Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post Reply
dallton

#26 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by dallton »

Lincoln-Burrows wrote:
dallton wrote: mislim da nisi razumio smisao posta ni komentara....niko nije negirao da ima problema sa marginalizacijom bilo srba bilo hrvata u sarajevu, ali ton kojim je lajcakova izjava data upravo to i sugerira ...on je rekao "Sarajevo je model" i "promjena etnicke slike rezultat rata' sto ce reci da je etnicka slika Sarajeva promjenjena tokom rata....e to nije ok, a ako je lajcak imao nesto drugo na umu (a nije, jer da jeste tako bi i rekao, samo idioti ne znaju sta rijeci znace) onda je trebao postupiti na drugi nacin, a ne trubiti skupa sa dodikom 'sarajevo etnicki ocisceno'
Pažljivije pročitaj, nigdje ne piše tokom rata već kao posljedica rata,
pa nećemo zanemarivati smisao i tumačiti po svome.
Rijec rezultat implicira namjeru....
A u mjestima van rsa nije ni rezultat rata vec a) poziva srbima da se isele od njihov politicara, ala krajisnik i b) promjene mjesta prebivalista godinama poslije rata ....
Manite cjepidlacenja i tehnikalija, znamo svi sta gospodjica lajcak hoce da kaze
Lincoln-Burrows

#27 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by Lincoln-Burrows »

dallton wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
dallton wrote: mislim da nisi razumio smisao posta ni komentara....niko nije negirao da ima problema sa marginalizacijom bilo srba bilo hrvata u sarajevu, ali ton kojim je lajcakova izjava data upravo to i sugerira ...on je rekao "Sarajevo je model" i "promjena etnicke slike rezultat rata' sto ce reci da je etnicka slika Sarajeva promjenjena tokom rata....e to nije ok, a ako je lajcak imao nesto drugo na umu (a nije, jer da jeste tako bi i rekao, samo idioti ne znaju sta rijeci znace) onda je trebao postupiti na drugi nacin, a ne trubiti skupa sa dodikom 'sarajevo etnicki ocisceno'
Pažljivije pročitaj, nigdje ne piše tokom rata već kao posljedica rata,
pa nećemo zanemarivati smisao i tumačiti po svome.
Rijec rezultat implicira namjeru....
A u mjestima van rsa nije ni rezultat rata vec a) poziva srbima da se isele od njihov politicara, ala krajisnik i b) promjene mjesta prebivalista godinama poslije rata ....
Manite cjepidlacenja i tehnikalija, znamo svi sta gospodjica lajcak hoce da kaze
Što? Meni je jasno što govori.

Zašto nisi stavio prvenstvo na izjavu: "Federacija nije zdrava politički niti ekonomski"
A ova izjava o nekakvom "etničkom čišćenju ni ne postoji", osim u ovoj temi
dallton

#28 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by dallton »

Procitaj prvi post, postavio sam cjeli tekst, a u komentaru ispod sam stavio da nije nista pogresno reci federacija nije zdrava , ko da mi to ne znamo
to je samo drugim rijecima "rs bolji dio bih"= pogodi ko je to rekao :D :D
exliberal

#29 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by exliberal »

Ali da vas opet podsjetim..

Lajcakova izjava je dosla poslije izjave Helsinskog Komitera i njegovog predsjednika Srdjana Dizdarevica...tema je bila ali je zakljucana poslije "vatrene " diskusije :D
Lincoln-Burrows

#30 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

dallton wrote:Procitaj prvi post, postavio sam cjeli tekst, a u komentaru ispod sam stavio da nije nista pogresno reci federacija nije zdrava , ko da mi to ne znamo
Pročitao sam sve, i ne vidim pristranosti ni prema jednom narodu,
samo ukazuje na nezdravu situacju koju treba mijenjati.

Evo link: http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 1/index.do

A što je po tebi on trebao reći?
Postavili su mu i pitanje o federalizaciji ili unitarizaciji.
dallton

#31 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by dallton »

Lincoln-Burrows wrote:
dallton wrote:Procitaj prvi post, postavio sam cjeli tekst, a u komentaru ispod sam stavio da nije nista pogresno reci federacija nije zdrava , ko da mi to ne znamo
Pročitao sam sve, i ne vidim pristranosti ni prema jednom narodu,
samo ukazuje na nezdravu situacju koju treba mijenjati.

