ako je realnost i iskrenost kriterij onda su tih 95 % srba divljaci i genocidasi..., a civilizovani svijet je pokazao kako se nosi sa takvim pojavama.
Poistovijećujem naravno. Realno 95% Srba živi u RS, poistovijećuje se s RS-om pa zašto ne bismo bili realni i iskreni. Također i Lagumdžija poistovijećuje svakako.....
Lagumdzija uzvraca udarac
-
The 51st State
#26 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
- Altsa
#27 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
do sada je odgovor na dodikova sranja uglavnom bio nek on prica price to je samo retorika...bilo je vrijeme da neko kaze međedu iz laktasa sta ce se desiti ukoliko krene da razbija BiH i to decidno i jasno...pa braco srbi bujrum pa razbijajte i pratite svog vozda

- nosara
#28 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Jel' ovo uopste potvrdjeno...?
Mrzim interpretacije... Dok Zlaja to ne rekne direktno, ne vjerujem nista...
Mrzim interpretacije... Dok Zlaja to ne rekne direktno, ne vjerujem nista...
-
The 51st State
#29 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
samo se rezultat pika..., a kako bi ti izbjegao etiketiranje ako se narod slaze sa politikom svoje elite?
U tvojim očima možda da. Kao što si ti u njihovim da ne pišem šta .....jer ne volim skupno etiketiranje naroda zbog politike njegovih političkih elita..
-
habe
#30 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Daleko je od realnosti upotreba oruzane sile za "dresiranje" laktaskog ovcara, medjutim vrjeme je da neko konkretno odgovori Laktasenku na njegove stalne secesionisticke prijetnje. Laktasenko mora da zna da postoje ljudi koji ce ponovo stati rame uz rame u odbranu suvereniteta nase domovine samo ovoga puta ne goloruki kao 92. Ovo je domovina svih Bosanaca i Hercegovaca i oni ce je braniti sada jos vise i jace nego ranije jer mi druge domovine nemamo. Oni kojima BiH nije jedna i jedina neka idu gdje zele ali odavde ni kamencic ponjeti nece.
Svaka cast Zlatko ovo je lekcija Tihicu, Silajdzicu i ostalim "hrabrim" patriotama kako se uzvraca udarac siledzijama jer siledzije razumiju samo jezik sile. Mi zelimo miran zivot zasnovan na kompromisu al kad je u pitanju suverenitet BiH tu kompromisa nema pa BUJRUM MILE!!!
Al zlouporebe radi, oruzana sila je posljednje sto treba narodima u BiH.
Svaka cast Zlatko ovo je lekcija Tihicu, Silajdzicu i ostalim "hrabrim" patriotama kako se uzvraca udarac siledzijama jer siledzije razumiju samo jezik sile. Mi zelimo miran zivot zasnovan na kompromisu al kad je u pitanju suverenitet BiH tu kompromisa nema pa BUJRUM MILE!!!
Al zlouporebe radi, oruzana sila je posljednje sto treba narodima u BiH.
- Tranquilizer
#31 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Ako Mile ronhil može stalno da sere i kontrira može i Zlatko...ne vidim problem, sve što je rekao je možda strašno ali nije daleko od istine

-
švicarska
#32 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
dosta od mene 4 godine ,nek Lagumdžija ratuje ako mu je do toga , ja idem iz ove vuko..bine
- Tranquilizer
#33 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
juznije wrote:Nek je i Federacija dobila svoga Milu....Tranquilizer wrote:Ako Mile ronhil može stalno da sere i kontrira može i Zlatko...ne vidim problem, sve što je rekao je možda strašno ali nije daleko od istine![]()
![]()
Tužno ali izgleda da izbora nema
švicarska wrote:dosta od mene 4 godine ,nek Lagumdžija ratuje ako mu je do toga , ja idem iz ove vuko..bine
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#35 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Reče stanovnik Dodikistana, najunitarnijeg fašistčko-genocidnog entiteta na svijetu i ode na oktobarsko sunce i u prirodu da se divi listopadu u Bosni....juznije wrote:The 51st State wrote:samo se rezultat pika..., a kako bi ti izbjegao etiketiranje ako se narod slaze sa politikom svoje elite?
U tvojim očima možda da. Kao što si ti u njihovim da ne pišem šta .....jer ne volim skupno etiketiranje naroda zbog politike njegovih političkih elita..
Teško pitanje...ja nekako sve volim opisati socioekonomski...nama je ovako ne zato što nam neka mračna sila ne da da nam bude bolje nego smo baš mi ta mračna sila.
Otprilike koliko su BH narodi (i građani da se ne naljute) gluplji, lijeniji, neobrazovaniji od ostatka Europe toliko i lošije žive.
