Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

popajic

Post by popajic »

brdo wrote:stvarno treba podrzavati SDA izgleda ona je jedina koja se moze suprostaviti nacionalisti dodiku a Lajcek da je mogao sacuvao bi Cehoslovacku tako sto Bosna njemu ko krmaci 13 prase , treba ga poslati na ku.. i to sto prije dok nije konkretno sve zasro :x

Jedan nacionalizam protiv drugog ne donosi ama bas nikakvo dobro.
Donosi ovo u cemu smo sad.A sad smo u go....a!
Potreban je neko ko ce se svima njima suprostaviti.
TO ide malo teze.
mate bosnjak

#27 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

Post by mate bosnjak »

popajic wrote:
mate bosnjak wrote:Oslobodjenje 24.02.08.
Susret Dodika i Lajčaka u Vladičanskom dvoru kod Trebinja
Sastanku, koji je održan u Vladičanskom dvoru na Crkvini, prisustvovao je i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.
Nakon sastanka Dodik, Lajčak i Grigorije obišli su manastir Tvrdoš, sjedište eparhije.

Sta je sa ovim Lajcakom.
Zove li se ovo "birtijaska politika" ili "crkvena politika"?
Razgovori o politickom temama po manastirima i privatnim kafanama
uz stotine nepotrebno predjenih kilometara i uz prisustvo popova.
Hoce li sada uslijediti sastanak sa Silajdjicem u "Carevoj djamiji" uz prisustvo
muftije Spahica ako ne bas Reisa, a sa Ljubicem u samostanu u Medjugorju
uz asistiranje Msg.Ratka Perica?

1.Moze li bas svako da nas vuce za nos?
2.Ima li ova drzava parlament , javnost, medije?
3.Hoce li iko reagovati na ove podvale?

1.Moze,moze...i vuce li ,vuce!
2.Ima,ali nisu u funkciji
3.Hoce forumasi.Ostali u zimskom snu.

Ima li iko e-mail adresu M.Lajcaka ili njegovog ureda.
Ako neko zna nek upise.
Ne ostaje nam nista drugo nego mu slati ovakove postove.
Neka bar vidi sta drugi misle o njegovom radu.
max_power

#28 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

Post by max_power »

mate bosnjak wrote:
popajic wrote:
Sastanku, koji je održan u Vladičanskom dvoru na Crkvini, prisustvovao je i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.
Nakon sastanka Dodik, Lajčak i Grigorije obišli su manastir Tvrdoš, sjedište eparhije.

Sta je sa ovim Lajcakom.
Hoce li sada uslijediti sastanak sa Silajdjicem u "Carevoj djamiji" uz prisustvo

1.Moze li bas svako da nas vuce za nos?
2.Ima li ova drzava parlament , javnost, medije?
3.Hoce li iko reagovati na ove podvale?

1.Moze,moze...i vuce li ,vuce!
2.Ima,ali nisu u funkciji
3.Hoce forumasi.Ostali u zimskom snu.

Ima li iko e-mail adresu M.Lajcaka ili njegovog ureda.
Ako neko zna nek upise.
Ne ostaje nam nista drugo nego mu slati ovakove postove.
Neka bar vidi sta drugi misle o njegovom radu.
http://www.reci.ba
Lajcak odgovara na pitanja gradjana
feral.tribune

Post by feral.tribune »

popajic wrote:
brdo wrote:stvarno treba podrzavati SDA izgleda ona je jedina koja se moze suprostaviti nacionalisti dodiku a Lajcek da je mogao sacuvao bi Cehoslovacku tako sto Bosna njemu ko krmaci 13 prase , treba ga poslati na ku.. i to sto prije dok nije konkretno sve zasro :x

Jedan nacionalizam protiv drugog ne donosi ama bas nikakvo dobro.
Donosi ovo u cemu smo sad.A sad smo u go....a!
Potreban je neko ko ce se svima njima suprostaviti.
TO ide malo teze.
Tacno ! Bosnu moze spasiti samo bosanska stranka nikako bosnjacka a pogotovo srpska .Sam naziv srpska stranka znaci da oni drzavu vuku prema Nisu .Bosnjaci ( SDA ) jos uvijek ne znaju sta bi sa Bosnom .Njihovo NE , podjeli Bosne je ubjedljivo i istinito kao i" ne " kakve prostitutke .
feral.tribune

#30 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

Post by feral.tribune »

