Laptop neće da se upali

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Rainboow

#1 Laptop neće da se upali

Post by Rainboow »

Izvinjavam se ako negdje već postoji tema, stvarno mi je frka, i nisam mogla pretraživati.

Problem je kao što naslov kaže u tome što laptop neće da se upali već drugi dan. Isključivala sam, pustila da se ohladi, ali i dalje je isto. Dođe do dijela gdje piše ono Safe mode,Safe mode with networking, Safe mode with command prompt, Start windows normally i Last know good configuration . Sve sam opcije isprobala ali neće. Samo se pojavi plavi ekran sa tekstom koji ubrzo nestane i laptop se restartuje sam. Ponovo upalim, i ponovo isto.

Uspjela sam slikati tekst koji se pojavljuje http://img843.imageshack.us/img843/7811/mau4.jpg

Laptop je Asus Republic of Gamers G51JX-X3

Molim vas ako neko zna neko rješenje, i šta da radim
Neformalno

#2 Re: Laptop neće da se upali

Post by Neformalno »

pukao ti MTF na disku
askeri

#3 Re: Laptop neće da se upali

Post by askeri »

Šta se dešavalo neposredno prije pojave problema? Instalacija nekog software-a, igara i sl.?
BTW, po meni nije problem do paljenja laptopa, nego do starta sistema.
Rainboow

#4 Re: Laptop neće da se upali

Post by Rainboow »

Neposredno prije ovog, dešavalo se da laptop u toku rada dosta uspori, ili ako gledam film, igram igrice, blokira, i nekada se desi da se sam isključi, ali uvijek sam bez problema ponovo upalila. Ništa nije instalirano, jer laptop samo ja koristim, ne znam zbog čega je odjednom ovako
askeri

#5 Re: Laptop neće da se upali

Post by askeri »

Koji Windows je na laptopu?
Rainboow

#6 Re: Laptop neće da se upali

Post by Rainboow »

windows 7
scooby-doo

#7 Re: Laptop neće da se upali

Post by scooby-doo »

Kliknes na safe mode i vidis dali se moze upaliti.. Ako se upali pripremi usb da prebacis ako imas sta vazno i odi do nekog majstora..

Ako se pak malo vise razumijes u to, stavi instalacijski od win7 (pro, ult ili vec koji je bio) i pokusaj izvesti repair sistema ili vracanje na neku drugu vremensku tacku..
Na kraju krajeva, pao ti je sistem zbog virusa vjerovatno, i to je to..

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Rainboow

#8 Re: Laptop neće da se upali

Post by Rainboow »

On se neće upaliti kada kliknem na safe mode, niti na bilo šta drugo, uvijek je isto, šta god da sam uradila :cry:

Evo i snimila sam da vidite kako izgleda http://www.youtube.com/watch?v=6e1g8rCV ... e=youtu.be
askeri

#9 Re: Laptop neće da se upali

Post by askeri »

Pokušaj ovo što piše scooby-doo. Moguće je oštećenje HDD, NTFileSystem-a ili drivera od HDD-a. Ne znam tvoje informatičke sposobnosti, možda da probaš Chkdsk /f /r a u svakom slučaju pokušati spasiti podatke sa nekim LiveCD-om.
scooby-doo

#10 Re: Laptop neće da se upali

Post by scooby-doo »

Hironboot manager, ali ako bi to znala, nebi ovdje pitala ovo pitanje.. Odi kod majstora ;)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Post Reply