Jer je HVO osujecen. Da ARBiH nije zadnjim atomima snage odbranila razrusene ulice lijeve obale, bilo bi jos Mostaraca u Dretelju i crvenici.ero_sa_onog_svijeta wrote:Jedini grad za koji se može reći da nije etnički čist jest Mostar.
Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
- 1gorstak
#151 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
-
ero_sa_onog_svijeta
#152 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Tuzla je grad sa oko prilike 170 000 stanovnika.dallton wrote:Za Banjaluku znamo sta i kako je, ali hocu da kazem da i tamo zive povratnici. Za Tuzlu si fulao sto posto, to ti najozbiljnije kazem, otprilike je 60 posto Bosnjaka, 30 posto Hrvata i 10 posto ostali....ali samo ovo prebrojavanje nam govori kako bi tvoj plan bio neostvariv....zasto bi Mostar sa 50 posto Hrvata bio samo Hrvatski ? Tuzla nije samo Bosnjacka, to ko u Tuzli kaze, ljudi ga odmah ispljuju (i s punim pravom). Probleme niko ne negira, ali to sto ti predlazes je daleko od rjesenja. I kako po tom sistemu rjesiti Srednju Bosnu gdje ljudi zive maltene s dvije strane ulice? Ma cijeli prijedlog ti je izvini smijesan....nego sta sa Hrvatima u Posavini?ero_sa_onog_svijeta wrote:dallton wrote:Da se razumijemo, ne zalažem se za podjelu BiH, jer moje mišljenje je da BiH ima sreću da je okružena Hrvatskom i
Promasio si sto posto. Prvo, obidji sva sela u neposrednoj blizini Tuzle, sva su Hrvatska . Pogledaj strukturu grada takodje. Isto tako za Sarajevo, da je Sarajevo etnicki cisto je prava suplja prica. Kreni od Zenice 2 kilometra dalje pa vidi ko tamo zivi. I otkad je Mostar etnicki cist? Ili Capljina ili Posusje? U Banja Luci zivi 10,000 hiljada Bosnjaka i 2000 Hrvata, idi u Prijedor, Zvornik ili Doboj pa vidi da li su se ljudi vratili. Mislim da vise projektujes svoje zelje nego sto iznosis cinjenice.
Mislim da nisi upravu.
Uzmi prijeratnu statistiku i današnju pa usporedi Tuzlu, Sarajevo, Zenicu, Banjaluku.
Jedini grad za koji se može reći da nije etnički čist jest Mostar.
Mostar prije rata: 40% muslimana, 40% hrvata , 20 % Srba, možda sam fulao u 2-3%.
Danas? 50-60% hrvata, oko 40% bošnjaka, srba ima negdje oko 2%.
Struktura Tuzle? Milsim da je oko 95% bošnjaka i 5 % ostalih, nek me neko ispravi ako griješim
I u Mostaru su okolna sela srpska, samo u njima je vrlo malo povratnika, i masovno prodaju svoju imovinu
Znači u Tuzli danas živi oko 50 000 hrvata?
Nevjerovatno, ali samo selo Husino (2 minute od Tuzle i dio grada) je Hrvatsko vecinsko uvijek bilo sa 15000 stanovnika,,,a takvih koliko hoces ...ajd malo putuj van Hercegovine[/quote]
Husno. Selo gdje ima ogroman križ poginulim braniteljima sa križom, čak imaju i diskoteku.
Bio, vidio, opijo se u tom selu.
15 000.... da nisam tu bio povjerovao bih ti,,,,ovako
-
ero_sa_onog_svijeta
#153 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
1gorstak wrote:Jer je HVO osujecen. Da ARBiH nije zadnjim atomima snage odbranila razrusene ulice lijeve obale, bilo bi jos Mostaraca u Dretelju i crvenici.ero_sa_onog_svijeta wrote:Jedini grad za koji se može reći da nije etnički čist jest Mostar.
Ja sam naveo činjenici da je jedino Mostar u BiH , od gradova koji su bili multietnični ,to kolko-tolko ostao. Činjenica.
Logori....nisu tema ove emisije i nemaju nikakve veze.
Ako hoćeš i odgovor, da moguće je da je razlog tome i ARBiH. Šta sad?
