citroen xm wrote:emko1234 wrote:koga briga za tvoje misljenje o necijiim intelektualnim mocima?
jesam li ja rekao il neko od nas svaboljubaca da si ti glup zato sto vozis fiata il sta vec vozis?
tvoje znanje o autima je skromno da bi se mogao upustat u neke dublje rasprave i onda kad ti nestane argumenta pocnes da ujedas na jedan jadan nacin kako bi svog sagovornika degradirao i naj taj nacin sebe i svoje (ne)znanje stavio u neki superioran polozaj.
da baratas kvalitetnim argumentima,ne bi se dovodio u situacije da nekome govoris da laze il da je glupan il glup.
Izvini, ali ako neki čovjek ima glup stav i razmišljanje koje konstantno iznosi kao jedino ispravno, onda je on glup i tu nema dalje priče.
A ti i slični konstantno iznosite neke nebulozne priče kojim bi kao ubijedili druge u te gluposti koje iznosite. Da li si ti čovječe toliko ograničen da pored bar 3 moja posta u kojima kažem da ne razdvajam ljude po autima već po ponašanju, ne možeš to da shvatiš. Ja ako sam tebi rekao da si glup, nisam sigurno rekao zbog toga što voziš Audija ili ako ga voziš) već zbog ovog što brbljaš u temi. I opet se hvataš jednog jedinog argumenta koji i nije argument. A to je prodaja. Spominješ ovde pet puta brži gubitak vrijednosti iako ti je 10 ljudi objasnilo da to nije tačno i može se fino vidjeti da je ta razlika mnogo manja nego što se ovde predstavlja.
Ali vi konstantno niste u stanju da date neki pravi dokaz vaših tvrdnji. Evo ovaj Goran zvani Vuk se u mom kilometarskom postu uhvatio samo jednog slova, a na ono što sam napisao nema odgovora. Gdje su ti dokazi o vašim limenim kantama koji pobijaju naše? Dajte brate nešto da i mi naučimo od vas.
A za pokretača teme. Oba auta su vrhunska i što se tiče auta ne možeš pogriješiti. Sve zavisi šta više gotiviš: gospodsku vožnju u admiralskom brodu poput Lanče ili vožnju u sportskoj krstarici poput Alfe. Mislim da Alfu u jednako dobrom stanju možeš kupiti za par hiljada manje nego Lančije. Pošto živimo u ovoj zemlji gdje vidiš i sam kakva bića žive bolje je zbog održavanja da uzmeš Alfu. Jer koji šaban će ti ovde održavati Maseratijevo vješanje u lančiji kada su oni navikli samo na proste švabe?
kad jedan covjek kaze da je drugi covjek glup.postoji mogucnost da je upravu,kad kaze da su vec dvojica glupa,sanse da je upravu su manje.ti govoris da je glup neko zbog svog stava,koji je jednostavan i glasi:alfa romeo je daleko nekvalitetnije od audija konkretno,i fiat ko marka je daleko slabiji po svemu od vw-a
to je tebi glup stav,e onda ti se daju razlozi zasto je to tako.jedan od najvecih je po meni prodaja i prodajni rezlutati.i na to vi,fanovi fiata kazete kako je zapravo kriv marketing jer ljudima ispiraju mozak s reklamama koje po vasoj prici ljude bukvalno zatuplju i pretvaraju ih u horde zombija koji idu napadat vw salone u zelji da kupe smece!!
mislim halo,smijesna prica.i eto prodajne statistike ti nisu argument,vi se prema tome odnosite ko da su ljudi idioti i ko da je vw izronio jucer i prodao za godinu 9 miliona auta..a kad ti se kaze da je vw lider u prodaji zadnjih 20 godina i da fiat nikad u zivotu nije prodavao vise auta od vw-a,vi na to kazete opet ljudi zatucani..
covjek ti fino napise da je vw i prije 30 i kusur godina rasturao s bubom i golfom mk1,onda vi pocnete pricat kako je alfa u ta doba imala bregaste podizace s legurama iz svemira koje su mogli napravit alfini strucnjaci samo..
znaci sporite vw ko cijeli brend i ponasate se ko da ljude tjeraju desetljecima da kupuju ta auta,i zato vam prodajna statistika nije mjerodavan argument.halo ljudi kupuju ono sto valja,ono sto ne valja prije il kasnije prestanu kupovat.da vw ne valja ne bi bio prvi,to bi trebalo svima da bude jasno.i kad ti ja to napisem,ja sam nedokazan i imam glup stav,a ti si ispravan kad me ubjedjujes da jedna auto grupa koja ima cetri brenda pod svojom kapom,od kojih mnogi nemaju vec godinama nasljednike, ne moze da proda vise od milion auta za godinu,i to je normalno?razlog za to je neka svjetska zavjera na globalnom nivuo,na drzvanom je kriv autocommerce,nihad imamovic,sda i vanzemaljci?
i onda mi pricas kako je vw karina,ja ti dam listu auta na kojoj je fiat i tvornicke podatke,onda vi napisite da je to samo na papiru,i da mozemo o tome pricat samo ako smo vozili ta auta..
zakljucak s vase strane je da ne postoji argument koji smo mi iznijeli i koji je po vama validan i koji govori nama u korist,da je fiat sa svim svojim dervatima 10 mjesta ispod jednog vw-a..
ok,ne postoji..pa ti onda cekaj da ti bog sidje s neba i da ti kaze isto.jer ne vjerujes statistici,ne vjerujes prodajnim rezultatima,ne vjerujes katalogu,ne vjerujes nicemu sto se kosi s tvojim misljenjem o fiatu i alfi..i ti meni pricas o zatucanosti i glupom stavu?
super za tebe..nastavi zivit u filmu da ti omiljena grupacija propada zato sto nama nedokaznim ljubiteljima vw-a i njegovih derivata cia ispire mozak,pa ga kupujemo i dalje dok vi uzivate u blagodatima koje vam omogucuje agnellijev nasljednik.
i ovo za lanciu i maseratijevo vjesanje:
kralju kako ne kontas,mogli su joj allah,mojsije,4 pejgambera,isus,buda,krisna i siva,i gilgames napravit vjesanje kad je auto u globalu za kurac. nebitno je ko je napravio,potpiso,izgradio i nacrtao auto..to obicni ljudi kupuju kojima se jebe za maseratijevo vjesanje kad auto ko auto ne valja,kad je ruzno,kad je skupo,i kad zaostaje za svim sto su napravili ostali..
kakav si ti organizam,tacno me stid sto s pojedinim ljudima dijelim zemlju ko mjesto trajnog boravka..