Lajanje lutalica

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vnm

#26 Re: Lajanje lutalica

Post by vnm »

maxell_sarajevo wrote:...kad neki lola sa prvog sprata govori "to Armstrong prvi si" :-)
uljepsao si mi dan i kvalitetno me nasmijao :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#27 Re: Lajanje lutalica

Post by O'zone »

maxell_sarajevo wrote:Ja prije par noci vozim biciklo na Cengic Vili kad me poce ganjati par kerova, laju oni i sta cu ja zapedal'o k'o veliki, kad neki lola sa prvog sprata govori "to Armstrong prvi si" :-)
:lol: :lol: :lol: :lol:
alica.k

#28 Re: Lajanje lutalica

Post by alica.k »

jedaneska wrote:
flyawayll wrote:Smetaju vam i psi koji laju ? ee moja nacijo :-) :-)
Sto se glupirate toliko oko pasa lutalica, nikome ne rade nista na zao !
šta bi uradio kad ti, nakon što umoran "ko pas" legneš u krevet, desetak lutalica svojim divljačkim najjačim lajanjem ne bi dalo da zaspiš, a moraš brzo spavati jer rano ustaješ radi posla ili škole, i tako mjesecima...
ja kad sam umorna "kao pas", i legnem u krevet, nema te sile koja me moze sprijecit da zaspem. umori se vise :P.
(naravno zezam se).

oguglala sam na lajanja a sta ce kad ne mogu pricati, nisu oni krivi...
meni su gore ove hanife i hanifici sto mi do nekih doba sjede na klupici ispod prozora i torokaju... al to nije da pricaju, to vristi, skici, smije se...uzas. u 2 ujutro.
cuke su cuke, al ljudi su djubrad.
kantazasmece

#29 Re: Lajanje lutalica

Post by kantazasmece »

Dzukele dodju ko MUP kad tjeraju takve budale :lol:
al_neri

#30 Re: Lajanje lutalica

Post by al_neri »

ladyblue18 wrote:Ih kod mene sinoc oko 3 pravi koncert bio. :D
Krenula spavati i cujem vani buku ja mislila alarm od auta necijeg, izadjem na prozor kad ono...imam osjecaj da je istovremeno lajalo nekoliko desetina pasa iz svih okolnih mahala nekoliko minuta, pojma nemam sta im je bilo ali je bilo nepodnosljivo za slusati. :-)
A lajanje i borbe izmedju njih u gluha doba su vec klasika postala u mahali, bilo bi mi neobicno da ih ne cujem izmedju 1 i 2. :-)
Garant zivis na Carsiji negdje blizu tekstilne :D Sinoc su ispred moje kuce bez pretjerivanja njih 20-30 zaganjali nekakvu malu dzukelu, pa se ona sakrila ispod auta, pa oni ljuti reze,laju, ovaj jedan flasu nekakvu trga i tako svaku noc :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31 Re: Lajanje lutalica

Post by PipiDugaDevetka »

ema_ wrote:Hajd psi na stranu, ali ne razumijem ko se ljulja ispred moje zgrade do gluha doba? :shock: :-) I ona ljuljačka naravno nije podmazana nego onako škripi u 2 navečer :roll: :roll:
Hehehehe, ja se sjetih one gospođe iz ''Vatrenih ulica'' što se ljuljala ''da je želja mine''. Valjda, u djetinjstvu ostala uskraćena za to zadovoljstvo.
ema_

#32 Re: Lajanje lutalica

Post by ema_ »

PipiDugaDevetka wrote:
ema_ wrote:Hajd psi na stranu, ali ne razumijem ko se ljulja ispred moje zgrade do gluha doba? :shock: :-) I ona ljuljačka naravno nije podmazana nego onako škripi u 2 navečer :roll: :roll:
Hehehehe, ja se sjetih one gospođe iz ''Vatrenih ulica'' što se ljuljala ''da je želja mine''. Valjda, u djetinjstvu ostala uskraćena za to zadovoljstvo.

