Lancia Lybra ili Renault Laguna

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

milano

Post by milano »

Romeo 80 wrote:
Mislilac wrote:
Maystor wrote:Mani se talijanskih auta, laguna je bolji izbor. Lancia ti je tehnicki bazirana na fiatovim komponentama. Ipak treba napomenuti da spomenuta lancia pripada luksuznijoj klasi od renaulta, ali opet od ta dva auta ja bih izabrao renault.
Italijanska vozila hmm.. Konkretan razlog?

A Renault Laguna je , francuski automobil kojem su "skupi" dijelovi. Skupo održavanje...

I slična sranja koja govore ljudi koji nemaju pojma o automobilima, nego im je to pričao košija koji zna jednog dobrog automehaničara kojemje....bla bla bla.

Moj izbor bi bila Lancia. Zbog toga što je to Fiatov motor, provjeren motor, dobar i pouzdan motor. A i Lanciu nema svako.. A servisiranje možeš obavljati tamo gdje su Fiatovi servisi.
Potpuno se slažem Mislilac! No to je naš mentalitet i malo se po tom pitanju može učiniti. Ja lično baš i volim što talijanski automobili i nisu ovdje na cijeni jer ih ne vozi svako, pa za relativno povoljnu cijenu možeš uzeti "mrak"auto" i da se s njim ističeš u odnosu na masu vozila "superiornog" znaka VW i 20 god. starosti... :roll:
dobro si ti to skonto. Lancia je bolja.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Lancia Kappa, Lancia Lybra, Lancia Thesis - sve mrakaca limuzine. To su auta sa stilom kvarila se ne kvarila :) Dobijes za saku maraka limuzinu - a sad - ko hoce da se voza neka i plati.
U svakom slucaju za istu cijenu - radije Lancia ;)
Samid

Post by Samid »

Danas kupio lanciu lybru 1400 € ,2000 god 1,8 benzin presla 110000 sve opcije osim navigacionog,malo ogrebana ali za par stoja se moze uraditi .Prvi put vozio to auto danas i prezadovoljan jer imam mondea 2001 i nije nista udbniji od lancie.Jednu stvar koju volim kod italijana je kad das gas osjetis u svakom autu nesto sportsko bilo limuzina ili neki kupe .
Samid

Post by Samid »

Danas kupio lanciu lybru 1400 € ,2000 god 1,8 benzin presla 110000 sve opcije osim navigacionog,malo ogrebana ali za par stoja se moze uraditi .Prvi put vozio to auto danas i prezadovoljan jer imam mondea 2001 i nije nista udbniji od lancie.Jednu stvar koju volim kod italijana je kad das gas osjetis u svakom autu nesto sportsko bilo limuzina ili neki kupe .
stojdraga

Post by stojdraga »

Inače vozim Subaru Legacy, ali sam kao drugi auto kupio Lybru 2.4 JTD. Ako se odlučiš za taj auto, i ako kupuješ polovni, sve dobro pogledaj. Posebno je važno dobro provjerit elektroniku, svjetla i klimu. Najme, tipovi koji preprodaju te autoe često vrte kilometre unatrag, pa to pokvari elektornski sat ili body kompjuter preko kojeg ide elektornika. To se meni desilo, a novi iz Italije je cirka 1000 eura. Eto, frajer je to napravio d piše da nije prošla 110 tisuća već 70 tisuća km. Beveze za auto takve klase i kvalitete.

Dakle, cijeli osmi mjesec vozikao sam se sa lybrom kroz Slavoniju, Bosnu i Dalmaciju i nemam pritužbi. Naravno, jedino glede snage motora u njoj kad idem u brdo moram više pritisnut gas nego u Subaruu, al to je sve. Auto je udoban i pouzdan. Ako voliš komotno se vozit, to je auto za tebe.
nx

Post by nx »

incognito071 wrote:
Karabaja wrote:Lancia je talijanski Mercedes, a Renault je.. neka vrsta francuskog Golfa :D
Vidim ja da se ti razumijes u svasta nesto....nedavno procitah kako si rekao da ti je poslijeratno ZP bolje od onog prijeratnog :-) :lol: :lol:

ovo zadnje je naravno offtopic

cuj predratno ZP gore od poslijeratnog, koja glupost :-)
johntra

Post by johntra »

