Bas to. Tu se se prepali i Dodik i Covic. Jer znaju, da nece tako lahko moci optuziti Bosnjake kao nacionaliste i s tim opravdati njihovo nacionalisticko postupljenje. Jer je MZ "pohvalila" i Bakira i Lagumdziju kao usmjerene politicare kod Bosnjaka. Sta mislis, sto su se Dodo i Covic odjednom udruzili i "pizde" zbog ugrozenosti?probuseni $ wrote:
Upravo tako !
Hare je bio bosnjacki nacionalista kojeg svijet nije uzimao za ozbiljno. Zlatko je BOSANSKI nacionalista , a pred tom cinjenicom Dodiku se tresu gace. Nije isto razgovarati sa sebi ravnim, kao sto je Hare, i sa Zlajom koji zastupa interes drzave....Kvalitet je u pitanju ! ...
Lagumdzija uzvraca udarac
- AliceInChains
#176 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
- Hunkar
#177 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
ja bih se zabrinuo da je srna prenijela nesto kako trebadada-bis wrote:samo trunite bezveze!SRNA zlonamjerno i pogrešno prenijela izjavu Predsjednika Lagumdžije datu londonskom Timesu
Povodom precizne i jasne izjave Predsjednika SDP-a, dr Zlatka Lagumdžije, date londonskom dnevniku Times, koja je pogrešno i zlonamjerno prenesena i interpretirana od strane novinske agencije SRNA, SDP javnosti želi ponoviti stav Predsjednika Lagumdžije i SDP-a
SRNA zlonamjerno i pogrešno prenijela izjavu Predsjednika Lagumdžije datu londonskom Timesu
Povodom precizne i jasne izjave Predsjednika SDP-a, dr Zlatka Lagumdžije, date londonskom dnevniku Times, koja je pogrešno i zlonamjerno prenesena i interpretirana od strane novinske agencije SRNA, SDP javnosti želi ponoviti stav Predsjednika Lagumdžije i SDP-a.
Predsjednik SDP-a je u svojoj izjavi Timesu, jasno dao do znanja svima u Bosni i Hercegovini da, ukoliko Milorad Dodik bude pokušao silom prekršiti Dejtonski mirovni sporazum i pocijepati državu BiH, a to ne bude spriječeno od strane međunarodne zajednice u skladu sa njenim obavezama proisteklim iz tog sporazuma, onda će legalne i legitimne vlasti BiH Dodikov pokušaj spriječiti svim raspoloživim sredstvima, uključujući i silu. Takav legitiman odgovor na Dodikovo kršenje ustava je jedini način da se spriječe gori scenariji u BiH i regionu.
(Sarajevo)
- nosara
#178 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Mislis placipickastih zelatinaca...?ex_libres wrote:
O tome pričam. Toliko ostrašćenosti i stavova zasnovanih na predrasudama, isključivosti i mržnji. I ista ovakva mržnja prema meni kao građaninu ove zemlje bila bi usmjerena na banjalukaforum, sirokiforum i sličnim sajtovima. To je ono što me plaši i uliva pesimizam. Nigdje ili tek rijetko reakcija na ovo naprednih pojedinaca. Žalosno.
-
VerticalHairFactor
#179 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
ex_libres je trol i to od "Dodina kraja", pa ga stavite na ignore. Čuj ostrašćenost kao na širokibrijegblabla... Postupati legalno je gospodinu jednako kao ilegalno, ma haj'te, molit ću vas lijepo 
- GandalfSivi
#180 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Uf, evo me, docepah se kompjutera (sada ulecem u kancelariju kao Pipa onomad u parlament).
Eh, evo vam jedna mala analizica o Zlajinim potezima u zadnje vrijeme i ko ga sve podrzava.
