Judge_Dread wrote:feral.tribune wrote:Agic Nurija wrote:
I ja sam nekada davno, još 70-tih, sanjao kako ću se jednog dana iz "gastarbajterstva vratiti kući" i kako ću doživiti da javno kažem šta mislim. I eto, kad je to vrijeme bilo i došlo, 1990-92 i kada sam počeo da u politici nastupam javno, shvatio sam ubrzo da više nisam imao kome da se obratim - u mojoj zemlji Bosni pojam domovinskog naroda je bio ne samo zabranjen, več hirurškom psihologijom s-h vladavine potpuno odstranjen iz razmišljanja stanovništva "bezimene (beha) zemlje". Danas tamo vegetiraju falsifikati "nekih kleronacija, pokrajinskih i nekih kvazinaroda" čije su žile u zraku, a glave u blatu!
Pojam BOSANSKE ZEMLJE, BOSANSKE DRŽAVE i BOSANSKOG NARODA je moguće oživiti samo u PARLAMENTU BOSANSKOG NARODA, smještenom u glavnom gradu REPUBLIKE BOSNE i neka to bude VRHBOSNA!
Sve ostalo je samo prolongiranje neizvjesnosti i beskrajne patnje stanovništva jedine evropske zemlje, kojoj je "neko" u državni naziv naturio ime vlastite pokrajine i time utemeljio sve ostale ANTIBOSANSKE TENZIJE....!
Samo je jedan put za spas Bosne .
Bosna = Bosanci = bosnaski jezik .Hercegovina , Srbi , Hrvati , Bosnjaci .....to treba izbaciti na isti nacin kako je doslo .Samo prekriziti kao da nikad nije postojalo .Sve nevolje i smutnje zla , podjele , ratovi , genocidi , glad , bijeda , korupcija , konstitutivnost , se nalazae u ovim rijecima .
Ovo tvoje je sigurno
put za nestanak Bosne. Nikakvu razliku u ovome ne vidim od necega sto kaze cetnik Seselj ili Toma Grobar. Pun mi #urac ove pateticne i kvazi pariotske suplje price. Drugi put se nemoj cudit kad ti iz BL Dodik poruci isto samo sa izmjenjenim subjektima price.
Zamolicu te u sljedecem postu da malo smanjis sa pricom o ekonomiji i slicnim stvarima jer su to bas nerealne i nepotrebne stvari

Dobro si to sročio, "nestanak Bosne po tebi je u Bosanstvu!", a opstanak Srbije u srpstvu, Hrvatske u hrvatstvu itd...
Sve s-h antibosanske teorije i na njima skivane strategije su u samo nekoliko poslednjih godina potpuno raskrinkane i ogoljene do srži!
- Cvetković-Mačekove granice županija i banovina su več prahistorija!
- AVNOJ-eva beha republika "ravnopravnih naroda" Srba, Hrvata i neopredjeljenih muslimana spada u mlađe kameno doba!
- Ideja beha nacije muslimani sa velikim početnim slovom M, iako ustavno "zagarantovana", pala je u Miljacku sa prvom granatom ispaljenom sa bosanskih planina na sarajevsku viječnicu!
- Podjela političke scene u "Izborima 90" na separatističke, kleronacionalističke stranke i njihovu antibosansku koaliciju bio je putokaz upravo probosanskim snagama da se polahko, ali sigurno organizuju.
- Agresija, rat, pokolji i na kraju ni genocid nad bosanskim narodom od 92-95 nije mogao zaustaviti procese borbe za opstanak BOSNE kao matične države BOSANSKOG NARODA.
- Dajtonski sporazum je jedino još negdje u prašnjavoj arhivi i njime će BOSANCI uskoro potpaljivati roštilje na teferićima....!
......, jer, korjeni Bosne i bosanstva nisu u nekakvoj s-h saksiji, več u krvlju bosanskih rodoljuba natopljenom i zato novom bosanskom krvlju vječno plodnom BOSANSKOM KULTURNOM HUMUSU!
Misal o Bosni je nastala sa prvim čovjekom na ovoj planeti, a ti dalje kontaj!