Lažni proizvodi široke potrošnje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

ElRe

#76 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by ElRe »

Not My Idea wrote:
amir79 wrote:Da, i šta je rješenje?
pa eto, skrecemo jedni drugima paznju sta da se ne kupuje ili gdje da se ne kupuje.
eto, dvije djevojke su napisale da su Sport Life-u patike nisu kvalitetne-nemoj tu kupit i tema je ucinila nesto dobro.

inace, stvari iz New Yorkera kod nas su smece..na kazem da je vani neki kvalitet al ovo kod nas je stvarno smece.
farmerke 60 maraka, za mjesec puknu izmedju nogu
Ja sam proslog ljeta u Oviesseu kupio majcu, 40ak KM izdržala samo to ljeto, izgubila boju.
Ali u Oviesseu sam kupovao i kosulje i dzempere, to je vec puno kvalitetnije.
U NY nisu lose jakne i kaputi.
Not My Idea

#77 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by Not My Idea »

NY kaputi :-) (Amisu) kupila prije 2 godine, 149 maraka platila...kroz 7 dana mu je prvo dugme otpalo a kroz mjesec i sva ostala sam morala prisit tj ucvrstit jer su visila.. nakon 2-3 mjeseca se sav ocopao (ne znam kako bih to opisala al uglavnom su se sve "dlake" izvukle...bilo je rundav ko cuko kakav :lol: )
probuch

#78 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by probuch »

Glede borbe za bilo kakvu kvalitetu ja sam podigao jedan site koji bi trebao da se bavi bas razotkrivanjem laznjaka i informisanjem potrosaca o greskama. Iako je registrovana domena trebala da se bavi necim sasvim drugim i drukcijim, vjerovatno zabavnijim odlucio sam da joj promjenim namjenu.
ako jos neko zeli saradjivati u vezi ove ideje neka me kontaktira na pp
pokusaj se za sada nalazi na bobomobo.com
Pozdrav svima koji se bore za podizanje kvalitete onoga sto i onako skupo placamo.
:roll: :)
poznanik

#79 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by poznanik »

probuch wrote:Glede borbe za bilo kakvu kvalitetu ja sam podigao jedan site koji bi trebao da se bavi bas razotkrivanjem laznjaka i informisanjem potrosaca o greskama. Iako je registrovana domena trebala da se bavi necim sasvim drugim i drukcijim, vjerovatno zabavnijim odlucio sam da joj promjenim namjenu.
Pozdrav svima koji se bore za podizanje kvalitete onoga sto i onako skupo placamo.
Bravo :thumbup: Objavi slobodno adresu, dobro je da postoji takav site, i otvori mogućnost razmjene informacija i podataka.
chuchumbamayumbe

#80 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by chuchumbamayumbe »

probuch wrote:Glede borbe za bilo kakvu kvalitetu ja sam podigao jedan site koji bi trebao da se bavi bas razotkrivanjem laznjaka i informisanjem potrosaca o greskama. Iako je registrovana domena trebala da se bavi necim sasvim drugim i drukcijim, vjerovatno zabavnijim odlucio sam da joj promjenim namjenu.
Svaka čast, samo promijeni boju ovog crvenog fonta sa strana, veoma je teško čitljivo na zelenoj podlozi.
:thumbup:
blue_sky

#81 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by blue_sky »

Mene ne cudi uspjeh laznjaka na nasem trzistu, jer su ljudi provalili da je ovdje glava fora imati nesto odredjene marke, platiti ga sto skuplje i biti glavna faca u raji. Kod nas je pametan onaj ko kupi majicu za 150, a radnju dalje ili na pijaci je ista (ne samo izgledom) pet puta jeftinija. U ovom siromasnom drustvu postaje sramota reci da se nesto malo platilo...to me fascinira :-) dok drugi i pametniji ganjaju snizenja po svijetu.
A o tome koliko smo svi mi u stanju procijeniti je l' se radi o laznjaku da i ne govorimo :roll:
probuch

#82 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by probuch »