Evo link: http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 1/index.do

A što je po tebi on trebao reći?
Postavili su mu i pitanje o federalizaciji ili unitarizaciji.
Ja sam post prenio sa pincom.info - i kako ovo sto ti kazes uopste negira moj komentar?
Sta je trebao reci - 'cijela bih je ekonomski i politicki nezdrava' - e to ti je kompletno neutralno :D
Lincoln-Burrows

#32 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

dallton wrote: Ja sam post prenio sa pincom.info - i kako ovo sto ti kazes uopste negira moj komentar?
Sta je trebao reci - 'cijela bih je ekonomski i politicki nezdrava' - e to ti je kompletno neutralno :D
Rekao je:"Iskreno, razočarale su me i jedna i druga strana."
Samo što je više pitanja bilo upućeno za stanje u federaciji.
exliberal

#33 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by exliberal »

Lincoln-Burrows wrote:
dallton wrote: Ja sam post prenio sa pincom.info - i kako ovo sto ti kazes uopste negira moj komentar?
Rekao je:"Iskreno, razočarale su me i jedna i druga strana."
Samo što je više pitanja bilo upućeno za stanje u federaciji.
ovo sve objasnjava....ako lajcak kritikuje rs ili hz to je ok ali ako se dotakne Sarajevska garnitura ...stop
kijameta

#34 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by kijameta »

Zadnje vrijeme Lajcak stalno ima problema sa 'interpretacijom' modifikacijama svojih izjava,ja vidim i razlog u tome da slovacki indijanac govori neku bolesnu mjesavinu svih mogucih slavenskih jezika,pa vjerovatno ni sam sebe ne razumije.Treba donijeti zakon da svi medzunarodni predstavnici govore iskljucivo engleski.
A za federaciju je apsolutno u pravu.Federacija je neupotrebljiva,neodrziva,nepotrebna,neisplativa.Ako ne mozemo ukinuti rs,niko nas ne moze sprijeciti da ukinemo federaciju,sto je jedini moguci prvi korak ka ukidanju i rs.
I bajdvej Sarajevo je i prije rata bio vecinski bosnjacki grad.
exliberal

#35 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by exliberal »

kijameta wrote:Zadnje vrijeme Lajcak stalno ima problema sa 'interpretacijom' modifikacijama svojih izjava,ja vidim i razlog u tome da slovacki indijanac govori neku bolesnu mjesavinu svih mogucih slavenskih jezika,pa vjerovatno ni sam sebe ne razumije.Treba donijeti zakon da svi medzunarodni predstavnici govore iskljucivo engleski.
A za federaciju je apsolutno u pravu.Federacija je neupotrebljiva,neodrziva,nepotrebna,neisplativa.Ako ne mozemo ukinuti rs,niko nas ne moze sprijeciti da ukinemo federaciju,sto je jedini moguci prvi korak ka ukidanju i rs.
I bajdvej Sarajevo je i prije rata bio vecinski bosnjacki grad.
Slazem se sa tobom u vecini .....sto se tice vecinskog stanovnista , tu si donekle u pravu. Jeste bio vecinski ali ne u ovom omjeru ...prije rata je bilo skoro 50/50 (mislim muslimanski/kriscani) sad je odnos kompletno drugaciji.
Ja sam uvijek zastupao tezu da se prvo federacija treba uspostavit na boljem nivou, i ekonomski i politicki. Tad bi bilo mnogo lakse uci u dijalog sa srbima i razgovarat o potecijalnim ekonomskim i politickim razgranicenjima.
dallton

#36 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by dallton »

E vidis taj dio nece proci, jer niko nece da kao fola unapredjuje federaciju jer ima njih dosta koji hoce da stvari mjenjaju u paketu - znaci ustavne reforme komplet a ne samo federacija....a to dijalog folovi mozes slobodno zaboraviti, srbi su strateski slabiji radi svega sto su uradili u proslosti i ne moze im sto odbrana pomoci, a majke srbije vise nema da nesto ucini, osim suplju da prosipa :D a lajcaka cemo pojesti za dorucak ko corn flakes, on je nebitan skroz
sofist

#37 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by sofist »

dallton wrote:E vidis taj dio nece proci, jer niko nece da kao fola unapredjuje federaciju jer ima njih dosta koji hoce da stvari mjenjaju u paketu - znaci ustavne reforme komplet a ne samo federacija....a to dijalog folovi mozes slobodno zaboraviti, srbi su strateski slabiji radi svega sto su uradili u proslosti i ne moze im sto odbrana pomoci, a majke srbije vise nema da nesto ucini, osim suplju da prosipa :D a lajcaka cemo pojesti za dorucak ko corn flakes, on je nebitan skroz
Dalltone ti bas ono pravo ali pravo zajeban. :D Cini mi se kao da prizivas neki rat?
dallton

