laserska depilacija
Moderator: anex
-
encian
#1 laserska depilacija
je li neko probao? iskustva, savjeti?
-
andrastre
#2 Re: laserska depilacija
Super stvar
Jedini problemi su što u početku zna biti malo bolno( zavisi od debljine dlačica, od dijela na kojem se radi, ali i od vrste lasera-ovo znam iz iskustva) i što treba godinu ili više da se završe svi tretmani( treba ih oko 7, svakih 6-8 sedmica). Sve u svemu, više je prednosti nego nedostataka. Jeste da je malo skupo, ali tko si moze priuštiti na kraju se isplati. Moj savjet je da se počne u jesen.
- alica.k
#3 Re: laserska depilacija
a cijena? po tretmanu? i za sve ukupno kolko ih treba? ne smije se to ljeti radit, jel tako? mislim ako se neko planira suncat.
-
encian
#4 Re: laserska depilacija
evo ja sad dosla sa "savjetovanja". oko 1200Km 10 tretmana 2 velike zone (npr. noge od koljena gore ili dole) i 2 male (npr V line, I line, pazuh). ne mogu trudnice, sto se suncanja tice, ne preporucuje se. cisto zato sto laser radi na kontrastu (tamna dlaka - svijetla put). sto veci kontrast to bolji rezultati. teta kaze treba 12-18 tretmana da sve dlacice nestanu. moja prijateljica uradila 6 i ne smetaju je dlacice koje su ostale. ali mi i rece da ima neki portable laserski aparat pa budes sam svoj majstor. znate li sta o tome?
meni nesto skupo. jos se nisam odlucila. bila sam se zagrijala, ali naravno ono sto pise u promociji nikad nije onako kako izgleda
meni nesto skupo. jos se nisam odlucila. bila sam se zagrijala, ali naravno ono sto pise u promociji nikad nije onako kako izgleda
-
debela
#5 Re: laserska depilacija
encian, molim te za kontakt detalje tog mjesta gdje si bila. website, adresa, bilo sta.
-
encian
#6 Re: laserska depilacija
ako ti odgovara japandebela wrote:encian, molim te za kontakt detalje tog mjesta gdje si bila. website, adresa, bilo sta.
sorry, znam da je za evropu (gdje je ekvivalent ovog tretmana 4000 jura) ovo super deal, ali svejedno mi je skupo.
-
Lilana
#7 Re: laserska depilacija
encian wrote:evo ja sad dosla sa "savjetovanja". oko 1200Km 10 tretmana 2 velike zone (npr. noge od koljena gore ili dole) i 2 male (npr V line, I line, pazuh). ne mogu trudnice, sto se suncanja tice, ne preporucuje se. cisto zato sto laser radi na kontrastu (tamna dlaka - svijetla put). sto veci kontrast to bolji rezultati. teta kaze treba 12-18 tretmana da sve dlacice nestanu. moja prijateljica uradila 6 i ne smetaju je dlacice koje su ostale. ali mi i rece da ima neki portable laserski aparat pa budes sam svoj majstor. znate li sta o tome?
Ja sam u Sarajevu, u prodavnici blizu Narodnog pozorišta vidjela takav aparat, cijena je sitnica kad se uporedi sa ovim tretmanima i sličnim aparatima - oko 50,00 KM. Ako se ne varam zove se riolaserhair ili tako nešto. Prednost je pored cijene i mogućnost neograničene upotrebe - dok god se ne kutarišeš svakog maljavog parazita sa tijela
Međutim, i pored toga, ja se nisam usudila rizikovati i kupiti - laser je to, a koža osjetljiva zona pa mi nekako šuhveli. Doduše, sve druge metode su slično agresivne po kožu, ali mi ovaj portbal laser baš djeluje nepouzdano. Ako neko ima iskustva neka podijeli, svaka informacija koja bi mi razbila skepsu o ovom aparatu mi je dobro došla
-
debela
#8 Re: laserska depilacija
aaaaaa grozna siencian wrote:ako ti odgovara japandebela wrote:encian, molim te za kontakt detalje tog mjesta gdje si bila. website, adresa, bilo sta.![]()
sorry, znam da je za evropu (gdje je ekvivalent ovog tretmana 4000 jura) ovo super deal, ali svejedno mi je skupo.