1991. u BiH su se sudarile ti koncepcije opstanka/uređenja države ako opstane ista.
Pošto je rat završio neriješeno pod međunarodnim pritiskom sve tri opcije su ostale dominantne nacionalne politike.
Piskiperi from d vest uglavnom naloženi na klasičan ljevičarski šupljak su se nadali da će se razviti građansko društvo i da će ratne stranke otići u povijest pred ekonomskim razvojem, odgojem medija, raznim NVO aktivnostima i bla bla
To se nije dogodilo iz praktičnih razloga. Izbori su se najlakše mogli osvojiti perpetuiranjem nacionalnih maksimalističkih politika iz 90-tih pa su svi to koristili da bi došli do vlasti koja je značila novac
Odmak prema kompromisnoj politici unutar sve tri etno-politike je bio siguran put u poraz na izborima jer je "opozicija" samo čekala da popustiš "drugos strani" da ti ej nahebe majke ne zato što ima rješenje nego zato što je njoj do vlasti i para.
Jedno vrijeme je bila živa paradigma podupirana od međunarodne zajednice da će prevladati građanske, nenacionalne stranke kod sva tri naroda i da će se stvari same riješiti.
Zametak tih građanskih stranaka se dogodio kod Bošnjaka i to ne zato što su oni više građani nego zato što se bošnjačka etnopolitička pozicija odlično poklapa i s nekom građansko-liberanom pozicijom ( većinski narod u višenacionalnim državama zastupa građansko-liberalno uređenje).
Te građansko-liberalne stranke (građansko socdemokratske u slučaju SDP-a) su ostale u okviru teritorija s bošnjačkom većinom i prema svim kriterijima su bošnjačke stranke (članstvo, glasači, teritorij na kojemu su aktivne, stranačke elite)
Uglavnom etiketiranje u BIH je i blizu istini kao što svaka predrasuda ima neko činjenično utemeljenje
Istina je da u BiH Hrvati žele što manje države, svoj vlastiti entitet bez upliva bošnjačke politike i državnog centralizma iz Sarajeva. Istina je da Srbi ne žele ništa Bosne i Hercegovine osim onoliko koliko ih može prisiliti MZ i ali istina je da se u Bošnjaka najbolje prima unitarističko-centralistički politički program nacionalne države Bošnjaka
-
hogar_strasni
#36 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Ma nece Zlaja imati potrebu da ratuje.Unistice on Laktasenka diplomatski i mudro.švicarska wrote:dosta od mene 4 godine ,nek Lagumdžija ratuje ako mu je do toga , ja idem iz ove vuko..bine
-
Desert Wind
#37 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
obicno baljezganje narod se fata za slamku - niko ziv nema projekte za boljitak - jer nema konkretne planove jer nema konkretne i pametne ljude iza sebe - obican politicki ping-pong - hljeba i igara....
-
halo_ba
#38 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Mozda i ne bi...ali sigurno ne bi poklali i protjerali druge u svrhu realizacije te ideje.juznije wrote: Aj pošteno reci.
Da se Bošnjacima ikada ponudila mogućnost da BIH bude uređena kao RS danas bi li je odbili...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#39 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Eto, ne mora se unitarni entitet samoukidati, neka opstane, ali samo neka promijeni ime i ukine krsne slave svemu i svačemu,...za početak,...u ime ravnopravnosti svih građana BiH na svakom dijelu teritorije te iste BiH!juznije wrote:@PipiDugaDevetka
Pa cvrčka mu njegova nemoj sad mutiti vodu.
Aj pošteno reci.
Da se Bošnjacima ikada ponudila mogućnost da BIH bude uređena kao RS danas bi li je odbili...
Koje je ustavno-pravno uređenje i koji su modeli zaštite kolektivnih prva naroda od strane vodećih bošnjačkih političara ponuđeni u zadnjih deset godina ako nisu ovi:
Ima RS ustavni sud u kome sjede i Bošnjaci i Hrvati
Ima i Vladu RS punu ministara Bošnjaka i Hrvata
ima i neke Domove Naroda
ima i potpredsjednike Entiteta Bošnjake i Hrvate
Ima na u sudskoj razini sudaća i tužitelja nesrba
Ima sve a unitarni je i centralizirani srpski entitet....
zašto? zato što dominira većina a "kolektivni mehanizmi zaštite" nisu važni..
zar ovo bošnjačka politika ne gura na razini BiH
- nokia6170
#40 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Tvoja bi prica pila vode da je omjer Bosnjaka prema nebosnjacima na drzavnom nivou proporcionalan omjeru Srba prema nesrbima u RS-u.juznije wrote:@PipiDugaDevetka
Pa cvrčka mu njegova nemoj sad mutiti vodu.
Aj pošteno reci.
