Lasice u potkrovlju

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
buba

#1 Lasice u potkrovlju

Post by buba »

Imam citavu hordu lasica u potkrovlju na vikendici,..teferich su napravile, podigle crijep sa krova. :shock:
Sad za vikend su takvu terevenku pravile, valjda se preplasile kad je neko dosao, tako da je takva tutnjava i jurnjava bila po krovu..izbezumile se, pa je jedna i sletila pa onda uletila u podrum..helem..moram pod hitno rjesavati ovo.
Nemam pojma kako da ih izvabim van kuce??? Ima ih prilicno, ocito im nagodno pravo, kuca na osami, blizu sume..njima doslo ko hotel A kategorije.
Sta sad??
pustopoljina

#2 Re: Lasice u potkrovlju

Post by pustopoljina »

ja sam cula nesto sto nikako ne kontam,a navodno djeluje...onaj kamen za wc-solju,nekoliko komada-stavis tamo gdje su one...i one odu :?

ovdje ih zovu marder i citajuci po stranicama-izgleda da pomaze jedino lovac,da ih pobije :?
inace jos-macije dlake
pseci urin,
lupanje
ostavljanje radija koji se sam pali i gasi
nekakve klopke sa strujom (ali to nisam skontala) su jos navedeni.
buba

#3 Re: Lasice u potkrovlju

Post by buba »

Ma znas sta ..to je zivi problem..hem ce kokosi potamaniti u komsiluku, vec su pocele..hem izgrizose lamperiju. Zivi belaj.
Eto hajd pokusacu sa tim kamenom iz wc solje, ali sta ako ne uspije?? Nista nego zvati lovacko drustvo.. :cry:
pustopoljina

#4 Re: Lasice u potkrovlju

Post by pustopoljina »

pa vrijedi pokusati ubaciti macu ili psa gore-ako imate,ili posudi od komsije :D ja mislim da su te stetocine plasljive i da ce pobjeci kad neka veca zivotinja "obiljezi teritorij".ako ne pomogne,onda traziti lovca :roll:
Post Reply