-
encian
#9 Re: laserska depilacija
@ debela: sorry
. posljednje cijene koje sam vidjela u bih jesu 300 Km po tretmanu za cijele noge. ne znam kakve su sada.
@ lilana: evo ja sam sada pretrazivala internet da vidim sta raja misli o tim portable laserskim depilatorima. nasla sam samo ovaj (oko 225 dolara):
http://www.laserdepilationmachines.com/ ... moval.html
i komentare da je ponekome dobar (ti su ga uglavnom koristili na malim povrsinama i uvijek kazu da je zahmetli jer moras svaku dlaku posebno da tretiras), a mnogi kazu da ne radi dobro, a neki cak i da su napravili ruzne rupe u kozi. evo ovdje jedan od threadova koje sam procitala, ostatak mozes naci na amazonu kao komentare:
http://www.4laserhairremoval.com/forums ... .php?t=159
tako da mi se ne kupuje
uh sad cu da cmizdrim jer sam se bila nalozila, a sad ne ide...
@ lilana: evo ja sam sada pretrazivala internet da vidim sta raja misli o tim portable laserskim depilatorima. nasla sam samo ovaj (oko 225 dolara):
http://www.laserdepilationmachines.com/ ... moval.html
i komentare da je ponekome dobar (ti su ga uglavnom koristili na malim povrsinama i uvijek kazu da je zahmetli jer moras svaku dlaku posebno da tretiras), a mnogi kazu da ne radi dobro, a neki cak i da su napravili ruzne rupe u kozi. evo ovdje jedan od threadova koje sam procitala, ostatak mozes naci na amazonu kao komentare:
http://www.4laserhairremoval.com/forums ... .php?t=159
tako da mi se ne kupuje
uh sad cu da cmizdrim jer sam se bila nalozila, a sad ne ide...
- Gaia
#10 Re: laserska depilacija
ja sam probala i veoma sam zadovoljna rezultatima. druge osobe koje poznajem nisu jednako zadovoljne. razlika je u kvalitetu i snazi lasera kojim su ih depilirali u razlicitim salonima. obzirom da su cijene tretmana astronomske, odlucila sam si, pocetkom proljeca ove godine, nabaviti domesticni laser da bih sama depilirala manje dijelove tijela. na trzistu se nudi vise modela od kojih vecina ne daju rezultate. model za koji vam ispod dostavljam link provjereno daje jednake rezultate kao i profesionalni laseri koji se koriste u salonima ljepote. cjena mu je, trenutno, blizu 1000 eura, a vjerovatno ce se znatno spustiti u skoroj buducnosti. ako vas jos sta zanima slobodno pitajte.
http://www.body4real.co.uk/product.php? ... 17984&js=y
http://www.body4real.co.uk/product.php? ... 17984&js=y
-
encian
#11 Re: laserska depilacija
hvala gaia!
evo i ja sam gledala to sto predlazes, i kritike su uglavnom pozitivne. jedino me brine tih 250 punjenja, s obzirom na to da:
1. jedno punjenje za podpazuh (otprilike kako kazu po forumima)
2. s obzirom na povrsinu koju hocu tretirati u salonu to je 60 punjenja (ne pitajte kako sam izracunala
)
3. od 250 znaci da svaki dio mogu tretirati samo 4 puta (pod uslovom da nema praznog hoda)
4. sto u salonu kazu da nije dovoljno
.
5. poslala sam mail kompaniji da ih pitam za ovo punjenje, pa vam javim ako sta kazu. ako ti, gaia, vec znas, molim te, podijeli sa nama!
evo i ja sam gledala to sto predlazes, i kritike su uglavnom pozitivne. jedino me brine tih 250 punjenja, s obzirom na to da:
1. jedno punjenje za podpazuh (otprilike kako kazu po forumima)
2. s obzirom na povrsinu koju hocu tretirati u salonu to je 60 punjenja (ne pitajte kako sam izracunala
3. od 250 znaci da svaki dio mogu tretirati samo 4 puta (pod uslovom da nema praznog hoda)
4. sto u salonu kazu da nije dovoljno
5. poslala sam mail kompaniji da ih pitam za ovo punjenje, pa vam javim ako sta kazu. ako ti, gaia, vec znas, molim te, podijeli sa nama!
