Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Poll ended at 11/04/2009 19:22

Lavlja kandza
6
19%
Zeder
15
47%
Houdini Lock
11
34%

Total votes: 32

Nepass

#101 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by Nepass »

520 samo brava a ima jos neka opcija oko struje dodatno 80
nlt

#102 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by nlt »

gdje mogu ugraditi hudiny na megane?
i najbitnije u BIH je koliko novca planirati?
i +++ šta ti neki konektori mjenjat ovo-ono?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#103 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by Romeo 80 »

Pa valjda u Hudiny-ju?! :?
nlt

#104 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by nlt »

Romeo 80 wrote:Pa valjda u Hudiny-ju?! :?
pa ja, gdje su u SARAJEVU?
Dadulino

#106 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by Dadulino »

Ljudi da ne otvaram novi topic,što se tiče ZEDERA,trenutno imam jedan,dakle kod Zedera se podrazumijeva da se vozilo ne može upaliti i da se volan i točkovi blokiraju,no kod mene se dešava da se vozilo uspješno upali ZAKLJUČANOG zedera,no volan i točkovi se ne mogu pomjeriti ni milimetra..Zeder rađen prije 1g. u "BOSMONT"-u..neke sugestije?
Last edited by Dadulino on 27/10/2017 22:02, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#107 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by MOSALJOZE »

Pa vozi njima,oni će znati.
milann1971

#108 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by milann1971 »

Dadulino wrote:Ljudi da ne otvaram novi topic,što se tiče ZEDERA,trenutno imam jedan,dakle kod Zedera se podrazumijeva da se vozilo ne može upaliti i da se volan i točkovi blokiraju,no kod mene se dešava da se vozilo uspješno upali ZAKLJUČANOG zedera,no volan i točkovi se ne mogu pomjeriti ni milimetra..Zeder rađen prije 1g. u "BOSMONT"-u..neke sugestije?

isto i meni, pa sam pitao, to je sve ok uradjeno, zavisi od modela auta rekli su, na renou je jedan princip, a na golfu drugi...npr na passatu se ne moze auto ni upaliti sa zederom, dok kod scenica moze, ali imas naravno mehanicku blokadu...zeder je odlicna stvar i jako teska da se raz.ebe pa je odlicna zastita...izmjeni OBD konektor, to je tipa 50 km, isto sjajna stvar, to fabricki ugradjuju u Mazde nove kao zastitu

ovo mi reci, jel ti pisti signal kad upalis auto sa zakljucanim zederom ??? na neki nacin ti mora signalizirat da nisi otkljucao ? ili ti blinka lampica, meni pisti probija usi...
starii

#109 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by starii »

problem zedera je sto kad se izgubi kljuc ne moze se kopirati nego se mjenja cijeli sistem a koliko je siguran otidite u hudiny na cengic vili i nek vam pokazu kako se jednostavno otvara....
milann1971

#110 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by milann1971 »

starii wrote:problem zedera je sto kad se izgubi kljuc ne moze se kopirati nego se mjenja cijeli sistem a koliko je siguran otidite u hudiny na cengic vili i nek vam pokazu kako se jednostavno otvara....

ako izgubis 2 kljuca onda ti treba auto oduzeti, zaista...onda si kreten totalis...aha, jes, otvaraju nezakljucan zeder u Hudiniju, mani me reklamnih fora, uzmite Hudini, Zeder je karina...gluposti...
starii

#111 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by starii »

milann1971 wrote:
starii wrote:problem zedera je sto kad se izgubi kljuc ne moze se kopirati nego se mjenja cijeli sistem a koliko je siguran otidite u hudiny na cengic vili i nek vam pokazu kako se jednostavno otvara....

ako izgubis 2 kljuca onda ti treba auto oduzeti, zaista...onda si kreten totalis...aha, jes, otvaraju nezakljucan zeder u Hudiniju, mani me reklamnih fora, uzmite Hudini, Zeder je karina...gluposti...
kad izgubis oba onda ce ti cesljati bravu sa federom ko u hudiniju...zovni zeder u beogradu pa pitaj da li moze njihov kljuc kopirati..
Dadulino

