Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

grki

#76 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by grki »

krivorijek wrote:Dodiku ne odgovara EU nikako, jer bi to uvelo (implementiralo, ali stvarno!) vladavinu prava, a on se evo tek lagano navikava na ulogu apsolutnog vladara, Haile sam Selasije bi mu pozavidio na pompoznosti i bezobrazluku. Govorim Dodik, a mislim RS. To je fakat sraslo jedno za drugo, taj Dodik i RS. Pazi koju podrsku publike covjek ima, pa sjeti se jos onih interesantnih dogadaja u RS neposredno prije izbora, itd. Takvom covjeku sigurno ne odgovara dugo se drzat zakona, sve kad bi ovaj bio njegovim rukama licno ustiman da njemu odgovara. A ne jos reformiran, ispoliran, depolitiziran, updated i doveden na najvisi civilizacijski nivo. Ne bi se to njemu svidjelo.
Ne odgovara EU mnogima ne samo Dodiku :)
nokia6170

#77 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by nokia6170 »

grki wrote:
krivorijek wrote:Dodiku ne odgovara EU nikako, jer bi to uvelo (implementiralo, ali stvarno!) vladavinu prava, a on se evo tek lagano navikava na ulogu apsolutnog vladara, Haile sam Selasije bi mu pozavidio na pompoznosti i bezobrazluku. Govorim Dodik, a mislim RS. To je fakat sraslo jedno za drugo, taj Dodik i RS. Pazi koju podrsku publike covjek ima, pa sjeti se jos onih interesantnih dogadaja u RS neposredno prije izbora, itd. Takvom covjeku sigurno ne odgovara dugo se drzat zakona, sve kad bi ovaj bio njegovim rukama licno ustiman da njemu odgovara. A ne jos reformiran, ispoliran, depolitiziran, updated i doveden na najvisi civilizacijski nivo. Ne bi se to njemu svidjelo.
Slazem se...najmanje odgovara vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini, koji su stvarni kreatori politike mrznje i etnicke podjele medju tri konstitutivna naroda. Mi samo smo formalno sekularna drzava.
krivorijek

#78 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by krivorijek »

nokia6170 wrote:
grki wrote:
Slazem se...najmanje odgovara vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini, koji su stvarni kreatori politike mrznje i etnicke podjele medju tri konstitutivna naroda. Mi samo smo formalno sekularna drzava.
Tacno tako!
grki

#79 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by grki »

Ima tu još dosta "njiha" kojima to ne odgovara,kriminalci,tkz biznismeni,strani "mirotvorci",lobisti.....Sve se to ukorijenilo i sva ta ološ ugodno živi a najgore od svega što se ta ološ pita i što odlučuje o svemu
krivorijek

#80 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by krivorijek »

grki wrote:Ima tu još dosta "njiha" kojima to ne odgovara,kriminalci,tkz biznismeni,strani "mirotvorci",lobisti.....Sve se to ukorijenilo i sva ta ološ ugodno živi a najgore od svega što se ta ološ pita i što odlučuje o svemu
Ima jos, naravno. To su sve nasi progresivci, oni sto progresivno koce napredak.

Jes' vala da Njemica ne moze napravit pitu bolje od nane iz komsiluka, ali nas, ruku na srce, u zakonima siju. To priznaju evropljanima i americki i azijski eksperti. A imaju divne (najbolje, ej) zakone o zastiti ljudskih prava, vjerskih sloboda...ubilo se za nas ej!
Liska

#81 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Liska »

Nokia, odradi ti jednogodisnju kampanju u RS, pa ces vidjeti da si na istome kao i prvog dana kampanje. Nas narod jeste neobrazovan ali ja se vise bojim obrazovanih i njihovih nakana. Uvijek su obrazovani donosili belaje obicnom narodu a ne obratno. Propustio si reci ako ne narod i politicari koje je izabrao, tko onda treba urediti i voditi ovu zemlju? Nije valjda da mislis da to mogu OHR ili EU? Khan, jebi ga ja ne mogu biti dobar sa lopovima i ratnim profiterima, sto je vecina kljucnih ljudi u HDZ-u. U nekim stvarima si jednostavno prenaivan moj Khan. Ne kontas da lazu i tebe a i nas.
nokia6170

#82 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by nokia6170 »

ne slazem se....ocit primjer ti je brcko. u toku rata jedno od najvecih ratnih zarista..u toku i neposredno nakon rata u sastavu republike srpske kao zila kucavica i najveci strateski interes za rs-koridor zivota popularno nazvan za republiku srpsku.

