Lijep pozdrav,
pitanje za one koji se razumiju u tehnologiju za navedene medicinske tretmane koji se rade u profesionalnim salonima.
Diodni laser 755/808/1604. Koje karakteristike gledati pri kupovini? Šta je bitno? Kod nekih lasera stoji da ima 1 milion flasheva, a kod nekih za istu cijenu nude 20 ili 50 miliona flasheva. Šta je tu ustvari realno? Kako zaključiti da je kvalitet u skladu sa cijenom i koje su karakteristike bitne?
Ista stvar je sa IPL i sa aparatom za HIFU tretman. Tačnije aparati koji se odnose na medicinsku kozmetiku i rješavanje nekih zdravstvenih problema, tipa urastanja dlačica, popucalih kapilara, vena, akni, suvišnog masnog tkiva i sl.
Po nekim je laser puno bolji od IPL ali navodno IPL je učinkovitiji kod svijetlih dlačica i tamne kože.
Ako neko zna za neki način edukacije u tom polju, nebitno je li kroz link, priručnik, online edukaciju ili neki sajam, bila bih zahvalna da podijeli ovdje ili da mi piše u pp, možda ostvarimo neku zajedničku saradnju.
Slučajno sam došla u dodir sa veletrgovinom ovim aparatima pa bih malo bolje da upoznam tematiku. Čisto da kupcima znam objasniti šta kupuju. Takođe, imam informaciju da su se kineski aparati pokazali kao bolji i manje se kvare u odnosu na neke njemačke...je li tačno?
Hvala unaprijed
Laser, IPL, HIFU i slični aparati
Moderator: anex
-
ST73
#3 Re: Laser, IPL, HIFU i slični aparati
Ima li barem nekih preporuka za firme koje se bave prodajom ove opreme?