Agic Nurija wrote:

Sta je sa ovim Lajcakom.
Hoce li sada uslijediti sastanak sa Silajdjicem u "Carevoj djamiji" uz
prisustvo

Moze li bas svako da nas vuce za nos?
Ima li ova drzava parlament , javnost, medije?
Hoce li iko reagovati na ove podvale?
I ja sam nekada davno, još 70-tih, sanjao kako ću se jednog dana iz "gastarbajterstva vratiti kući" i kako ću doživiti da javno kažem šta mislim. I eto, kad je to vrijeme bilo i došlo, 1990-92 i kada sam počeo da u politici nastupam javno, shvatio sam ubrzo da više nisam imao kome da se obratim - u mojoj zemlji Bosni pojam domovinskog naroda je bio ne samo zabranjen, več hirurškom psihologijom s-h vladavine potpuno odstranjen iz razmišljanja stanovništva "bezimene (beha) zemlje". Danas tamo vegetiraju falsifikati "nekih kleronacija, pokrajinskih i nekih kvazinaroda" čije su žile u zraku, a glave u blatu!

Pojam BOSANSKE ZEMLJE, BOSANSKE DRŽAVE i BOSANSKOG NARODA je moguće oživiti samo u PARLAMENTU BOSANSKOG NARODA, smještenom u glavnom gradu REPUBLIKE BOSNE i neka to bude VRHBOSNA!

Sve ostalo je samo prolongiranje neizvjesnosti i beskrajne patnje stanovništva jedine evropske zemlje, kojoj je "neko" u državni naziv naturio ime vlastite pokrajine i time utemeljio sve ostale ANTIBOSANSKE TENZIJE....!
Samo je jedan put za spas Bosne .Bosna = Bosanci = bosnaski jezik .Hercegovina , Srbi , Hrvati , Bosnjaci .....to treba izbaciti na isti nacin kako je doslo .Samo prekriziti kao da nikad nije postojalo .Sve nevolje i smutnje zla , podjele , ratovi , genocidi , glad , bijeda , korupcija , konstitutivnost , se nalazae u ovim rijecima .
popajic

#31 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

Post by popajic »

feral.tribune wrote:
Agic Nurija wrote:

Sta je sa ovim Lajcakom.
Hoce li sada uslijediti sastanak sa Silajdjicem u "Carevoj djamiji" uz
prisustvo

I ja sam nekada davno, još 70-tih, sanjao kako ću se jednog dana iz "gastarbajterstva vratiti kući" i kako ću doživiti da javno kažem šta mislim. I eto, kad je to vrijeme bilo i došlo, 1990-92 i kada sam počeo da u politici nastupam javno, shvatio sam ubrzo da više nisam imao kome da se obratim - u mojoj zemlji Bosni pojam domovinskog naroda je bio ne samo zabranjen, več hirurškom psihologijom s-h vladavine potpuno odstranjen iz razmišljanja stanovništva "bezimene (beha) zemlje". Danas tamo vegetiraju falsifikati "nekih kleronacija, pokrajinskih i nekih kvazinaroda" čije su žile u zraku, a glave u blatu!

Pojam BOSANSKE ZEMLJE, BOSANSKE DRŽAVE i BOSANSKOG NARODA je moguće oživiti samo u PARLAMENTU BOSANSKOG NARODA, smještenom u glavnom gradu REPUBLIKE BOSNE i neka to bude VRHBOSNA!

Sve ostalo je samo prolongiranje neizvjesnosti i beskrajne patnje stanovništva jedine evropske zemlje, kojoj je "neko" u državni naziv naturio ime vlastite pokrajine i time utemeljio sve ostale ANTIBOSANSKE TENZIJE....!
Samo je jedan put za spas Bosne .Bosna = Bosanci = bosnaski jezik .Hercegovina , Srbi , Hrvati , Bosnjaci .....to treba izbaciti na isti nacin kako je doslo .Samo prekriziti kao da nikad nije postojalo .Sve nevolje i smutnje zla , podjele , ratovi , genocidi , glad , bijeda , korupcija , konstitutivnost , se nalazae u ovim rijecima .

