goran16v wrote:drndalo wrote:goran16v wrote:Da ne bude da sam filozof bez prakse, zadnjih 10-12 god sam upredo vozim jednog VW-ovica i jednog Opela, a zadnjih 3 god jednog Forda, mozda jesu udobniji i bolje leze na cesti (Focus sigurno) ali da upotrijebim seljacki izraz, jednostavno nisu dovoljno "solidni" kao Skoda iste klase, osjeti se to na svemu, od zvuka zatvaranja vrata, preko toga kako se sjedala habaju, do toga kako im se cesto desavaju neke sitnice... Ukupan utisak jeste da se osjeti zasto su jeftiniji...
Ti mora da se za*ebavas... Ili samo Octavia-u RS vozis, naspram Astre Classic, ili Focus-a "chelstona"...???
By the way, kad je emko (opet) banovan, ne nadjoh (jos) obavjest...?
Ne *ajebavam se sekunde, nijedan od auta nije (bio) osnovni paket opreme...
Eto tebi "solidna" Skoda,a nama ostavi ove poluproizvode automobilske autoindustrije.
Da i jeste bolja,a nije 100% ja je nikada ne bih vozao,nikada. Cuj slusa zvuk kako se zatvaraju vrata,koji traje 500 milisekundi i vise se ne cuje do sljedeceg zatvaranja,gleda se kako se habaju sjedista. Zna se da niko nece uzeti niti Skodu niti bilo koji auto sa ohabanim sjedistima,sitnice se desavaju svima,pa i "solidnoj" Skodi.
Mislim da "solidna" Skoda nema auta ni u jednoj klasi auto da se moze mjeriti sa nekim Opelom.
Corsa je bolja od Fabije,Astra je bolja od Octavie (nisu klasa ali su najblizi),Insignia nema pandana u Skodi,kao sto Superb nema pandana kod Opela.