1997. godine nakon arbitraze za brcko u vlasnistvu i republike srpske i federacije bih, da bi nedavno evoluirao u administrativnu jedinicu pod iskljucivom nadleznoscu drzave bosne i hercegovine, gdje se entiteti vise nista ne pitaju vec iskljucivo drzava bih i stanovnici brcko distrikta.

dakle sve je izvodivo i nista nije nezamislivo, samo treba raditi na nacin da niko nikog ne ugrozava.
Liska

#83 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Liska »

I Brcko ti je jedini dokaz. Kad nestanu pare iz distrikta vidjeces drugu pricu. Ako Dodiku bude odgovarala drugacija situacija u Distriktu, bice dovoljan samo jedan pokret prstima pa da se svi iznenadimo sta bi sa inace dobrim nasim Srbima.
paratrooper

#84 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by paratrooper »

Liska wrote:I ja bih Vama isto mogao reci, odlucite se napokon zelite li Hrvate kao ravnopravne partnere ili samo kao glas koji vas podupire. Zanimljivo je kako smo sada odjednom postali bitni a ranije vas nismo ni zanimali.
:-D

odnos bosnjaka i hrvata je apsolutna komedija u svom crnilu odnosa Federacije sa RS-om
ivannn

#85 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by ivannn »

paratrooper wrote:
Liska wrote:I ja bih Vama isto mogao reci, odlucite se napokon zelite li Hrvate kao ravnopravne partnere ili samo kao glas koji vas podupire. Zanimljivo je kako smo sada odjednom postali bitni a ranije vas nismo ni zanimali.

odnos bosnjaka i hrvata je apsolutna komedija u svom crnilu odnosa Federacije sa RS-om
Prije tragikomedija, i na kraju se samo jedna strana smije :oops:
paratrooper

#86 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by paratrooper »

ivannn wrote:
paratrooper wrote:

pa dobro nisam ti ja kriv sto ti nije smijesno il mozda jesam :lol:
Real Khan

#87 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Real Khan »

Liska wrote:Nokia, odradi ti jednogodisnju kampanju u RS, pa ces vidjeti da si na istome kao i prvog dana kampanje. Nas narod jeste neobrazovan ali ja se vise bojim obrazovanih i njihovih nakana. Uvijek su obrazovani donosili belaje obicnom narodu a ne obratno. Propustio si reci ako ne narod i politicari koje je izabrao, tko onda treba urediti i voditi ovu zemlju? Nije valjda da mislis da to mogu OHR ili EU? Khan, jebi ga ja ne mogu biti dobar sa lopovima i ratnim profiterima, sto je vecina kljucnih ljudi u HDZ-u. U nekim stvarima si jednostavno prenaivan moj Khan. Ne kontas da lazu i tebe a i nas.
Ne sekiraj se ti moj @Liska za mene, znam odlično kad lažu a kada pričaju istinu... Da sam naivan, sigurno ne bih radio gdje sad radim. Recimo ukratko da sam ih uhvatio toliko puta u laži da su me počeli cijeniti. Isto tako je i sa političkim predstavnicima druga 2 "konstitutivna" naroda... Šta ćeš, politika je između ostalog i INTERES, a svakako im je u interesu da ostanu u politici makar lažući svoje torove. Međutim, taj odnos između njih i njihovih birača je nešto što ja ne mogu ometati jer ne pripadam tim torovima (između ostalog ni na forumu mi ne daju ni "A" reći protiv njihovih omiljenih "vođa" i "pastira"... Jbga, odmah mi hoće oči vaditi, a ja im samo govorim šta se zaista zbiva i gdje ih lažu)
krivorijek