Znas i sam da su to puste nade.Znacilo bi ovo spas za BH,ali se sistem- mi,vi oni previse ukorijenio.Tesko ga je sad cupati.A i ne zeli se previse!
signature

Post by signature »

"Upitan da li dijeli naš dojam da je nervoza dijela bošnjačkih političara generirana i time da on nije smijenio nikoga zbog te vrste antidejtonskog djelovanja, on odgovara da su mu politički partneri oni koji su legitimno izabrani."
--------------------------------------------
i ovi legitimno izabrani mogu raditi sta hoce,pa ima jos legitimno izabranih pa onda nek rade i oni sta hoce a da se jednima prijeti a drugima gleda kroz prste.

bolje je tebi gospodine Lajcak da kupis svoje prnje i ides odakle si i dosao,jos ti nisi svjestan bosanskog cvora koji je zavezan prije petsto godina i jos ga niko nije odrijesio.prosla su Bosnom silna carstva i vremena a Bosna ih je sviju nadurala pa i tebe ce sigurno.
Maraschino

Post by Maraschino »

Sada na BNTV javljaju kako su se u Sarajevu pojavili plakati sa tekstom:

Lajcak - Go home

Lajcak _ Persona non grate ( izvinjavam se ako nisam dobro napisao :D )

Sada jedno pitanje , da ne otvaram novu temu :

Moze li bilo ko, ko obnasa javnu funkciju da se s'nekim ko je isto tako javna licnost, sastaje u nekim manastirima, restoranima, dzamijama, tajnim lokacijama...i razgovaraju u cetiri oka bez prisustva drugih osoba?
Moze li Lajcak (koji predstavlja mnoge zemlje) , s'nekim razgovarati u ime tih zemalja a da niko drugi od tih zemalja nije prisutan ?
Mozda su imali i dobre namjere a mozda i pokvarene ? Mi to ne znamo a ne zna niko drugi o cemu se na takvim susretima razgovara i gdje se ne vode zabiljeske i stenogrami.
Zato bi Lajcaku bilo bolje da vodi javne i transparentne razgovore sa SVIM BH politicarima , ako hoce da mu se vjeruje.
On (Lajcak), odgovara Tihicu da nije BiH samo Sarajevo, rece li isti Dodiku da BiH nije samo Sarajevo, da RS nije samo entitet srpskog naroda (jer se nesrbi u RS-u nista ne pitaju)...

Sve u svemu Dodik trazi referendum o odvajanju RS a ustvari on zeli da zacementira status RS ovakav kakav jeste i koji odgovara samo Srbima u RS-u.
Judge_Dread

#34 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

Post by Judge_Dread »

xxx
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 00:14, edited 1 time in total.
mate bosnjak

#35 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

Post by mate bosnjak »

http://www.reci.ba
Lajcak odgovara na pitanja gradjana[/quote]

Na gore navedenoj stranici Lajcak odgovara samo na ona pitanja koja njemu odgovaraju.
Na stranici OHR-a uopste nema linka sa kontaktima.
Ali ima jedna mogucnost da mu se salju pitanja a to je zahtjev za interview:

[email protected]

Predlazem da mu saljemo postove, mozda ce neki i da procita.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#36 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

Post by dr.gog »

PasoDzigera007 wrote:Lajcak uopste ne radi svoj poso kako treba,svaki put kad pocne kriza potrckalo odleti do DODE,ako misli da popusta i pristaje na sve sto Dodik trazi onda nam nije ni potreban ako samo jednu stranu podrzava. Ako vako nastavi onda nek se lijepo pokupi i nek ide u materinu svoju Slovacku. Vec nekoliko puta ovakve stvari radi,i ona kriza koja je bila je sve bilo dogovor Dodika i Lajcaka,ako se sjetite Lajcak je bio prvo kod Dodika pa je onda nastala kriza sve smisljeno,kako ce nama pomoci covjek koji je u svojoj proslosti bio politicar kada se Slovacka razilazila od Ceske ili covjek koji je zasluzan za odcjepljenje Crne Gore od Srbije,jer stvarno mislite da je on doso BIH da pomogne. JA NE MISLIM TAKO,LAJCAK JE DOSO DA POMOGNE NA BILO KOJI NACIN DA SE RS ODCJEPI. Ali nek zna taj isti LAJAC da Bosanci koji vole svoju domovinu nisu vise u 92-oj i da imaju cime braniti svaki pedalj svoje zemlje,a onoj SPONI bi porucio,mogu oni nositi zemlju BIH u Srbiju ali samo u saksijama za cvijece da se prisjecaju kako je zemlja lijepa.
Šta je ovo ? WINRAR ovana analiza :D Ismet Horror
Šalu na stranu..slabo skontah.. :-)
branimir_s

