shvatas da u situaciji kad je izlaznost na izbore niska, i kad je svaki glas protiv ovih na vlasti bitan, da se tako olako takvih 12% glasova olako procerda, ti glasovi po mom misljenju bi trebalo da su puno vrijedniji SDP-u, koji kao najveca opoziciona stranka pod svojom kapom moze postati i pozicija sa tim glasovima
Znaci ja osnujem svoju stranku,dobijem 15 glasova porodice i prijatelja,ne predjem prag ni da odlucujem u mjesnoj zajednici :D ...i onda se ljutim na SDP zato sto nece koaliciju sa mnom,jer to je ipak 15 glasova.I tako se jos nadje 100 budala,svako hoce svoju stranku,svi po 15 glasova,sto je ukupno 1500 glasova i moze znaciti kojeg poslanika u manjoj opstini...ali kriv nam je SDP jer nece da nas svih 100 budala skupi...a nismo krivi mi jer pravimo budale od sebe i svako od svojih 15 glasaca koji su potracili svoje glasove... :-)
Ovdje vam je sustina recena...Najlakse je kriviti druge za svoj neuspjeh.
Samo da dodam jos ovo...na liste LDS-a na proslim izborima je mogao da upadne ko god hoce,doslovno.Moj prijatelj,kojeg jako volim,ali moram priznati-nema pojma o politici,je bio na listi LDS-a...valjda je mislio da je to cool,da ce bolje zbariti koke :D Kad sam ga iz zeze pitao kako se zove predsjednica LDS-a,nije znao odgovoriti :D ...eto kakvi su vam ljudi na listama...
Znaci,prvo se zapitajte malo o svojim greskama,sta uopste radite izmedju dvije kampanje,zasto se oglasite tek par mjeseci prije izbora itd.
janje_

#19 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by janje_ »

kiky wrote:kako izgleda, ustvari, ta gospođa presjenica ...
čini mi se da sam je jednom vidio na tv, prije četiri godine, vjerojatno pred prošle izbore ...
i to je to ...
bila je prije jednom mjesec dana kod duske jurisic, tema emisije bila o obrazovanju..
respo

#20 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by respo »

a gdje su tu komunisti (ako ikako postoji ta stranka)
sorge_sa

#21 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by sorge_sa »

ne znam, sigurno je da sam ja politicki naivan, dosta vas ovdje na forum dolazi iz stranaka, tako da apsolutno stitite interese svojih partija, i po samoj logici stvari ste puno verziraniji u odnose u politici i medju strankama i kako sve to ide, ali mislim da je ovo zadnji voz, da su ovi izbori zadnja sansa, i da svi moraju pogaziti svoje sujete, odreci se dosta toga u korist drzave BIH, mislim da ako takva koalicija na ovim izborima ne ostvari solidan broj glas, u omjeru da se bez nje nista nece moci odluciti, daje raspad BIH ono sto nam je neminovno
Socijalista

#22 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Socijalista »

komeba wrote:
komeba wrote:
Ovdje vam je sustina recena...Najlakse je kriviti druge za svoj neuspjeh.
Samo da dodam jos ovo...na liste LDS-a na proslim izborima je mogao da upadne ko god hoce,doslovno.Moj prijatelj,kojeg jako volim,ali moram priznati-nema pojma o politici,je bio na listi LDS-a...valjda je mislio da je to cool,da ce bolje zbariti koke :D Kad sam ga iz zeze pitao kako se zove predsjednica LDS-a,nije znao odgovoriti :D ...eto kakvi su vam ljudi na listama...
Znaci,prvo se zapitajte malo o svojim greskama,sta uopste radite izmedju dvije kampanje,zasto se oglasite tek par mjeseci prije izbora itd.
Rijesenje je da svi glassuju za SDP i gotovo, ima program imaju ljudi, zna se ko je predsjednik :D i idemo protiv naci-kriminogenih-huskaca zajedno (unutar SDP-a) za bolju buducnost Bosne i Hercegovine. :thumbup: :bih:
1gorstak

#23 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by 1gorstak »

sorge_sa wrote:ja mogu da shvatim vasu poziciju kao clanova stranke, da ne zelite da idete jednostavno ni sa jednom strankom, ali bojim se da jednostavno nema vise vremena za takvu komociju i cekanje, da SDP sam uzme izbore, jer to se nece desiti ni poslije oktobra 2010, ako vjerujete u takvo sta, onda ste nerealni i zaslijepljeni unutarstranackom propagandom, SDP nema te kapacitete da osvoji vlast sam, dakle ici ce u koaliciju, s kim ce ici, i kako, da li sa ideoloski blizim NS,LDS,GDS i svim ostalim ili sa SDA,SBIH ili cak mozda SBBBIH, ako ove stranke ne predju izborni prag, svaka sa po 3-4% glasova, pa se tu nakupi ovih 15-ak%, onda je za to jedini krivac SDP i onda se on poigrava sa nasom buducnoscu, mislim da je to tako veliki politicki promasaj, koji ce SDP na kraju svest na nivo stranaka sa kojima nije htio da napravi ovako jednu siroku platformu stranaka
Dobro sta trazis od SDP-a da uradi ? Meni nisu jasni ti koji ne vide rast svojih stranaka a dozvoljavaju da se kroz izlazak istih na izbore te glasove rasipa. Neka ne izadju na izbore ako misle da su slabi i neka svoje glasace pozovu da podrze Nasu Stranku ili SDP i rijesena stvar. Ali ako se u zamjenu trazi poziciju, onda to nema veze sa patriotizmom i borbom protiv desnicara nego se radi o obicnoj trgovini a u tom slucaju su Nasa Stranka i SDP u pravu kada ih ignorisu.
kiky

#24 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by kiky »

lds, prvo mora reformirat sam sebe ...
smijenit gospođu presjenicu i jato oko nje ...
pustit je da se nastavi bavit naukom što bi direktno bio i ogroman doprinos bh znanosti ...
izabrat nekog ko vjeruje u liberalizam, ko ima volje da radi ...
pa tek onda izač iz ilegale počet ozbiljno promovirat liberalnu političku opciju ...
respo

#25 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by respo »

Socijalista wrote: Rijesenje je da svi glassuju za SDP i gotovo, ima program imaju ljudi, zna se ko je predsjednik :D i idemo protiv naci-kriminogenih-huskaca zajedno (unutar SDP-a) za bolju buducnost Bosne i Hercegovine. :thumbup: :bih:
kad predsjednik umre hoce li sjediste sdp-a biti u barama?
Post Reply