- 1gorstak
#154 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Nista. Samo konstatacija. Nego pitao sam te kako bi te administrativne jedinice izgledale, nazivi, zastave ....ero_sa_onog_svijeta wrote:Šta sad?
- and
#155 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
pa vidjeli smo kako je prošao pokušaj jačanja bih kroz te tri jedinice od 92-95.navedi jedan primjer jačanja bih za vrijeme postojanja samoproglašene jedinice herceg-bosne.1gorstak wrote:ero_sa_onog_svijeta wrote:Ponavljam, ne podjela BiH, VEĆ JAČANJE BiH KROZ TRI JEDINICE, GDJE BI DRŽAVA BiH imala najjače ovlasti
Kakve bi to bile administrativne jedinice ? Kakva bi recimo bila zastava te administrativne jedinice u kojoj su Srbi vecina ? Kako bi se zvala ta administrativna jedinica ?
-
ero_sa_onog_svijeta
#156 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
1gorstak wrote:Nista. Samo konstatacija. Nego pitao sam te kako bi te administrativne jedinice izgledale, nazivi, zastave ....ero_sa_onog_svijeta wrote:Šta sad?
Kad bih ja odlučivao, zastave nebi imali, naziv, možće recimo entitet broj jedan ili dva, ili kako god jugozapad...kako god, nevažno. ime ništa ne znači.
Kako bi izgledale te administrativne jedinice? Već sam naveo u teritorijalnom smislu. idealno bi bilo dobro da budu 2 jedinice.
Znači faktički, umjesto 10 županija stvoriti dvije županije, a FBiH može ostati
-
ero_sa_onog_svijeta
#157 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
and wrote:pa vidjeli smo kako je prošao pokušaj jačanja bih kroz te tri jedinice od 92-95.navedi jedan primjer jačanja bih za vrijeme postojanja samoproglašene jedinice herceg-bosne.1gorstak wrote:ero_sa_onog_svijeta wrote:Ponavljam, ne podjela BiH, VEĆ JAČANJE BiH KROZ TRI JEDINICE, GDJE BI DRŽAVA BiH imala najjače ovlasti
Kakve bi to bile administrativne jedinice ? Kakva bi recimo bila zastava te administrativne jedinice u kojoj su Srbi vecina ? Kako bi se zvala ta administrativna jedinica ?
To ne mora biti nešto kao HR HB.
Primjer?
Današnja RS, koja je u početku bila u pono gorem položaju od FBiH, i tonjenje FBiH SVE VIŠE I VIŠE.
Milsim da je to dobar primjert.
U ratnim godinama niko nije napredovao
- and
#158 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Znači faktički, umjesto 10 županija stvoriti dvije županije, a FBiH može ostati
@eroPonavljam, ne podjela BiH, VEĆ JAČANJE BiH KROZ TRI JEDINICE, GDJE BI DRŽAVA BiH imala najjače ovlasti
kod nas su kantoni,a pojasni mi da li ste dok je postojala herceg-bosna ili kasnije nešto uradili na jačanju države bih
- jeza u ledja
#159 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Je li to najbitnije?1gorstak wrote:ero_sa_onog_svijeta wrote:Ponavljam, ne podjela BiH, VEĆ JAČANJE BiH KROZ TRI JEDINICE, GDJE BI DRŽAVA BiH imala najjače ovlasti
-
zavrzlama
#160 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
jest najbitnije...ponudi u sastav rs-a jos 20% od teritorije federacije a da se velikosrbi odreknu naziva entiteta,obiljezja i himne nece pristati...jeza u ledja wrote:Je li to najbitnije?1gorstak wrote:ero_sa_onog_svijeta wrote:Ponavljam, ne podjela BiH, VEĆ JAČANJE BiH KROZ TRI JEDINICE, GDJE BI DRŽAVA BiH imala najjače ovlasti
rs ne treba srbima radi zastite od nesrba..to se tokom agresije na BIH odradilo..njima treba naziv entiteta da se ogadi potencijalnim povratnicima a konacan cilj je pripajanje tog entiteta Srbiji...sve drugo je obmana i laz da ime i obiljezja nisu bitna ..ne da su bitna nego su kljuc svega u BIH..ako nisu nek ih rs ukine kao gest dobre volje..
