Laguna II - kuckanje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- skafiskafsnjak
#1 Laguna II - kuckanje
Odavno mi nesto kucka, uglavnom ispod mene ili nazad . Uglavnom, kad promjenim brzinu ili kad kocim (kad se auto trza malo). Vozio majstoru, skontao on da mi je nosac motora donji otisao i spona desna.
Promjenio ja to obadvoje, kuckanje i dalje tu.
I on meni kaze da moze samo biti zamajac ...
Najvise bih volio kad bi mi se javio neko ko je imao slicno iskustvo ...
Promjenio ja to obadvoje, kuckanje i dalje tu.
I on meni kaze da moze samo biti zamajac ...
Najvise bih volio kad bi mi se javio neko ko je imao slicno iskustvo ...
-
zobb
#2 Re: Laguna II - kuckanje
Jesi li siguran da nemas podstanara u autu
,salim se. Nego koja lagunas iz koje godine. Da te ne plasim, od 2001 do 2003 god. su katastrofa auta(mozes ocekivati vise od kuckanja)
. Tek od kraja 2004 i sigurno 2005 su super! Eh sad moze biti hm,kreni od selena pozadi na nosacima tockovia,preko amortizera itd.Dok vozi , sve je ok. Laguna je tiha pa se dosta toga cuje,pogotovo ako je puno presla km.Zatim naprijed krajnice,kugle,seleni itd.Bojim se da je docekalo da se malo ulaze u mijnjanja istih.
Eto tako ukratko
Eto tako ukratko
- skafiskafsnjak
#3 Re: Laguna II - kuckanje
Drug, odgovoran sam sto se auta tice. Cim vidim da nesto nije uredu vozim majstoru i pravim.
Promjeno sam tu sponu i nosac. Krajnice i drugu sponu mi je provjeravao , nije do toga.
Laguna je 11. mjesec 2004. godine i presla je 120 000 (provjereno - nije vracana) .
To se ne cuje kada brzo idem... nego samo pri malim brzinama jer se tad auto najvise trza - ono prva druga i kocenje i zaustavljanje ....
Samo se nadam da nije zamajac ... ako je to , ne gine mi milja
Promjeno sam tu sponu i nosac. Krajnice i drugu sponu mi je provjeravao , nije do toga.
Laguna je 11. mjesec 2004. godine i presla je 120 000 (provjereno - nije vracana) .
To se ne cuje kada brzo idem... nego samo pri malim brzinama jer se tad auto najvise trza - ono prva druga i kocenje i zaustavljanje ....
Samo se nadam da nije zamajac ... ako je to , ne gine mi milja
Last edited by skafiskafsnjak on 16/05/2013 21:19, edited 1 time in total.
- sorcerer
#4 Re: Laguna II - kuckanje
zamajac bi ti se cuo kad gasis auto i pri laganom kretanju naprijed ili nazad.....ako se tada cuje to kuckanje vjerovatno onda da jeste ...
- skafiskafsnjak
#5 Re: Laguna II - kuckanje
kakav zvuk ? kako se cuje ?
Nisam primjetio da ista kucka kada gasim auto ... samo znaci kod trzaanja ...
ONo , kao laik, kad sam prvi put cuo, kontao sam da nisu nosaci auspuha
to mi jedino logicno bilo...
Nisam primjetio da ista kucka kada gasim auto ... samo znaci kod trzaanja ...
ONo , kao laik, kad sam prvi put cuo, kontao sam da nisu nosaci auspuha
- sorcerer
#6 Re: Laguna II - kuckanje
ma glup je zvuk strese se sav auto kad ga ugasis i zvekece ,bas se cuje... takodje bi ti podrhavao auto kad kreces...a po tvom opisu je vrlo moguce da ti auspuh negdje dodiruje.....
- skafiskafsnjak
#7 Re: Laguna II - kuckanje
Tresla se pri gasenju i paljenju dok nisam zamjenuo nosac, sad ne osjetim kad je palim . A kad gasim zacuje se ono malo stekcanje (ono kao dok se remen ne zaustavi), uvijek se i culo . Mislim da je normalno .
Ma vjeruj mi da osjetim pod nogama kada "kucne" .... Majstor mi kaze da preko sasije prenosi vibraciju pa osjetim.
A eto, sutra cu dignut auto kod drugog majstora pa da vidim ...