Hvala na sugestijama . Treba mi malo vremena da sredim CSS na stranici nisam stigao sve da formatiram kako zelim. U svakom slucaju svaka sugestija je dobro dosla.
Nadam se da ova ideja nece ostati usamljena i da mozemo zajedno da se izborimo za kvalitetniju milku i deterdzente od kojih ne spada koza nego fleke.
FX1

#83 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by FX1 »

6.april wrote:
karanana wrote:kojeg proizvodjaca?

malo je offtopic ali i nije...jeste li primjetili trend smanjivanja gramaze proizvoda a ostavljanja iste cijene? zato sad imamo cudne neto gramaze na recimo cokoladama i jos nekim proizvodima. vjerovatno oni na to gledaju psiholoski, kao raja manje gleda gramazu a vise cijenu.
muzu li muzu, na kvalitetu a i na kvantitetu.
Sve čokolade su prešle na 80gr.

Ovo je slučaj i sa ponudama u restoranima i slastičarnama - manje porcije a ista cijena.
tzv. "skrivena inflacija" tj. za isto para - manje robe = skuplja roba

http://www.answers.com/topic/hidden-inflation-1
kokuz_sa

#84 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by kokuz_sa »

ne nadje temu u koju ovo da stavim pa evo napisat cu ovdje

jucer u konzumu na alipasinom polju snizenje nazandzi ..po 1KM
uzelo se par onih vrecica..doslo kuci istresle se vrecice i pogledam cijenu na vrecicama..ono sto oni odstampaju i nalijepe
kad pise
LIMUN..i cijena pofino veca od narandzi koje su trebale da su 1KM..
ode se u konzum da se izvrsi reklamacija..jer ovako vise su naplatili skoro 10KM..
kad sef neki njihov..
mi vam ne mozemo vratiti novac jer ste vec naceli artikal.reko ne morate mi vracat novac dajte mi jos narandzi za vrijednost koju ste mi vise naplatili..
kaze lik nije to nasa politika :x :x :x
chuchumbamayumbe

#85 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by chuchumbamayumbe »

kokuz_sa wrote:ne nadje temu u koju ovo da stavim pa evo napisat cu ovdje

uzelo se par onih vrecica..doslo kuci istresle se vrecice i pogledam cijenu na vrecicama..ono sto oni odstampaju i nalijepe
kad pise
ode se u konzum da se izvrsi reklamacija..jer ovako vise su naplatili skoro 10KM..
kad sef neki njihov..
mi vam ne mozemo vratiti novac jer ste vec naceli artikal.reko ne morate mi vracat novac dajte mi jos narandzi za vrijednost koju ste mi vise naplatili..
I, šta bi na kraju?!
:-)
kokuz_sa

#86 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by kokuz_sa »

chuchumbamayumbe wrote:

kad pise
kad sef neki njihov..
I, šta bi na kraju?!
nista nisu kompenzirali nikako to sto su uzeli skoro cenera vise
evo slika jedne od vrecica..

Image
dalmatinka

#87 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by dalmatinka »

kokuz_sa wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

kad pise
kad sef neki njihov..
I, šta bi na kraju?!
nista nisu kompenzirali nikako to sto su uzeli skoro cenera vise
evo slika jedne od vrecica..

Image
Ovdje su ti nalijepili naljepnicu s vage na originalni paket što nisu nikako smjeli ( uz to naljepnicu krivog voća :D ).
Ponekad se desi da je na originalnom pakiranju krivi bar kod ne njihovom krivicom, pa na kasi ispadne npr. limun umjesto naranče, ali u tom slučaju oni su dužni ručno ukucavati pravu šifru na kasi i to je procedura koju svi dobro pozanaju, kao u Hrvatskoj tako i u BiH. Rijetko se dešava, ali se dešava. Ovo što su oni tebi nalijepili je nešto što nisu smjeli ni pod razno, i dobro ti kaže babyline - žali se. Imaš besplatni potrošački telefon i zovi. To što taj izvjesni lik kaže da to nije njihova politika, to je laž. Trenerice za obuku osoblja rade u tri države ( to su iste cure koje su non stop na putu) i svih obučavaju jednako.
black point

