Latinica HTV1 07.04.2008

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Bosanac sa dna kace

#51 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Bosanac sa dna kace »

darius_maximus wrote:Znam da je off topic, ali gledate li emisiju koju je RTRS napravio o opsadi Sarajeva i o stradanju Srba u Sarajevu...

Ovo napisah jer nemam HRT, ako neko imadne vecerasnju Latinicu, volio bih je pogledati...
ja teb prepricam latinicu a ti men to :-)
darius_maximus

#52 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by darius_maximus »

Bolje da ne pocinjem ja, otici ce tema u pogresnom smjeru... ;)
Rekoh da ne otvaram novu temu, samo da kazem onima koji mogu, da malo uporedo prate...
amrica

#53 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by amrica »

dobra emisija, vrhunska, svi su bili prva liga, osim E.H., koji je u svakom pogledu tamo bio strano tijelo. Kakve veze on ima sa opsadom Sarajeva?
Faust

#54 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Faust »

amrica wrote:dobra emisija, vrhunska, svi su bili prva liga, osim E.H., koji je u svakom pogledu tamo bio strano tijelo. Kakve veze on ima sa opsadom Sarajeva?
Stvarno, šta će on tamo: i sad je predstavnik politike koja je i tematizirana u drugom dijelu emisije i on se još kao nešto slaže... Ako se njega preskoči, odlična emisija.
(P.S.: Nigdje nam Senada Avdića, a hvalio se u posljednjem broju SB kako je negdje izjavu davao za HRT :D )
Saraswati

#55 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Saraswati »

Faust wrote:
amrica wrote:dobra emisija, vrhunska, svi su bili prva liga, osim E.H., koji je u svakom pogledu tamo bio strano tijelo. Kakve veze on ima sa opsadom Sarajeva?
Stvarno, šta će on tamo: i sad je predstavnik politike koja je i tematizirana u drugom dijelu emisije i on se još kao nešto slaže... Ako se njega preskoči, odlična emisija.
(P.S.: Nigdje nam Senada Avdića, a hvalio se u posljednjem broju SB kako je negdje izjavu davao za HRT :D )
Zato je bio Halilovic mladji :D
jasko_ba

#56 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by jasko_ba »

vrhunska emisija zaista je bila...svaka čast svima koji su se tamo zadesili
u prvom dijelu je bilo govora o opsadi uopšte, dok je drugio dio govorio o greškama tzv. bošnjačke politike za vrijeme opsade, kako je se to moglo bolje organizovati i slično
uglavnom, da hoće ovo , što reče Senad na kraju, uraditi i RTS, možda bi i konačno nam svima bilo bolje
:sax: :bih:
branimir_s

#57 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by branimir_s »

Malo sam zbunjen... Na LAtinici Dunjina mama Tanja Ljuic Mijatovic govori jedno... Na prasumskoj TV--- drugo. Kao imala problema u sarajevu tokom rata... Zena izgleda ima krizu... klimaks sta li je...
in33sa

#58 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by in33sa »

Tatjana je rekla da je njen brat svakog dana odvodjen u centralni zatvor.

Mozda laze, cetnikusa.
mal_tanak

#59 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by mal_tanak »

jako dobra emisija.

Latinica je institucija vec odavno. Sve pohvale.
Rottweiler

#60 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Rottweiler »

Senad je ubjedljivo bio najjaci gost i najbolje je opisao desavanja u opkoljenom Sarajevu.
Evo ja cu emisiju da snimim, samo je problem kad snimim cijelu emisiju bice sigurno 1,5GB ako neko zna neki program sa kojim to mogu upakovati na nekih bar 500MB pa da vam postavim na megaupload
Vozdra raja :-)

#61 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Vozdra raja :-) »

Hajde ljudi stavljajte sta na youtube, ima nas koji nismo u matici :-D
Gdje god procitam sve same pohvale za emisiju, a meni voda na usta... :shock: :)
cico x

#62 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by cico x »

meni,koji sam bio u ratu ova emisija ne predstavlja apsolutno nista,sem GOSPODINA DRAGANA VIKICA ,kojeg je uvijek lijepo vidjeti,jedan od rijetkih koji je usao cistog obraza i izasao iz rata cistog obraza,a ovo ostalo,preseravanje klasicno u studiju!!!

draze mi je bilo vidjeti bunar u dvoristu,jer i mi smo bazen kopali i pravili!
draze mi je bilo vidjeti one cijene i ratne bonove nego emira kako place!
pa cak i one kanistere od talijanskog ulja od 5 l.