#38 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by dallton »

nije nego nastavak mirnim sredstvima :D
exliberal

#39 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by exliberal »

dallton wrote:E vidis taj dio nece proci, jer niko nece da kao fola unapredjuje federaciju jer ima njih dosta koji hoce da stvari mjenjaju u paketu - znaci ustavne reforme komplet a ne samo federacija....a to dijalog folovi mozes slobodno zaboraviti, srbi su strateski slabiji radi svega sto su uradili u proslosti i ne moze im sto odbrana pomoci, a majke srbije vise nema da nesto ucini, osim suplju da prosipa :D a lajcaka cemo pojesti za dorucak ko corn flakes, on je nebitan skroz

E to je sazeto objasnjenje uspjesne SDA/SBiH ( a i djelimicno SDP) politike.....za sve sto nevalja krivit cemo srbe i rs ....a ovamo pljackaj sve sto za nebo nije zavezano......
A to sto cete pojest Lajcaka ko corn flakes......eh da ...zamalo nelanuh
Maystor

#40 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by Maystor »

Ma ne misli Lajči da Federacija nije zdrava. Da ste ga samo juče vidjeli kod Gojka u Jablanici ...
homar

#41 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by homar »

Ja neznam kako bi to Lajčak ozdravio Federaciju BiH, možda treba napravit neku operaciju pa je stvorit kao RS (kako reče Dodik bolji dio BiH). Pa eto hajmo uzet Ustav RS i prepisat za F BiH, po tom Ustavu ne može biti preglasavanja, tamo je aparthejd, znači da to bude urnek F BiH. Možda je Lajčak dobio neki mig za stvaranje trećeg entiteta na prostoru F BiH (iz čije li je to kuhinje).

Ustavne promjene u BiH moraju se zasnivati na određnim jedinstvenim principima i opšte prihvatljivim načelima na cijelom prostoru BiH. Princip odlučivanja u Prlamentu BiH, Narodnoj skupštini RS i Parlamentu F BiH mora biti isti, posebno kada se uzmu interesi naroda i građana BiH. Izvršna i sudska vlast mora biti organizovana po istim načelima na svim nivoima organizacije (država, entiteti, kantoni). Zaštita ljudskih prava i sloboda mora biti zagarantovana na isti način na cijelom prostoru BiH, što se mora zagarantovati Ustavom BiH. Kada se gospodin Lajčak bude zalagao za ovakva načela i principe, bit će Visoki predstavnik BiH, u protivnom kao što je sada slučaj Lajčak je Visoki savjetnik Milorada Dodika.
ero_sa_onog_svijeta

#42 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by ero_sa_onog_svijeta »

ja se slažem sa Lajčakom.

Jednostavno treba nešto mjenjati.

Republiku Srpsku ne treba ukidati, iz prostog razloga jer je to nemoguće, ali u RS trebu da svi narodi budu u pravom smislu konstitutivni.

Nisu mi jasni ljudi koji govore da je RS genocidna tvorevina,.

Ukoliko voliš i poštuješ Ustav BiH , ništa manje ne treba voljeti i RS!!!!, kolko god to glupo zvučalo.

FBiH treba reorganizirati, smanjiti broj Županija, iako bi idelano bilo stvoriti treći entitet sa zajamčenim pravima, odnosno da ''manjinski'' narodi u tom entitetu imaju sva prava kao i većinski.

FBiH me podsjeća na ex Yu , gdje Bošnjaci se ponašaju kao srbi u ex yu, a to je naročitop vidljivo da su bošnjaci izabrali Komšića za predsjednika,.
Naravno da to treba mjenjanati, u s uprotnom FBiH će sve više i više tonuti.

Da se razumjenmo, nisam za podjelu BiH, ali BiH nema budućnosti ukoliko će jedan narod preglasavati drugi narod.

Dat ću Vam još jedan očit primjer neravnopravnosti.

Recimo BHT odnosno FBiH , jeli ikad objavio reportažu o osnivanju hvo? Non stop se prikazuje ABiH, protiv čega osobno nemam ništa, ali hrvati u BiH NIKAD neće plaćati pretplatu za takvu TV, a da kojim slučajem imaju svoj RTV servis, kao što to imaju Srbi, i ako hoćemo da budemo relani i bošnjaci, to bi bilo sve drugačije.