Post by branimir_s »

To sto on prica sa Dodikom je politicka realnost...
To sto Grigorije i Kacavenda savjetuju Dodika to je politicka realnost...
To sto on prica sa Tihicem i Silajdzicem je politicka realnost...
To sto ova dvojica za sve pitaju reisa je politicka realnost...
To sto prica sa predstavnicima dva HDZ-a je politicka realnost...
To sto je kardinal Puljic jedan od glavnih savjetnika njima dvojici, to je politicka realnost...
Kakav narod, takva vlast, takva zemlja, takav tretman medjunarodne zajednice...i na kraju takav i visoki predstavnik.
Trilogic

Post by Trilogic »

branimir_s wrote:To sto on prica sa Dodikom je politicka realnost...
To sto Grigorije i Kacavenda savjetuju Dodika to je politicka realnost...
To sto on prica sa Tihicem i Silajdzicem je politicka realnost...
To sto ova dvojica za sve pitaju reisa je politicka realnost...
To sto prica sa predstavnicima dva HDZ-a je politicka realnost...
To sto je kardinal Puljic jedan od glavnih savjetnika njima dvojici, to je politicka realnost...
Kakav narod, takva vlast, takva zemlja, takav tretman medjunarodne zajednice...i na kraju takav i visoki predstavnik.
E nek si nam otvorio oči 8)
Vertex_bh

#39 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

Post by Vertex_bh »

mate bosnjak wrote: ...
Sta je sa ovim Lajcakom.
Pa dajte ljudi, sta vam je? To je bar svima poznato: posao se zakljucuje u kafani! :lol:
E sad, kakav je to posao i sta je zakljuceno ... sve ce vam se samo kazati. :-?

Dobro, a sada ozbiljno: jasno je svima da se neke ponude daju u "cetiri oka", ali ovo vec prelazi granice dobrog ukusa. Stvarno mi nije jasno sta treba Lajcaku da se "ofira" sa takvim izborom lokacija, pa ona rakija "manastirka" koju prvo trzne Mile, pa onda Miroslav malo "otare" rukavom pa trzne i on! Bljak!!! Ja mu vala ne bih ni oraha iz ruke!
Kad su vec u Trebinju, mogli su pozvati i Vucurevica pa da se posteno zarakijaju. :lol:
Agic Nurija

#40 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

Post by Agic Nurija »

Judge_Dread wrote:
feral.tribune wrote:
Agic Nurija wrote: I ja sam nekada davno, još 70-tih, sanjao kako ću se jednog dana iz "gastarbajterstva vratiti kući" i kako ću doživiti da javno kažem šta mislim. I eto, kad je to vrijeme bilo i došlo, 1990-92 i kada sam počeo da u politici nastupam javno, shvatio sam ubrzo da više nisam imao kome da se obratim - u mojoj zemlji Bosni pojam domovinskog naroda je bio ne samo zabranjen, več hirurškom psihologijom s-h vladavine potpuno odstranjen iz razmišljanja stanovništva "bezimene (beha) zemlje". Danas tamo vegetiraju falsifikati "nekih kleronacija, pokrajinskih i nekih kvazinaroda" čije su žile u zraku, a glave u blatu!

Ovo tvoje je sigurno put za nestanak Bosne. Nikakvu razliku u ovome ne vidim od necega sto kaze cetnik Seselj ili Toma Grobar. Pun mi #urac ove pateticne i kvazi pariotske suplje price. Drugi put se nemoj cudit kad ti iz BL Dodik poruci isto samo sa izmjenjenim subjektima price.
Zamolicu te u sljedecem postu da malo smanjis sa pricom o ekonomiji i slicnim stvarima jer su to bas nerealne i nepotrebne stvari :D :D
Dobro si to sročio, "nestanak Bosne po tebi je u Bosanstvu!", a opstanak Srbije u srpstvu, Hrvatske u hrvatstvu itd...

Sve s-h antibosanske teorije i na njima skivane strategije su u samo nekoliko poslednjih godina potpuno raskrinkane i ogoljene do srži!