Dakle, prica pocinje tamo oko aprila 2006, kada amerikanci dolaze sa prijedlogom ustavnih reformi, njihovim postdejtonskim cedom, gdje Hare obara isti i postaje (relativno receno) americki neprijatelj. Malo poslije toga i Dodik pocinje sa svojom radikalizacijom, dolaze izbori, koje uzimaju Hare i Dodik, te se situacija krajnje politicki zaostrava. Tu negdje i Dodik pocinje sa privatizacijom u RS-u, koja ne samo da je kriminalno uradjena, nego je i uradjena sa kriminalcima (malo vecim). Tu mu se vec pocinje raditi i o glavi (da nije prosao zakon o tecnim gorivima na drzavnom nivou (ako se jos ko sjeca), danas ne bismo imali problema sa Dodikom, jer istog ne bi bilo) i tu mu priskace SDA u pomoc i guraju taj (jako los) zakon kroz parlament, te Dodik prezivljava i fizicki i politicki. U isto vrijeme se pocinju prikupljati podatci o Dodikovom kriminalu, gdje postoje jasni dokazi o prodaji Rafinerije nafte B. Brod, o prodaji Rafinerije ulja Modrica, o prodaji hidro potencijala dole po Istocnoj Hercegovini, o gradnji (nazovi) auto puteva po RS-u, te kao vrhunac svega o gradnji zgrade Vlade (cuvene pepeljare od 400 KM). Usput se desava i par drugih kikseva tipa davanja kredita sinu i slicno. Dakle, svi dokazi su prikupljeni, Gregorian leti pred rudo i javno izjavljuje da bi Dodik mogao biti uhapsen uskoro, dok u isto vrijeme Mileta nam panika fata i regularno se priprema za rat (ne rat na drzavnom nivou), nego cisto okuplja vojsku sastavljenu od zastitarskih agencija, koji su tu da ga brane u slucaju pokusaja hapsenja.
I onda Amerikanci blokiraju sve. Znaci, apsolutno sve staje, predmet se nikada ne vadi iz ladice. Drew Sullivan iz Centra za istrazivacko novinarstvo, nalazi sve dokaze sta se tacno desilo, objavljuje sve to i preko noci postaje persona non grata u Washington DC-u, te mu se jos i par sudskih tuzbi za reketarenje ili nesta slicno prikacuje (ovo znam iz prve ruke, sjedim ja sa raznim likovima ovdje po DC-u). Postoji tu par razloga zasto su Ameri blokirali ovo.
Prvi razlog je taj sto nisu htjeli da idu u konfrotaciju koja je mogla zavrsiti fizickim obracunom, nego su igrali malo dugorocnije. Sjeca li se ko frke sa zastitarskim agencijama u Brckom? Ne mogu sada da se sjetim kako se zove ta agencija, ali su najjaci u BiH, zapravo nije ni agencija nego odnedavno grupacija agencija, sa uslovno receno sve tri strane. Dakle, Ameri prvo zabrane rad (boze kako li se zovu, nakav je securiti) toj agenciji, pa im onda ponude da naprave grupaciju na podrucju citave BiH, i danas su im najveci klijent, placaju im bruku para). Znaci cistom kombinacijom stapa i mrkve su rijesili taj problem.
Drugi razlog je taj sto je smatrano da se rusenjem Dodika donekle nagradjuje Hare, a to je nesta sto su Ameri definitivno htjeli izbjeci. Ako primjetiti Harisove diplomatske "uspjehe" u zadnje cetiri godine, vidjet cete da tu nema Amerikanaca. Od svih puta kada je dolazio u DC, najvise sto je uspio dobaciti je da se sastane sa Burnsom (i prvim i drugim). Obojica su Undersecretary of States for Foreign Affairs. Za predsjednika jedne drzave to je porazavajuce. Svjestan da nece dobiti pomoc od Amerikanaca, Hare se okrece Turskoj, kao novom pokrovitelju, i igra na medjudrzavnu kartu saradnje sa Srbijom. Tadic to prihvaca bez ikakvih problema, apsolutno svjestan da je bolje igrati protiv nekoga kome je Turska a ne Amerika pokrovitelj, dok Dodik kao papak zadnji izlece sa izjavama koje su ono politicko dno (mislim, ja fakat kontam da je on sirovina samo takva, ali zasto zaboga ne zaposli kakvog politickog analiticara). Na kraju poslije sastanka sa Tadicem, Dodik vise ne spominje to pitanje ni pod razno, cak ga ne koristi ni u izbornoj kampanji, valjda se opametio.