Koje je ustavno-pravno uređenje i koji su modeli zaštite kolektivnih prva naroda od strane vodećih bošnjačkih političara ponuđeni u zadnjih deset godina ako nisu ovi:
Ima RS ustavni sud u kome sjede i Bošnjaci i Hrvati
Ima i Vladu RS punu ministara Bošnjaka i Hrvata
ima i neke Domove Naroda
ima i potpredsjednike Entiteta Bošnjake i Hrvate
Ima na u sudskoj razini sudaća i tužitelja nesrba
Ima sve a unitarni je i centralizirani srpski entitet....
zašto? zato što dominira većina a "kolektivni mehanizmi zaštite" nisu važni..
zar ovo bošnjačka politika ne gura na razini BiH
p.s. imaj na umu da su Srbi do 1992. godine apsolutno dominirali u svim aspektima drustvenog zivota Bosne i Hercegovine i to u unitarnijoj Bosni nego sto ce RS ikad biti unitarna...i da ta cinjenice nije nimalo smetala Bosnjacima (tadasnjim Muslimanima) kojih je i tad bilo vise no Srba u Bosni.
- black
#41 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
vrijeme je i bilo da neko nastupi ostrije prema onom krmetu, ali opet pitam se da dodje do rata, bil' vi ratovali? ili mozda minhenska slavna..
meni je bilo dosta i previse, bujrum ovi sto se namjestise po raznim institucijama i drzavnim jaslama, koji dodjose nakon svega
meni je bilo dosta i previse, bujrum ovi sto se namjestise po raznim institucijama i drzavnim jaslama, koji dodjose nakon svega
- Komrad
#42 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Samo da se Lagumdzija ne pretvori u Harisa ....
Sa Dodikom se ne treba prepucavati nego ga treba ignorisati
- Komrad
#43 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
black wrote:vrijeme je i bilo da neko nastupi ostrije prema onom krmetu, ali opet pitam se da dodje do rata, bil' vi ratovali? ili mozda minhenska slavna..
Najpostenije je da ratuju oni cija je djedovina u RS-u a oni hlade muda po stokholmu, minhenu itd
- nokia6170
#44 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Republika Srpska je najvjerniji sluga Milosevica i njegove politike.
-
gurabija78
#45 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Komrad wrote:Samo da se Lagumdzija ne pretvori u Harisa ....
- ultima_palabra
#46 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Vrlo hrabro... za 4 godine valja polagati račune narodu
Ako Dodik bude u sedlu dotad, napiće mu se narod krvi gore nego Harisu. A "islamski militanti" koje pominje će biti u prvim redovima.
Ne treba otvarati više frontova nego što možeš pokriti vojskom... Zlatko to zna, pametan je... jedina logika koju ja vidim je da ima snažan vjetar u leđa od Amerike
Vidjećemo ubrzo...
Ne treba otvarati više frontova nego što možeš pokriti vojskom... Zlatko to zna, pametan je... jedina logika koju ja vidim je da ima snažan vjetar u leđa od Amerike
- osa
#47 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
sve izjave nakon izbora, bilo kojih, su zauzimanje početnih pozicija za pregovore, izjava zlatka lagumdžije, je doduše plasirana prema međunarodnoj zajednici, jer je i on svjestan da niti jedan problem u bih ne može riješiti, kao uostalom niti jedan drugi pojedinac, međutim, mislim da je međunarodna zajednica prerasla ponašanje" ili mi građanski orijentirani ili bošnjački nacionalisti", čudno je kad netko iz takve pozicije pokušava strašiti međunarodnu zajednicu......
- Komrad
#48 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Bolje sprijeciti secesiju silom nego dozvoliti da islamisti dodju na svoje pa da ne dobijemo novu palestinuosa wrote:sve izjave nakon izbora, bilo kojih, su zauzimanje početnih pozicija za pregovore, izjava zlatka lagumdžije, je doduše plasirana prema međunarodnoj zajednici, jer je i on svjestan da niti jedan problem u bih ne može riješiti, kao uostalom niti jedan drugi pojedinac, međutim, mislim da je međunarodna zajednica prerasla ponašanje" ili mi građanski orijentirani ili bošnjački nacionalisti", čudno je kad netko iz takve pozicije pokušava strašiti međunarodnu zajednicu......
- ratata
#49 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
a kako bi bilo da zaposli bar nekoga od ovih preko pola miliona nezaposlenih, umjesto sto se igra saha sa Ronhilom 
-
bicebolje
#50 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Ili želi do pomislimo kako ima podršku Amerike. Nije ovo slučajno izjavljano na dan kad je Hilari tu. I Haris je spominjao prijatelje... pa ništa.ultima_palabra wrote:... jedina logika koju ja vidim je da ima snažan vjetar u leđa od AmerikeVidjećemo ubrzo...