Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nakon velike pobjede protiv Grčke za nešto manje od 3 mjeseca rep. BiH ide u goste Latviji.
U prvoj utakmici smo ih satrali tj. konačni rezultat je bio 4:1 mada je moglo biti i gore po njih.
vs
Uz Salihovića, Pjanića abd. bicemo još jači, naravno da naše i ostale rep. pomazi sreća i da budu spremni.
Od mogućih 15bodova rep. BIH ima 13bodova sa gol razlikom 18:3.
Dzeko predvodi listu strijelaca klf. za SP sa 7 komada i nastavlja da buši mreže protivnika.
U rep. BIH vlada super atmosfera a pod palicom SAFETA SUŠIĆA - PAPETA nema podcjenjivanja protivnika
Utakmica se igra na Skonto Stadium, Riga 07.06.2013
Prenosi FACE TV uz komentar Marjana Mijajlovića.
Za manje od dva mjeseca igramo najvazniju utakmicu u kvalifikacijama. Otvaram ovaj topic za informacija o prevozu, smjestaju i kartama. Selektore i ostale strucnjake za taktiku, molim da sebi otvore drugu temu.
Iz Sarajeva je trenutno najpovoljnije ici Turkishem, karta je manje od 300 eura. Ukljucena su 2 nocenja u Istanbulu. Naime, Turkish za konekcije duze od 10 sati daje besplatno smjestaj.
Iz Rijeke ide direktno Airbaltic, od 6.6. do 9.6. trenutna cijena je 200 eura. Airbaltic takodje leti iz Budimpeste, Beca i Milana direktno za Rigu, cijene vrlo promjenjive http://www.airbaltic.com
Za istinske navijace najegzoticnija opcija bi bila doci do Stokholma, zatim trajektom za Rigu. Trajekt ide svaki dan u 17:00, u Rigu stize u 11:00 iduceg dana. Cijena karte je oko 30 eura, ukljucen krevet u dijeljenoj kabini.
Smjestaj
Na hostelworld moze se naci dijeljeni krevet u 10 krevetnim sobama od 7 eura za noc. Za one koji zele malo vec komfor, na bookings.com, hoteli sa 3 zvjezdice na dobroj lokaciji vec od 15 eura noc
nisu ja danas kontam nema teme i otvorim kad admini sve tri do sad otvorene spojili u jednu i drže pod ključem....i ja kontam da je vakat jer je Pape najavio i duže pripreme od dvije hefte zbog kraja sezone
Plavih 11 smatra da je još prerano čini mi da je tako nešto napisao, pa dobro i jeste i nije...realno u narednim danima će se polako početi zagrijavati atmosfera i definitivno će je trebati otključati....Utakmica je prebitna i sada kada se raspoloživi arsenal ispucao na temi PLBiH gdje se pišu svakakve budalaštine, trebali bi se svi koji prate našu repku a ima nas mali milion tamo prešaltati i oplesti...
Ima još 20+ dana do utakmice.Euforija nije tolika kao pred Grčku,pa mozda je i to razlog.Ali biće na vrijeme otvorena.Ne vjerujem da ćemo biti uskračeni
Znam da ce mnogi, pa i mediji, poceti sa floskulama kako je Latvija neugodan protivnik, pa ce onda neke njihove rezultate iz nafatlina izvalciti, sjetit cemo se i da su na EP-u igrali, sjetit cemo se Verpakovskog itd itd itd... Slazem se da svakog treba respektovati, ali ja evo sad, vise od 3 sedmice prije utakmice, govorim da cemo ove nogama ubiti i da ce biti minimum 2 razlike! JER SMO KVALITETNIJI i zato sto smo izmislili fudbal za ove. Kraj price.
Respekt da, ali nista vise od toga. Ubicemo ih hljebami! Oni su ono sa Lihtenstajnom kiksali? Mislim da ne pricamo dalje...
Prenese me: mislio na *Verpakovskisa
Last edited by BHF_Manijak on 12/05/2013 01:40, edited 1 time in total.
Ma Latvija ce aBd biti sredstvo za odrzavanje Džeke+Ibiševića na vrhu liste strijelaca. Pravo ozbiljan pristup ce biti potreban tek u dvomecu sa Slovackom. Ako taj dvomec rijesimo u nasu korist s dvije pobjede, mozemo komotno racunati da smo prvi
BHF_Manijak wrote:Znam da ce mnogi, pa i mediji, poceti sa floskulama kako je Latvija neugodan protivnik, pa ce onda neke njihove rezultate iz nafatlina izvalciti, sjetit cemo se i da su na EP-u igrali, sjetit cemo se Verpakovskog itd itd itd... Slazem se da svakog treba respektovati, ali ja evo sad, vise od 3 sedmice prije utakmice, govorim da cemo ove nogama ubiti i da ce biti minimum 2 razlike! JER SMO KVALITETNIJI i zato sto smo izmislili fudbal za ove. Kraj price.
