Laparskopija - Koji dr vam je radio laparskopiju u Sarajevu?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Azra12345

#1 Laparskopija - Koji dr vam je radio laparskopiju u Sarajevu?

Post by Azra12345 »

Pozdrav. Trebam uraditi laparskopiju u neko dogledno vrijeme, kod dr Edina Idrizbegovića sam, ima li neka od forumašica iskustva sa ovim zahvatom i kod kojeg dr? Koliko je trajao oporavak? U pitanju je liječenje neplodnosti, pa imam puno briga, a o svom dr nisam čula ni dobro ni loše, vjerovatno je do moje informisanoti, pa ako imate nekoga da mi preporučite? Za dr Godinjaka znam, ali je red predug za čekanja. I hvala :)
ciki4

#2 Re: Laparskopija - Koji dr vam je radio laparskopiju u Saraj

Post by ciki4 »

Meni je upravo Godinjak radio laparaskopiju, bila je hitna i on se potrefio u dezuri tako da nisam čekala, ali sam prezadovoljna kako je sve dobro prošlo, oporavila se za 5 dana, oziljak jedva primjetan. Za Idrizbegovica ne znam, ali ti mogu preporučiti Murtezića, on me porodio (cr) i znam da ga mnoge kolege hvale kad se radi o hirurskim zahvatima pa pokusaj kod njega barem na konsultacije(radi i privatno u Bosanesu).
pepe le frr

#3 Re: Laparskopija - Koji dr vam je radio laparskopiju u Saraj

Post by pepe le frr »

Radila sam laparoskopiju iz istog razloga kao i ti,liječenje neplodnosti.Mene je operisao dr.Godinjak i mogu ti reći da nemaš razloga za brigu,operacija je prošla odlično oporavak 4-5 dana s tim da me ništa nije boljelo čak ni kad sam se probudila iz anestezije.Očekuj krvarenje i obavezno posle operacije pazi na ishranu samo tečno supice,čorbice.Lezi dan-dva a ako te bude bolljelo u ramenima to je posledica gasa kojeg koriste za vrijeme operacije.Ja sam ostala trudna prirodno 3-4 mjeseca posle operacije a liječila sam se 5 godina i evo ga rezultat te borbe hvala Bogu leži pored mene i ima 6 mjeseci. :-D Sretno i da što prije ostvariš svoj cilj :thumbup:
Azra12345

#4 Re: Laparskopija - Koji dr vam je radio laparskopiju u Saraj

Post by Azra12345 »

Hvala vam puno, osjećam se hrabrije. I vama svako dobro želim :)
orange

#5 Re: Laparskopija - Koji dr vam je radio laparskopiju u Saraj

Post by orange »

Meni je laparaskopija radjena u Opstoj bolnici prije nepunu godinu dana, operisao me genijalni dr. Nakas :)

Razlog je bio isti kao i kod tebe, lijecenje neplodnosti. Sve je proslo super, hvala Bogu nije bilo nikakvih komplikacija, primljena sam u petak a u ponedjeljak ujutro su me operisali. Najgori dio mog boravka u bolnici su bila ta 3 dana cekanja, cijeli vikend sam sjedila medju operisanim zenama, gledala ih i slusala svakakve price, pa je to bilo psihicko opterecenje za mene, ali eto proslo je. Anesteziju sam super podnijela, nisam ni povracala ni kasljala, jedino je i mene rame boljelo i bila sam malo napuhana ali i to prodje za dan-dva.
Doktor je jako jako dobar iako malo nekonvencionalan, opusten, sto rece dr. Julisiz na drugoj temi, ali je definitivno jedno jako drago bice, jednostavno se moras opustiti kad je on tu :)
Potpuni oporavak je bio brz, svega nakon sedmicu dana, mada sam ja ipak bila oprezna pa sam od posla odmarala 2 sedmice i kad sam se vratila bila sam kao da nikad operaciju nisam imala.

Rezultat laparaskopije je da smo trenutno u 15 sedmici i hvala Bogu lijepo napredujemo :)
Azra12345

#6 Re: Laparskopija - Koji dr vam je radio laparskopiju u Saraj

Post by Azra12345 »

Baš mi je drago zbog vašeg uspjeha, radost je radost ali kad dođe nakon takve borbe onda je posebna. Bezbrižne iduće sedmice želim! :))
Post Reply