svakakvih se ovdje gluposti načitah, pa eto da i ja kažem koju...
prvo ne interesuju me mišljenja ljudi koji nemaju iskustva sa talijanima, znači mahalske priče tipa, hami sa vratnika prolupali leteći ležajevi i take stvari, vozdra...
vozim talijanska auta zadnjih sedam godina i za pare koje sam dao i uložio u njih, ja sam sasvim zadovoljan i smatram se kompetentnim da raspravljam o njima sa bilo kim...bilo da je u pitanju kvalitet, cijene dijelova, iskustvo i tako dalje...
evo odmah maystoru da kažem da se lybra ne proizvodi više, ja mislim da će tome skoro dvije godine...znači prodaja Lancie i nije tako loša, s obzirom da su im u ponudi tri modela! (musa, phedra i Y)
Laguna je po meni super auto i jako mi se sviđa prva generacija prije redizajna, ali od mase ljudi ,koje znam i koji vole Renaulta, sam čuo da od tih prvih generacija treba bježati...muhanate previše...dobro, ovo uglavnom važi i za bilo kojeg proizvođača kad im izadje prva serija...
Lybra super autić, po meni naravno, čak ulazi u slijedeći izbor mog novog auta pored Stila, 156, 166...neću ti puno pričati bezveze, jer imaš postova ljudi koji poznaju to auto iz prve ruke, ali bih savjetovao, naravno uz dobar pregled, da kupiš Lybru...pogotovo taj motor, koji je tehnološki dragulj...
moje mišljenje po pitanju JTD motora je samo to da su previše muhanti na loše gorivo, ali odabirom prave kvalitetne pumpe tu ne bi trebalo biti problema...ja bih je uvijek prije uzeo za tu cijenu,nego neku octaviu, golfa i slične njemačke nus proizvode...ali hebaji ga, to je moje mišljenje..javi nam šta si odlučio...
nx

Post by nx »

Karabaja wrote:bar Lancia ima dugmića :D

@incognito: ne sjećam se da sam to ikad napisao, moguće jedino da sam rekao da mi je dobro i jedno i drugo
Beze ti to laganje karabaja, pa ja sam ti isto na to odgovorio.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

johntra wrote:svakakvih se ovdje gluposti načitah, pa eto da i ja kažem koju...
prvo ne interesuju me mišljenja ljudi koji nemaju iskustva sa talijanima, znači mahalske priče tipa, hami sa vratnika prolupali leteći ležajevi i take stvari, vozdra...
vozim talijanska auta zadnjih sedam godina i za pare koje sam dao i uložio u njih, ja sam sasvim zadovoljan i smatram se kompetentnim da raspravljam o njima sa bilo kim...bilo da je u pitanju kvalitet, cijene dijelova, iskustvo i tako dalje...
evo odmah maystoru da kažem da se lybra ne proizvodi više, ja mislim da će tome skoro dvije godine...znači prodaja Lancie i nije tako loša, s obzirom da su im u ponudi tri modela! (musa, phedra i Y)
Laguna je po meni super auto i jako mi se sviđa prva generacija prije redizajna, ali od mase ljudi ,koje znam i koji vole Renaulta, sam čuo da od tih prvih generacija treba bježati...muhanate previše...dobro, ovo uglavnom važi i za bilo kojeg proizvođača kad im izadje prva serija...
Lybra super autić, po meni naravno, čak ulazi u slijedeći izbor mog novog auta pored Stila, 156, 166...neću ti puno pričati bezveze, jer imaš postova ljudi koji poznaju to auto iz prve ruke, ali bih savjetovao, naravno uz dobar pregled, da kupiš Lybru...pogotovo taj motor, koji je tehnološki dragulj...
moje mišljenje po pitanju JTD motora je samo to da su previše muhanti na loše gorivo, ali odabirom prave kvalitetne pumpe tu ne bi trebalo biti problema...ja bih je uvijek prije uzeo za tu cijenu,nego neku octaviu, golfa i slične njemačke nus proizvode...ali hebaji ga, to je moje mišljenje..javi nam šta si odlučio...
Daj se "odredi" il' slusas il' ne slusas mahalske price :D
johntra

Post by johntra »

pa kad pričam sa ljudima, uvijek pričam sa onima koji to auto posjeduju, znači info iz prve ruke...ne mahalskog, nekad mi neko reko...
milano

Post by milano »

johntra wrote:pa kad pričam sa ljudima, uvijek pričam sa onima koji to auto posjeduju, znači info iz prve ruke...ne mahalskog, nekad mi neko reko...
ma ja cuo je od nakog jarana sa vratnika... Legende, sex lazi i videotrake...
Post Reply