laptop mi se napio, neznam sta da radim
Moderator: Benq
-
fb81
#1 laptop mi se napio, neznam sta da radim
Raja molim vas za par savijeta
prije 2 dan prolie mi se casa djusa na laptop, ugasim ga i poslije dan probam da ga upalim ali neide. sad mi pojavi plavi kvadrat i u njemu pise (na vrhu) selekt boot device ispod harddisk , cd itd.
problem je sad je to na cd-u i nemogu da ga prebacim jer mi izgleda tastatura neradi, jer sta god pritisnem pc nereaguje. djus je zavrsio na tastauri ako je relevantno, i nije bilo puno, malo.
ako neko zna sta da radim nek pise, molim vas ,ja se vec unaprijed zahvaljujem
prije 2 dan prolie mi se casa djusa na laptop, ugasim ga i poslije dan probam da ga upalim ali neide. sad mi pojavi plavi kvadrat i u njemu pise (na vrhu) selekt boot device ispod harddisk , cd itd.
problem je sad je to na cd-u i nemogu da ga prebacim jer mi izgleda tastatura neradi, jer sta god pritisnem pc nereaguje. djus je zavrsio na tastauri ako je relevantno, i nije bilo puno, malo.
ako neko zna sta da radim nek pise, molim vas ,ja se vec unaprijed zahvaljujem
-
Arslan_
probaj naci tastaturu sa USB prikljuckom ili kakvu bežičnu(trebao bi imati IC opciju na laptopu) i onda pokusaj preko nje da upravljas racunarom.Za svaki slučaj zbavi i instalacion CD WINDOWSA ili LINUXA zavisno sta koristis.
Sve u svemu puno sreće želim
Sve u svemu puno sreće želim
-
fb81
hvala za ove savjete, i ja mislim se tu nesto zaljepilo morat cu danas da probam rastavit, a to uvezi fena vec je kasno ja sam ga vec susio fenom, jel se folija istopila to ce mo da vidimo
.
e a ako ja sad ubacim cd windows hoce li mi ponistit stare fajlove, i dali mogu da imam i windows i linuks
.
e a ako ja sad ubacim cd windows hoce li mi ponistit stare fajlove, i dali mogu da imam i windows i linuks