#88 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by krivorijek »

ivannn wrote:
paratrooper wrote:

Koliko sam ja upratio situaciju, smije se samo Dodik i to grohotom svima u facu.
rosegirl

#89 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by rosegirl »

Abacija wrote:
rosegirl wrote:ne znam jel se sta promjenilo, al u odluci od 18.2.2008 pise da mu je produzen mandat do 28.2.2009
Pa nije ni cudo sto mi je staklena kugla rekla da ce Lajcak otici prije proljeca. :-) :lol:
a sta kaze kugla za dodika? :zoka:
Abacija

#90 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Abacija »

rosegirl wrote:
Abacija wrote:
rosegirl wrote:ne znam jel se sta promjenilo, al u odluci od 18.2.2008 pise da mu je produzen mandat do 28.2.2009
Pa nije ni cudo sto mi je staklena kugla rekla da ce Lajcak otici prije proljeca. :-) :lol:
a sta kaze kugla za dodika? :zoka:
Jos nista.
zlajo

#91 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by zlajo »

sheilak wrote:Joj, Lajcak - go home!

Zasto bi ukidanje RS-a bilo duboko nemoralno? Savjest govori upravo suprotno - postojanje RS-a je duboko nemoralno.

Lajcak kao pripadnik ovakve medjunarodne zajednice zaista nema pravo govoriti o moralnosti.

Sheilak, sta je pjesnik htio reci?

Lajcak je izjavio da su price o ukidanju ili neovisnosti nemoralni, posto su bosanskohercegovacki politicari vec jako dugo upoznati sa tim da niti jednu od tih opcija MZ nece podrzati. A BiH politicari ne bi bili BiH politicari da ljudima ne serviraju ono sto oni zele da cuju, pa bilo to realno ili ne.
orchidis

#92 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by orchidis »

nerealno i jedno i drugo,ali i jedno i drugo donosi glasove.
Wanted1

#93 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Wanted1 »

Ko koga zeza - možete saznati ako kliknete OVDJE
Dakle , čak i avaz piše ono što neki dan nije mog`o :dance:
orchidis

#94 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by orchidis »

Wanted1 wrote:Ko koga zeza - možete saznati ako kliknete OVDJE
I šta ovo znači?
Wanted1

#95 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Wanted1 »

orchidis wrote:
I šta ovo znači?
Lajčak govori o RS a to je samo nadovezanje o samom stanju u RS - jel sad malo lakše ?
orchidis

#96 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by orchidis »

Wanted1 wrote:
orchidis wrote:
I šta ovo znači?
Lajčak govori o RS a to je samo nadovezanje o samom stanju u RS - jel sad malo lakše ?
Nigdje Lajčaka u ovom što si postavio
Wanted1

#97 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Wanted1 »

orchidis wrote:
Haman ne kontaš , da malo popravim : Lajčak govori o RS a to ( što sam postavio ) je samo nadovezanje o samom stanju u RS - jel sad malo lakše ?
orchidis

#98 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by orchidis »

Wanted1 wrote:
orchidis wrote:
Haman ne kontaš , da malo popravim : Lajčak govori o RS a to ( što sam postavio ) je samo nadovezanje o samom stanju u RS - jel sad malo lakše ?
Haman ne kontam :D
Wanted1

#99 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Wanted1 »

orchidis wrote:
Wanted1 wrote:
orchidis wrote:
Haman ne kontam :D
Pročitaj sve i bit će ti jasno da se sa nečijom politikom RS jača iz dana u dan i bit će teško živjeti onima koji nisu Srbi u RS .
Jer sam naslov onog što sam postavio glasi : Ko je kriv za politički nestanak Bošnjaka u RS? ,.............. dakle , nema druge politike sem Srpske i to što Lajčak objašnjava nije napamet rečeno , jer naši političari sistemom rade na jačanju RS i pitanje je vremena kad će doći do toga da se baš desi ono što Lajčak objašnjava - sad je nemoralno al ako političari u Sarajevu nastave ovakvu politiku , onda će doći vrijeme da više to neće biti nemoralno ,............. jel sad šta lakše , ili moram crtati :run:
Post Reply