-
dallton
#161 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Husno. Selo gdje ima ogroman križ poginulim braniteljima sa križom, čak imaju i diskoteku.
[/quote]
Nisi nista vidio, posto si bio pijan, a vjerovatno ti je u glavu udarilo sunce u Hercegovini...ajd malo izadji iz 20 kvadratnih kilometara kruga Listica - Duvno, pa cemo onda razgovarati....a
Nisi nista vidio, posto si bio pijan, a vjerovatno ti je u glavu udarilo sunce u Hercegovini...ajd malo izadji iz 20 kvadratnih kilometara kruga Listica - Duvno, pa cemo onda razgovarati....a
-
0.7.1.
#162 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
exliberal wrote:da se nesto razumjemo.0.7.1. wrote:Ako pratiš šta se dešavalo ovih dana na sceni, znaćeš da se ovo odnosi na Komšića, ako uzmeš kontekst i cijeli članak vidječeš da brani dodika i njegovu tezu o boljem dijelu bih i tome kako je u RS dobro urađen posao...
e sad citat pročitaj pa će ti možda bit jasnije, a ako nije šta ti ja mogu... ovo je direkto lekcija kako se trebaju ponašati političari u FBIH i da se ugledaju u dodika... zato sam i postavio pitanje koje sam postavio
Komsic ko Komsic nije zreo politicar i moje skromno misljenje je da on nije dorastao za trenutnu poziciju koju obnasa...
U kompleksnoj drzavi kakva je bosna ( i hercegovina) mora se uzet u obzir da ako zelis da budes predstavnik svih gradjana ( a on se "trudi" da bude takav)...
Lajcak kao medjunarodni predstavnik sprovodi politiku medjunarodne zajednice , i ta politika je u zavisnosti od njihovih interesa nekad na strani Sarajeva a nekad na strani Banja Luke.
da se razumijemo, ovo je tvoj stav oko Komšića i ja ga poštujem, ali se ne slažem s njim... on je prije svega hrvatski član predsjedništva, a to šta on želi ili ne, nije ni toliko važno... mene samo zanima, zašto lajčak ne vrši pritisak na dodika koji se ponaša kao srpski prijestolonasljednik, totalno ignoriše ostala dva naroda u svom entitetu (naglasak na svom), a trebao bi jer su bošnjaci i hrvati konstitutivni narodi u RS i on jednako kao i Komšić treba da bude premijer svih, a ne samo srba... zašto lajčak nije komentarisao njegove izjave? tj zašto barem nekad nije na strani Sarajeva... do sada nije nijednom... čovjek je sve oborio na čemu se radilo zadnjih nekoliko godina od policije do ustava
-
0.7.1.
#163 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
emir101 wrote:Lajčak je dobio novi zadatak da zgadi postojanje Visokog Predstavnika i Bosnjacima kako bi se ured lakse ukinuo.
Idiot izgleda zaboravlja da je jedna od najstabilnijih i najprosperitetnijih drzava u XX vijeku bila Hitlerova Njemacka. I koliko je ono Hitler dobijao glasova na izborima. A ako je Neville Chamberlain, premijer Velike Britanije, mogao hvaliti Hitlera, sto Lajcak ne bi Dodu.
Ja bi predlozio drzavnom rukovodstvu da pod hitno potpise vojno-privredni sporazum sa Iranom, kao dobrim prijateljem Bosnjaka, i da se lagano krece u tom pravcu. Od Amerike nema vise hajra, Europa nas gura u pravosralje i nasa jedina sansa i pomoc su, kao i u ratu, Iranci i Turci.
Nisam vjernik, ali se drugacije ne moze.
Iscenirati napade na Bosnjake, zagalamiti, i u tenkove. A stabilniji dio drzave u traktore.
Mislim da je Turska puno bolja opcija, ako ništa članica je NATOa... puno bliža nama i nevjerovatno veliki prijatelj BiH, a neće zatvoriti vrata zapada što je jednako važno
-
FleetStrike
#164 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Dobro ba, šta vam je?
Ko normalan može braniti ustroj Federacije BiH i njene nakazne voditelje? Na stranu zlotvor koji nam ruši Bosnu iz Banja Luke, ono je nakaza, nečist i ljudski nesoj, smrad i masna mrlja na Golfu ..
