Area_51 wrote:seiko22 wrote:
evo, area-51, nema imena autora , sta mislis sad o pismu kao dokumentu upucenom M. Lajcaku?? Je li ispravan potez ili ne??
p.s. obrati paznju na ovo boldirano!!
,,
Nije pismo frka, iako iskreno sumnjam da ce Lajcak obznaniti sta je predlozio iz nekih diplomatskih razloga. Mozda taktika. Ipak mozes naci tekst prijedloga u odlicnim zapazinjima DANA sa hronologihom pregovora, mislim da je blah blah prenio clanak u cjelosti. Kad sve saberes, meni tamo nesto ne stima, principi koji se pominju i prijedlog sadasnji. Zasto je tako nesto predlozeno, koji je krajnji motiv, jeli to neka igra da se dodje na kraju do tri principa okolnim putem, zna samo Lajckak. Kad se vrati u srijedu iz Brisela, vidjecemo sta ce pricati.
Druga stvar, mislim da nece Lajcak odgovorit na pismo nevladine organizacija iz Amerike, bilo koje,
otvorio bi prostor za pisma drugih slicnih okupljalista.
dragi area_51, pa to je upravo prvi i osnovni princip demokratije!! Sluzbenik kao Lajcak, to dobro zna!! NJegova je duznost , kao Medjunarodnog predstavnika u BiH, odgovoriti na pitanja gradjana Bosne i Hercegovine, pa bili oni u zemlji ili inostranstvu!! To je i vazan detalj, koji gradjani Bosne i Hercegovine trebaju vise upraznjavati!! Gradjanin, kao glasac, pojedinac, bira predstavnika, tj politicara, a ne obrnuto!! Malo je stvari "koje ce nam neko dati", ako ih mi ne trazimo!! Zato, ovo pismo, a kao odgovor na pitanje koje je sasvim opravdano postavio, uvijek odlicni "zavrzlama" , nije nista do primjer sta bi gradjani BiH trebali koristiti vise u svom odnosu prema politicarima!! Gradjani svojim potpisom, tj glasom, biraju politicara, a ne obrnuto!! Mi ne pripadamo ni Dodiku, ni Silajdzicu, ni Lagumdziji, ni bilo kojemu drugom politicaru!! Mada na zalost, u BiH, oni to , izgleda tako smatraju!!
,