Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nivla wrote: ↑20/02/2021 17:51
ako ti je izbor pao na ove iz geneleca onda ovaj https://genelec.ba/hp-255-g8-27k65ea-15 ... -ossiva-p2
a realno ovo ne vrijedi ni 500km
za 800km se u septembru 2020 mogao kupiti laptop
sa ryzen 3/5 trece i cetvrte generacije, 8gb ram i 256gb/512gb ssd te full hd monitorom, bilo ih je za 100km vise sa i3 procesorom desete generacije ali su ovi sa amd bili brzi od njih, cijene su bile maloprodajne i garancija 2 godine
danas je takav laptop ako imas srece 1100km
vidim da su vecina bez operativnog sistema, da dodatno racunam jos 150 km za licencirani sistem ili da kuci "krekujem"
Kuci...kakvih 150 km , sta ti je
Jedino ako iz nekog razloga moras imati licenciran...
instaliras windows 10 bez unosenja kljuca i koristis
samo ti pise da nije licenciran, sve sto treba radi
ako ti ne vadi zivce windows is not activated poruka, nema potrebe da koristis ikakav crack
ako ti je izbor pao na ove iz geneleca onda ovaj https://genelec.ba/hp-255-g8-27k65ea-15 ... -ossiva-p2
a realno ovo ne vrijedi ni 500km
za 800km se u septembru 2020 mogao kupiti laptop
sa ryzen 3/5 trece i cetvrte generacije, 8gb ram i 256gb/512gb ssd te full hd monitorom, bilo ih je za 100km vise sa i3 procesorom desete generacije ali su ovi sa amd bili brzi od njih, cijene su bile maloprodajne i garancija 2 godine
vidim da su vecina bez operativnog sistema, da dodatno racunam jos 150 km za licencirani sistem ili da kuci "krekujem"
Kuci...kakvih 150 km , sta ti je
Jedino ako iz nekog razloga moras imati licenciran...
nivla wrote: ↑20/02/2021 18:23
Nisam nikad na novoj masini instalirao krek verziju, pa me brine da li to moze utjecati na garanciju proizvoda.
razmisljam kako uopste biti siguran u funkcionalost laptopa ako nema instaliran vec sistem, pretpostavljam da izlozeni laptopi u radnji imaju instaliran sistem da se testira
preuzmes sa microsoft stranice media creation tool i odaberes prazan usb na koji zelis prebaciti instalaciju, boot sa usba i instaliras na disk, ne utice na garanciju koji os koristis
od svih laptopa ovaj zadnji iz domoda je najvece smece jer nema ni fullhd ekran, vec 1366x720 koji nije ni za surfanje
nivla wrote: ↑20/02/2021 18:23
ako ti ne vadi zivce windows is not activated poruka, nema potrebe da koristis ikakav crack
Ima opcija u onim aktivatorima da se to not activated izbriše.
nivla wrote: ↑20/02/2021 18:32
preuzmes sa microsoft stranice media creation tool i odaberes prazan usb na koji zelis prebaciti instalaciju, boot sa usba i instaliras na disk, ne utice na garanciju koji os koristis
od svih laptopa ovaj zadnji iz domoda je najvece smece jer nema ni fullhd ekran, vec 1366x720 koji nije ni za surfanje
skafiskafsnjak wrote: ↑20/02/2021 20:40
Ama dobro to . Ali sve moze sa njim kao i sa originalnim?
Pitao je maloprije, radi garancije. Nema to veze
To nisam upratio. Izvinjavam se.
Za boldirano, manje više. Imaće watermark u donjem desnom uglu i dobijaće samo najvažnije update. Takođe, neće imati mogućnost uređivanja desktopa(wallpaper itd). Što se samog operativnog sistema tiče, tu neće imati problema.
skafiskafsnjak wrote: ↑20/02/2021 20:40
Ama dobro to . Ali sve moze sa njim kao i sa originalnim?
Pitao je maloprije, radi garancije. Nema to veze
To nisam upratio. Izvinjavam se.
Za boldirano, manje više. Imaće watermark u donjem desnom uglu i dobijaće samo najvažnije update. Takođe, neće imati mogućnost uređivanja desktopa(wallpaper itd). Što se samog operativnog sistema tiče, tu neće imati problema.
Ne ne, ja kazem, sa krekovanim Je sve kao sa originalnim.
a realno ovo ne vrijedi ni 500km za 800km se u septembru 2020 mogao kupiti laptop
Potpisujem, i sam sam gledao tada da se ponovim novim laptopom bas tu klasu ganjao. Moglo se ubost na popustu ryzen 5 3th gen za 800KM sa 256 SSD i Full HD, odgodih kupovinu zajebah se.... Sad poskupilo sve
ma nije ok...gdje ces dati 750 KM za laptop sa dual core procesorom.
Radije ganjaj polovan ali sa garancijom...
Kupis laptop i patis se i dok surfas po klixu...to je za mene bacenih 750 KM
A poznato je da se tehnika kupuje pred kraj godine,jer su tada najnize cijene i imaju raznorazni popusti a sada ko nije pazario ili neka ceka kraj godine ili neka plati 25% vise za istu robu
ma nije ok...gdje ces dati 750 KM za laptop sa dual core procesorom.
Radije ganjaj polovan ali sa garancijom...
Kupis laptop i patis se i dok surfas po klixu...to je za mene bacenih 750 KM
A poznato je da se tehnika kupuje pred kraj godine,jer su tada najnize cijene i imaju raznorazni popusti a sada ko nije pazario ili neka ceka kraj godine ili neka plati 25% vise za istu robu
Potpisujem.!
A i kad se i3 uzme, ako ne odmah, kasnije nekad sa 4 na 8gb rama podici....
za pare ako hoce novo kod nas tesko da moze bolje, pa ima prolaznu ocjenu, ja sam mu cak i preporucio, na osnovu iskustva, sta polovno da kupi ako ima na stanju(pp)
novo trenutno ne moze bolje, korona je dovela do toga da se sad najbolji laptopi mogu uzeti u rangu 1300-1800km jer su ostale stare jeftinije zalihe, nova roba je zbog rokova isporuke od dobavljaca drasticno poskupila, ceka se 120+ dana, malo smo trziste i nismo nikom bitni