Ako zamajac i bude, vozim je dok skroz ne crkne . Rekao mi je da ne moze nista dodatno otici ...
Ma vjeruj mi da osjetim pod nogama kada "kucne" .... Majstor mi kaze da preko sasije prenosi vibraciju pa osjetim.
A eto, sutra cu dignut auto kod drugog majstora pa da vidim ...
Ako zamajac i bude, vozim je dok skroz ne crkne . Rekao mi je da ne moze nista dodatno otici ...
- sema911s
#8 Re: Laguna II - kuckanje
drug to moze bit zamajac ista ih firma pravila iste su velicine ko za vw,. tak da onoo nije milja vec 750km,.
evo nazovi ovaj br,.tip je popravljo mjenjo dva moja zamajca 061 777577 elvir on je u vogosci,. koliko je dobar popravljo je sve sto sam ja pokvario a ja pokvarim magarca tak da je i pravo jeftin
evo nazovi ovaj br,.tip je popravljo mjenjo dva moja zamajca 061 777577 elvir on je u vogosci,. koliko je dobar popravljo je sve sto sam ja pokvario a ja pokvarim magarca tak da je i pravo jeftin
- skafiskafsnjak
#9 Re: Laguna II - kuckanje
Ma nisam ja iz Sarajeva... a kazem, ako i bude zamajac, pravit cu ga kad crkne skroz 
- sorcerer
#10 Re: Laguna II - kuckanje
nije to zamajac ako osjetis na karoseriji.....
- skafiskafsnjak
#11 Re: Laguna II - kuckanje
Osjetim brate nekad... znaci, kada se zacuje ispod mene osjetim, a samo cujem kada je desno od mene ili nazad ...
Zato sam i pomislio na auspuh ... al eto kaze nije
Zato sam i pomislio na auspuh ... al eto kaze nije
-
citroen xm
#12 Re: Laguna II - kuckanje
Ajd sad jedna možda i glupa pretpostavka. Da tebi nije negdje auspuh nategnut ili popustio neki nosač pa pri kretanju kucka od pod auta?
- skafiskafsnjak
#13 Re: Laguna II - kuckanje
Kao sto sam napisao, to sam prvo pomislio (kao laik). Ali kada sam mjenjao ule prije 2 mjeseca, provjeravao je auspuh i rekao da nije do njega.
- sorcerer
#14 Re: Laguna II - kuckanje
provjeri jos jednom na dizalici ,prodrmaj sve i pregledaj.jednom mom prijatelju je isto tako kuckalo i kad smo podigli na dizalicu ona aluminijska zastita iznad auspuha bila savijena i lonac udarao od nju...
- skafiskafsnjak
#15 Re: Laguna II - kuckanje
Ma brate, svejedno mi je sta je , samo da nije zamajac, jer ako on bude ne gine mi milju da izvalim .
Danas ce mi drugi majstor dignuti auto pa cemo vidjeti ...
Danas ce mi drugi majstor dignuti auto pa cemo vidjeti ...
- skafiskafsnjak
#16 Re: Laguna II - kuckanje
Ev sad dosao od drugog ... on je gledao i ovaj neki nosac lijevi i kao sumnjiv mu je ... 1-2cm je pao dole pa misli da je otisao. E sad, ne mogu ja finansirati nagađanja, ziv ne znam sta bih 
Koji su simptomi kada zamajac ode ? sta da gledam kada palim/gasim auto ?
EDIT: mislim da do sada nisam govorio. Cini mi se da se manje ili nikako cuje kada se auto zagrije ... znaci, najvise kad tek upalim i krenem ...
Koji su simptomi kada zamajac ode ? sta da gledam kada palim/gasim auto ?
EDIT: mislim da do sada nisam govorio. Cini mi se da se manje ili nikako cuje kada se auto zagrije ... znaci, najvise kad tek upalim i krenem ...
-
zobb
#17 Re: Laguna II - kuckanje
Vjerujem , da je auto ok i da nemas drugih problema osim tog kuckanja.Tesko je to sad traziti po forumima sta i kako,moze biti 1000 stvari a i moze neka glupost. Sto se tice majstora, u pravu si.Svaki nagadja sta je i naplacuuje a to kosta!!
