Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
- Sanjarko
#26 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Steta Nesanice sto je dosta toga u sveskama koje se nazalost polako brisu i propadose jer su stare deceniju.
- Sanjarko
#27 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Nisam skoro 20 godina radio matematiku i zaboravio sam sve sto se tice nje a bio sam nadaren za nju pravo. Imao uvijek 5 skoro i to bez vjezbanja, radzenja zadaca itd.cyprus wrote:3X + 7 = 10zunazu wrote:Relativiziranje = odobravanje.cyprus wrote:A zašto bi iko normalan čito komentare ispod članaka, osim iz zajebancije, samo da vidi kakvih sve mentola ima...
X = 1
3X=10-7
3X=3
X=3/3
X=1
-
155_mm
#28 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
internet je bojiste buducnosti. i tu ce se neke veoma znacajne bitke dobijati i gubiti.
- General War
#29 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Mediji (ciji je internet najnoviji dio) su bojiste vec od II svjetskog rata.155_mm wrote:internet je bojiste buducnosti. i tu ce se neke veoma znacajne bitke dobijati i gubiti.
-
155_mm
#30 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
da, ali mora se priznati da internet ipak pruza mogucnosti neuporedive sa drugim medijima. i zbog toga je toliko opasan.General War wrote:Mediji (ciji je internet najnoviji dio) su bojiste vec od II svjetskog rata.155_mm wrote:internet je bojiste buducnosti. i tu ce se neke veoma znacajne bitke dobijati i gubiti.
- madner
#31 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Internet je omogucio svakoj budali da nadje srodne duse, kako bi stvorio svoj kutak gdje druge informacije ne dopiru.
- General War
#32 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Neuporediv je u 21 vijeku, a jednako opasan kao televizija u 20 vijeku ili novine prije pojave televizije, mugucnosti su ogromne onome koji kontrolise medije...i sa razlikom da smo prije znali ime, a sada svako moze plasirati informacije...pa ko se upeca.155_mm wrote:da, ali mora se priznati da internet ipak pruza mogucnosti neuporedive sa drugim medijima. i zbog toga je toliko opasan.General War wrote:Mediji (ciji je internet najnoviji dio) su bojiste vec od II svjetskog rata.155_mm wrote:internet je bojiste buducnosti. i tu ce se neke veoma znacajne bitke dobijati i gubiti.
-
mali jomu
#33 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
General War wrote: ....sada svako moze plasirati informacije...pa ko se upeca.
Upravo to je..... pecanje, pa ko se upeca.
-
Bodkin
#34 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
madner wrote:Internet je omogucio svakoj budali da nadje srodne duse, kako bi stvorio svoj kutak gdje druge informacije ne dopiru.
- GeeTnT
#35 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Da, to smo se uvjerili na promociji knjige gospodje Albright.
- SmokingMan
#36 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Pored svakog komentara treba stajati ime i prezime a ne pseudonim. 
- General War
#37 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
..i gdje radi, je li bio u armiji...tako da profilisanje da puni efekat.SmokingMan wrote:Pored svakog komentara treba stajati ime i prezime a ne pseudonim.
Imate brate facebook, tamo sve stoji, i svasta se kaze pa nikom nista.
-
stari grad Visegrad
#38 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Tema je odlicna, to je veliki problem.
Predlazem zatvaranje svih Foruma sa aliasima. Dosta vise sranja od neprijatelja.
Predlazem zatvaranje svih Foruma sa aliasima. Dosta vise sranja od neprijatelja.
- SmokingMan
#39 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Da je imalo razuma i kakve noprmalne države makar bi zakon o govoru mržnje štitio prava svakog pojedinca.General War wrote:..i gdje radi, je li bio u armiji...tako da profilisanje da puni efekat.SmokingMan wrote:Pored svakog komentara treba stajati ime i prezime a ne pseudonim.
Ovako imamo mržnju kao vid komunikacije kako na društvenim mrežama tako i na forumima,iako u malim postocima i dalje je opasna za društvo.Jer je su opet toxični ljudi zapravo i nečiji alat (plaćeni trolovi) kako bi se održao neki nivo netrpeljivosti i međuetničke mržnje na internetu.
- General War
#40 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Apsolutno te razumijem, ali ko ce reguisati sta je govor mrznje i da to doslovno provodi? Pa na klixu ja stvarno ne znam ko bi ostao na podforumu politika ukljucujuci i sebe.SmokingMan wrote:Da je imalo razuma i kakve noprmalne države makar bi zakon o govoru mržnje štitio prava svakog pojedinca.General War wrote:..i gdje radi, je li bio u armiji...tako da profilisanje da puni efekat.SmokingMan wrote:Pored svakog komentara treba stajati ime i prezime a ne pseudonim.
Ovako imamo mržnju kao vid komunikacije kako na društvenim mrežama tako i na forumima,iako u malim postocima i dalje je opasna za društvo.Jer je su opet toxični ljudi zapravo i nečiji alat (plaćeni trolovi) kako bi se održao neki nivo netrpeljivosti i međuetničke mržnje na internetu.
Druga stvar internet nije prepoznat zakonski kao validan izvor informacija...kako ces znati da se neko ulogovao pod laznim imenom i prezimenom?
- General War
#41 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Tako je, federalni internet prostor sebi-PC sebi...pa onda da se nazivamo rahat ja tebi vojvodo a ti meni serdare.stari grad Visegrad wrote:Tema je odlicna, to je veliki problem.
- SmokingMan
#42 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Samo kažem,a svijestan sam da bi time sebi uništili biznis.General War wrote: Apsolutno te razumijem, ali ko ce reguisati sta je govor mrznje i da to doslovno provodi? Pa na klixu ja stvarno ne znam ko bi ostao na podforumu politika ukljucujuci i sebe.![]()
Druga stvar internet nije prepoznat zakonski kao validan izvor informacija...kako ces znati da se neko ulogovao pod laznim imenom i prezimenom?
Ovo drugo,IP se može sakriti to nije problem,može se i lažirati ime,može neko sutra na FB nasumično uzeti moje ime i prezime i predstavljati se na forumu kao ja,pisati u moje ime,vrijeđati u moje ime....ali mora postojati neki zakonski okvir na kraju krajeva,od nečega se mora početi.
-
stari grad Visegrad
#43 Re: Lažno predstavljanje u bh. internet prostoru
Dobra zika, kako su mladi.