- Cvetković-Mačekove granice županija i banovina su več prahistorija!
- AVNOJ-eva beha republika "ravnopravnih naroda" Srba, Hrvata i neopredjeljenih muslimana spada u mlađe kameno doba!
- Ideja beha nacije muslimani sa velikim početnim slovom M, iako ustavno "zagarantovana", pala je u Miljacku sa prvom granatom ispaljenom sa bosanskih planina na sarajevsku viječnicu!
- Podjela političke scene u "Izborima 90" na separatističke, kleronacionalističke stranke i njihovu antibosansku koaliciju bio je putokaz upravo probosanskim snagama da se polahko, ali sigurno organizuju.
- Agresija, rat, pokolji i na kraju ni genocid nad bosanskim narodom od 92-95 nije mogao zaustaviti procese borbe za opstanak BOSNE kao matične države BOSANSKOG NARODA.
- Dajtonski sporazum je jedino još negdje u prašnjavoj arhivi i njime će BOSANCI uskoro potpaljivati roštilje na teferićima....!
......, jer, korjeni Bosne i bosanstva nisu u nekakvoj s-h saksiji, več u krvlju bosanskih rodoljuba natopljenom i zato novom bosanskom krvlju vječno plodnom BOSANSKOM KULTURNOM HUMUSU!

Misal o Bosni je nastala sa prvim čovjekom na ovoj planeti, a ti dalje kontaj!
kijameta

Post by kijameta »

Bilo bi bolje kada bi omladina Sarajeva svoje proteste prebacila na Lajcaka umjesto na kantonalne institucije.Ne zelim da kazem nista lijepo za kanton,samo obrnuto.Ali za sve sto ne valja u kantonu je u konacnici opet Lajcak kriv.Ako bi natjerali OHR da radi svoj posao i stvarno uvodi EU i EU standarde kod nas,preko noci bi se situacija i u kantonu promijenila.
Lajcakovo sastajanje sa ljudima po kafanama i to onim ljudima koji krse sve EU norme i spaljuju EU zastave je toliki balkanizam i primitivizam,kojeg ni od Vucerevica nismo gledali.
Samo Lajcakove izjave i ponasanje,prelaze najdonju granicu bezobrazluka,oholosti,drskosti i neobavljanja vlastitoga posla.
Ako se tome ne odupremo dok mozemo bezbolno,moze nam se desiti da se moramo oduprijeti kada bude puno teze.
muha_sa

#42 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

Post by muha_sa »

Sta je sa ovim Lajcakom.

ništa nas ne smije iznenadit---nit treba :-)
još od devedeset druge ko nešto ocekujemo--prvo da nam embargo ukinu jer je medjunarodno priznata država brutalno napadnuta--napadnuti goloruki gradjani republike Bosne i Hercegovine.Oni donosili rezoluciju za rezolucijom a milion protjeranih-hiljade ubijenih i zaklanih-hiljade silovanih--sve popaljeno što se popalit moglo a ONI o zaracenim stranama poceli srat i prstom prijetit.
Potpiso se Dejton i stade klanica--došo prvi visoki predstavnik-Karl Bilt.-mašala :-) Prolongira reintegraciju okupiranih sarajevskih opština za koji mjesec---što li ???ceko pedantni ŠVED da Klickovic i Krajišnik ostvare svoj naum i srpski saobracajni znak sa sobom odvuku a 150.000 sarajevskih Srba protjeraju u genocidnu tvorevinu--ceko pedantni ŠVEDO da se Grbavica popali i opljacka--da se Rajlovac i ORAO u njemu opljacka i odveze u miru u Bijeljinu--ceko pedantni ŠVEDO da se sve popljacka što se popljackat moglo.Sreca pa nas ima koji sve ovo navedeno dobro pamtimo.
Šta da ocekujemo od Lajcaka---NIŠTA--on nastavlja gdje su predhodnici njegovi stali--valjda mu tako izdiktirali.
On na stratu reko par slatkih rijeci a onda nasta trka u novinama ko ce ga prije proglasit za LICNOST GODINE--mašala.Sad ce neko reci da neopravdano ocekujemo od MZ da nam sredi stanje u našoj avliji :-) :-)
M.Z. ima obavezu da ovo što je zakuhala i sredi-ako ništa onda da opere necistu savjest---uostalom,da nisu u dilu- sa ovim nazovi našim politicarima-davno bi oni ovo doveli u red.
Ni na pamet ni pada da ko nešto branim ove / naše / na vlasti---o njima ne bih ni sekund da trošim.
signature