I sta se onda desava.
Dolaze izbori, SDP ne spominje vladajuce stranke, ne spominje snage koje bi zeljele podjelu drzave, ne bori se protiv stranaka i imena, nego protiv nezaposlenosti, siromastva, korupcije. Na osnovu svog programa, kao i predizborne kampanje, SDP dobiva najveci broj glasova do sada, realno govoreci razvaljuje (pogotovo u odnosu na prosle izbore). Nije se ni osusila ona tinta na glasackim listicima, a Amerikanci salju jasnu poruku. Prvo Zlaji na noge dolazi Americki ambasador u BiH, Patrick Moor, a odmah poslije njega i predsjednik NDI-a, Kenneth Wollack. Sada, ovaj drugi je puno vazniji, jer NDI (iako samo demokrati) je direktna alatka americke vlade, i kada predsjednik tako jake organizacije kaze da je zadovoljan saradnjom sa SDP-om, kad fakticki prizna da je NDI napravio cuvenu crvenu knjizicu, kao i osmislio vecinu predizborne kampanje (ili barem platio eksperte koji ce to uraditi), to je otprilike isto kao kad bi Obama rekao, Zlaja je meni Tito. I onda normalno, na kraju jos Hillary dolazi onako malo na kafu, da koji haber izmjeni, te na kraju Zlaja izjavljuje ovo sto je izjavio.
Iskreno nemam pojma sta ce se desiti, ali sam apsolutno siguran da se ovih dana Zlaja ni ne pocese a da Ameri to nisu odobrili. Nadam se napokon nekoj pozitivi, da ce ova velika ofanziva uroditi plodom, ali to je sve do "nasih" politicara, jer se sa svakim moze pregovarati i puno toga dobiti, samo ako znas, a mislim da oni napokon imaju svu podrsku koja im je potrebna.
Eh, evo vam jedna mala analizica o Zlajinim potezima u zadnje vrijeme i ko ga sve podrzava.
Dakle, prica pocinje tamo oko aprila 2006, kada amerikanci dolaze sa prijedlogom ustavnih reformi, njihovim postdejtonskim cedom, gdje Hare obara isti i postaje (relativno receno) americki neprijatelj. Malo poslije toga i Dodik pocinje sa svojom radikalizacijom, dolaze izbori, koje uzimaju Hare i Dodik, te se situacija krajnje politicki zaostrava. Tu negdje i Dodik pocinje sa privatizacijom u RS-u, koja ne samo da je kriminalno uradjena, nego je i uradjena sa kriminalcima (malo vecim). Tu mu se vec pocinje raditi i o glavi (da nije prosao zakon o tecnim gorivima na drzavnom nivou (ako se jos ko sjeca), danas ne bismo imali problema sa Dodikom, jer istog ne bi bilo) i tu mu priskace SDA u pomoc i guraju taj (jako los) zakon kroz parlament, te Dodik prezivljava i fizicki i politicki. U isto vrijeme se pocinju prikupljati podatci o Dodikovom kriminalu, gdje postoje jasni dokazi o prodaji Rafinerije nafte B. Brod, o prodaji Rafinerije ulja Modrica, o prodaji hidro potencijala dole po Istocnoj Hercegovini, o gradnji (nazovi) auto puteva po RS-u, te kao vrhunac svega o gradnji zgrade Vlade (cuvene pepeljare od 400 KM). Usput se desava i par drugih kikseva tipa davanja kredita sinu i slicno. Dakle, svi dokazi su prikupljeni, Gregorian leti pred rudo i javno izjavljuje da bi Dodik mogao biti uhapsen uskoro, dok u isto vrijeme Mileta nam panika fata i regularno se priprema za rat (ne rat na drzavnom nivou), nego cisto okuplja vojsku sastavljenu od zastitarskih agencija, koji su tu da ga brane u slucaju pokusaja hapsenja.
