Lakiranje automobila SMRAD

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
photo&video

#1 Lakiranje automobila SMRAD

Post by photo&video »

Pozdrav,

Imam jedan problem. Nedavno sam lakirao auto, ali i poslije 7 dana auto uzasno smrdi na lak. Ima li neko rijesenje kako eliminisati taj smrad jer imam dvoje malo djece u autu i ne znam smijem li ih voziti dok taj smrad u poptupunosti ne izlapi.

Hvala unaprijed :?
goran16v

#2 Re: Lakiranje automobila SMRAD

Post by goran16v »

Nikakav adekvatan recept, samo treba vremena da se mirisi materijala koristenog za pripremu i boje koji su se uvukli u materijale unutrasnjosti sami izvjetre. Pomazu malo spusnteni prozori preko noci (s tim da ako ima alarm moze uletiti insekt i aktivirati senzore, sto je malo moguce) i spusteni prozori u voznji.
photo&video

#3 Re: Lakiranje automobila SMRAD

Post by photo&video »

goran16v wrote:Nikakav adekvatan recept, samo treba vremena da se mirisi materijala koristenog za pripremu i boje koji su se uvukli u materijale unutrasnjosti sami izvjetre. Pomazu malo spusnteni prozori preko noci (s tim da ako ima alarm moze uletiti insekt i aktivirati senzore, sto je malo moguce) i spusteni prozori u voznji.
Ma zracim ga, ali ujutro kad udjem u auto :run: , cuo sam da se preko noci ostavi mlijeko ispod svakog sjedista u nekim otvorenim posudama i navodno mlijeko da izvlaci sve smradove u autu.
Melami

#4 Re: Lakiranje automobila SMRAD

Post by Melami »

photo&video wrote:Pozdrav,

Imam jedan problem. Nedavno sam lakirao auto, ali i poslije 7 dana auto uzasno smrdi na lak. Ima li neko rijesenje kako eliminisati taj smrad jer imam dvoje malo djece u autu i ne znam smijem li ih voziti dok taj smrad u poptupunosti ne izlapi.

Hvala unaprijed :?
Drzi prozore otvorene da se malo izraci to, vremenom ce biti bolje. Meni je tako bilo u fordu kad sam lakirao i vrmenom je otislo samo.
Libyano

#5 Re: Lakiranje automobila SMRAD

Post by Libyano »

Umjesto mlijeka stavi sirće, skoro je na TV-u bilo.
preludezalude

#6 Re: Lakiranje automobila SMRAD

Post by preludezalude »

Samo treba vremena proci da se taj smrad eliminise. Zamisli stavis mlijeko pa ga slucajno prospes, kakav ce tek to onda smrad biti.
semirsar

#7 Re: Lakiranje automobila SMRAD

Post by semirsar »

Najbolje je poslusati savjet koji je dao @Libyano, imao sam prilike da gledam pomenutu emisiju, i uvjerim se licno u djelotvornost sirceta. :thumbup:
photo&video

#8 Re: Lakiranje automobila SMRAD

Post by photo&video »

Hvala svima, konacno je smrad nestao poslije 48 sati otvorenih prozora u garazi :D
drndalo

#9 Re: Lakiranje automobila SMRAD

Post by drndalo »

A sad garaza smrdi...? :lol:
Post Reply