Lajčak nije smio reći ovako nešto jer nije ništa uradio i ama baš ništa nije popravio u trenutno prisutnom, manjem administrativnom dijelu Bosne i Hercegovije koji se sticajem okolnosti i zahvaljujući popustljivosti Bosanaca i Hercegovaca zove pogrešno, ima četničku himnu, grb i zastavu ....
Lajčaka treba popljuvat' za ovo itekako! Al mojne ba branit Federaciju, Brankoviće i Vignjeviće i ove i one kriminalce. ... Šta vam je ba? Đe će valjat da imamo 10 kantona i 15000 ljudi u administraciji ... ba šta je vama?
Da je FBiH ustrojena kao manja administrativna jedinica BiH, mi bismo sigurno bolje živjeli ...
Pa prije par godina nije bilo ni pune 2 milijarde maraka u budžetu a sad imamo 5 i nešto milijardi! Haloooo ba, moglo bi se od PDV-a graditi autoput kroz cijelu BiH, bez kredita i bilo čega ili makar da damo polog Svjetskoj banci pa da nam daju strahota povoljne uslove kreditiranja da sami gradimo i sami naplaćujemo vožnju autoputem ....
I šta? U Federaciji nam treba skoro 15 godina za 30 km puta ... To se nije moglo? Ma dajte ba, ko još ima obraza braniti Federaciju.
I nemojte sada raspalit priču kako je ovdje normalno živjeti, kako ne segregiramo Bosance i Hercegovce pravoslavne vjeroispovijesti, kako ne pravimo haos ko oni u RS-u, kako je ovdje sve normalno i suživotno a tamo netrpeljivo ...
To znamo i to je činjenica, hvala Bogu da je tako, tako je bilo i u ratu i nakon rata i uvijek će biti!
Al Federacija ne valja kao cjelina, ne valja ustroj i način funkcioniranja a pogotovo ne valja političko vodstvo. Doduše, za "hrvatiće" to ne znači da imate pravo koristiti termin "županija" koji je protivustavni niti da ćete ikad (do Makšera) dobiti treći entitet.
Federaciju treba pojednostaviti i učiniti efikasnom, te joj u roku od 2 godine ukinuti ime, zastavu i grb a ostaviti isključivo obilježja BiH. Jednako sa manjim administrativnim dijelom.
Protivnike BiH i zagovornike "specijalnih veza", tendenciozno, sistematski i temeljito odstraniti primjenom "čvrst ruke". Javne oponente nedjeljive, suverene i vječne BiH evidentirati i proslijediti u njima poželjne zemlje, skupa s njihovom zemljom i kućama (utovariti na kamione).
Mrš iz BiH kome ne valja! A Lajčak je konj marke "zekan" koji laje da skrene pažnju s Dodika jer bi inače nešto morao uraditi a to ne smije jer cvika od onog .upka.
Federacija ne valja ustrojem, funkcioniranjem, finansiranjem i na niz drugih načina i treba je poboljšati. Ali ne i uvesti 3-ći entitet ili nešto tako. Od te priče mane štani papčine ....
Ko normalan može braniti ustroj Federacije BiH i njene nakazne voditelje? Na stranu zlotvor koji nam ruši Bosnu iz Banja Luke, ono je nakaza, nečist i ljudski nesoj, smrad i masna mrlja na Golfu ..
Lajčak nije smio reći ovako nešto jer nije ništa uradio i ama baš ništa nije popravio u trenutno prisutnom, manjem administrativnom dijelu Bosne i Hercegovije koji se sticajem okolnosti i zahvaljujući popustljivosti Bosanaca i Hercegovaca zove pogrešno, ima četničku himnu, grb i zastavu ....
Lajčaka treba popljuvat' za ovo itekako! Al mojne ba branit Federaciju, Brankoviće i Vignjeviće i ove i one kriminalce. ... Šta vam je ba? Đe će valjat da imamo 10 kantona i 15000 ljudi u administraciji ... ba šta je vama?
Da je FBiH ustrojena kao manja administrativna jedinica BiH, mi bismo sigurno bolje živjeli ...
