Lampica na kontrolnoj tabli

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
permanentan

#1 Lampica na kontrolnoj tabli

Post by permanentan »

Moze li mi neko reci znacenje sljedece lampice ???

Image

P.S. ako ima neki prirucnik gdje su objasnjene sve signalne lampice koristio bi mi pravo :D :D :D
susc_ovjek

#2 Re: Lampica na kontrolnoj tabli

Post by susc_ovjek »

permanentan wrote:Moze li mi neko reci znacenje sljedece lampice ???

P.S. ako ima neki prirucnik gdje su objasnjene sve signalne lampice koristio bi mi pravo :D :D :D
"check engine" lampica.

kompjuter je registrovao gresku na motoru i lampica se upalila.
Neki senzor sa motora ne salje ispravnu informaciju kompjuteru, tj. salje informaciju koja se tretira kao neispravan rad motora.
Spajanje na dijagnostiku ce reci shta nije u redu.

Pozz.
tavustavus

#3 Re: Lampica na kontrolnoj tabli

Post by tavustavus »

samo si trebao napisati i koje je auto ali nema veze...ovako pise u servisnoj za passata UPOZORAVAJUCA ZARULJICA ZA ISPUSNE PLINOVE..
AKO ZMIGA KATALIZATOR SE MORA OCISTITI
AKO SVIJETLI LAMBDA SONDA JE U PITANJA,ISPUSNI PLINOVI NISU DOBRI ODNOSNO SAGORJEVANJE..

izvinite na velikim slovima..
iceman ze

#4 Re: Lampica na kontrolnoj tabli

Post by iceman ze »

da ne otvaram novu temu i meni se lampica od vode upalila na Golf IV, benzinac. Danas sam provjeravao opet vodu, i nasao sam da pusta na dijelu motora gdje se crijeva racvaju ima kao neki razvodnik i sl......da li neko zna o cemu se radi, nije mi tu trenutno majstor, pa dok ne dodje da nisam u dilemi......da li uopste da auto vozim, nisam siguran koliko ce to jos da drzi....za sada ne curi previse......thx... :-)
tavustavus

#5 Re: Lampica na kontrolnoj tabli

Post by tavustavus »

jarane to ti je jednostavno racva vode ili ti permanta tako je i zovu to moras mjenjati ionako ako budes vozio na ovim vrucinama havreknuce sigurno...moraces da se parkiras jer tako se ne smije voziti motor nema hladjenje ne sikiraj se nista skupo mozda 20-ak KM + ruke.... meni jer prije 5-6 godina na dvici golfu pukla samo mene umalo para nije ubila kolko je puklo...
iceman ze

#6 Re: Lampica na kontrolnoj tabli

Post by iceman ze »

ok hvala, ja sam ga vec parkirao, dok ne stigne majstor, pitanje je bilo samo da znam na cemu sam i da ne brinem previse.....pozz :-)
AmADin_gospo

#7 Re: Lampica na kontrolnoj tabli

Post by AmADin_gospo »

permanentan wrote:Moze li mi neko reci znacenje sljedece lampice ???

imam ja priručnik za FAP-a, za ZIS-a, za Geely, za Škodu 120LS, za tristača, možda ti može pomoči nešto od Renola 4 ili Fiata punta, možda može priručnik od Opela Vectre ili Audija S8, ili Porsche Cayena?

jel ovo kviz da mi pogađamo šta ti voziš pa nas nagradiš čoko-bananicom ?
zenicablues

#8 Re: Lampica na kontrolnoj tabli

Post by zenicablues »

Kod mene je ta lampica počela da svijetli na RENAULT CLIO II. Odvukao auto na autodijagnostiku, pa su mi utvrdili da je riječ o LAMPDA SONDI!!! Dok je nisam zamijenio auto je gubilo na snazi sigurno 30-40 %, te je povećana potrošnja goriva za sigurno 25 %. Zamjena me koštala 100,00 KM (80,00 KM lambda sonda + 20,00 KM ruke).
AmADin_gospo

#9 Re: Lampica na kontrolnoj tabli

Post by AmADin_gospo »

starija auta se mogu očitati s "Blik kodom" tj. "MIL kodom" a novija isključivo s kompjuterom, a starija se takođe mogu "čitati" i s BOSHovom dijagnostikom... BIHAMK na ilići ima sve moguče dijagnostike i običene električare
Post Reply