Post by signature »

http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=54710
svi se ubise pricajuci i uvjeravajuci nas da su entiteti samo entiteti a vidi ovog,sastaje se sa stranim drzavnicima sa najviseg nivoa.

jel' genodicistan drzava il' nije?
muha_sa

Post by muha_sa »

THE KING---moro sam ovaj tvoj post kopirat i ovdje ga pocalit :)
dobar--dobar :thumbup:

A šta reći..? Naivni, ubavi i priglupi Bošnjaci kojima i sam pripadam. Rado bih dodao i ono Nažalost, ali onda skontam da sam što sam i da valjda postoji i za to neki razlog, pa ona malo iskuliram...pa pomislim - ne daj Bože da sam šta drugo, koje su mi opcije u tom slučaju..? srbin, hrvat, amer, holandez, rus, grk, englez, francuz, ili Tobejarabi-Slovak !!! Jok, vako mi je najbolje! Što bi bio mrzitelj Bosanskih muslimana kad mogu biti musliman u Bosni koji nikad ne mrze ni one koji ih mrze. Vako mi ljepše. Mogu vazda jadan dočekati svakog nam milog probisvijeta sa cvijećem i lizanjem guzice i punih usta ovakav pun kompromisa i dobrote reći: dobro došo Visoki nam Predstavniče, ja ZNAM da ćeš ti biti bolji od onog prethodnog šupka...I onda ovaj ode i napije se sa popovima u Trebinju. pa kralj te jebo, s koje sam ja planete! Pa Bošnjaci, kralj vas jebo, iz koje ste vi galaksije! Pa koji će nam kurac više ikakav amater-političar-početnik i pročetnik koji će nas ismijavati i dalje do Boga pitaj dokad? Koji je ovaj po redu? 5-6? Jel bio koji bolji? Jel bio koji gori? NIJE! Ni jedno ni drugo...Svaki pije sa četnicima, sjedi ispod karadžićevih slika ili spava čitavu godinu i probude ga kad treba kući da nam ne bi ovdje umro...! A mi šutimo. Pardon, ne šutimo više, sad su nam din-dušmani Tajo i Semiha (jal kako li se već zove), deremo ih ko zečeve! Ko kaže da su nevini, jok ja...Samo znate šta - jebo nas i Tajo i Mamica, jer su nule, jel ne vrijede nijedne naše potrošene kalorije kad ispred katedrale viknemo BUUU...Vazda ćemo se mi trošiti na mizerno i nebitno a sve što je bitno ostavićemo četnicima i domaćim izdajnicima da rješavaju u naše ime i sljedećih 15 godina...hajmo se mi trošiti na ove jade, umjesto kojih će doći još veći jadi kad ove nekako sjebemo i smijenimo. Pa će nam biti drago i čestitaćemo sami sebi kako smo napokon postali sila koja može da mijenja stvari i kako je NAROD postao glas koji se čuje! Znate šta, shvatili ste poentu ovog posta...Ne očekujem nikog da odgovori, čak se nadam da niko i neće vjerovali ili ne...ovo je samo moje lemitiranje na čuvenom POBUNJENIČKOM forumu još čuvenijeg Sarajevo-X-a! Lakše mi duši poslije ovoga...Hvala na pažnji i sa srećom
P.S. I da, ovaj tekst je čitav povezan svakom riječju sa jadom jadnim koji se odaziva na ime MIROSLAV LAJČAK...iako svi znamo da je i to naziv za običnu novu igračku koju su nam poslali da je testiramo prvi...Samo što mislim da je vrijeme da bacimo igračke i POSTANEMO OZBILJNI LJUDI. :x
Sensei

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 19:05, edited 1 time in total.
DobroJutroKolumbo

#46 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?

Post by DobroJutroKolumbo »

Agic Nurija wrote:
Judge_Dread wrote:
feral.tribune wrote: Samo je jedan put za spas Bosne .Bosna = Bosanci = bosnaski jezik .Hercegovina , Srbi , Hrvati , Bosnjaci .....to treba izbaciti na isti nacin kako je doslo .Samo prekriziti kao da nikad nije postojalo .Sve nevolje i smutnje zla , podjele , ratovi , genocidi , glad , bijeda , korupcija , konstitutivnost , se nalazae u ovim rijecima .
Ovo tvoje je sigurno put za nestanak Bosne. Nikakvu razliku u ovome ne vidim od necega sto kaze cetnik Seselj ili Toma Grobar. Pun mi #urac ove pateticne i kvazi pariotske suplje price. Drugi put se nemoj cudit kad ti iz BL Dodik poruci isto samo sa izmjenjenim subjektima price.
Zamolicu te u sljedecem postu da malo smanjis sa pricom o ekonomiji i slicnim stvarima jer su to bas nerealne i nepotrebne stvari :D :D
Dobro si to sročio, "nestanak Bosne po tebi je u Bosanstvu!", a opstanak Srbije u srpstvu, Hrvatske u hrvatstvu itd...

