susc_ovjek wrote:
I budali kad pokazes prst, ona se smije... al' da ja nebi pomislio da si ti budala.. dobro bi bilo da nam svima ovdje kazes shto se smijesh.. i to do suza.
Pa covjece ako su italijani poznati po necemu onda su po motorima.
Pa kod italijana se sve svodi na druge probleme a ne na motore, sto nebi bas rekao za francuze. Meni nikad nece biti jasno kako peugeot ali i renault mogu prokuhat ako fali 0.2l vode. Kod mene je buraz na Peugeotu promjeni tri motora zbog tog "principa"
A Lancia, jaro moj ljudi su na trke isli sa integralkom i ode sistem hladjenja, stave od 1.6 turbo motora sistem hladjenja u 2.0Turbo, i radi!
Ali sta je to HF Integrale za jednu Lagunu ili Meganea
Moji danas imaju Lanciu Lybru i Skodu Octaviju, stari nikako da izadje iz Lancie, kaze njemu on bolja od Skode, udobnija itd,itd.
Ona je 2.4jtd, prelazi 40-50.000 godisnje i dosad je otisla gumica na hidraulickom kvacilu. Jel koristi djelove od FIAT-a? Fakat da koristi, kao i laguna od Meganea. Ali bi volio strucnjake da ovdje izloze cijene potrosnih djelova! Sve je kao i za ostale marke, zracni filteri, disk plocice, diskovi. jedina mana je strasno skupo ulje SELENIA koje ide, ali zato ni kapi netrosi, a intervali izmjene su duzi.
Moja zamjerka Lani Lybri je visok polozaj sjedenja, plastika kojom su oblozena dugmad na centralnoj konzoli, i tezak petocilindricni motor u nosu.
Inace kvaliteta materijala na volanu, sjedistima, plastika od koje je komplet konzola izradjena, te nenadmasni BOSE nedaju laguni sanse u kvaliteti.