Latinska cuprija ? Most kod estrade
-
HM 2011
#1 Latinska cuprija ? Most kod estrade
Most kod estrade izmedju drvenije i principovog - atmejdan - latinska cuprija .....
trese se jako opasno kada prelazim vozilom preko istoga, kao da ce se srusiti, ko je nadlezan za staticki pregled mosta....
to se mora prekontrolisati....
strah me da se ne srusi...
trese se jako opasno kada prelazim vozilom preko istoga, kao da ce se srusiti, ko je nadlezan za staticki pregled mosta....
to se mora prekontrolisati....
strah me da se ne srusi...
- MedenoSrce
#2 Re: Latinska cuprija ? Most kod estrade
Taj most se zove Cumurija. Latinska cuprija je nize i osim pjesaka nema drugog saobracaja.
-
HM 2011
#3 Re: Latinska cuprija ? Most kod estrade
eh cumurija se ljulja opasno....MedenoSrce wrote:Taj most se zove Cumurija. Latinska cuprija je nize i osim pjesaka nema drugog saobracaja.
izgleda da ce cak i srusiti - trebao bi to neko provjeriti...
sjedim u vozilu i drugo vozilo se mimoilazi sa mojim - ja mirujem i cekam semafor - koje god vozilo prode pored mog osjetim blagi potres dok sjedim - to nije svakodnevno potresanje mosta niti nesto bezopasno - stvar je ozbiljna...
-
quarterback
#4 Re: Latinska cuprija ? Most kod estrade
tako se isto trese i most na skenderiji, pretpostavljam da je to sasvim normalna pojava jer materijali imaju odredjenu elasticnost
-
lajkujMe
#5 Re: Latinska cuprija ? Most kod estrade
quarterback wrote:tako se isto trese i most na skenderiji, pretpostavljam da je to sasvim normalna pojava jer materijali imaju odredjenu elasticnost
Ali ipak to treba provjeriti ne bi se smjeli osjetiti vibracije.
ps. odsad ne idem preko tog mosta vise
- DaysleepeR
#6 Re: Latinska cuprija ? Most kod estrade
da se ne trese srušio bi se
čitat malo knjige osim vjerskih nije na odmet
čitat malo knjige osim vjerskih nije na odmet
- Dr.Mr.Fr.
#7 Re: Latinska cuprija ? Most kod estrade
Most na jednom kraju (staticki) ima zglob, tako da se mora malo ljuljati, to nema veze sa stabilnošcu !!!
/mada stoji da ga ne bi bilo loše prekontrolisati, mislim da je tu nadležna opcina, u ovom slucaju stari grad/
/mada stoji da ga ne bi bilo loše prekontrolisati, mislim da je tu nadležna opcina, u ovom slucaju stari grad/
-
GaRGa
#8 Re: Latinska cuprija ? Most kod estrade
ljulja se oduvijek taj most
-
quarterback
#9 Re: Latinska cuprija ? Most kod estrade
bolje da ljulja nego da žulja !

-
HM 2011
#10 Re: Latinska cuprija ? Most kod estrade
ama bio sam na hiljadu mostova i osjetio vibracije, međutim ovo je "malo previše"....
Motorno vozilo prilikom prijelaza (prelaza) preko istog proizvodi te vibracije - možda da ograniče maksimalnu dopuštenu težinu vozila koja prelaze most....
Kad kažem da opasno vibrira ne misli da se šalim....
Ako je ovaj izbor knjiga bio na moj račun - pročitaj i ti malo osim tih erotika što čitaš, oslijepićeš bezze - evo vidi već dlaka na dlanu nemaš....
Ako je sve ok a to kažu neki stručniji ljudi koji su to premjerili - onda nikom ništa ?
međutim šuh(v)u mi veže - čak i puno više od onog ars aevi - a kraći je od njega....
Motorno vozilo prilikom prijelaza (prelaza) preko istog proizvodi te vibracije - možda da ograniče maksimalnu dopuštenu težinu vozila koja prelaze most....
Kad kažem da opasno vibrira ne misli da se šalim....
Ako je ovaj izbor knjiga bio na moj račun - pročitaj i ti malo osim tih erotika što čitaš, oslijepićeš bezze - evo vidi već dlaka na dlanu nemaš....
Ako je sve ok a to kažu neki stručniji ljudi koji su to premjerili - onda nikom ništa ?
međutim šuh(v)u mi veže - čak i puno više od onog ars aevi - a kraći je od njega....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11 Re: Latinska cuprija ? Most kod estrade
Premijer za kojega sam glasao zvani, Parmak, bi trebao da ovo pročita.
Turistički vodiči, divljaci, najčešće svrnu vozače buseva iz drugih gradova ili inostranstva, pa pređu most uprkos saobr. znaku zabrane preko 2,5 tone.
Parmače, pošalji inspekciju protiv divljih turističkih vodiča, pa ćeš spasiti Ćumuriju!
Turistički vodiči, divljaci, najčešće svrnu vozače buseva iz drugih gradova ili inostranstva, pa pređu most uprkos saobr. znaku zabrane preko 2,5 tone.
Parmače, pošalji inspekciju protiv divljih turističkih vodiča, pa ćeš spasiti Ćumuriju!