Ne odgovara EU mnogima ne samo Dodikukrivorijek wrote:Dodiku ne odgovara EU nikako, jer bi to uvelo (implementiralo, ali stvarno!) vladavinu prava, a on se evo tek lagano navikava na ulogu apsolutnog vladara, Haile sam Selasije bi mu pozavidio na pompoznosti i bezobrazluku. Govorim Dodik, a mislim RS. To je fakat sraslo jedno za drugo, taj Dodik i RS. Pazi koju podrsku publike covjek ima, pa sjeti se jos onih interesantnih dogadaja u RS neposredno prije izbora, itd. Takvom covjeku sigurno ne odgovara dugo se drzat zakona, sve kad bi ovaj bio njegovim rukama licno ustiman da njemu odgovara. A ne jos reformiran, ispoliran, depolitiziran, updated i doveden na najvisi civilizacijski nivo. Ne bi se to njemu svidjelo.
Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
-
grki
#76 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
- nokia6170
#77 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Slazem se...najmanje odgovara vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini, koji su stvarni kreatori politike mrznje i etnicke podjele medju tri konstitutivna naroda. Mi samo smo formalno sekularna drzava.grki wrote:Ne odgovara EU mnogima ne samo Dodikukrivorijek wrote:Dodiku ne odgovara EU nikako, jer bi to uvelo (implementiralo, ali stvarno!) vladavinu prava, a on se evo tek lagano navikava na ulogu apsolutnog vladara, Haile sam Selasije bi mu pozavidio na pompoznosti i bezobrazluku. Govorim Dodik, a mislim RS. To je fakat sraslo jedno za drugo, taj Dodik i RS. Pazi koju podrsku publike covjek ima, pa sjeti se jos onih interesantnih dogadaja u RS neposredno prije izbora, itd. Takvom covjeku sigurno ne odgovara dugo se drzat zakona, sve kad bi ovaj bio njegovim rukama licno ustiman da njemu odgovara. A ne jos reformiran, ispoliran, depolitiziran, updated i doveden na najvisi civilizacijski nivo. Ne bi se to njemu svidjelo.
- krivorijek
#78 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Tacno tako!nokia6170 wrote:Slazem se...najmanje odgovara vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini, koji su stvarni kreatori politike mrznje i etnicke podjele medju tri konstitutivna naroda. Mi samo smo formalno sekularna drzava.grki wrote:Ne odgovara EU mnogima ne samo Dodikukrivorijek wrote:Dodiku ne odgovara EU nikako, jer bi to uvelo (implementiralo, ali stvarno!) vladavinu prava, a on se evo tek lagano navikava na ulogu apsolutnog vladara, Haile sam Selasije bi mu pozavidio na pompoznosti i bezobrazluku. Govorim Dodik, a mislim RS. To je fakat sraslo jedno za drugo, taj Dodik i RS. Pazi koju podrsku publike covjek ima, pa sjeti se jos onih interesantnih dogadaja u RS neposredno prije izbora, itd. Takvom covjeku sigurno ne odgovara dugo se drzat zakona, sve kad bi ovaj bio njegovim rukama licno ustiman da njemu odgovara. A ne jos reformiran, ispoliran, depolitiziran, updated i doveden na najvisi civilizacijski nivo. Ne bi se to njemu svidjelo.
-
grki
#79 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Ima tu još dosta "njiha" kojima to ne odgovara,kriminalci,tkz biznismeni,strani "mirotvorci",lobisti.....Sve se to ukorijenilo i sva ta ološ ugodno živi a najgore od svega što se ta ološ pita i što odlučuje o svemu
- krivorijek
#80 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Ima jos, naravno. To su sve nasi progresivci, oni sto progresivno koce napredak.grki wrote:Ima tu još dosta "njiha" kojima to ne odgovara,kriminalci,tkz biznismeni,strani "mirotvorci",lobisti.....Sve se to ukorijenilo i sva ta ološ ugodno živi a najgore od svega što se ta ološ pita i što odlučuje o svemu
Jes' vala da Njemica ne moze napravit pitu bolje od nane iz komsiluka, ali nas, ruku na srce, u zakonima siju. To priznaju evropljanima i americki i azijski eksperti. A imaju divne (najbolje, ej) zakone o zastiti ljudskih prava, vjerskih sloboda...ubilo se za nas ej!
-
Liska
#81 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Nokia, odradi ti jednogodisnju kampanju u RS, pa ces vidjeti da si na istome kao i prvog dana kampanje. Nas narod jeste neobrazovan ali ja se vise bojim obrazovanih i njihovih nakana. Uvijek su obrazovani donosili belaje obicnom narodu a ne obratno. Propustio si reci ako ne narod i politicari koje je izabrao, tko onda treba urediti i voditi ovu zemlju? Nije valjda da mislis da to mogu OHR ili EU? Khan, jebi ga ja ne mogu biti dobar sa lopovima i ratnim profiterima, sto je vecina kljucnih ljudi u HDZ-u. U nekim stvarima si jednostavno prenaivan moj Khan. Ne kontas da lazu i tebe a i nas.
