laserska depilacija
Moderator: anex
-
lanaa
#1 laserska depilacija
je li neko probao? iskustva? savjeti? laserska depilacija kod strucnjaka ili nabaviti domesticni laser,pa biti sam svoj majstor??
-
leptirica.d
#2 Re: laserska depilacija
Ja sam probala lasersku depilaciju, ali nisam bas nesto zadovoljna. Dlacice moraju biri jako tamne i debele, a ten svijetao, da bi ga laser prepoznao. Ja imam polu tamne dlacice, koje niti mogu ostaviti da stoje, niti ih depilirati. Veliki problem! Nakon depilacije dlacice ne rasu neki 20-tak dana, vec samo ispadaju. Medutim, depilacija je uzasno skupa! Dobra strana lasersa je to sto sprecava urastanje dlacica. Ja sam prie nego sam pocela sa ovim tretmanima imala jako puno problema sa urestanjem dlacica. Iskreno i ja sam razmisljala da postanem "sam svoj majstor", medutim, malo se bojim. Ipak je to laser
Skoro sam negdje procitala da je na trziste izasla krema koja za 12 mjeseci porpuno unisti sve dlacice u korijenu, i one koje su svojetle, ali i tamne. Zamolila bih sve koji mi mmogu dati informacije o toj kremi, da mi se jave. To bih pokusala, obzirom da je laser astronomski skup, a i neefikasan za mene...
Unaprijed zahvaljujem svima:)
Pozdravcic!
Skoro sam negdje procitala da je na trziste izasla krema koja za 12 mjeseci porpuno unisti sve dlacice u korijenu, i one koje su svojetle, ali i tamne. Zamolila bih sve koji mi mmogu dati informacije o toj kremi, da mi se jave. To bih pokusala, obzirom da je laser astronomski skup, a i neefikasan za mene...
Unaprijed zahvaljujem svima:)
Pozdravcic!
- KoKoBilo
#3 Re: laserska depilacija
Ja sam probala prije nekoliko godina u predijelu prepona i pazuha. Bila sam mirna oko tri mjeseca i to samo na mjestima na kojima je doktorica to propisno uradila, a to znači gdje je zategnula kožu tako da zraka može nesmetano prodrijeti do korijena, a gdje nije, dlake su narasle nakon 20 dana kao i poslije epilacije tj. čupanja. Ali na kraju je svaka dlaka ponovo izrasla kakva je i bila i ništa se nije prorijedilo. To je dobro uraditi pred more, kome cijena ne predstavlja problem, prilično boli odn. peče, a može se pojaviti i hiperpigmentacija. Mislim da je isplativije kupiti laser za kućnu upotrebu, ako je kvalitetan, mada o tome ne znam puno.
-
[email protected]
#4 Re: laserska depilacija
što se tiče laserske depilacije poluklinika Sunce u Zenici ja sam radila lasersku depilaciju brade i prezadovoljna sam jednom mjesečno se može raditi i košta 30 KM poslije trećeg tretmana nisam imala više potrebe da idem to sam radila prošle godine i sad sam mirna ovdje sam kod nas išla kod bibe i ništa samo mi uzela ogromne pare samo idite u Zenicu imaju svoji internet stranicu pa pogledajte.