Ne sanjajte nekakvu građansku, Republiku BiH, JER OD TOGA NEMA NIŠTA.

Treba uspostaviti stanje da sva tri naroda u BiH BUDU ZADOVOLJNA, a kad se rješi političko pitanje stvorit će se podloga iz ekonomiju i tek tada možemo očekivati nešto.

Ovakva ogromna birokracija, ovoliki broj Županija je nemoguć-

TREBA MJENJATI NEŠTO DOK NE BUDE KASNO ( ako već nije)
homar

#43 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by homar »

Za "ero", Kako neko može biti ravnopravan u RS, kada u samom nazivu se kaže čija je ta republika. Da li su Srbi u RS spremni promijeniti naziv RS u možda naziv Republika Srba, Bošnjaka i Hrvata. U ovom trenutku bio bi sigurno negativan odgovor, a to znači nismo spremni odreći se dominacije nad ostala dva naroda koja žive u tom entitetu. Slično bi se mogao promijeniti naziv F BiH u Federacija Bošnjaka, Hrvata i Srba. Onaj ko nije spreman na ovakav pristup on nije za državu BiH, on sanja o nekim ekskluzivnim entitetima, koji bi se u datom trenutku mogli pripojiti "matičnim državama". Očigledno je da ne gledaš program BH TV i FTV, tvrdim ti da je program izbalansiran kada se tiče proslava datuma koje su dostavili nacionalni pukovi/pukovnije OS BiH, informiši se u zapovjedništvu pukovnije HVO u Mostaru. Na prethodnom postu sam napisao kako bi trebalo organizovati BiH, entitete i kantone.
poostar

#44 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by poostar »

ero_sa_onog_svijeta wrote:ja se slažem sa Lajčakom.

Jednostavno treba nešto mjenjati.

Republiku Srpsku ne treba ukidati, iz prostog razloga jer je to nemoguće, ali u RS trebu da svi narodi budu u pravom smislu konstitutivni.

Nisu mi jasni ljudi koji govore da je RS genocidna tvorevina,.

Ukoliko voliš i poštuješ Ustav BiH , ništa manje ne treba voljeti i RS!!!!, kolko god to glupo zvučalo.

FBiH treba reorganizirati, smanjiti broj Županija, iako bi idelano bilo stvoriti treći entitet sa zajamčenim pravima, odnosno da ''manjinski'' narodi u tom entitetu imaju sva prava kao i većinski.

FBiH me podsjeća na ex Yu , gdje Bošnjaci se ponašaju kao srbi u ex yu, a to je naročitop vidljivo da su bošnjaci izabrali Komšića za predsjednika,.
Naravno da to treba mjenjanati, u s uprotnom FBiH će sve više i više tonuti.

Da se razumjenmo, nisam za podjelu BiH, ali BiH nema budućnosti ukoliko će jedan narod preglasavati drugi narod.

Dat ću Vam još jedan očit primjer neravnopravnosti.

Recimo BHT odnosno FBiH , jeli ikad objavio reportažu o osnivanju hvo? Non stop se prikazuje ABiH, protiv čega osobno nemam ništa, ali hrvati u BiH NIKAD neće plaćati pretplatu za takvu TV, a da kojim slučajem imaju svoj RTV servis, kao što to imaju Srbi, i ako hoćemo da budemo relani i bošnjaci, to bi bilo sve drugačije.

Ne sanjajte nekakvu građansku, Republiku BiH, JER OD TOGA NEMA NIŠTA.

Treba uspostaviti stanje da sva tri naroda u BiH BUDU ZADOVOLJNA, a kad se rješi političko pitanje stvorit će se podloga iz ekonomiju i tek tada možemo očekivati nešto.

