Lakiranje cijelog automobila - pitanja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tyrdh

#1 Lakiranje cijelog automobila - pitanja

Post by tyrdh »

Zdravo, mnogo me interesuje kako i da li je isplativo prefarbati cijelo auto u skroz drugu boju i ko bi to mogao najbolje da odradi te kolika bi bila cijena otprilike za osrednji hatchback? Da li trebalo skidati dijelova sa auta, ili? Planirao sam da cijelo auto sredim, pa sma kontao ako trebaju dijelovi da se skidaju, da se pregleda i postojanje korozije, i slicno.
Bakir1

#2 Re: Lakiranje cijelog automobila - pitanja

Post by Bakir1 »

Folija ;-)
rovac13

#3 Re: Lakiranje cijelog automobila - pitanja

Post by rovac13 »

Da li je neko radio limariju bez farbanja.

Auto je izudarao led,nije naceo farbu,samo mala udubljenja ali ih je puno.

Dobio sam info da u maglaju rade nekakvo izvlacenje.
Samo ne znam jel sigurno to se moze tako sredit,i koliko kosta u odnosu na farbanje.

Radije bi radio to ako moze jer auto nije farban do sad.
HAVANA

#4 Re: Lakiranje cijelog automobila - pitanja

Post by HAVANA »

rovac13 wrote:Da li je neko radio limariju bez farbanja.

Auto je izudarao led,nije naceo farbu,samo mala udubljenja ali ih je puno.

Dobio sam info da u maglaju rade nekakvo izvlacenje.
Samo ne znam jel sigurno to se moze tako sredit,i koliko kosta u odnosu na farbanje.

Radije bi radio to ako moze jer auto nije farban do sad.
+38762504327 Dzenan.Svrakino.Uradi iznenadices se.
citroen xm

#5 Re: Lakiranje cijelog automobila - pitanja

Post by citroen xm »

tyrdh wrote:Zdravo, mnogo me interesuje kako i da li je isplativo prefarbati cijelo auto u skroz drugu boju i ko bi to mogao najbolje da odradi te kolika bi bila cijena otprilike za osrednji hatchback? Da li trebalo skidati dijelova sa auta, ili? Planirao sam da cijelo auto sredim, pa sma kontao ako trebaju dijelovi da se skidaju, da se pregleda i postojanje korozije, i slicno.
Šta znači isplati li se? To zavisi samo od tebe i daljnje sudbine auta. Ako hoćeš kvalitetan posao očekuj i jaku cijenu jer se rastavlja sve i lakira sve da bi se dobio efekat onakav kakav treba. U suštini malo ljudi to radi jer je posao dosta veći i samim tim i cijena.
tyrdh

#6 Re: Lakiranje cijelog automobila - pitanja

Post by tyrdh »

citroen xm wrote:
tyrdh wrote:Zdravo, mnogo me interesuje kako i da li je isplativo prefarbati cijelo auto u skroz drugu boju i ko bi to mogao najbolje da odradi te kolika bi bila cijena otprilike za osrednji hatchback? Da li trebalo skidati dijelova sa auta, ili? Planirao sam da cijelo auto sredim, pa sma kontao ako trebaju dijelovi da se skidaju, da se pregleda i postojanje korozije, i slicno.
Šta znači isplati li se? To zavisi samo od tebe i daljnje sudbine auta. Ako hoćeš kvalitetan posao očekuj i jaku cijenu jer se rastavlja sve i lakira sve da bi se dobio efekat onakav kakav treba. U suštini malo ljudi to radi jer je posao dosta veći i samim tim i cijena.
Gledao sam ove folije nesto, kako to funkcipniae? Da li je to bolja opcija?
Drogo_rooq

#7 Re: Lakiranje cijelog automobila - pitanja

Post by Drogo_rooq »

Promjena boje lakiranjem je kompleksan proces ako ce se izvesti kako treba. Uz to kosta podosta a malo je lakirera koji ce cijenu ispratiti kvalitetom.
Folije su zahvalnija opcija u svakom slucaju.
citroen xm

#8 Re: Lakiranje cijelog automobila - pitanja

Post by citroen xm »

tyrdh wrote:
Gledao sam ove folije nesto, kako to funkcipniae? Da li je to bolja opcija?
I folije koštaju približno isto, a promjeniš samo spoljnu boju. Nisam nikada radio pa ne znam, nisu loše ali je meni draže lakiranje.
Post Reply