Lamija Tanovic

Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Evo ga sad. O Lamiji nisam rekao ništa ružno. Samo, njeno poznavanje politike ostaje upitno dok se ne dokaže suprotno. A dokazuje se, čim je sebi dozvolila da nosi ceker Rasimu Kadiću i kompaniji, levatima koji su jedan od najjačih političkih brendova na svijetu strovalili prodajući hemijske olovke iz hrvatske i kineske digitrone pod patronatom SDA režima. Ukratko, može ona biti najveća i najpametnija u svome fahu: R.E.S.P.E.C.T. Al' to je ne čini renesansnim genijem.

To što se svi krste nogama na pomen Ejupa Ganića nije mi jasno. Ejup Ganić je univerzitetski profesor i inženjer (barem onoliko koliko je Biljana Plavšić žena). I kao takav, jedan od najštetnijih likova BH političke scene u zadnjih 15 godina, godina koje su štetočinama vrvile. Jel' vi stvarno ljudi mislite da je za politički proljev neophodna knjižica SDA/HDZ/SDS?

Da zaključim. Volio bih da je LT dobila mjesto rektora, umjesto rektuma Muratovića, jer ona je za njega Steven Hawking i Emanuel Kant spojeno, a ukoliko nam obrazovanje nastavi glajzati ovim ritmom, neće nas spasiti ni da Billa Clintona osunetimo pa izaberemo za predsjednika kao SDP kandidata. No, njen politički angažman pokazuje simptome skorog i potpunog strovaljivanja.

Šteta, BAŠ ZATO što je žena lafica. Takva da bi čak i u DJL SDP-u odradila bolji posao nego ovdje gdje se sada umiješala.
Vingo

Post by Vingo »

Uz veliki respekt prema Lamiji Tanovic...
Nejasno mi je nesto. Zasto nije imala nijedan javni istup (osim bezbroj TV nastupa)...zasto se nije javno oglasila povodom bilo cega (a toga bilo cega je i previse), osudila nesto, predlozila nesto, uradila nesto... otkako je Predsjednica LDS-a? Sta ceka?
.....
Mahalac

Post by Mahalac »

Gledao sam Prof.Lamiju u nedelju i stvarno se uvjerio da je ideal svih vrlina i bas zato sam dosao do zakljucka da je ona posljednja osoba koja bi mogla da razbuca ovaj olos, nama treba kakav Fadil sjekac "trenutno" a onda poslije Lamija i ostali 8)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Mislim da su svi oni koji su imali priliku razgovarati sa Lamijom i Nenadom Tanovicem (njen muz, takodjer profesor, dekan PMF-a) su mogli da uvide koliko to dvoje ljudi odise Bosnom i Hercegovinom!

Zaista, ako bi neko bio dovoljno pametan i tu zenu nam kandidovao za predsjednika BiH - ODMAH bi za nju glasao! :bih:

Samo ipak molim da je niko ne stavlja u dnevnu politiku, na zalost ona je previse dobra i postena i pojeli bi je ovi nasi tajkuncici.
Ili predsjednica BiH... ili npr ministrica u Vijecu ministara BiH za Europske integracije ili jos bolje - ministrica nauke i sporta u Vijecu ministara BiH (tako bi najbolje "kulturno" vratila politicku nepravdu oko izbora "profesora" Muratovica za rektora - ETF-ovci dobro znaju razliku Tanovic-Muratovic!)
senada

Post by senada »

Vidi nesto, daduli... Tajkuni su u opasnosti i oni bi vrlo lako mogli biti zrtve izliva dugogodisnje akumulacije bijesa.. :mrgreen:
daduli_sa

Post by daduli_sa »

senada wrote:Vidi nesto, daduli... Tajkuni su u opasnosti i oni bi vrlo lako mogli biti zrtve izliva dugogodisnje akumulacije bijesa.. :mrgreen:
Daj Boze! Volio bi da NAPOKON dozivimo i to ali slabe sanse...
Uvijek se sjetim slicnog jedno takvog ekonomskog strucnjaka kojem su prije par godina "lijepo" smjestili poparicu i skroz ga diskreditovali samo da bi ga uklonili sa scene jer je covjek govorio i nasim i stranim supljim mozgovima da nesto ne moze... :-?