Respekt da, ali nista vise od toga. Ubicemo ih hljebami! Oni su ono sa Lihtenstajnom kiksali? Mislim da ne pricamo dalje...
Znaš da nekad selektor govori novinarima da ne "lupaju" informacije.Da ne dizu euforiju,jer znaš i sam da selektor nije takav.Kad usporediš novinare u vrijeme Ćire i Safeta dva različita svijeta.Ne treba ih podcjeniti,ali oni se nas trebaju bojati.
nas se svi sad boje jer smo nepredvidivi, pa se stoga i sami sebe trebamo bojati....vazda mi je ona šugava Albanija pred očima ......nezgodan je termin ove tekme jer je 2-3 hefte nakon kraja prvenstava...faktički selektor bi već sada trebao izbaciti spisak igrača na koje računa...max broj + 3-4 u rezervi kako bi se održavala fizička sprema.
ovi su daleko ispod nas tako da kiksa ne bi trebalo biti, ali čisto da se prisjetimo zadnjeg susreta u Zenici....levati povedoše i prvih 20 minuta su dominirali koliko se sjećam dok se mi nismo sabrali
inače ključni igrači su im ovaj Gorkss (odbrana iz Readinga) i Maris VERPAKOVSKIS (napad, al 33 godine na zalasku igra u nekom manjem grčkom klubu). Njihov dugogodišnji kapiten i ključni igrač sredine terena Vitalijs ASTAFJEVS je nedavno penzionisan.
Od nekih "viđenijih" igrača koje imaju na raspolaganju tu su u sredini: Aleksandrs Cauna (CSKA Moskva), u napadu Artjoms Rudnevs (HSV) i golman Andris Vanins iz Siona.
neki podaci o Latviji:
World ranking: Place 110
Number of players: 23 there of 15 Legionaries Total value: 16.000.000 £
18.225.000 € Most valuable player: Artjoms Rudnevs, 5.700.000 £
6.500.000 €
Average age: 26,90 Years
Youngest player: Arturs Zjuzins, 21 Years
Oldest player: Maris Verpakovskis, 33 Years
Caps of the squad: 508 Matches
Most experienced player: Maris Verpakovskis, 96 Matches
most-capped player: Vitalijs Astafjevs, 167 Matches
Top scorer: Maris Verpakovskis, 29 Goals
Nisu oni jaki,ne treba podcjenjivati,ali nisu uopšte jaki.E sad igraju pred domaćom publikom,i normalno da zele pobjedu.Ako ništa formiraće bunker i braniti se.
BHF_Manijak wrote:Znam da ce mnogi, pa i mediji, poceti sa floskulama kako je Latvija neugodan protivnik, pa ce onda neke njihove rezultate iz nafatlina izvalciti, sjetit cemo se i da su na EP-u igrali, sjetit cemo se Verpakovskog itd itd itd... Slazem se da svakog treba respektovati, ali ja evo sad, vise od 3 sedmice prije utakmice, govorim da cemo ove nogama ubiti i da ce biti minimum 2 razlike! JER SMO KVALITETNIJI i zato sto smo izmislili fudbal za ove. Kraj price.
Sve to stoji i svi to znaju, ali hajde da pristup bude dobicemo ih ZATO STO MORAMO, a ne nuzno zato sto smo kvalitetniji. Ogromna je razlika u ta dva pristupa i motivaciji, ako u nekom sportu ima vise slucajeva gdje ne pobjedjuje kvalitetnija ekipa, onda je to fudbal.
Eto primjer prve utakmice, oni zabise bezveze gol i da nije bilo penala, sigurno bi se namucili s njima do kraja.
Ovo moramo dobiti pod svaku cijenu pred utakmice sa Slovackom. Nema prostora za zajebancije i neke probe u prvih 11. Ubaciti najjace igrace i u prvom poluvremenu rijesiti 3 boda.
glupa anketa i potpuno promašena..
pravo pitanje bi trebalo biti:
1. pobjedićemo ispod dva gola razlike
2. pobjedićemo 3-5 golova razlike
3. pobjedićemo preko 5 golova razlike..
udrch wrote:glupa anketa i potpuno promašena..
pravo pitanje bi trebalo biti:
1. pobjedićemo ispod dva gola razlike
2. pobjedićemo 3-5 golova razlike
3. pobjedićemo preko 5 golova razlike..
artjoms rudnevs, hsv. njega zaustaviti i uzeti 3 boda! ako želite da ih lagano otresemo onda treba saida pozvati i staviti ga od prve minute da baca levate na usta