Lajcakov put u EU, preko istoka -- revealed

blah blah

Post by blah blah »

cyprus wrote:Nego, šta je meni naročito zanimljivo: kad naši političari krenu predstavnicima Evropske Unije objašnjavat šta su evropski principi. :-) :-) :D
To uopste nije upitno, svaka im cast sto su pozvali Lajcakov blef! Zar stvarno mislis da su EU politicari nekaka cuda od ljudi, nevjerovatno posteni i tako to?

Osim toga, pogledaj sta su prethodne garniture stranaca iz EU (ali onih sto nikad nisu culi za "chrvene" :D) govorili o tim principima. i sta oni u stvari podrazumjevaju.

Lajcak je probao na blef i laznjak, i lijepo su mu uletili klizeci :D
artzy

Post by artzy »

cyprus wrote:Nego, šta je meni naročito zanimljivo: kad naši političari krenu predstavnicima Evropske Unije objašnjavat šta su evropski principi. :-) :-) :D
Koji? Slovaci? :lol:
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Area_51 wrote:
seiko22 wrote: evo, area-51, nema imena autora , sta mislis sad o pismu kao dokumentu upucenom M. Lajcaku?? Je li ispravan potez ili ne??

p.s. obrati paznju na ovo boldirano!!

,,
Nije pismo frka, iako iskreno sumnjam da ce Lajcak obznaniti sta je predlozio iz nekih diplomatskih razloga. Mozda taktika. Ipak mozes naci tekst prijedloga u odlicnim zapazinjima DANA sa hronologihom pregovora, mislim da je blah blah prenio clanak u cjelosti. Kad sve saberes, meni tamo nesto ne stima, principi koji se pominju i prijedlog sadasnji. Zasto je tako nesto predlozeno, koji je krajnji motiv, jeli to neka igra da se dodje na kraju do tri principa okolnim putem, zna samo Lajckak. Kad se vrati u srijedu iz Brisela, vidjecemo sta ce pricati.

Druga stvar, mislim da nece Lajcak odgovorit na pismo nevladine organizacija iz Amerike, bilo koje, otvorio bi prostor za pisma drugih slicnih okupljalista.
dragi area_51, pa to je upravo prvi i osnovni princip demokratije!! Sluzbenik kao Lajcak, to dobro zna!! NJegova je duznost , kao Medjunarodnog predstavnika u BiH, odgovoriti na pitanja gradjana Bosne i Hercegovine, pa bili oni u zemlji ili inostranstvu!! To je i vazan detalj, koji gradjani Bosne i Hercegovine trebaju vise upraznjavati!! Gradjanin, kao glasac, pojedinac, bira predstavnika, tj politicara, a ne obrnuto!! Malo je stvari "koje ce nam neko dati", ako ih mi ne trazimo!! Zato, ovo pismo, a kao odgovor na pitanje koje je sasvim opravdano postavio, uvijek odlicni "zavrzlama" , nije nista do primjer sta bi gradjani BiH trebali koristiti vise u svom odnosu prema politicarima!! Gradjani svojim potpisom, tj glasom, biraju politicara, a ne obrnuto!! Mi ne pripadamo ni Dodiku, ni Silajdzicu, ni Lagumdziji, ni bilo kojemu drugom politicaru!! Mada na zalost, u BiH, oni to , izgleda tako smatraju!!
,
sveznajuci

Post by sveznajuci »

blah blah wrote:Zbog ovakvih analiza, ukoliko se argumentovano ne pobiju, u EU u koju nas Lajcak vodi po svom receptu padaju vlade.

Ima li Lajcak ikakve odgovornosti, ili samo ovlastenja?
Sto to pitanje nisi postavio Esdaunu ili Vestendorpu?
blah blah

Post by blah blah »

sveznajuci wrote:
blah blah wrote:Zbog ovakvih analiza, ukoliko se argumentovano ne pobiju, u EU u koju nas Lajcak vodi po svom receptu padaju vlade.

Jerbo su u penziji. Ako kojim slucajem odes na bocanje sa njima, de ih, ziv bio, priupitaj. Ali o Lajcaku, jer je on trenutni HR.
Petrovic77

Post by Petrovic77 »

sveznajuci wrote:

Zato sto su neke stvari neupitne, poput opravdanosti borbe za multietnicku BiH, odnosno neopravdanosti razgradnje iste. Ako se Esdaun zalaze za slabljenje prema Bosni i Hercegovini neprijateljski raspolozenih faktora, nema potrebe pozivati ga na odgovornost za poteze kojim to omogucava.

Ispravnost politickog poteza je utvrdjena samo interesima multietnicke i cjelovite BiH, a ne nekakvom objektivnoscu prema kvislingu i patrioti.
Post Reply