E to bi možda i moglo biti, jer se ne čuje nikakvo društvo, smijeh i to :)
drag_gost

#33 Re: Lajanje lutalica

Post by drag_gost »

Pa ljudi u Vogosci svako jutro kad idu na posao natrpaju petarde u dzepove i bacaju ih sve dok ne dodju do autobuske stanice. Scena kao iz filmova. :D :D
Neki dan kada sam se vracao sa svojim cukom iz setnje, iskoci ispred nas zenka (inace ih ovdje u mahali bude u coporu po 10-15). Poce da rezi i krenu prema nama, valjda smo joj usli u teritoriju. Eto kao ona nije nama :D :D . Ovaj moj mali cuko, jadan, prepao se poce da kida podvodac koliko se trgao da pobjegne. I, sta cu, sagnem se da uzmem kamen i valjda ona vec navikla - zna sta znaci to, pobjeze rezuci. Zao mi je, ali ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da nisam bio tu...
Inace, nesto se mora uraditi, para nemamo da ljude smjestamo u domove, a ne cuke... :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#34 Re: Lajanje lutalica

Post by ladyblue18 »

al_neri wrote:
Garant zivis na Carsiji negdje blizu tekstilne :D Sinoc su ispred moje kuce bez pretjerivanja njih 20-30 zaganjali nekakvu malu dzukelu, pa se ona sakrila ispod auta, pa oni ljuti reze,laju, ovaj jedan flasu nekakvu trga i tako svaku noc :D
Jel to laju samo na Carsiji? :shock: :lol:
al_neri

#35 Re: Lajanje lutalica

Post by al_neri »

Ne znam ja gdje laju, ja znam da sve ovo sto si opisala se desava svaku noc ovdje :D
hajnehaj

#36 Re: Lajanje lutalica

Post by hajnehaj »

ma tako laju cuke i u svim svrposkim gradovima, to je sasvim normalno .... :D
Fozgen

#37 Re: Lajanje lutalica

Post by Fozgen »

alica.k wrote: oguglala sam na lajanja a sta ce kad ne mogu pricati, nisu oni krivi...
meni su gore ove hanife i hanifici sto mi do nekih doba sjede na klupici ispod prozora i torokaju... al to nije da pricaju, to vristi, skici, smije se...uzas. u 2 ujutro.
cuke su cuke, al ljudi su djubrad.
Polagano se navikavam na to lajanje, mada kad imam onu svoju nervozu u zelucu zna i to jako da me iznervira ukoliko me probudi.
A to za likove ispod prozora jooooj majko draga koliko to iritira. Koji je nacin da se njih covjek rjesi? Stvar sa policijom i ne pije bas vode, obicno imaju "nak vaznija posla, pa eto doci ce ako stignu".
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#38 Re: Lajanje lutalica

Post by stetoskop »

jedaneska wrote:
šta bi uradio kad ti, nakon što umoran "ko pas" legneš u krevet, desetak lutalica svojim divljačkim najjačim lajanjem ne bi dalo da zaspiš, a moraš brzo spavati jer rano ustaješ radi posla ili škole, i tako mjesecima...
Ja ne mogu zaspati što paščad neće lajati i zavijati ispod mog prozora. :D

Nije meni što ima toliko tih lutalica, već što mi je zabranjeno nosanje sredstava za samoodbranu.
Zna li neko dali ima kakvo dozvoljeno "Anti-đukela" sredstvo? Da jedan napadne, hajd' mogao bi se nekako boriti sa njim, ali najgore je što čitava rulja napada.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#39 Re: Lajanje lutalica

Post by plain vanilla »

Sinoc u neka doba cujem cuke..ali kad sam izasla na balkon..nisam vise bila sigurna da su cuke :?