- Gaia
#12 Re: laserska depilacija
svaki aparat ima svoj vijek, pa tako i ovaj. ja sam po rezultatima koje do sada vidim izracunala da kad 'ispucam' svih 250 punjenja, nece mi vise ni trebati. ako mi uopce bude i toliko potrebno. a da su mi to radili profesionalci vec bih potrosila barem toliko. dakle vec sam amortizirala aparat. profesionalci ce, normalno, uvijek biti protiv ovakvih aparata jer sto su bolji to oni manje zaradjuju na svojim masinama. jedina 'mana' ovog aparata je ta sto pokriva manju povrsinu od profesionalnih te treba duze vremena da bi se presla ista povrsina. i treba vremena, u pocetku, da covjek uferci kako rukovati aparatom. mnogo je lakse i brze opruziti se i pustiti drugome da to za nas odradi, ako si to mozemo priustiti. ALI; ucinak je isti kao i ucinak koji se postize profesionalnim laserima. to sam vam htjela reci. a ti aparatici ce najvjerovatnije u skoroj buducnosti biti dostupni svakom dzepu. ono, kao fen za kosu. a profesionalcima je to MUKA!
jos nesto: neko je u prethodnim komentarima spomenuo da treba x broj tretmana. to niko ne moze znati. kada bi sve malje bile u istovremenom stupnju rasta, tada bi bio dovoljan samo jedan tretman da bi se sve uklonile. ali nisu. tako da se ne zna koliko tretmana kome treba. zato bih preporucila onima koji to misle raditi kod profesionalaca da sklope konacnu cijenu za odredjenu zonu tijela, bez obzira koliko puta ju treba preci 4, 6, 10 ili 20. umjesto da placaju x kolicinu za svaki tretman. onima koji si to ne mogu priustiti preporucujem da sacekaju malo. bice domesticnih masinica, poput ove koju sam vam spomenula za svaciji dzep.
jos nesto: neko je u prethodnim komentarima spomenuo da treba x broj tretmana. to niko ne moze znati. kada bi sve malje bile u istovremenom stupnju rasta, tada bi bio dovoljan samo jedan tretman da bi se sve uklonile. ali nisu. tako da se ne zna koliko tretmana kome treba. zato bih preporucila onima koji to misle raditi kod profesionalaca da sklope konacnu cijenu za odredjenu zonu tijela, bez obzira koliko puta ju treba preci 4, 6, 10 ili 20. umjesto da placaju x kolicinu za svaki tretman. onima koji si to ne mogu priustiti preporucujem da sacekaju malo. bice domesticnih masinica, poput ove koju sam vam spomenula za svaciji dzep.
-
encian
#13 Re: laserska depilacija
ma Boga mi, meni to suhveli. nadjoh i review neke zenske na about.com da joj treba 50 shots za square inch. you do the math. ova se definitivno ne moze rijesiti svih dlaka na nogama prije nego joj crkne aparat.
takodjer, i ovdje ima poucnih iskustava i objasnjenja:
http://www.cosmeticenhancementsforum.co ... e512c469a6
takodjer, i ovdje ima poucnih iskustava i objasnjenja:
http://www.cosmeticenhancementsforum.co ... e512c469a6
- Gaia
#14 Re: laserska depilacija
mozda je tako kako velis, a mozda i nije. mozemo samo nagadjati. meni su noge radili profesionalci prije par i nesto godina i danas imam mozda deset posto malja koje sam nekada imala, ali su tako istancane i svijetle da se prakticno ne primjecuju niti ih treba uklanjati. novu 'igracku' koristim, kao sto rekoh, za manje povrsine tijela i sasvim sam zadovoljna. procitala sam temu za koju si nam dostavila link i po onome sto iznose vidim da trebam sacekati par godina prije nego se opet javim na ovu temu.
kako god; testirala sam aparatic na nadlaktici, krajem aprila, nekih 2 cm2. ta povrsina mi je jos potpuno 'celava'. 
