Lazna uplatnica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

FastRide1

#1 Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

Pozdrav svima, imam jedno pitanje dakle moj mladji brat je napravio problem ili kako vec. Dakle on je trebao nesto uplatiti jednom liku, ali posto mu nije vjerovao napravio je sljedece : otisao je uplatio na prijateljev racun u posti, uzeo uplatnicu i isjekao donji dio sa pecatom, itd i taj dio zalijepio na drugu cistu uplatnicu i gore samo dopisao podatke od tog lika kojem je trebao uplatiti i poslao mu sliku uplatnice. E sad da li je on uradio falsifikovanje dokumenta ili je samo napravio neku vrstu prevare? Jer je on i zaboravio na tog lika kako mu je pos.uplatnicu i ovaj mu se javio i rekao da slika ponovo pa da u banci provjere zasto mu nije leglo. :? :?
vjesticanametli

#2 Re: Lazna uplatnica

Post by vjesticanametli »

prevarant i prevrtljivac ti je brat i nalupaj ga dobro za njegovo dobro a tom covjeku se izvinite i platite
FastRide1

#3 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

Dobio je on vec, nego mene zanima hoce li on naj**at od policije ili tako nesto? A ja cu se sutra sa tim momkom naci.
drndalo

#4 Re: Lazna uplatnica

Post by drndalo »

Nije puno falsifikovao, samo malo, za Tuzilastva...
lajkujMe

#5 Re: Lazna uplatnica

Post by lajkujMe »

falsifikovanje i prevara za to se ide u zatvor (mrtav ozbiljan sam)
FastRide1

#6 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

Znaci uradio je pravo falsifikovanje? S tim da nigdje javno to nije objavnjeno nego samo preko mobitela njih dvojica razmjenili poruke i sliku uplatnice.
kakavdanakneiskustvu

#7 Re: Lazna uplatnica

Post by kakavdanakneiskustvu »

vjesticanametli wrote:prevarant i prevrtljivac ti je brat i nalupaj ga dobro za njegovo dobro a tom covjeku se izvinite i platite
FastRide1

#8 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

Ima li iko da provjereno to zna, 100%. Ja moram vracat novac, jer buraz nije zaposlen, a da naj**e bas i ne zelim. Pa sad jel moze zavrsit u zatvoru ako u banci provjere tu uplatnicu ili?
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#9 Re: Lazna uplatnica

Post by Yahweh »

.
Last edited by Yahweh on 20/03/2015 23:31, edited 1 time in total.
lajkujMe

#10 Re: Lazna uplatnica

Post by lajkujMe »

On na svom mobitelu ima dokaz i ako covjek odluci da ti brata prijavi to je to lako je uci u trag novcu i sta sve ne.

Ako iznos nije mali onda ce ti brat ako nista morati na sud i platiti kaznu a moguce su i gore stvari.

Gdje mu je pamet bila kad je to radio da mi je znati.
vjesticanametli

#11 Re: Lazna uplatnica

Reci covjeku sta je balavac napravio i ne zahmetite ljude da misle da je otislo na pogresan racun ......nema uplatnice nema uplate. priznaj i izvini se ozbiljno ti kazem i naravno vrati novac.......samo karte na stol i otvoreno i obavezno klepi balavca po usima.......sta ce banka provjeriti kad nema uplatnice ..... ali da budes mirna / miran rijesi to posteno bar ti
covjek kojem duguje ga moze teretiti
FastRide1

#12 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

Znaci nema potrebe ovdje da vise dize frku, ma on je problem non-stop ga izvlacim iz nekog sra*a, tako da ovo je samo jedno u nizu. Hvala brate na konkretnom odgovoru.
FastRide1

#13 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

Ma mali je zajebao lika za 80KM, tako da iznos i nije neki, a ja sutra autom moram do njega, jer sam vec danas odlucio covjeku da cu mu vratiti pare jer ne zelim da ni ja a ni niko iz moje porodice bude ikom duzan ni 10pf, a kamoli 80KM pogotovo u ovoj Bosni u kakvoj zivimo gdje je svaki dinar bitan..
vjesticanametli

#14 Re: Lazna uplatnica

samo mlati dok ne dode pameti ili ga pusti da zaglibi da ga drugi proture korz sake jer neces uvijek biti raspoloziv da ga vadis iz govana
sretno
FastRide1

#15 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

I sto se tice uplatnice taj lik ima sliku, ali nije siguran u brojeve neke pa trazi ponovo da mu buraz slika pa da da u banci da provjeri neki protokol sta god da je to.
Bloo
Globalna šefica

#16 Re: Lazna uplatnica

Post by Bloo »

FastRide1 wrote:I sto se tice uplatnice taj lik ima sliku, ali nije siguran u brojeve neke pa trazi ponovo da mu buraz slika pa da da u banci da provjeri neki protokol sta god da je to.
odeš sutra, daš liku pare, izvineš se i razguliš :D

za brata...ne znam...ja bih ga namplatila, ali sumnjam da će biti fajde od toga
FastRide1

#17 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

Ma njega je najlakse naklepati iza usiju, meni je bitno da se ne uvaljuje u te gore probleme koji su me mucili. Uglavnom ljudi hvala svima na odgovoru.
vjesticanametli

#18 Re: Lazna uplatnica

uh uh :-) trazi ti broj da provjeri u banci i da vidi kome je banka platila i ako je otislo na pogresan TRN da vracaju pare
zato fino plati, izgladi to i fataj se noge
a buraza :fazlija:
dobar osjecaj

#19 Re: Lazna uplatnica

Post by dobar osjecaj »