Pa prije par godina nije bilo ni pune 2 milijarde maraka u budžetu a sad imamo 5 i nešto milijardi! Haloooo ba, moglo bi se od PDV-a graditi autoput kroz cijelu BiH, bez kredita i bilo čega ili makar da damo polog Svjetskoj banci pa da nam daju strahota povoljne uslove kreditiranja da sami gradimo i sami naplaćujemo vožnju autoputem ....
I šta? U Federaciji nam treba skoro 15 godina za 30 km puta ... To se nije moglo? Ma dajte ba, ko još ima obraza braniti Federaciju.
I nemojte sada raspalit priču kako je ovdje normalno živjeti, kako ne segregiramo Bosance i Hercegovce pravoslavne vjeroispovijesti, kako ne pravimo haos ko oni u RS-u, kako je ovdje sve normalno i suživotno a tamo netrpeljivo ...
To znamo i to je činjenica, hvala Bogu da je tako, tako je bilo i u ratu i nakon rata i uvijek će biti!
Al Federacija ne valja kao cjelina, ne valja ustroj i način funkcioniranja a pogotovo ne valja političko vodstvo. Doduše, za "hrvatiće" to ne znači da imate pravo koristiti termin "županija" koji je protivustavni niti da ćete ikad (do Makšera) dobiti treći entitet.
Federaciju treba pojednostaviti i učiniti efikasnom, te joj u roku od 2 godine ukinuti ime, zastavu i grb a ostaviti isključivo obilježja BiH. Jednako sa manjim administrativnim dijelom.
Protivnike BiH i zagovornike "specijalnih veza", tendenciozno, sistematski i temeljito odstraniti primjenom "čvrst ruke". Javne oponente nedjeljive, suverene i vječne BiH evidentirati i proslijediti u njima poželjne zemlje, skupa s njihovom zemljom i kućama (utovariti na kamione).
Mrš iz BiH kome ne valja! A Lajčak je konj marke "zekan" koji laje da skrene pažnju s Dodika jer bi inače nešto morao uraditi a to ne smije jer cvika od onog .upka.
Federacija ne valja ustrojem, funkcioniranjem, finansiranjem i na niz drugih načina i treba je poboljšati. Ali ne i uvesti 3-ći entitet ili nešto tako. Od te priče mane štani papčine ....
-
0.7.1.
#165 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
baš namj e sreća što smo u okruženju ove dvije demokratske zemlje. da nije njih, mi nikad u evropu nebismo... koja glupst, nevjerovatno!ero_sa_onog_svijeta wrote: Da se razumijemo, ne zalažem se za podjelu BiH, jer moje mišljenje je da BiH ima sreću da je okružena Hrvatskom i Srbijom koje će ubrzo ući u EU, s obzirom na geografski položaj BiH, jasno je da će i BiH ući u EU, a tad RS neće imato toliki značak.
da malo okrenem, da nisu one gdje jesu mi bismo u evropu ušli kad i slovenija, a rata ne bi ni bilo... šta misliš o ovome?
sačekaj malo, da li mi govorimo o entitetima ili o gradovima... Kako može RS bolje napredovati od FBIH kad samo jedno Sarajevo vrijedi više nego RS, ima veći budžet od RS i obuhvaća ukupno 80% stranih i domaćih investicija u BiH? Boga mi i ti i Lajčak ponovo u osnovnu na matematiku... reci mi koliki je industrijski rast u RS? koliki je rast budžeta? ne pričaj mi o likvidnosti, jer su pare od telekoma meni se čini pri kraju, a telekom ode za svagda...ero_sa_onog_svijeta wrote: Svi se čudite etničkoj podjeli????
Ne znam, al zar nije očito da je BiH ETNIČKI PODIJELJENA? da je Banjaluka etnički čista, Mostar isto, Tuzla, Zenica, Sarajevo......????
...
Neprihvatljivo je da RS napreduje više od FBiH, a jedno Sarajevo vrijedi ko čitava RS!!!
Slažem se s tobom da ne treba ukinuti FBiH ali treba ukinuti Kantone, sve, i riješen problem, zar ne? Što se tiče agresivnog stava i tu se slažem samo ne oko redosljeda, a nezadovoljstvo je sve veće, da neće možda ovo sve pući?ero_sa_onog_svijeta wrote: Ukinuti FBiH???
