Lajanje lutalica
- jedaneska
#1 Lajanje lutalica
Nisam baš u toku vezano za situaciju sa psima lutalicama po Sarajevu i ne znam do kakvih je to došlo izmjena u zakonu zadnjih godina, pa se sada takve cuke (umjesto odvođenja na propisane lokacije) vakcinišu, označe i ostavljaju da se slobodno šetaju gdje im padne na pamet i dan-noć laju po gradskim naseljima! Po danu je to donekle i snošljivo, ali noćna zavijanja i lajanja odjekuju ko kakav koncert, ljudi se trzaju iz sna, ali kome se obratiti?
Zna li se do kad će se to tolerisati i hoće li biti kakvog rješenja, tj. kako su ovi problemi riješavani u evropskim gradovima???
Zna li se do kad će se to tolerisati i hoće li biti kakvog rješenja, tj. kako su ovi problemi riješavani u evropskim gradovima???
- Tvrtko II Kotromanić
#2 Re: Lajanje lutalica
uh sad si gotov kad te ovi av-mjau teroristi napadnu 
- Urban B.
#3 Re: Lajanje lutalica
sad ce ti doci na vrata jer ne volis lutalice znaci ne volis ni ljude,ccc 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: Lajanje lutalica
Vidi temu na BC o Bućapotokanskim KONJIMA - LUTALICAMA.Urban B. wrote:sad ce ti doci na vrata jer ne volis lutalice znaci ne volis ni ljude,ccc![]()
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 91&start=0
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#5 Re: Lajanje lutalica
Ih kod mene sinoc oko 3 pravi koncert bio.
Krenula spavati i cujem vani buku ja mislila alarm od auta necijeg, izadjem na prozor kad ono...imam osjecaj da je istovremeno lajalo nekoliko desetina pasa iz svih okolnih mahala nekoliko minuta, pojma nemam sta im je bilo ali je bilo nepodnosljivo za slusati.
A lajanje i borbe izmedju njih u gluha doba su vec klasika postala u mahali, bilo bi mi neobicno da ih ne cujem izmedju 1 i 2.
Krenula spavati i cujem vani buku ja mislila alarm od auta necijeg, izadjem na prozor kad ono...imam osjecaj da je istovremeno lajalo nekoliko desetina pasa iz svih okolnih mahala nekoliko minuta, pojma nemam sta im je bilo ali je bilo nepodnosljivo za slusati.
A lajanje i borbe izmedju njih u gluha doba su vec klasika postala u mahali, bilo bi mi neobicno da ih ne cujem izmedju 1 i 2.
- van Basten
#6 Re: Lajanje lutalica
izađi iz kuće, malo ih potapši u svježoj noći i ostavio im kakvu klopu i vode. Svaka druga akcija izazvaće zgražavanje ovih iz vau-mac i ostalih boraca za prava lutalica kojih na ovom forumu ima za izvoza i to u svim redovima, od vrha pa do onih koji su se jučer učlanili
- Ronnie O'Sullivan
#7 Re: Lajanje lutalica
Kalas izvadi i rokaj...ako drzava nista ne poduzima
-
mistek
#8 Re: Lajanje lutalica
Kad čovjek legne da spava, mora moliti Boga da mu ne laju pod prozorom
Inače, valja čekati svitanje, tad meščini malo prestanu. Ne znam, da imam šta učinkovito protiv njih, uh..
- Krompirpitac
#9 Re: Lajanje lutalica
Na Čengić Vili stalno se čuje pseći "orkestar",bude ih tridesetak po noći...
- hakunfuc
#10 Re: Lajanje lutalica
mistek wrote:Kad čovjek legne da spava, mora moliti Boga da mu ne laju pod prozoromInače, valja čekati svitanje, tad meščini malo prestanu. Ne znam, da imam šta učinkovito protiv njih, uh..

I više se ne usuđuju ni da prođu ispred kuće
- ema_
#11 Re: Lajanje lutalica
Hajd psi na stranu, ali ne razumijem ko se ljulja ispred moje zgrade do gluha doba?
I ona ljuljačka naravno nije podmazana nego onako škripi u 2 navečer

- Tvrtko II Kotromanić
#12 Re: Lajanje lutalica
eh to su ti oni iz av-mjau, paze da ne bi ko slucajno pomislio da povrijedi psiceema_ wrote:Hajd psi na stranu, ali ne razumijem ko se ljulja ispred moje zgrade do gluha doba?![]()
![]()
-
flyawayll
#14 Re: Lajanje lutalica
Smetaju vam i psi koji laju ? ee moja nacijo
Sto se glupirate toliko oko pasa lutalica, nikome ne rade nista na zao !
- jedaneska
#15 Re: Lajanje lutalica
šta bi uradio kad ti, nakon što umoran "ko pas" legneš u krevet, desetak lutalica svojim divljačkim najjačim lajanjem ne bi dalo da zaspiš, a moraš brzo spavati jer rano ustaješ radi posla ili škole, i tako mjesecima...flyawayll wrote:Smetaju vam i psi koji laju ? ee moja nacijo![]()
![]()
Last edited by jedaneska on 04/06/2011 14:37, edited 2 times in total.
- Krompirpitac
#16 Re: Lajanje lutalica
znaju ponekad napasti,jadne životinje su poludjele od gladi
- nosara
#17 Re: Lajanje lutalica
Jeste, pune novine zlocinackih nasrtaja kriminogenih pasjih bandi na nevine gradjane Sarajeva... Pojedu barem dvoje-troje ljudi dnevno u svakom kvartu... Nema druge nego trazit vojnu intervenciju zapada...Krompirpitac wrote:znaju ponekad napasti,jadne životinje su poludjele od gladi
- Krompirpitac
#18 Re: Lajanje lutalica
vidi većina nije doživjela da ih napadnu,ali pitaj ljude koje su napali kako su se proveli...ja nemam ništa protiv lutalica,čak im iznosim hranu,samo mi je čudno kako im se broj povećava iz dana u dan,mnogi sa ogrlicama svježe izbačeni od bivših vlasnika...
- samo malo reloaded
#20 Re: Lajanje lutalica
I to su zle cuke, sve rade samo da bi unervozili nesretne stanovnike Sarajeva.ema_ wrote:Hajd psi na stranu, ali ne razumijem ko se ljulja ispred moje zgrade do gluha doba?![]()
![]()
-
dezurni_ucenik
#21 Re: Lajanje lutalica
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 19:46, edited 1 time in total.
- samo malo reloaded
#22 Re: Lajanje lutalica
Macke su isto opasne, vrebaju onim svojim zlim pogledima iz mraka...
- Dioda
#23 Re: Lajanje lutalica
Normalno da mi smeta nesto sto me ometa da normalno zaspem. Isto k'o sto bi me iritirao komsija da mi u 02:00 pusti muziku do daske. S tim sto bi komsiji zvala muriju, a sto se tice pujda, ku*cu sviraj...flyawayll wrote:Smetaju vam i psi koji laju ? ee moja nacijo![]()
![]()
Sto se mene tice, nek' se nakote, da se ulicom ne moze proci i nek' niko ne spava. Pa mozda bi onda i rijesili problem.
- starii
#24 Re: Lajanje lutalica
cesto idem na dobrinju i svaki put mi odjednom sa strane izlecu psi da se bace pod auto..kontam nemoj pod moj svega ti 
-
maxell_sarajevo
#25 Re: Lajanje lutalica
Ja prije par noci vozim biciklo na Cengic Vili kad me poce ganjati par kerova, laju oni i sta cu ja zapedal'o k'o veliki, kad neki lola sa prvog sprata govori "to Armstrong prvi si"