I onda Amerikanci blokiraju sve. Znaci, apsolutno sve staje, predmet se nikada ne vadi iz ladice. Drew Sullivan iz Centra za istrazivacko novinarstvo, nalazi sve dokaze sta se tacno desilo, objavljuje sve to i preko noci postaje persona non grata u Washington DC-u, te mu se jos i par sudskih tuzbi za reketarenje ili nesta slicno prikacuje (ovo znam iz prve ruke, sjedim ja sa raznim likovima ovdje po DC-u). Postoji tu par razloga zasto su Ameri blokirali ovo.
Prvi razlog je taj sto nisu htjeli da idu u konfrotaciju koja je mogla zavrsiti fizickim obracunom, nego su igrali malo dugorocnije. Sjeca li se ko frke sa zastitarskim agencijama u Brckom? Ne mogu sada da se sjetim kako se zove ta agencija, ali su najjaci u BiH, zapravo nije ni agencija nego odnedavno grupacija agencija, sa uslovno receno sve tri strane. Dakle, Ameri prvo zabrane rad (boze kako li se zovu, nakav je securiti) toj agenciji, pa im onda ponude da naprave grupaciju na podrucju citave BiH, i danas su im najveci klijent, placaju im bruku para). Znaci cistom kombinacijom stapa i mrkve su rijesili taj problem.
Drugi razlog je taj sto je smatrano da se rusenjem Dodika donekle nagradjuje Hare, a to je nesta sto su Ameri definitivno htjeli izbjeci. Ako primjetiti Harisove diplomatske "uspjehe" u zadnje cetiri godine, vidjet cete da tu nema Amerikanaca. Od svih puta kada je dolazio u DC, najvise sto je uspio dobaciti je da se sastane sa Burnsom (i prvim i drugim). Obojica su Undersecretary of States for Foreign Affairs. Za predsjednika jedne drzave to je porazavajuce. Svjestan da nece dobiti pomoc od Amerikanaca, Hare se okrece Turskoj, kao novom pokrovitelju, i igra na medjudrzavnu kartu saradnje sa Srbijom. Tadic to prihvaca bez ikakvih problema, apsolutno svjestan da je bolje igrati protiv nekoga kome je Turska a ne Amerika pokrovitelj, dok Dodik kao papak zadnji izlece sa izjavama koje su ono politicko dno (mislim, ja fakat kontam da je on sirovina samo takva, ali zasto zaboga ne zaposli kakvog politickog analiticara). Na kraju poslije sastanka sa Tadicem, Dodik vise ne spominje to pitanje ni pod razno, cak ga ne koristi ni u izbornoj kampanji, valjda se opametio.
I sta se onda desava.
Dolaze izbori, SDP ne spominje vladajuce stranke, ne spominje snage koje bi zeljele podjelu drzave, ne bori se protiv stranaka i imena, nego protiv nezaposlenosti, siromastva, korupcije. Na osnovu svog programa, kao i predizborne kampanje, SDP dobiva najveci broj glasova do sada, realno govoreci razvaljuje (pogotovo u odnosu na prosle izbore). Nije se ni osusila ona tinta na glasackim listicima, a Amerikanci salju jasnu poruku. Prvo Zlaji na noge dolazi Americki ambasador u BiH, Patrick Moor, a odmah poslije njega i predsjednik NDI-a, Kenneth Wollack. Sada, ovaj drugi je puno vazniji, jer NDI (iako samo demokrati) je direktna alatka americke vlade, i kada predsjednik tako jake organizacije kaze da je zadovoljan saradnjom sa SDP-om, kad fakticki prizna da je NDI napravio cuvenu crvenu knjizicu, kao i osmislio vecinu predizborne kampanje (ili barem platio eksperte koji ce to uraditi), to je otprilike isto kao kad bi Obama rekao, Zlaja je meni Tito. I onda normalno, na kraju jos Hillary dolazi onako malo na kafu, da koji haber izmjeni, te na kraju Zlaja izjavljuje ovo sto je izjavio.