Ovakva ogromna birokracija, ovoliki broj Županija je nemoguć-

TREBA MJENJATI NEŠTO DOK NE BUDE KASNO ( ako već nije)
Ti si izgleda opet popio detrdzent :-) . Vidi se da si pincomovac. Ne sanjaj treci entitet, jer ga necete nikada dobiti, a mozda ni tada. Pravac Hrvatska pa tamo pravi entitete i gledaj emisije o stvaranju agresorske HVO !!
cogni

#45 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by cogni »

homar wrote: Da li su Srbi u RS spremni promijeniti naziv RS u možda naziv Republika Srba, Bošnjaka i Hrvata.
Vjerojatno jesu, ali uz uslov da istodobno FBIH i BIH promjene naziv u FBHSH (Federacija Bosna i Hrvatska i Srbija i Hercegovina) i BHSH (Bosna i Hrvatska i Srbija i Hercegovina).
Spliff.Master

#46 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by Spliff.Master »

exliberal wrote:samo da vas nabrzinu pitam

Pljujete Lajcaka sto je to izjavio....pa Srdjan Dizdarevic je to prvi izjavio ako se sjecam dobro, a ni kardinal Puljic nije otisao daleko od te izjave. Znaci Lajcak samo ponavlja sto je vec receno....i dajte nemojte da se ponasate ko djeca...nije to tako kod nas..nije istina itd...
Cinjenica je da je Sarajevo sad bosnjacki grad i da su srbi i hrvat svedeni na manjine i da su gurnuti na marginu.
Nije bilo direktnog tjeranja ali indirektni pritisci su doveli do toga da su se ljudi odlucili iselit.
Zato zasto se dize sva ova frka.....ja rekoh na jednoj od tema u mome naselju (koje je prije rata bilo vecinsko srpsko naselje...uh sto mrzim da ovako kvalificiram) je ove godine upisan jedan prvacic od roditelja srba...i kad sam pricao sa njima, a oni su uvijek bili da se ostaje u Sarajevo , bio sam iznenadjen kad sam cuo da aplilciraju za izlazak u trece zemlje....jednostavno su rekli nemoze se vise i to je to.Ovo su ljudi koji su prezivjeli rat u Sarajevu ,nisu otisli nigdje ali sad kad su djete poslali u skolu su rekli dosta (obadvoje su situirani, on radi za strance a ona u nekoj firmi znaci financije nisu problem)
Ja bih preporucio forumasima umjesto da pljuju i pjene po svima da se malo pogledaju u ogledalo.
a to sto se slusala chetnichka propaganda, to je njihov problem...
zgembo_sa

#47 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by zgembo_sa »

Jadni kooperativni srbi i hrvati, a sram bilo nepopustljive, tvrdoglave bosnjake :D

Ovo ko neka dobra komedija. Hajd kad neko uzme istinu pa ubaci par lazi i to sve fino zamota pa neko i povjeruje, ali kad ti neko uzme laz pa je zamota u jos vise lazi i onda ocekuje da se u to vjeruje, e to je bas naivno. Pazi molim te, dodikov poslusnik lajcak prigovara bosnjacima kako oni nekoga preglasavaju... Pa dovoljno je pogledati nazive entiteta i sve ti je jasno. Na jednoj strani imas totalni aparthejd, "republiku" koja nosi naziv samo jednog naroda, sto uglavnom i odrazava njen genocidni karakter, jer se pripadnika ostalih naroda rijesilo puskom, nozem ili protjerivanjem, ali ne, ne, nismo mi to dobro shvatili, s druge strane je ipak zla federacija, bosnjaci su zli, jer su se sram da ih bude toliko nakotili pa hoce ni manje ni vise nego da postanu znacajan politicki faktor u drzavi gdje predstavljaju vecinu. Ako ih ne mozemo istrijebiti puskom ili nozem, onda daj da ih politicki svedemo na beznacajnu grupicu. Nisu zli srbi kao recimo ovaj cogni koji tako kooperativno predlaze da BiH preimenujemo u Bosna i Hrvatska i Srbija i Hercegovina, ukoliko pc entitet bude nosio naziv Republika Srba Hrvata i Bosnjaka. Naravno, bosnjaci su tu zli, oni bi da ostvare dominaciju nad demokratskom i multietnickom republikom srpskom. Hrvati s druge strane cuce i cekaju priliku da iz ovog sukoba kooperativnih srba i zlih bosnjaka, pokupe mrvice i naprave svoj dugo zeljeni entitet i konacno dodju do svoje televizije. Tad ce moci i drzavnim parama da preko TV ekrana slave Pavelica, Tutu, Stelu, Bobana i sl. Tad ce moci svima da pokazu sta je prava istina i da bosnjaci u stvari nisu srbi, nego hrvati. Pa ce svima pokazati kako oni nisu srusili stari most nego su ga zli bosnjaci minirali, kao sto su i sami pobili ljude na markalama i na kapiji. Ne mogu oni placat pretplatu kada na FTV koriste samo 51% hrvatski jezik, ipak njih 10tak % u BiH zasluzuje da se koristi najmanje 80%.