Svi volimo bracu i sestre ali nekad mi se cini da bi ih trebalo pustiti da ih se docepa policija pa da se suoce sa strahom i vide kako je kad ih ne spasavaju braca ili sestre za sve njihove pizdarije.
Alfons Kauders

#20 Re: Lazna uplatnica

Post by Alfons Kauders »

FastRide1 wrote:Ma mali je zajebao lika za 80KM, tako da iznos i nije neki, a ja sutra autom moram do njega, jer sam vec danas odlucio covjeku da cu mu vratiti pare jer ne zelim da ni ja a ni niko iz moje porodice bude ikom duzan ni 10pf, a kamoli 80KM pogotovo u ovoj Bosni u kakvoj zivimo gdje je svaki dinar bitan..
ma daj burazu 80km neka ovaj put fakat uplati... nazovite lika, recite da je bila greska u posti, da ste sve sredili, da su pare slucajno lezale na pogresnoj partiji, zajebala teta salterusa, los rukopis itd itd... kraj price, pare ce dobiti isti dan i boli ga onda kurac za sliku i provjeru... (a nije ofirno da bas ne skonta da ga je mali buraz pokusao odraditi)

generalno reci burazu da se mani tih stvari jer ocito nije dovoljno pametan da bude prevarant - samo ce ga bezveze nekad neko prebit na mrtvo ime radi takvih gluposti... ako se vec cvrsto odlucio baviti kriminalom, neka odabere nesto za sta ne treba pameti... nek dila travu, krade sitnice po radnjama il neki kurac, ovako ce ga bezveze neko zgazit za smijesne pare

i za kriminal treba znanja i truda ko i za svaku drugu struku - a mali ocito nije bas sposoban
FastRide1

#21 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

vjesticanametli wrote:uh uh :-) trazi ti broj da provjeri u banci i da vidi kome je banka platila i ako je otislo na pogresan TRN da vracaju pare
Ma buraz je uplatio preko poste, tom nekom svom prijatelju, ja nemam pojma sta su oni izveli, samo znam da cijeli dan drami oko toga.. Ja uvijek placam sve preko banke, tako da se to preko poste i ne kontam..
FastRide1

#22 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

dobar osjecaj wrote:Svi volimo bracu i sestre ali nekad mi se cini da bi ih trebalo pustiti da ih se docepa policija pa da se suoce sa strahom i vide kako je kad ih ne spasavaju braca ili sestre za sve njihove pizdarije.
Lako je to reci i ja sam 100 put htio da mu ne pomognem, ali krv mi je jbg nije tako jednostavno.
Alfons Kauders

#23 Re: Lazna uplatnica

Post by Alfons Kauders »

dobar osjecaj wrote:Svi volimo bracu i sestre ali nekad mi se cini da bi ih trebalo pustiti da ih se docepa policija pa da se suoce sa strahom i vide kako je kad ih ne spasavaju braca ili sestre za sve njihove pizdarije.
ma svi smo nekad bili glupa djeca... ja sam prvi put u muriji zaglavio s 11 i kusur... buraz na sudu sa 15-16... bas blentava djeca u blentavom naselju

danas obojica sasvim normalni, produktivni clanovi zajednice... :D dobro... ne bas normalni, ali produktivni i posteni :D
FastRide1

#24 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

Alfons Kauders wrote:
FastRide1 wrote:Ma mali je zajebao lika za 80KM, tako da iznos i nije neki, a ja sutra autom moram do njega, jer sam vec danas odlucio covjeku da cu mu vratiti pare jer ne zelim da ni ja a ni niko iz moje porodice bude ikom duzan ni 10pf, a kamoli 80KM pogotovo u ovoj Bosni u kakvoj zivimo gdje je svaki dinar bitan..
ma daj burazu 80km neka ovaj put fakat uplati... nazovite lika, recite da je bila greska u posti, da ste sve sredili, da su pare slucajno lezale na pogresnoj partiji, zajebala teta salterusa, los rukopis itd itd... kraj price, pare ce dobiti isti dan i boli ga onda kurac za sliku i provjeru... (a nije ofirno da bas ne skonta da ga je mali buraz pokusao odraditi)

generalno reci burazu da se mani tih stvari jer ocito nije dovoljno pametan da bude prevarant - samo ce ga bezveze nekad neko prebit na mrtvo ime radi takvih gluposti... ako se vec cvrsto odlucio baviti kriminalom, neka odabere nesto za sta ne treba pameti... nek dila travu, krade sitnice po radnjama il neki kurac, ovako ce ga bezveze neko zgazit za smijesne pare

i za kriminal treba znanja i truda ko i za svaku drugu struku - a mali ocito nije bas sposoban
Ma sad cu ja to lako rijesiti sa covjekom, mene je samo brinulo to da ne ode zbog sitnih para na sud ili da ga policija ovdje privodi ili sta ti ja znam.. A pare se vrate i kraj price.
Alfons Kauders

#25 Re: Lazna uplatnica

Post by Alfons Kauders »

FastRide1 wrote:
vjesticanametli wrote:uh uh :-) trazi ti broj da provjeri u banci i da vidi kome je banka platila i ako je otislo na pogresan TRN da vracaju pare
Ma buraz je uplatio preko poste, tom nekom svom prijatelju, ja nemam pojma sta su oni izveli, samo znam da cijeli dan drami oko toga.. Ja uvijek placam sve preko banke, tako da se to preko poste i ne kontam..
ma isto ti dodje, ispunis virman i cao - sutra trk u postu ranom zorom, uplatite i javite liku za par sati da provjeri jel leglo... recite da je bio bezveze zajeb, da su u posti skontali i gotovo... mislim da je bolje nego da ides covjeku na noge i nosis pare, jer ce onda bas bit ocito da ga je mali pokuso zavalit
Post Reply