Sve s-h antibosanske teorije i na njima skivane strategije su u samo nekoliko poslednjih godina potpuno raskrinkane i ogoljene do srži!

- Cvetković-Mačekove granice županija i banovina su več prahistorija!
- AVNOJ-eva beha republika "ravnopravnih naroda" Srba, Hrvata i neopredjeljenih muslimana spada u mlađe kameno doba!
- Ideja beha nacije muslimani sa velikim početnim slovom M, iako ustavno "zagarantovana", pala je u Miljacku sa prvom granatom ispaljenom sa bosanskih planina na sarajevsku viječnicu!
- Podjela političke scene u "Izborima 90" na separatističke, kleronacionalističke stranke i njihovu antibosansku koaliciju bio je putokaz upravo probosanskim snagama da se polahko, ali sigurno organizuju.
- Agresija, rat, pokolji i na kraju ni genocid nad bosanskim narodom od 92-95 nije mogao zaustaviti procese borbe za opstanak BOSNE kao matične države BOSANSKOG NARODA.
- Dajtonski sporazum je jedino još negdje u prašnjavoj arhivi i njime će BOSANCI uskoro potpaljivati roštilje na teferićima....!
......, jer, korjeni Bosne i bosanstva nisu u nekakvoj s-h saksiji, več u krvlju bosanskih rodoljuba natopljenom i zato novom bosanskom krvlju vječno plodnom BOSANSKOM KULTURNOM HUMUSU!

Misal o Bosni je nastala sa prvim čovjekom na ovoj planeti, a ti dalje kontaj!
Tako i Srbi govorise za Kosovo , pa ga vise nemaju!!!
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

muha_sa wrote:THE KING---moro sam ovaj tvoj post kopirat i ovdje ga pocalit :)
dobar--dobar :thumbup:

A ¹ta reæi..? Naivni, ubavi i priglupi Bo¹njaci kojima i sam pripadam. Rado bih dodao i ono Na¾alost, ali onda skontam da sam ¹to sam i da valjda postoji i za to neki razlog, pa ona malo iskuliram...pa pomislim - ne daj Bo¾e da sam ¹ta drugo, koje su mi opcije u tom sluèaju..? srbin, hrvat, amer, holandez, rus, grk, englez, francuz, ili Tobejarabi-Slovak !!! Jok, vako mi je najbolje! ©to bi bio mrzitelj Bosanskih muslimana kad mogu biti musliman u Bosni koji nikad ne mrze ni one koji ih mrze. Vako mi ljep¹e. Mogu vazda jadan doèekati svakog nam milog probisvijeta sa cvijeæem i lizanjem guzice i punih usta ovakav pun kompromisa i dobrote reæi: dobro do¹o Visoki nam Predstavnièe, ja ZNAM da æe¹ ti biti bolji od onog prethodnog ¹upka...I onda ovaj ode i napije se sa popovima u Trebinju. pa kralj te jebo, s koje sam ja planete! Pa Bo¹njaci, kralj vas jebo, iz koje ste vi galaksije! Pa koji æe nam kurac vi¹e ikakav amater-politièar-poèetnik i proèetnik koji æe nas ismijavati i dalje do Boga pitaj dokad? Koji je ovaj po redu? 5-6? Jel bio koji bolji? Jel bio koji gori? NIJE! Ni jedno ni drugo...Svaki pije sa èetnicima, sjedi ispod karad¾iæevih slika ili spava èitavu godinu i probude ga kad treba kuæi da nam ne bi ovdje umro...! A mi ¹utimo. Pardon, ne ¹utimo vi¹e, sad su nam din-du¹mani Tajo i Semiha (jal kako li se veæ zove), deremo ih ko zeèeve! Ko ka¾e da su nevini, jok ja...Samo znate ¹ta - jebo nas i Tajo i Mamica, jer su nule, jel ne vrijede nijedne na¹e potro¹ene kalorije kad ispred katedrale viknemo BUUU...Vazda æemo se mi tro¹iti na mizerno i nebitno a sve ¹to je bitno ostaviæemo èetnicima i domaæim izdajnicima da rje¹avaju u na¹e ime i sljedeæih 15 godina...hajmo se mi tro¹iti na ove jade, umjesto kojih æe doæi jo¹ veæi jadi kad ove nekako sjebemo i smijenimo. Pa æe nam biti drago i èestitaæemo sami sebi kako smo napokon postali sila koja mo¾e da mijenja stvari i kako je NAROD postao glas koji se èuje! Znate ¹ta, shvatili ste poentu ovog posta...Ne oèekujem nikog da odgovori, èak se nadam da niko i neæe vjerovali ili ne...ovo je samo moje lemitiranje na èuvenom POBUNJENIÈKOM forumu jo¹ èuvenijeg Sarajevo-X-a! Lak¹e mi du¹i poslije ovoga...Hvala na pa¾nji i sa sreæom
P.S. I da, ovaj tekst je èitav povezan svakom rijeèju sa jadom jadnim koji se odaziva na ime MIROSLAV LAJÈAK...iako svi znamo da je i to naziv za obiènu novu igraèku koju su nam poslali da je testiramo prvi...Samo ¹to mislim da je vrijeme da bacimo igraèke i POSTANEMO OZBILJNI LJUDI. :x
od svega napisanog samo je ovo valjano:
Naivni, ubavi i priglupi Bo¹njaci kojima i sam pripadam.
a bolje bi bilo da je i to upitno.
Robyn