-
dania
#15 Re: laserska depilacija
ja sam bila na prvom tretmanu laserske depilacije, i jos ne vidim rezultate. Proslo je vec oko 10 dana, dlacice isto rastu, a rekli su mi da ne rastu oko 15 dana, a mozda i do 1 mjesec. Ne znam sta ce se desiti poslije, ali trenutno nisam zadovoljna, a i tretmani su extremno skupi. Malo sam gledala linkove s tim kucnim laserima
, iskreno, meni je to rizicno. Ipak je to laser. Ali voljela bih probati, jer mi je dlacica vise dosta!Ako ova tertapija u salonu ne bude djelovala, kupit cu taj. Da lli je istina da dlacice nakon laserske depilacije samo izrastu i ispadnu, mislim one koje su unistene. Meni je receno da dlacice koje su svijetle moram izbrijavanjem jos potamniti kako bi ih laser mogao prepoznati. Da li je to istina. Kazu da se smede ne mogu odstraniti.
-
encian
#16 Re: laserska depilacija
evo da se i ja javim sa update-om. proteklu godinu uradila sam 5 tretmana laserske depilacije. rezultati su kako gdje, ali sve u svemu, primijeti se pomak. najmanje se primijeti na koljenima. nekad mi se cini da tamo nista nije uradjeno. pazuh je drugi ekstrem. tamo skoro nista nema osim jednog djelica koji se ne da
.
dania, stvarni pomak primijetit ces tek poslije 4tog tretmana. ne znam jesu li ti objasnili ciklus rasta dlacica, ali su ti potrebna tri tretmana u razmaku od 2 mjeseca da bi tretirala sve dlacice koje imas u tijelu. dlacice rastu i poslije tretmana jer ih "gura" ostatak folikula dlake ispod koze, kao i tkivo i koza. kako se folikuli postepeno unistavaju, dlake ce rasti sve sporije i biti svjetlije. kad uradis prvi tretman, jednostavno si tretirala otprilike trecinu dlaka u svom tijelu koje su trenutno izrasle na povrsinu. vec sljedeci dan do povrsine ce doci nove dlacice koje prethodni dan nisi tretirala pa ce sveukupni rezultat biti razocaravajuci. meni se jos i desavalo da mi jedan dio dlacica jednostavno ne ispadne. na pazuhu, kako vec rehoh, imam jednan mali dio na kojem se nista nije prorijedilo, a ostatak je skoro prazan.
dania, stvarni pomak primijetit ces tek poslije 4tog tretmana. ne znam jesu li ti objasnili ciklus rasta dlacica, ali su ti potrebna tri tretmana u razmaku od 2 mjeseca da bi tretirala sve dlacice koje imas u tijelu. dlacice rastu i poslije tretmana jer ih "gura" ostatak folikula dlake ispod koze, kao i tkivo i koza. kako se folikuli postepeno unistavaju, dlake ce rasti sve sporije i biti svjetlije. kad uradis prvi tretman, jednostavno si tretirala otprilike trecinu dlaka u svom tijelu koje su trenutno izrasle na povrsinu. vec sljedeci dan do povrsine ce doci nove dlacice koje prethodni dan nisi tretirala pa ce sveukupni rezultat biti razocaravajuci. meni se jos i desavalo da mi jedan dio dlacica jednostavno ne ispadne. na pazuhu, kako vec rehoh, imam jednan mali dio na kojem se nista nije prorijedilo, a ostatak je skoro prazan.
- ellmichak
#17 Re: laserska depilacija
encian, jesi ti radila u sarajevu, gdje i koliko kosta? kako sam samo ljubomorna:)))
-
Komodorac
#18 Re: laserska depilacija
Je li netko radio lasersku epilaciju kod Dr. Amri Mutevelić-Eminagić?
-
encian
#19 Re: laserska depilacija
nisam radila u SA. zivim u japanu, pa sam ovdje radila. ovdje to ne rade doktori, nego obucene kozmeticarke. moram reci da nemam zamjerke i ne znam sta bi doktor bolje uradio.
-
Serenity
#20 Re: laserska depilacija
Ima li ovo sada u Sarajevu ili ne? Koliko košta ukupan tretman?