Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
sigicalo

#1 Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by sigicalo »

Za petnaestak dana bih trebala operisati krajnike.U ordinaciji dr. Geze to rade laserom pa me interesuje imali li neko ko je na ovaj nacin vec operisao krajnike da podijeli sa mnom iskustva. Jako sam nervozna i isprepadana samom pomisli na operaciju, pa bih zeljela znati sta da ocekujem.
semmy

#2 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by semmy »

cuj operisati krajnike u sred ljeta...e nek sam i to cula...svasta
sffovac

#3 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by sffovac »

semmy wrote:cuj operisati krajnike u sred ljeta...e nek sam i to cula...svasta
operisati bilo sta tokom ljeta uhhhh
ako ne moras nemoj do zime
sigicalo

#4 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by sigicalo »

Da ne moram ne bih. Moram i tako je kako je.
karma_police

#5 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by karma_police »

semmy wrote:cuj operisati krajnike u sred ljeta...e nek sam i to cula...svasta
Nema apsolutno nikakve veze je li ljeto ili neko drugo godišnje doba. A, isto tako, tzv.operacija laserom nije nista drugo nego prodavanje m... pod bubrege, pošto se laserom radi samo zaustavljanje krvarenja, a prethodna operativna procedura je potpuno ista kao kod klasične operacije. Samo se laser više naplati...

Da potkrijepim:

The Journal of Laryngology & Otology (1995), 109: 515-519 Cambridge University Press
doi:10.1017/S0022215100130592
Published online by Cambridge University Press 29 Jun 2007
Abstract

We report the results of a prospective pilot study of 54 adult patients undergoing tonsillectomy using the KTP-532 laser, designed to assess whether the technique would facilitate day-case adult tonsillectomy. Subjective and objective assessment at six hours post-operatively showed that only 43 per cent could, in our judgement, have been discharged at this interval. Furthermore, the overall complication rate was 31 per cent with a secondary haemorrhage rate of 19 per cent. We conclude that KTP-532 laser tonsillectomy as performed in this pilot study compares unfavourably with dissection tonsillectomy and we discuss possible reasons for this.
sigicalo

#6 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by sigicalo »

Izvadila sam krajnike prije 4 dana i sve je apsolutno super proslo...samo vraski boli.
paratrooper

#7 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by paratrooper »

zasto operirat krajnike ?

krajnici imaju svoju funkciju, i razlog zasto su obolili jeste u slabijem imunom sistemu.
Ako se poboljsa imuni sistem i samim tim ce se smanjiti sansa za oboljenjem krajnika.
modesti

#8 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by modesti »

paratrooper wrote:zasto operirat krajnike ?

krajnici imaju svoju funkciju, i razlog zasto su obolili jeste u slabijem imunom sistemu.
Ako se poboljsa imuni sistem i samim tim ce se smanjiti sansa za oboljenjem krajnika.

Aha, i ako se slijepo crijevo upali treba jačat imuni sistem a ne vaditi ga. :-)
melb26sa

#9 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by melb26sa »

paratrooper wrote:zasto operirat krajnike ?

Evo ti primjer: djecak od moje komsinice je kao mali uvijek pobolijevao - prehlada, upala uha, grla, ma nema sta nije imao. Negdje oko 5-6 godine ga odvedu na operaciju krajnika i nakon toga mali (sad vec veliki ima mu barem 12-13 godina) procvao - nije vise bio bolesljiv, udebljao se pa vise nije zgoljavko. Trebali su to djetetu jos davnih dana uraditi ali imali to misljenje kao ti dok im doktor nije rekao da je uzrok problema upravo u krajnicima!
dona

#10 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by dona »

Ja sam operisana prije 14 dana al jos uvijek imam blago povisenu temperaturu, 37-37.5, pa me zanima da li je iko imao slicno iskustvo? Imam 23. godine i oporavak je malo tezi nego inace kod male djece!
armin-rc

#11 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by armin-rc »

ja sam operisao krajnike u ponedjeljak prije 4 dana a 21 jedna mi je godina, i mogu reci da je bol ista i prvog daana i sad, ne mogu da jedem jedva pijem tecnost i to kad se natjeram, al pri gutanju drama, jel ima neko sa slicnim iskustvom, a inace sam operaciju radio kod dr. geze
petunija

#12 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by petunija »

Operisala sam krajnike kao djevojčica. Tada mi je rečeno da poslije operacije mogu ili potpuno ozdraviti ili imati problema sa plućima, jer poslije operacije pluća više nemaju zaštitu. Ovo je rizik te operacije. Srećom kod mene je ispala prva varjanta, nikad više nisam imala ni temperaturu ni grlobolju. Dvije sedmice nakon operacije sam morala pripaziti na ishranu (supice, sutlijaš i sl.). Ne sjećam se da me je išta boljelo. Čula sam i za neku metodu zamrzavanja, kažu ambulantno se radi, ali mislim da toga kod nas još nema. Možda neko zna -i mene bi zanimalo?
Sretno :)
LANANA

#13 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by LANANA »

Bježi od Gadže koliko te noge nose.Od mene toliko a nadam se da će još neko potvrditi ovo.
VRLO NESTRUČAN
Rauber

#14 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by Rauber »

Jel ima neki Gadzo ili si pogrijesila i mislila ne Gezu :?
Jer cuj Gezo nestrucan ?Ja cuo Covjek genijalac za Uho Grlo Nos, od mog tate su neki prijatelji koji su vec stariji doktori i pred penziju uvijek preporucivali njega i Milana Mandilovica koji je pored vojne bolnice bas privatno radio i u Gezinoj poliklinici. Cak sam isao par puta u tu polikliniku zbog problema s grlom i nikad nisam zalio 30 km , em igraju oko tebe em su po meni Gezo i Mandilovic vrhunski specijalisti.
:roll:
modesti

#15 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by modesti »

Mene je Gežo isto izradio davne 1999. Otišla sam upalom sinusa kod njega (hronična je inače) a izašla sa preporukom da mi radi operaciju i sa kapima za nos i nekim bobama od kojih mi zaista nije bilo bolje. Kada sam ga nazvala i rekla mu da mi nije bolje, on je opet preporučio operaciju kod njega. Skupila još nekoliko stručnih mišljenja i svi su rekli da je operacija uzaludna jer mi se prirodno nisu razvili sinusi kad su trebali (zato mi je guza rasla i još raste :D ) te da bih i nakon operacije (punkcije u stvari) imala iste probleme.

Da napomenem, dijagnozu je izveo preko UZV a ne rentgenskog snimka. Ja mu ništa ne vjerujem više!
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#16 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by anjusha »

uf zadevera me sad. ja planirala kod njega brzo radi svojih sinusa.... cula sam da je strucan. ima li neko sa nekim drugim iskustvom?
ragib

#17 Re: Laserska operacija krajnika - dr. Gezo

Post by ragib »

bio sam i ja kod gedza davno tad je imao ordinaciju na dobrinji cini mi se operisao kod njega krajnike, onako nije los ali problem sa nosem nisam rijesio pa cu morati jos kod nekog drugog privatnika da vidim.
Post Reply