Nije palo na pamet dodikovom potrcku lajcaku da kao osnovu za ustavne reforme donese striktno pravilo o jednakim pravima gradjana na cijeloj teritoriji BiH, da kaze da se vlast bira na isti nacin, da gradjani mogu birati i biti birani u cijeloj BiH, da se odluke u skupstinama donose po istom principu, da postoje isti mehanizmi zastite nacionalnih interesa u cijeloj BiH itd. Ali ne, ne, onda bi se zamjerio svom sefu, onda bi popustao zlim bosnjacima, a gdje je tu korist za kooperativne hrvate i srbe.

Lajcak je u potpunosti izgubio kredibilitet i licno se zalazem da ga se ekskomunicira i jasno trazi od medjunarodne zajednice da posalje nekoga ko ce pokazati makar minimum morala i digniteta i ko nece vrijedjati zrtve genocida i ismijavati presude suda za ratne zlocine. Ocito je lajcak ovdje postavljen sa jasnim planom da osnazi separatisticke ideje i da BH agoniju produzi u nedogled. Sve ovo se moze gledati u kontekstu situacije sa Kosovom, srbima treba nekako kompenzirati njegov gubitak, a lajcak dobro odradjuje posao kompenziranja. Jos samo malo vise bosnjaka da padne na cetnicku propagandu i eto ga, parcanje moze da pocne.
homar

#48 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by homar »

cogni wrote:
homar wrote: Da li su Srbi u RS spremni promijeniti naziv RS u možda naziv Republika Srba, Bošnjaka i Hrvata.
Vjerojatno jesu, ali uz uslov da istodobno FBIH i BIH promjene naziv u FBHSH (Federacija Bosna i Hrvatska i Srbija i Hercegovina) i BHSH (Bosna i Hrvatska i Srbija i Hercegovina).
Ja sam mislio na spremnost Srba iz BiH, a ne šta misle Srbi iz Srbije i Hrvatske. Pa i najoptimističniji Srbi više ne sanjaju o Velikoj Srbiji, mani se ćorava posla.
cogni

#49 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by cogni »

homar wrote:
cogni wrote:
Ja sam mislio na spremnost Srba iz BiH, a ne šta misle Srbi iz Srbije i Hrvatske. Pa i najoptimističniji Srbi više ne sanjaju o Velikoj Srbiji, mani se ćorava posla.
Naravno da govorimo o tome sta misle BH Srbi, ja sam htio predociti apsurdnost ocekivanja da ce Srbi pristati na promjenu imena RS. Ne mislim da je tvoj prijedlog manje apsurdan od ovog sto sam ja predlozio.

Zasto bi optimistican Srbin sanjao o Velikoj Srbiji, a ne recimo o ulasku u EU?
cogni

#50 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu

Post by cogni »

zgembo_sa wrote: Nisu zli srbi kao recimo ovaj cogni koji tako kooperativno predlaze da BiH preimenujemo u Bosna i Hrvatska i Srbija i Hercegovina, ukoliko pc entitet bude nosio naziv Republika Srba Hrvata i Bosnjaka.
Zar sam sad i zao, samo zato sto pomazem da shvatimo apsurdnost zahtjeva da se mijenja ime RS u RSHiB.
Nije palo na pamet dodikovom potrcku lajcaku da kao osnovu za ustavne reforme donese striktno pravilo o jednakim pravima gradjana na cijeloj teritoriji BiH, da kaze da se vlast bira na isti nacin, da gradjani mogu birati i biti birani u cijeloj BiH, da se odluke u skupstinama donose po istom principu, da postoje isti mehanizmi zastite nacionalnih interesa u cijeloj BiH itd. Ali ne, ne, onda bi se zamjerio svom sefu, onda bi popustao zlim bosnjacima, a gdje je tu korist za kooperativne hrvate i srbe.
Lajcak nije tu da donese novi ustav, vec mu je glavni zadatak da brani mir i stabilnost drzave BIH, tj. njen trenutni ustavni poredak. Na domacim politicarima je da popravljaju ustav ili donose sasvim novi, dogovorom. Ne moze Lajcak kao jedan birokrat iz Brisela nametati ustav gradjanima jedne zemlje od 4 miliona stanovnika, to ne bi mogao ni da ga se proglasi za kralja.
Post Reply