- nokia6170
#82 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
ne slazem se....ocit primjer ti je brcko. u toku rata jedno od najvecih ratnih zarista..u toku i neposredno nakon rata u sastavu republike srpske kao zila kucavica i najveci strateski interes za rs-koridor zivota popularno nazvan za republiku srpsku.
1997. godine nakon arbitraze za brcko u vlasnistvu i republike srpske i federacije bih, da bi nedavno evoluirao u administrativnu jedinicu pod iskljucivom nadleznoscu drzave bosne i hercegovine, gdje se entiteti vise nista ne pitaju vec iskljucivo drzava bih i stanovnici brcko distrikta.
dakle sve je izvodivo i nista nije nezamislivo, samo treba raditi na nacin da niko nikog ne ugrozava.
1997. godine nakon arbitraze za brcko u vlasnistvu i republike srpske i federacije bih, da bi nedavno evoluirao u administrativnu jedinicu pod iskljucivom nadleznoscu drzave bosne i hercegovine, gdje se entiteti vise nista ne pitaju vec iskljucivo drzava bih i stanovnici brcko distrikta.
dakle sve je izvodivo i nista nije nezamislivo, samo treba raditi na nacin da niko nikog ne ugrozava.
-
Liska
#83 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
I Brcko ti je jedini dokaz. Kad nestanu pare iz distrikta vidjeces drugu pricu. Ako Dodiku bude odgovarala drugacija situacija u Distriktu, bice dovoljan samo jedan pokret prstima pa da se svi iznenadimo sta bi sa inace dobrim nasim Srbima.
-
paratrooper
#84 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Liska wrote:I ja bih Vama isto mogao reci, odlucite se napokon zelite li Hrvate kao ravnopravne partnere ili samo kao glas koji vas podupire. Zanimljivo je kako smo sada odjednom postali bitni a ranije vas nismo ni zanimali.
odnos bosnjaka i hrvata je apsolutna komedija u svom crnilu odnosa Federacije sa RS-om
-
ivannn
#85 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Prije tragikomedija, i na kraju se samo jedna strana smijeparatrooper wrote:Liska wrote:I ja bih Vama isto mogao reci, odlucite se napokon zelite li Hrvate kao ravnopravne partnere ili samo kao glas koji vas podupire. Zanimljivo je kako smo sada odjednom postali bitni a ranije vas nismo ni zanimali.![]()
odnos bosnjaka i hrvata je apsolutna komedija u svom crnilu odnosa Federacije sa RS-om
-
paratrooper
#86 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
pa dobro nisam ti ja kriv sto ti nije smijesno il mozda jesamivannn wrote:Prije tragikomedija, i na kraju se samo jedna strana smijeparatrooper wrote:Liska wrote:I ja bih Vama isto mogao reci, odlucite se napokon zelite li Hrvate kao ravnopravne partnere ili samo kao glas koji vas podupire. Zanimljivo je kako smo sada odjednom postali bitni a ranije vas nismo ni zanimali.![]()
- Real Khan
#87 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Ne sekiraj se ti moj @Liska za mene, znam odlično kad lažu a kada pričaju istinu... Da sam naivan, sigurno ne bih radio gdje sad radim. Recimo ukratko da sam ih uhvatio toliko puta u laži da su me počeli cijeniti. Isto tako je i sa političkim predstavnicima druga 2 "konstitutivna" naroda... Šta ćeš, politika je između ostalog i INTERES, a svakako im je u interesu da ostanu u politici makar lažući svoje torove. Međutim, taj odnos između njih i njihovih birača je nešto što ja ne mogu ometati jer ne pripadam tim torovima (između ostalog ni na forumu mi ne daju ni "A" reći protiv njihovih omiljenih "vođa" i "pastira"... Jbga, odmah mi hoće oči vaditi, a ja im samo govorim šta se zaista zbiva i gdje ih lažu)Liska wrote:Nokia, odradi ti jednogodisnju kampanju u RS, pa ces vidjeti da si na istome kao i prvog dana kampanje. Nas narod jeste neobrazovan ali ja se vise bojim obrazovanih i njihovih nakana. Uvijek su obrazovani donosili belaje obicnom narodu a ne obratno. Propustio si reci ako ne narod i politicari koje je izabrao, tko onda treba urediti i voditi ovu zemlju? Nije valjda da mislis da to mogu OHR ili EU? Khan, jebi ga ja ne mogu biti dobar sa lopovima i ratnim profiterima, sto je vecina kljucnih ljudi u HDZ-u. U nekim stvarima si jednostavno prenaivan moj Khan. Ne kontas da lazu i tebe a i nas.