Šta smo dobili??? dobili smo onda deset novih entiteta, ni to onda nema budućnosti.
Upravo agresivan stav Sarajeva prema RS dovodi do agresivnog stava RS prema Sarajevu.
Hrvate i više niko ništa i ne pita , samo pitanje je dokle.
Nezadovoljstvo je sve veće
Last edited by 0.7.1. on 13/08/2008 12:38, edited 1 time in total.
-
miop
#166 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Kad je PC toliko napredna i prosperitetna, zasto 35.000 penzionera iz PC hoce da penziju prima u FBiH koja je pred "raspadom" i "gori dio BiH"????
- zgembo_sa
#167 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Penzici mazohistimiop wrote:Kad je PC toliko napredna i prosperitetna, zasto 35.000 penzionera iz PC hoce da penziju prima u FBiH koja je pred "raspadom" i "gori dio BiH"????
-
The 51st State
#168 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
U ove ublehe o ekonomskom napretku RS-a vjeruje samo Dodik, pitajte radnike rafinerije, biraca i fabrika po istocnom dijelu, pumpa budzetske korisnike od telekomovih para, a posle?
- zgembo_sa
#169 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Poslije ce da brani srpski narod od zlih balijaThe 51st State wrote:U ove ublehe o ekonomskom napretku RS-a vjeruje samo Dodik, pitajte radnike rafinerije, biraca i fabrika po istocnom dijelu, pumpa budzetske korisnike od telekomovih para, a posle?
-
0.7.1.
#170 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Boga mi, kako je krenuo, nisi daleko od istine, jer je balijama dara prevršila mjeru!zgembo_sa wrote:Poslije ce da brani srpski narod od zlih balijaThe 51st State wrote:U ove ublehe o ekonomskom napretku RS-a vjeruje samo Dodik, pitajte radnike rafinerije, biraca i fabrika po istocnom dijelu, pumpa budzetske korisnike od telekomovih para, a posle?
-
dallton
#171 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
I KOMSO uzvraca udarac
Svaka cast Zeljko, iz dana u dan si sve bolji
Komšić: Hrvati u Ministarstvu vanjskih poslova BiH neravnopravni
Komšić je upozorio da na tri rukovodeće pozicije u MVP-u nema nijednog Hrvata, kao ni među savjetnicima ministra i zamjenika, a samo je jedan pomoćnik ministra Hrvat, te je upitan kvalitet pozicija u odjelima MVP-a koje su dodijeljene Hrvatima.
SARAJEVO - Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, nezadovoljan je statusom Hrvata u Ministarstvu vanjskih poslova zbog čega posljednjih dana vodi prepisku s predsjedavajućim Predsjedništva Harisom Silajdžićem i šefom bh. diplomacije Svenom Alkalajem.
Kako je potvrđeno u Predsjedništvu i MVP-u BiH, Komšić je na sastanku čelnih ljudi ovih institucija 28. srpnja upozorio da u kadrovskoj raspodjeli Hrvati nisu ravnopravno zastupljeni.
Komšić je na sastanku, a kasnije i u svojim pismima, upozorio da na tri rukovodeće pozicije u MVP-u nema nijednog Hrvata, kao ni među savjetnicima ministra i zamjenika, a samo je jedan pomoćnik ministra Hrvat, te da je upitan kvalitet pozicija u odjelima MVP-a koje su dodijeljene službenicima iz hrvatskog naroda.
"Na važne političke tijekove, ekonomsku suradnju, kulturnu razmjenu, odnose s dijasporom i drugo hrvatski utjecaj je nesrazmjeran ravnopravnošću konstitutivnog naroda", prenose Nezavisne novine navode iz Komšićevog pisma upućenog Silajdžiću.
Komšić navodi da je umjesto zapisnika i zaključaka s posljednjeg sastanka o stanju u MVP-u iz Silajdžićevog ureda stigao nepotpisan dokument u kojem se elaborira limitiranost Ustava BiH, te da ga "poučavaju kakve su ustavne obveze šefa države".