U svakom slucaju samo naprijed... pa dokle stignemo... a sa prof. Tanovic sam siguran da mozemo ako nista ici dalje svjetlijeg obraza... sa ovom troglavom azbahom/azdajom NIKAKO! :roll:
flora.sa

Post by flora.sa »

svaki put kada sam imala priliku da slusam Lamiju Tanovic, imala sam utisak da je to zena za cistu desetku!!!!
:-)
jos uvijek to mislim :)
Hendrix

Post by Hendrix »

Joooj čovjek joj je legenda,Nenad Tanović! Fakat mi je fizika bila najdraža kad mi je on predavo,a i Lamija ništa ne odudara od njega.
Totalna suprotnost nekim profesorima koje ljudi psuju čitav život a predaju i lakše predmete od fizike.
da pamtis

Post by da pamtis »

senada

Post by senada »

da pamtis wrote:http://www.lds.ba/
...pokusah se registrovat na forum al' isto ime vec u opticaju :shock:
St.Germain

Post by St.Germain »

Svaka njoj cast, ali tuzno da zena od pedeset i kusur ispred krajnje kompromitovane stranke predstavlja buducnost BIH....
senada

Post by senada »

Lamija nema popljackan novcani fond kao drugi i ne moze si sama finansirati registraciju stranke a i LDS-u je bilo u interesu da ih neko snazan preuzme jer je stranka bila doslovno na izdisaju, tj. bez ikakvoga digniteta.To je moje licno misljenje, sto ne znaci da je i tacno.
senada

Post by senada »

bosanskohercegovacki magazin
DANI
Licnost u fokusu

Lamija Tanović, predsjednica LDS-a

Žena iza sebe nema suprugu

Za mišljenje o kandidiranju Lamije Tanović za predsjednicu Liberalno-demokratske stranke, te mogu li se žene izboriti za visoke političke položaje s obzirom na izrazitu mušku dominaciju, pitali smo uspješne bosanskohercegovačke žene različitih profesija

Svjetlana Đurković, predsjednica Udruženja "Q"
Mislim da treba da dolazi do više takvih kandidatura i nominacija. Cijeli koncept moći je podređen muškarcima. To je veliki izazov za Lamiju i trebalo bi da bude što više takvih žena. Ova kandidatura je jako bitna. Takvih slučajeva je bilo više prije rata, ali sada smo sletjeli na neku drugu granu. Ipak je pedeset posto ženske populacije i trebalo bi u tom razmjeru i da učestvuju u politici.

Aida Daidžić, predstavnica Udruženja žena "Biser"
Lamija Tanović je više nego sposobna da vodi partiju. Bolja je od svih predsjednika od Daytona do danas. Što se tiče statusa žena u politici, muškarci im taj položaj neće pokloniti. Za to se one same moraju izboriti, narod mora glasati za njih. Ali narod još uvijek više vjeruje muškarcima, kakvi god da su. Uvijek kad kola krenu niz stranu, postave ženu. I tako je svuda u svijetu.

Ana Mirjana Račanović, manekenka i bivša Miss BiH
U svakom slučaju, podržavam odluku Liberalno-demokratske stranke. To je pozitivna vijest. Činjenica je da politička scena ima puno muškaraca. Potrebno je više takvih žena i takvih kandidatura.

Jasminka Džumhur, nacionalna oficirka za ljudska prava u Uredu Visokog komesarijata za ljudska prava UN-a u BiH
LDS pokazuje punu političku obzirnost i mijenja određene prakse u političkim strankama u eliminaciji i dominaciji prisustva muškaraca u strukturi stranke. Ovo je dobar pokazatelj u tendenciji primjene ravnopravnosti spolova. U samoj platformi sve stranke, u svom strateškom dokumentu, moraju osigurati punu ravnopravnost spolova. Ovo je dobar potez stranke i dolazi u pravo vrijeme. A Lamija Tanović je i svojim dosadašnjim radom dokazala da zavređuje da bude nominovana. Posebno ako se uzme u obzir da nismo imali, osim u Stranci žena, ženu lidera jedne političke partije.

Seada Palavrić, potpredsjednica SDA:
Mislim da Lamija Tanović zaslužuje tu poziciju. Ali liberali dobijaju s njom, a ne ona s liberalima. Treba imati debeo razlog za kandidaturu, s obzirom na stanje u našoj politici. Postoje dva razloga zašto nema žena u politici: prvi, sprečava ih muška sujeta koja smatra da ženama nije mjesto tu; i drugi, one koje su probale shvatile su kako je to teško, jer žena iza sebe nema suprugu. Stvari se danas pomalo mijenjaju, ali bi žene trebalo da budu na rukovodećim položajima i samo tako mogu promijeniti situaciju. Meni ne pada na pamet da se kandidujem za predsjednicu stranke. U konstelaciji sa obavezama, sasvim mi je dovoljno da budem potpredsjednica.

Amina Begović, glumica
U principu, koliko god da sam pobornik ženskih prava i ravnopravnosti spolova, ne volim žene u politici. Mada znam da je to neophodno da bi se one izborile za ta prava. Žene su mnogo pametnije nego što to politika traži. Jednostavno je prevazilaze.

Priredila: Berina Čakal
JBT

Post by JBT »

rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/pecnica0115.rm
Post Reply