#88 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by black point »

ElRe wrote:
Not My Idea wrote:
amir79 wrote:Da, i šta je rješenje?
pa eto, skrecemo jedni drugima paznju sta da se ne kupuje ili gdje da se ne kupuje.
eto, dvije djevojke su napisale da su Sport Life-u patike nisu kvalitetne-nemoj tu kupit i tema je ucinila nesto dobro.

inace, stvari iz New Yorkera kod nas su smece..na kazem da je vani neki kvalitet al ovo kod nas je stvarno smece.
farmerke 60 maraka, za mjesec puknu izmedju nogu
Ja sam proslog ljeta u Oviesseu kupio majcu, 40ak KM izdržala samo to ljeto, izgubila boju.
Ali u Oviesseu sam kupovao i kosulje i dzempere, to je vec puno kvalitetnije.
U NY nisu lose jakne i kaputi.
Eto dvije su djevojke napisale da su im iskustva sa patikama loša ,ali šta je sa ostalima ???
U sport life prodavnicama se oblačim već 5-tu godinu i nisam niti jednom imao loša iskustva sa njihovom robom ili uslugom.
A znate kako se kaže koliko para toliko i muzike,i poručio bih da ČITATE DEKLERACIJE na artiklima. :dance:
frngla

#89 Re: Lažni proizvodi široke potrošnje

Post by frngla »

sport life :thumbup: barem je lako po bar kodu na internetu provjeriti da li je stvar dupljak ili ne, do sada nikad nisam s njima imao problema... mislim da raja opcenito misli da je kod nas sve dupljak, sto naravno nije istina, npr nutella se pravi sa razlicitim sastojcima za razlicita trzista zbog odredjenih normi... ista stvar je sa deterdzentima i sl. stvarima... nemate brige, necete se otrovati :lol:

Primjer nutelle :)

Sastojci po zemljama

Australija: šećer, biljno ulje, lješnjaci (13%), obrano mlijeko u prahu (8.7%), odmašćeni kakaov prah (7.4%), emulgator (sojin lecitin), aroma (vanilin šećer)

Francuska: šećer, biljno ulje, lješnjaci (13%), obrano mlijeko u prahu, manje mastan kakaov prah (7.4%), emulgator (sojin lecitin), aroma

Hrvatska: šećer, biljne masnoće, lješnjaci (13%), odmašćeni kakao, obrano mlijeko u prahu (5%), laktoza, sirutka u prahu, emulgator: sojin lecitin, aroma

Italija: šećer, biljno ulje, lješnjaci (13%), odmašćeni kakaov prah, obrano mlijeko u prahu (5%), sirutka u prahu, emulgator (sojin lecitin), aroma

Njemačka: šećer, biljno ulje, lješnjaci (13%), odmašćeni kakaov prah, obrano mlijeko u prahu (7.5%), emulgator (sojin lecitin), aroma (vanilin šećer)

Poljska: šećer, ulje uljane repice, lješnjaci (13%), kakao (7.4%), obrano mlijeko (5%), laktoza, sojin lecitin, vanilin šećer (umjetna aroma)

Španjolska: šećer, biljno ulje, lješnjaci (13%), odmašćeni kakao (7.4%), obrano mlijeko u prahu (6.6%), sirutka u prahu, emulgator (sojin lecitin), vanilin šećer

Ujedinjeno Kraljevstvo: šećer, biljna ulja, lješnjaci (13%), odmašćeni kakao (7.4%), obrano mlijeko u prahu (6.6%), sirutka u prahu, emulgator (sojin lecitin), vanilin šećer

SAD i Kanada: šećer, modificirano palmino ulje, lješnjaci, kakao, obrano mlijeko, sirutka sa smanjenom količinom minerala, sojin lecitin (emulgator), vanilin šećer (umjetna aroma)
Post Reply