Postoje li kakve ptice koje se oglasavaju nekakvim glasom izmedju malih cuka i maca? :roll:
Nevjerovatno mi je da cuke mogu lajati satima, bez sekunde pauze..zato sumnjam na ptice, a zvuk je dolazio iz obliznje shume :-)
Duhovni Vođa

#40 Re: Lajanje lutalica

Post by Duhovni Vođa »

maxell_sarajevo wrote:Ja prije par noci vozim biciklo na Cengic Vili kad me poce ganjati par kerova, laju oni i sta cu ja zapedal'o k'o veliki, kad neki lola sa prvog sprata govori "to Armstrong prvi si" :-)
hahaha, ovo samo u Saraj'vu može hahahaha kakav kralj
Duhovni Vođa

#41 Re: Lajanje lutalica

Post by Duhovni Vođa »

plain vanilla wrote:Sinoc u neka doba cujem cuke..ali kad sam izasla na balkon..nisam vise bila sigurna da su cuke :?

Postoje li kakve ptice koje se oglasavaju nekakvim glasom izmedju malih cuka i maca? :roll:
Nevjerovatno mi je da cuke mogu lajati satima, bez sekunde pauze..zato sumnjam na ptice, a zvuk je dolazio iz obliznje shume :-)
živiš blizu šume? pa gdje ti živiš??
plain vanilla

#42 Re: Lajanje lutalica

Post by plain vanilla »

Duhovni Vođa wrote:
plain vanilla wrote:Sinoc u neka doba cujem cuke..ali kad sam izasla na balkon..nisam vise bila sigurna da su cuke :?

živiš blizu šume? pa gdje ti živiš??
a nisam ja u Sarajevu :roll: :D

ja sam kad se hoce u shumu, pa desno :lol:
dezurni_ucenik

#43 Re: Lajanje lutalica

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 19:46, edited 1 time in total.
plain vanilla

#44 Re: Lajanje lutalica

Post by plain vanilla »

pa slican, ali je prvo licilo..kao kad mali pas zavija..medjutim..nemoguce da to radi satima bez prestanka..nema pauzu ni sekundu..a zvuk bas nekako previse piskutav za psa
moguce da su te sove (sove, jel) naselile shumu :shock:
no_crnjak

#45 Re: Lajanje lutalica

Post by no_crnjak »

droga ubija snove... xD
sheilak

#46 Re: Lajanje lutalica

Post by sheilak »

Neku noc, t.j.neko jutro pred zoru takvo jezivo, tuzno zavijanje da mi se sledila krv u zilama. Veliki je pas bio i sam je hodao neko vrijeme oko zgrada dok nije poceo zavijati.

I nije prestao dok se nije zacuo ezan.
dezurni_ucenik

#47 Re: Lajanje lutalica

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 19:45, edited 1 time in total.
alica.k

#48 Re: Lajanje lutalica

Post by alica.k »

Fozgen wrote:Polagano se navikavam na to lajanje, mada kad imam onu svoju nervozu u zelucu zna i to jako da me iznervira ukoliko me probudi.
A to za likove ispod prozora jooooj majko draga koliko to iritira. Koji je nacin da se njih covjek rjesi? Stvar sa policijom i ne pije bas vode, obicno imaju "nak vaznija posla, pa eto doci ce ako stignu".
nema nacina..policiju zvala, smijali se.
ako ih zamolis da se malo stisaju samo jos glasniji budu. i tako.
alica.k

#49 Re: Lajanje lutalica

Post by alica.k »

sheilak wrote:Neku noc, t.j.neko jutro pred zoru takvo jezivo, tuzno zavijanje da mi se sledila krv u zilama. Veliki je pas bio i sam je hodao neko vrijeme oko zgrada dok nije poceo zavijati.

I nije prestao dok se nije zacuo ezan.
ista scena u vogosci prije neku noc...ispalo je da se pas izgubio i uspanicio nakon sto je satima pokusavao da nadje gdje mu je kuca.
sve se sretno zavrsilo :).
haubica_i_to_teshka

#50 Re: Lajanje lutalica

Post by haubica_i_to_teshka »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply