Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja cu malo otici u off,ali zelim nesto reci.
Nekako mi ispalo usput da zamjenim na zeninom VW-u kompletan set. Medjutim odlucim se ja mjesto plutajuceg za obicni zamajac.Naslusao se 1001 pricu kako ce auto da se trese,kako ne valja kako ovo kako ono,ja zamjenio i nisam mogao da vjerujem po mome subjektivnom misljenju koliko je ugodnije voziti nego sa plutajucim zamajcem. Uglavnom mekse kvacilo i mnogo toga je bolje. Eh sad ja znam da ce se vjerovatno javiti forumski i strucnjaci i poceti pricu o inzinjerima iz fabrike itd,ali uglavnom ako ti je trenutno plutajuci zamajac i ako za tvoje vozilo postoji mogucnost ugradnje obicnog,moja preporuka ti je da ugradis obicni.
mislim da nije stvar u dilemi fiksni/plutajuci, vec u cinjenici da si promijenio set i samim tim je auto ugodniji za voznju.
da si stavio i fabricki predvidjen plutajuci imao bi istu pricu, jer i treba nov set da se ponasa tako kako se ponasa...
Evo sa drugog foruma ako ti sta znaci? Ja sam vidio da moze da se ubaci obicni set kvacila bez plivajuceg zamajca na 1.9 dci motore, a ubacuje se set kvacila od jednog Mastera. Tu naravno zbog velikog obrtnog momenta trpi mjenjac, al ako se covjek potrudi da bude njezniji nece nikakve posljedice da ima.
A i ja imam isti problem na Astri 17 cdti i moram to rijesiti!
ranger wrote:mislim da nije stvar u dilemi fiksni/plutajuci, vec u cinjenici da si promijenio set i samim tim je auto ugodniji za voznju.
da si stavio i fabricki predvidjen plutajuci imao bi istu pricu, jer i treba nov set da se ponasa tako kako se ponasa...
Donekle je tako,donekle nije.Jer postojao je hejbet komentara na tu temu,kako nakon ugradnje fiksnog zamajca auto trese,mjenjac zapinje i svakakve nekakve negativne pojave.Meni nema apsolutno nikakve negativnosti nakon ugradnje.
Ma ja sam odlucio staviti opet plutajuci ... ne da se meni eksperimentisati . Ja sam peh ... i kakav sam , meni nesto ne bi uredu bilo kada bih stavio fiksni
ranger wrote:mislim da nije stvar u dilemi fiksni/plutajuci, vec u cinjenici da si promijenio set i samim tim je auto ugodniji za voznju.
Donekle je tako,donekle nije.Jer postojao je hejbet komentara na tu temu,kako nakon ugradnje fiksnog zamajca auto trese,mjenjac zapinje i svakakve nekakve negativne pojave.Meni nema apsolutno nikakve negativnosti nakon ugradnje.
Ali da ne trolam temu
A kada je prodaš hoćeš li reći da si ugradio to što si ugradio te da idući vlasnik bude "nježniji" ili ćeš se prilikom prodaje ušutiti?
Sodom1 wrote:Kako se manifestuje auto kad ode plutajuci zamajac?
kao prvo, cuje se "kuckanje" kada mijenjas brzine ... bar je meni to prvo bilo. Onda, kasnije, malo teze odvajas kvacilo - cesto auto trzne ono . Majstori provjeravaju tako sto stisnu kvacilo do onog dijela gdje odvaja i drze tu - i ako se osjete jace vibracije - pokvaren je.
Majstor u servisu mi je pri gasenju skontao - kada gasim auto - cudan zvuk se zacuje . Kad bas ode, pri paljenju ce se auto tresti pravo - tako su mi rekli .
Uglavnom, rekao mi je da se mogu jos navozati, bar jos 70 000km kako on kaze ... ali cim imadnem pare, mijenjacu ja to .
Ali da ne trolam temu
A kada je prodaš hoćeš li reći da si ugradio to što si ugradio te da idući vlasnik bude "nježniji" ili ćeš se prilikom prodaje ušutiti?
Nema sta biti njezniji ili ne.Auto nema nikakvih negativnih pojava nakon ugradnje i to je to.Kod plutajuceg zamajca su ''federi'' izmedju dvije ploce,kod fiksnog su opruge na lameli to sto ''trpi''.Dokazano da plutajuci zamajac nije rijesen i da je bolje rijesenje fiksni.
Kako se bogati svi ti inzinjeri koji i dan danas ugradjuju plutajuci zamajce ne sjetise da je fixni bolje rjesenje?!?!?!?!
Odma' u ponedjeljak zovi BMW, Renault , VW, sve redom i milijarder si!
goran16v wrote:Kako se bogati svi ti inzinjeri koji i dan danas ugradjuju plutajuci zamajce ne sjetise da je fixni bolje rjesenje?!?!?!?!
Odma' u ponedjeljak zovi BMW, Renault , VW, sve redom i milijarder si!
a isto tako treba znati da je njima u interesu da ti prije zamjenis auto ili zamajac
Jednostavno ja nemam dobro iskustvo s ovim avlijanerima.Ono sto mogu reci za ovlasteni servis jedino Toyotin servis u BL,decki su bili profesionalni,fina je usluga bila,ne preskupa.
Opel servis u Sa,nula bodova ,bolje da ne postoje
Imam prijatelja koji radi u Guma M servisu i koji ima takodjer ima isto auto godinama. Prema tome, ne znam ko moze biti strucniji od njega ... Jedino oni u Francuskoj u Renaultu