Peterica ljudi su lideri i akteri najmještenog bratubilčkog rata u Sandžaku: Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA, Rasim Ljajić, predsjednik SDP-a, Muamer Zukorlić, Sandžački muftija, Hamdija Jusufspahić, bivši Beogradski muftija i samoproglašeni reisu-l-ulema, i Adem Zilkić, novi reisu-l-ulema za Srbiju.
Najstariji i najiskusniji «igrač» je Hamdija Jusufspahić. On je poznat po aferi iz sela Uzriče, kod Bugojna,
--- SPAM ---/ba/aktuelno ... aku-4.html
Latić o ljudima upetljanim u dešavanja u Sandžaku
Moderator: anex
-
sarajevoxxxx
-
sarajevoxxxx
Niti mi je drago niti sam plaho zabrinut, muslimani u sandzaku ubjedjen sam, snacice se vec....
Mislim da se opet sve svodi na goli interes, paru, i vlast...
Muslimansko jedinstvo je fraza koja se cesto koristila da se racionalizuju neki potezi IZ koji su iskljucivo motivisani parom, novcem, monopolom...
Nisam zlorad, ali cinjenica je da IZ u Sarajevu sto ima vise problema vani to ima vise razumjevanja za muslimane u BiH...
Mislim da se opet sve svodi na goli interes, paru, i vlast...
Muslimansko jedinstvo je fraza koja se cesto koristila da se racionalizuju neki potezi IZ koji su iskljucivo motivisani parom, novcem, monopolom...
Nisam zlorad, ali cinjenica je da IZ u Sarajevu sto ima vise problema vani to ima vise razumjevanja za muslimane u BiH...