skupilo mi se u dusi nesto,sto mi se skuplja svaki put kad pomislim na 92-96,raja je mnogo zaboravila,mnogo se promijenila to me najvise boli!

neki dan pricam sa jaranom kakvi su danas ljudi u sarajevu... narkomani,lopovi,dusmani,geyevi,komplexasi.....i onda smo se zapitali,jebote te grob sta da se sutra zarati? ko bi ti leda cuvao,skim bi stao da branis ovaj grad,kome bih vjerovao?
Jazz_Junkie

#63 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Jazz_Junkie »

Rottweiler wrote:Senad je ubjedljivo bio najjaci gost i najbolje je opisao desavanja u opkoljenom Sarajevu.
Evo ja cu emisiju da snimim, samo je problem kad snimim cijelu emisiju bice sigurno 1,5GB ako neko zna neki program sa kojim to mogu upakovati na nekih bar 500MB pa da vam postavim na megaupload
druze najrealnije ti je da file "pocijepas" na 5 dijelova sa WINRAR-om i uploadujes to na Rapidshare. Btw, hvala ti puno.
Rottweiler

#64 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Rottweiler »

prijatelju kao sto rekoh emisiju cijelu kad snimim, na harddisk bice garantovano negdje oko 2GB, a to ti je da uploadujem hrpu materijala, zato kazem ako neko zna neki program sa kojim mogu to da smanjim rezoluciju, i ton da sjebem pa da to stane na nekakvih prihvatljivih 500MB
Irm@

#65 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Irm@ »

mIRCerka wrote:Znajuci LATINA i njegov rad, preporucujem leksilijum prije emisije...
Mene je sinoc CD sa kolazom patriotskih pjesama dotukao, i sa Vojnicima Srece u studiju, kamoli ovo ....
to u CD-u me prvo najezilo... pa su onda suze same krenule... kao da sam opet prezivljavala sve sto nam se desilo...
Last edited by Irm@ on 08/04/2008 02:21, edited 1 time in total.
Jazz_Junkie

#66 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Jazz_Junkie »

Rottweiler wrote:prijatelju kao sto rekoh emisiju cijelu kad snimim, na harddisk bice garantovano negdje oko 2GB, a to ti je da uploadujem hrpu materijala, zato kazem ako neko zna neki program sa kojim mogu to da smanjim rezoluciju, i ton da sjebem pa da to stane na nekakvih prihvatljivih 500MB
Iskreno receno, ja ne znam kako bi to mogao konvertirati. Najbolje bi bilo ta to konvertiras na avi-file. Siguran sam da ovdje ima majstora po tom pitanju. Ja nisam nikada baratao sa tim.
Vozdra raja :-)

#67 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Vozdra raja :-) »

Pa podijeli u vise dijelova i prebaci na youtube!
Ako to uopste tako moze... :-?
Jazz_Junkie

#68 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Jazz_Junkie »

Vozdra raja wrote:Pa podijeli u vise dijelova i prebaci na youtube!
2 GB je prilicno puno za Youtube. Covjek trazi nacin da reducira file na nekih 500 MB. :)
LED

#69 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by LED »

"Covjek s hiljadu lica" Emir definitivno visak i nekompetentan, da je imo imalo morala i dostojanstva mogao je fino zahvaliti Denisu na pozivu i preporuciti da u emisiji gostuje neko ko o tome ima vise da kaze, ali ne, on nije mogo svoju zetonsku facu ne pokazati iako nidje veze. :-).
i najveca pegla je kad zastade i poceo se izvinjavati jer mu gle suze krenule kad je vidio slike Sarajeva, ko zna, mozda to covjek prvi put i gleda i tek sad vidi sta se desavalo u Sarajevu :shock: daleeeeeeeko od Tuzle gdje je on bio "moralista" u drugom korpusu (prodavo maglu).

Zao mi je sto Vikicu nije dato vise vremena, mada nije neki govornik ali je heroj i patriota prije svega. Mislio sam da je Bosanac ali eto rece da je Hrvat :D

Emisija ko i svaka prijasnja Latinica za :thumbup:
Taras Buljba

#70 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Taras Buljba »

Jazz_Junkie wrote:
Vozdra raja wrote:Pa podijeli u vise dijelova i prebaci na youtube!
2 GB je prilicno puno za Youtube. Covjek trazi nacin da reducira file na nekih 500 MB. :)

KAo prvo importuj taj file u windows movie maker ( po defaultu se nalazi u start - programs ).