Nego probaj kod ovlastenog servisera,nesto ce kostati pregled , ali vjerujem da ce dati pravu dijagnozu i da ces bit nacisto sa njima sta i kako.Ovako nam ostaje samo da nagadjamo,a ne mora da bude nista strasno.
Heh ko sto u mog prijatelja brujalo,fato se za glavu,sta i kako. Nasluso se prica i na kraju cijev auspuha napukla usljed vibracija , i sto je krta od prokroma,zavario i sav sretan voza i danas lagunu.U svakom sl. sretno i mislim da nema razloga za paniku.
Nego probaj kod ovlastenog servisera,nesto ce kostati pregled , ali vjerujem da ce dati pravu dijagnozu i da ces bit nacisto sa njima sta i kako.Ovako nam ostaje samo da nagadjamo,a ne mora da bude nista strasno.
Heh ko sto u mog prijatelja brujalo,fato se za glavu,sta i kako. Nasluso se prica i na kraju cijev auspuha napukla usljed vibracija , i sto je krta od prokroma,zavario i sav sretan voza i danas lagunu.U svakom sl. sretno i mislim da nema razloga za paniku.
- skafiskafsnjak
#18 Re: Laguna II - kuckanje
Da li zamajac ima veze s temperaturom motora ?
Hocu reci, da li je isto palio auto ujutro ili kad se zagrije ? Jer ujutro, kad je hladan motor, zacuje mi se naprijed kada palim auto ... Ono , logicno, zatrese se motor . A kasnije vec, kada se malo zagrije, nista ne cujem.
Hocu reci, da li je isto palio auto ujutro ili kad se zagrije ? Jer ujutro, kad je hladan motor, zacuje mi se naprijed kada palim auto ... Ono , logicno, zatrese se motor . A kasnije vec, kada se malo zagrije, nista ne cujem.
-
goran16v
#19 Re: Laguna II - kuckanje
Ne bi trebalo da ima...skafiskafsnjak wrote:Da li zamajac ima veze s temperaturom motora ?
Kako mi jedan mehanicar rece zamajac mozes provjeriti tako sto dok je auto u leru i dok radi lagalno prisisnes pedalu kvacila, otprilike gdje pocinje da odvaja i ako zamajac ne valja trebao bi osjetiti lagano udaranje u ledalu.
Meni to jos uvijek vuce na auspuh ili neki nosac
- skafiskafsnjak
#20 Re: Laguna II - kuckanje
E to mi je od djevojke otac govorio, a u mene se nis ne osjeti. On malo vozao auto i govori da je k'o bombona...
-
goran16v
#21 Re: Laguna II - kuckanje
Ako je tako onda bi trebala btii briga manje.skafiskafsnjak wrote:E to mi je od djevojke otac govorio, a u mene se nis ne osjeti. On malo vozao auto i govori da je k'o bombona...
-
direstraits0078
#22 Re: Laguna II - kuckanje
Hidraulicni nosac motora.
-
Dendrlix
#23 Re: Laguna II - kuckanje
Jesi li provjerio aksijalne lezajeve? ja sam osjetio pod nogom kuckanje ali na manjim rupama i neravninama. zamjenio na jednoj strani aksijalni lezaj i onu gumu iznad i sve 5.
- skafiskafsnjak
#24 Re: Laguna II - kuckanje
Dendrlix wrote:Jesi li provjerio aksijalne lezajeve? ja sam osjetio pod nogom kuckanje ali na manjim rupama i neravninama. zamjenio na jednoj strani aksijalni lezaj i onu gumu iznad i sve 5.
Kada sljedeci put odem pitati cu za ovo ....direstraits0078 wrote:Hidraulicni nosac motora.
Sad za sad, vozam. Vecina mi je rekla da ne bi trebalo biti nista strasno. Auto radi k'o sat...
- skafiskafsnjak
#25 Re: Laguna II - kuckanje
Ipak se ispostavilo na kraju da zamajac pocinje da se kvari. Znaci, vjerovatno cu se dobro jos navozati da mi pocne neke probleme praviti ... e sad.
Da li se uz njega mijenja i korpa, cilindar te lamela ?
Ako je neko radio, ili ako je upucen, koliko kosta ?
Da li se uz njega mijenja i korpa, cilindar te lamela ?
Ako je neko radio, ili ako je upucen, koliko kosta ?