"Smatram da naš sastanak s rukovodstvom MVP BiH nije bio 'neformalno druženje' i da su iznesene ozbiljne konstatacije, potvrđena je nesuradnja tri najodgovornije ličnosti i praktično objelodanjena blokada rada ovog ministarstva", piše Komšić i dodaje da je zaključeno da se uradi analiza stanja u MVP-u, te da se Predsjedništvo na osnovu toga izjasni o budućim mjerama.
E ovo mu je potez prva liga - da blesani ne bi dalje tupili o 'etnickom ciscenju' Sarajeva, Zeljko lijepo izadje i kaze 'ima problema, a sad cemo ih i rijesiti'
E Zeljko, ti si sad moj predsjednik i u narednom mandatu definivno
Komšić: Hrvati u Ministarstvu vanjskih poslova BiH neravnopravni
Komšić je upozorio da na tri rukovodeće pozicije u MVP-u nema nijednog Hrvata, kao ni među savjetnicima ministra i zamjenika, a samo je jedan pomoćnik ministra Hrvat, te je upitan kvalitet pozicija u odjelima MVP-a koje su dodijeljene Hrvatima.
SARAJEVO - Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, nezadovoljan je statusom Hrvata u Ministarstvu vanjskih poslova zbog čega posljednjih dana vodi prepisku s predsjedavajućim Predsjedništva Harisom Silajdžićem i šefom bh. diplomacije Svenom Alkalajem.
Kako je potvrđeno u Predsjedništvu i MVP-u BiH, Komšić je na sastanku čelnih ljudi ovih institucija 28. srpnja upozorio da u kadrovskoj raspodjeli Hrvati nisu ravnopravno zastupljeni.
Komšić je na sastanku, a kasnije i u svojim pismima, upozorio da na tri rukovodeće pozicije u MVP-u nema nijednog Hrvata, kao ni među savjetnicima ministra i zamjenika, a samo je jedan pomoćnik ministra Hrvat, te da je upitan kvalitet pozicija u odjelima MVP-a koje su dodijeljene službenicima iz hrvatskog naroda.
"Na važne političke tijekove, ekonomsku suradnju, kulturnu razmjenu, odnose s dijasporom i drugo hrvatski utjecaj je nesrazmjeran ravnopravnošću konstitutivnog naroda", prenose Nezavisne novine navode iz Komšićevog pisma upućenog Silajdžiću.
Komšić navodi da je umjesto zapisnika i zaključaka s posljednjeg sastanka o stanju u MVP-u iz Silajdžićevog ureda stigao nepotpisan dokument u kojem se elaborira limitiranost Ustava BiH, te da ga "poučavaju kakve su ustavne obveze šefa države".
"Smatram da naš sastanak s rukovodstvom MVP BiH nije bio 'neformalno druženje' i da su iznesene ozbiljne konstatacije, potvrđena je nesuradnja tri najodgovornije ličnosti i praktično objelodanjena blokada rada ovog ministarstva", piše Komšić i dodaje da je zaključeno da se uradi analiza stanja u MVP-u, te da se Predsjedništvo na osnovu toga izjasni o budućim mjerama.
E ovo mu je potez prva liga - da blesani ne bi dalje tupili o 'etnickom ciscenju' Sarajeva, Zeljko lijepo izadje i kaze 'ima problema, a sad cemo ih i rijesiti'
E Zeljko, ti si sad moj predsjednik i u narednom mandatu definivno
-
makondo
#172 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Komsic opet prolupo.
Ko je posmijenjivao ambasadore Hrvate cim je dosao u Predsjednistvo BiH?
Taj isti Komsic, jer su bili kadar HDZ-a. Na njihovo mjesto je htio dovesti SDP-ovce.
U smjenama su stradali i ljudi koji su dobro radili svoj posao (npr. Lidija Topic u Briselu), ali se, eto, Komsicu nisu svidjali.
Sad se, odjednom, sjetio da nisu dovoljno zastupljeni u Ministarstvu. Mos' mislit!
@FleetStrike - citav tvoj post je savrseno objasnjenje zasto Srbi nikad nece odustati od Republike Srpske i zasto se Hrvati jeze od pomisli na bratski bosnjacki zagrljaj u Federaciji BiH.