Onda idesh na "save to my computer" , i izaberes varijantu "fit to size" (stavis na 500 mb)

Zatim taj file bacis na google video ( oni primaju do 1 gb )
Isaac

#71 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by Isaac »

Ugasio Tv kad je gospodin Ministar poceo plakati. Od njegove pojave mi se utroba okrene, a sinoc je nadmasio samog sebe.
ovo_malo_duse

#72 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by ovo_malo_duse »

LED wrote:"Covjek s hiljadu lica" Emir definitivno visak i nekompetentan, da je imo imalo morala i dostojanstva mogao je fino zahvaliti Denisu na pozivu i preporuciti da u emisiji gostuje neko ko o tome ima vise da kaze, ali ne, on nije mogo svoju zetonsku facu ne pokazati iako nidje veze. :-).
i najveca pegla je kad zastade i poceo se izvinjavati jer mu gle suze krenule kad je vidio slike Sarajeva, ko zna, mozda to covjek prvi put i gleda i tek sad vidi sta se desavalo u Sarajevu :shock: daleeeeeeeko od Tuzle gdje je on bio "moralista" u drugom korpusu (prodavo maglu).

Zao mi je sto Vikicu nije dato vise vremena, mada nije neki govornik ali je heroj i patriota prije svega. Mislio sam da je Bosanac ali eto rece da je Hrvat :D

Emisija ko i svaka prijasnja Latinica za :thumbup:

De ne seri kad ti fino kazem. Covjek fino rece: "Ja sam Hrvat al sam prije svega Bosanac i covjek." Legenda....
Covjek prva liga....

I Senad takodze..prva liga.. Jedno vrijeme sam poceo da osjecam neku odvaratnost prema njemu i njegovom CD ( CD ovo CD ono)... U latinici prva liga ...Opis situacije i kasnije komentari na Bosnjacke politicare i ostalo.... :thumbup:...Ponovo je porastao u mojim ocima.

Emir outsider...Bez daljeg komentara. Umjesto njega trebao doc General JOVO (imao bi covjek sta ´relevantno da kaze)

Tatjana.....zadovoljavajuce ali sa primejsom politike.......

Gdza..K..(nesjecam se ) ..genijalna...klasika...osoba koja je prezivjela golgotu zajedno sa svima...ali odlucila da dokumentuje da se ne zaboravi...Kapu skidam...

Prilozi....sav sam se najezio...Falilo mi je malo 2 maja, Skenderije i Dedine rore, malo trga heroja....al eto

I jos jedan detalj kad gdza. Begic kaze... "Prestacu da pusim kad ja budem htijela, nece me oni natjerati na to."....Cudno kako covjek reaguje...Da reaguje na bas to pored svega ostalog... Sutnulo me odmah u 1993 ...To pokazuje kako smo se svi isto osjecali u to vrijeme..
karanana

#73 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by karanana »

Meni je bolji bio prvi prilog 60 minuta i gost na 60 minuta - Dragan Vikic nego Latinica. I onda onaj bal vampira u Holiday Inn-u 91. sa gospodinom i gospodjom Karadzic. Da se najezis....

A od one cirilice na PTPC-u mi se zgadilo iako je i tamo bilo nekih istinitih stvari i ja vjerujem da su se ti neki zlocini desili.

Btw. Kako je Dragan Vikic bio u isto vrijeme na dva razlicita mjesta, Sarajevu i Zagrebu?
sulesavic

#74 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by sulesavic »

karanana wrote:Kako je Dragan Vikic bio u isto vrijeme na dva razlicita mjesta, Sarajevu i Zagrebu?
60 minuta ide u snimku...
nosara

#75 Re: Latinica HTV1 07.04.2008

Post by nosara »

Samo da cestitam Senadu na objektivnosti i nivou. Ocigledno na hayatu imamo Senada "za domacu uporabu", kod Denisa nema muljanja pa se i Hadzifejs opustio.
Vikic je nenadmasan, pravi sarajlija, ziva legenda, bez mane i straha, idol sa chwille, ma nemam rijeci!
Gospodje Tatjana i Suada sasvim OK, a ono ofarbano cudo od ministra, pa vi ste to birali, drage sarajlije!
Hvala Denisu i HRT.
Post Reply