Post by Robyn »

Hoce li ikada gospoda iz OHR-a priznati svoje ...ne greske.

Za Lajcaka je sada OK da se sastaje sa Miletom kod Grigorija (inace uzurpatora Bosnjacke imovine i kulturno-historijskog nasljedja u Trebinju) a ne u ...nim institucijama BiH ili Entiteta. Moze kava kod Popa pa malo o politici. Pussy from Slovakia.

U institucije gospodo, m... vam ga.

A na Reci.ba nijedan komentar ili pitanjce za Lajcija nece da objave demokrate. ako bilo sta kazete kriticki nista od objave.

Fuj, Fuj, Fuj.

Idi Lajci, matere ti.

A mi na proteste, zna se, mislim podrazumijeva.
krivorijek

Post by krivorijek »

I onda ovaj ode i napije se sa popovima u Trebinju.
Ljudi nemojte se toliko ljutiti. U kafani i uz rakijicu se kod nas jos najbolje sreduju poslovi. Malo im se priblizis, oni se opuste, lakse se prica. Ja ne vjerujem da je isao tamo zbog rakije i prijatnog popovskog drustva, nego im se covjek pokusavao na ovaj nacin pribliziti, zadobiti mrvicu nekakve naklonosti te probati nesto pogurati. Mozda? Kako bilo, u cijeloj ovoj prici, ja vidim ovu mogucust kao jedinu pozitivnu.
accent

Post by accent »

Judge_Dread wrote:Ma kod nas je najveci problem sto nema javnog mjenja. Daj boze da se desi okupljanje masovnih razmjera zbog ekonomskih i politickih nebuloza koje rade ali da to ne bude okupljanje organizovano stranackim autobusima i slicno. Sanjam dan kad ce nakon neke glupe izjave politicara na dnevniku sutra se na nekom mjesto okupit 7 ili 42 ili 135 ili 25000 ljudi i skontat da su tu i da je tu jos neko, a niko ih nije zvao nego njihova siva masa.
Zovi te me vjetrenjaca :))

zato ja govorim ima vec haman godina dana dabogda na hljeb bio 100KM
onda se nece niko moci vaditi na posao nego cemo svi na masovna okupljanja.
a sto se lajcaka tice on za sav svoj nerad ima reci samo jedno a to je "tako ste glasali na izborima" ili trazili ste gledajte.
a kad nesta treba uraditi sto je od interesa za njega i njgovu karijeru onda se to brzo odradi .
mozemo mi danima ovdje o politici dodiku lajcaku tihicu ali u jednom je lajcak uprau a to je da smo sami ovo trazili.
zato nista drugo ne preostaje cekati izbore ili cekati da nam hljeb poskupi na 100KM
Post Reply