Sto se tice Sarajeva, ima tekst u Danima o tome kako Katolicka crkva vec 15 (petnaest) godina ne moze dobiti dozvolu za gradnju crkve na Grbavici, a u medjuvremenu su tamo sagradjene dvije dzamije, za koje su ekspresno izdani svi potrebni papiri. Pravi dokaz ravnopravnosti svih u multietnickom Sarajevu.
Taj isti Komsic, jer su bili kadar HDZ-a. Na njihovo mjesto je htio dovesti SDP-ovce.
U smjenama su stradali i ljudi koji su dobro radili svoj posao (npr. Lidija Topic u Briselu), ali se, eto, Komsicu nisu svidjali.
Sad se, odjednom, sjetio da nisu dovoljno zastupljeni u Ministarstvu. Mos' mislit!
@FleetStrike - citav tvoj post je savrseno objasnjenje zasto Srbi nikad nece odustati od Republike Srpske i zasto se Hrvati jeze od pomisli na bratski bosnjacki zagrljaj u Federaciji BiH.
Sto se tice Sarajeva, ima tekst u Danima o tome kako Katolicka crkva vec 15 (petnaest) godina ne moze dobiti dozvolu za gradnju crkve na Grbavici, a u medjuvremenu su tamo sagradjene dvije dzamije, za koje su ekspresno izdani svi potrebni papiri. Pravi dokaz ravnopravnosti svih u multietnickom Sarajevu.
-
0.7.1.
#173 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Prvo pročitaj pa onda piši... Komšić tj. Predsjedništvo imenuje ambasadore ali ne zapošljava uposlenike MIPa, jedno s drugim nema veze, tako da ti je ovaj komentar totalno "pucanj u prazno"... vidim da si hrvat, i ne mogu da vjerujem da ti smeta da neko brani interese hrvata, a to je neosporno ovdje slučaj, makar to bio i Željko Komšić, valjda bi ti trebao biti interes da vam je bolje odnosno da vas ima više ili ti je draže da te zastupaju dodikovi srbi?makondo wrote:Komsic opet prolupo.
Katolička crkva je u Sarajevu dobila dozvolu za gradnju crkve na grbavici prije 8 godina, jedino kardinalu smeta što bi on pored crkve još i neke samostane pravio, a to nije u skladu sa regulacionim planom i tu dozvolu je kao načelnik općine novo sarajevo završio željko komšić. važno je napomenuti da se ovdje radi o novoj crkvi, pored koje su već dobrim dijelom napravljene nove crkve na alipašinu polju (ogromna) i na dobrinji manja... ali je zato problem ako reis traži džamiju u neumu... zar ne? a kažete da vas je manje u sarajevu, nego prije rata što bi se reklo šta će vam onda tolike crkve? (nemoj me pogrešno shvatiti nemam ništa protiv crkava, nisam imao ni u ratu... samo pitam gdje je priča o ugroženosti sada... ne zaboravi da u sarajevu od 93/94 postoji katolički školski centar, sva crkvena imovina je vraćena i opet ne valja...makondo wrote: @FleetStrike - citav tvoj post je savrseno objasnjenje zasto Srbi nikad nece odustati od Republike Srpske i zasto se Hrvati jeze od pomisli na bratski bosnjacki zagrljaj u Federaciji BiH.
-
Risto Kuglarić
#174 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
vjerovatno shvataš da to što željko kaže da ima problema sa ravnopravnošću u MIP-u zapravo govori u prilog blesanima koji tupe o neravnopravnosti?dallton wrote: E ovo mu je potez prva liga - da blesani ne bi dalje tupili o 'etnickom ciscenju' Sarajeva, Zeljko lijepo izadje i kaze 'ima problema, a sad cemo ih i rijesiti'![]()
![]()
-
0.7.1.
#175 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
ne, to govori da ima problema i da se trebaju rješavati... ovdje je problem ko se bori za prava hrvata... što dovodi oba HDZa u pitanjeRisto Kuglarić wrote:vjerovatno shvataš da to što željko kaže da ima problema sa ravnopravnošću u MIP-u zapravo govori u prilog blesanima koji tupe o neravnopravnosti?dallton wrote: E ovo mu je potez prva liga - da blesani ne bi dalje tupili o 'etnickom ciscenju' Sarajeva, Zeljko lijepo izadje i kaze 'ima problema, a sad cemo ih i rijesiti'![]()
![]()