exliberal wrote: politika se nevodi vrelim srcem ili osjecajem za pravdu ( uostalom pravda za jedne nemora znacit da je pravda za druge)
pravda je spora

ali dostižna
Nije bitna pravda, stigne ili ne stigne ... bitna je istina ... a mislim da je nekako danas svi otprilike znamo. i ovi koji je govore i ovi koji je ćute i ovi koji je poriču.

[/quote]
Sta je Sarajevska matrica....pa to je politika koja odgovara Sarajevu a ne drzavi i ta politika je usko vezana za jedan mali krug ljudi .....a skoro uvijek je skrivena iza borbe za pravdu, jednakost, cjelovit itd...mislim na papiru
sto se tice pravde....ta prica pravda je spora ali dostizna....ponekad...ne uvijek ...a istina...e istina je platila prva na nasim prostorima[/quote]
u nasem slucaju pravda je dostizna , kao sto skorasnji dogadjaji pokazuju zorno, zar se ne slazes?
Nego, koje su druge matrice - cini mi su ostale matrice vec zube polomile ovdje i vratile se na svoje pocetne polozaje
koje ti nove matrice predlazes? a da je pravda za jedna nepravda za druge, to je kao reci 2 plus 2 je 4 - ocigledna istina.