- krivorijek
#88 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Koliko sam ja upratio situaciju, smije se samo Dodik i to grohotom svima u facu.ivannn wrote:Prije tragikomedija, i na kraju se samo jedna strana smijeparatrooper wrote:Liska wrote:I ja bih Vama isto mogao reci, odlucite se napokon zelite li Hrvate kao ravnopravne partnere ili samo kao glas koji vas podupire. Zanimljivo je kako smo sada odjednom postali bitni a ranije vas nismo ni zanimali.![]()
-
rosegirl
#89 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
a sta kaze kugla za dodika?Abacija wrote:Pa nije ni cudo sto mi je staklena kugla rekla da ce Lajcak otici prije proljeca.rosegirl wrote:ne znam jel se sta promjenilo, al u odluci od 18.2.2008 pise da mu je produzen mandat do 28.2.2009![]()
-
Abacija
#90 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Jos nista.rosegirl wrote:a sta kaze kugla za dodika?Abacija wrote:Pa nije ni cudo sto mi je staklena kugla rekla da ce Lajcak otici prije proljeca.rosegirl wrote:ne znam jel se sta promjenilo, al u odluci od 18.2.2008 pise da mu je produzen mandat do 28.2.2009![]()
-
zlajo
#91 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
sheilak wrote:Joj, Lajcak - go home!
Zasto bi ukidanje RS-a bilo duboko nemoralno? Savjest govori upravo suprotno - postojanje RS-a je duboko nemoralno.
Lajcak kao pripadnik ovakve medjunarodne zajednice zaista nema pravo govoriti o moralnosti.
Sheilak, sta je pjesnik htio reci?
Lajcak je izjavio da su price o ukidanju ili neovisnosti nemoralni, posto su bosanskohercegovacki politicari vec jako dugo upoznati sa tim da niti jednu od tih opcija MZ nece podrzati. A BiH politicari ne bi bili BiH politicari da ljudima ne serviraju ono sto oni zele da cuju, pa bilo to realno ili ne.
-
orchidis
#92 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
nerealno i jedno i drugo,ali i jedno i drugo donosi glasove.
-
Wanted1
#93 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Ko koga zeza - možete saznati ako kliknete OVDJE
Dakle , čak i avaz piše ono što neki dan nije mog`o
-
orchidis
#94 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
I šta ovo znači?Wanted1 wrote:Ko koga zeza - možete saznati ako kliknete OVDJE
-
Wanted1
#95 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Lajčak govori o RS a to je samo nadovezanje o samom stanju u RS - jel sad malo lakše ?orchidis wrote:I šta ovo znači?Wanted1 wrote:Ko koga zeza - možete saznati ako kliknete OVDJE
-
orchidis
#96 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Nigdje Lajčaka u ovom što si postavioWanted1 wrote:Lajčak govori o RS a to je samo nadovezanje o samom stanju u RS - jel sad malo lakše ?orchidis wrote:I šta ovo znači?Wanted1 wrote:Ko koga zeza - možete saznati ako kliknete OVDJE
-
Wanted1
#97 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Haman ne kontaš , da malo popravim : Lajčak govori o RS a to ( što sam postavio ) je samo nadovezanje o samom stanju u RS - jel sad malo lakše ?orchidis wrote:
Nigdje Lajčaka u ovom što si postavio
-
orchidis
#98 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Haman ne kontamWanted1 wrote:Haman ne kontaš , da malo popravim : Lajčak govori o RS a to ( što sam postavio ) je samo nadovezanje o samom stanju u RS - jel sad malo lakše ?orchidis wrote:
-
Wanted1
#99 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni
Pročitaj sve i bit će ti jasno da se sa nečijom politikom RS jača iz dana u dan i bit će teško živjeti onima koji nisu Srbi u RS .orchidis wrote:Haman ne kontamWanted1 wrote:Haman ne kontaš , da malo popravim : Lajčak govori o RS a to ( što sam postavio ) je samo nadovezanje o samom stanju u RS - jel sad malo lakše ?orchidis wrote:
Jer sam naslov onog što sam postavio glasi : Ko je kriv za politički nestanak Bošnjaka u RS? ,.............. dakle , nema druge politike sem Srpske i to što Lajčak objašnjava nije napamet rečeno , jer naši političari sistemom rade na jačanju RS i pitanje je vremena kad će doći do toga da se baš desi ono što Lajčak objašnjava - sad je nemoralno al ako političari u Sarajevu nastave ovakvu politiku , onda će doći vrijeme da više to neće biti nemoralno ,............. jel sad šta lakše , ili moram crtati
- StLouis