#112 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by Dadulino »

milann1971 wrote:
Dadulino wrote:Ljudi da ne otvaram novi topic,što se tiče ZEDERA,trenutno imam jedan,dakle kod Zedera se podrazumijeva da se vozilo ne može upaliti i da se volan i točkovi blokiraju,no kod mene se dešava da se vozilo uspješno upali ZAKLJUČANOG zedera,no volan i točkovi se ne mogu pomjeriti ni milimetra..Zeder rađen prije 1g. u "BOSMONT"-u..neke sugestije?

isto i meni, pa sam pitao, to je sve ok uradjeno, zavisi od modela auta rekli su, na renou je jedan princip, a na golfu drugi...npr na passatu se ne moze auto ni upaliti sa zederom, dok kod scenica moze, ali imas naravno mehanicku blokadu...zeder je odlicna stvar i jako teska da se raz.ebe pa je odlicna zastita...izmjeni OBD konektor, to je tipa 50 km, isto sjajna stvar, to fabricki ugradjuju u Mazde nove kao zastitu

ovo mi reci, jel ti pisti signal kad upalis auto sa zakljucanim zederom ??? na neki nacin ti mora signalizirat da nisi otkljucao ? ili ti blinka lampica, meni pisti probija usi...
Nema nikakvog zvuka,auto upali ono kao da i nije zakljucan ali volan se ne moze maket ni milimetra,sve zablokirano.. i rijec je o golfu petici
milann1971

#113 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by milann1971 »

msm da je sve to ok..meni pisti ko lud, ali volan se moze malo pomicati...rekli mi u zederu da je tako kod scenica
Mesaya

#114 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by Mesaya »

Da malo ozivimo ovu temu. Ima li kakvih noviteta na trzistu kada je u pitanju auto-zastita? Imaju li nove verzije Zedera,Houdinija?

Ja sam cuo da sada postoji i Cobra alarm koji blokira motor sa Vodafone-cut off funcijom,kakva su iskustva s ovim?
milejovic1971

#115 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by milejovic1971 »

Mesaya wrote:Da malo ozivimo ovu temu. Ima li kakvih noviteta na trzistu kada je u pitanju auto-zastita? Imaju li nove verzije Zedera,Houdinija?

Ja sam cuo da sada postoji i Cobra alarm koji blokira motor sa Vodafone-cut off funcijom,kakva su iskustva s ovim?
ja imam zeder i cobra alarm ali nema vodafon cut off, prezadovoljan sam alarmom, za 3,5 god nikad se nije upalio sam od sebe, sto mi se desavalo s bivsim... nema nista novo kod zedera, i dalje je teska prepreka za lopove
Koshpa

#116 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by Koshpa »

milejovic1971 wrote:
Mesaya wrote:Da malo ozivimo ovu temu. Ima li kakvih noviteta na trzistu kada je u pitanju auto-zastita? Imaju li nove verzije Zedera,Houdinija?

ja imam zeder i cobra alarm ali nema vodafon cut off, prezadovoljan sam alarmom, za 3,5 god nikad se nije upalio sam od sebe, sto mi se desavalo s bivsim... nema nista novo kod zedera, i dalje je teska prepreka za lopove
Jesi Cobru radio u Komel-u ? Koliko traje ugradnja cijena ?

Hvala
milejovic1971

#117 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by milejovic1971 »

radio u Beogradu u istom servisu gdje stavljaju lavlju sapu... 200 eur sa ugradnjom mozda 250, davno je bilo, garancija 2 god
Last edited by milejovic1971 on 27/12/2018 20:21, edited 1 time in total.
alipasijaner

#118 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock

Post by alipasijaner »

Imam Vodafone sa cut off-om uglavnom dobijes kartice bez cijeg prisustva u blizini vozila nije moguce upaliti vozilo, ako dodjes u situaciju da ti neko otme vozilo, a kartica ostane kod tebe vozilo se ugasi..

Sto ce reci da kljuceve i karticu ne treba drzati na istom privjesku jer cak ni sa originalnim kljucevima bez prisustva kartice ne mozes pokrenuti vozilo. Problem je sto na kraju zbog lakse manipulacije ljudi objese karticu na privjesak s kljucevima pa izgubis taj vid zastite ako ti maznu kljuceve. I da.. sve komande su na originalnom daljinskom tako da nema dodatnih daljinskih i petljavine oko tih zezancija.. a sad koliko je sve to sigurno.. sigurno je bolje imati bilo kakvu zastitu vec nikakvu..
Post Reply