Iskreno nemam pojma sta ce se desiti, ali sam apsolutno siguran da se ovih dana Zlaja ni ne pocese a da Ameri to nisu odobrili. Nadam se napokon nekoj pozitivi, da ce ova velika ofanziva uroditi plodom, ali to je sve do "nasih" politicara, jer se sa svakim moze pregovarati i puno toga dobiti, samo ako znas, a mislim da oni napokon imaju svu podrsku koja im je potrebna.
- nokia6170
#181 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
pa srna je pravni sljednik riste djoge...nakon bacanja srba lavovima u sarajevskom ZOO, zar vas ovako nesto iznenadjuje 
-
klixober
#182 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
ex_libres je hipik koji smatra da je huligan koji rusi i pali isto kao i policajac koji ga silom pokusava sprijeciti.
-
VerticalHairFactor
#183 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
SRNA je smaslala, sve je OK i normala. Ja već počeo pogledati po nebu da ne ide kakav asteroid ili drugi pogubni "smakovski" znak - srećom sve je kako bi i trebalo biti, jing-jang i sl.
Eh, Martine, gdje si u Bosni da kažeš:
U Njemačkoj,
prvo su došli po komuniste,
ja se nisam protivio,
jer nisam bio komunista,
onda dođoše po Jevreje,
ja se nisam bunio,
jer nisam bio Jevrej,
onda su došli po unioniste,
ja nisam protestovao,
jer nisam bio unionist,
onda su došli po Katolike,
ja se nisam suprostavio,
jer sam bio Protestant,
Kad su došli po mene,
niko više nije ni ostao,
ko bi mogao da se pobuni.
Martin Niemoeller
Jer nama "plaho-umjereni i fini i realni" vele da je najbolje šutiti i pustiti baštinike zločina da rade šta hoće - kažu tako se čuva red i mir. A Martin ovako. A šta si trebao, Martine, da se pobuniš, da tražiš pravdu i zakon, da se suprotstaviš - SRAM TE BILO, ekstremu jedan!
Eh, Martine, gdje si u Bosni da kažeš:
U Njemačkoj,
prvo su došli po komuniste,
ja se nisam protivio,
jer nisam bio komunista,
onda dođoše po Jevreje,
ja se nisam bunio,
jer nisam bio Jevrej,
onda su došli po unioniste,
ja nisam protestovao,
jer nisam bio unionist,
onda su došli po Katolike,
ja se nisam suprostavio,
jer sam bio Protestant,
Kad su došli po mene,
niko više nije ni ostao,
ko bi mogao da se pobuni.
Martin Niemoeller
Jer nama "plaho-umjereni i fini i realni" vele da je najbolje šutiti i pustiti baštinike zločina da rade šta hoće - kažu tako se čuva red i mir. A Martin ovako. A šta si trebao, Martine, da se pobuniš, da tražiš pravdu i zakon, da se suprotstaviš - SRAM TE BILO, ekstremu jedan!
- AliceInChains
#184 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
ex_libres wrote:O tome pričam. Toliko ostrašćenosti i stavova zasnovanih na predrasudama, isključivosti i mržnji. I ista ovakva mržnja prema meni kao građaninu ove zemlje bila bi usmjerena na banjalukaforum, sirokiforum i sličnim sajtovima. To je ono što me plaši i uliva pesimizam. Nigdje ili tek rijetko reakcija na ovo naprednih pojedinaca. Žalosno.AliceInChains wrote:Druze, gdje si ti bio zadnjih 5 godina da analiziras Dodikovo rusenje drzave??? Pa Bosnjacki politicari su dosad pruzali Srbima u RS-u vrlo cesto ruku, koju su isti na celu Dodika ODBILI. I ti velis, da su Bosnjacki nacionalisti birali SDP? Znaci ti kazes ljevicarima da su desno nastrojeni? Jeli tebi, druze prekipilo malo u glavi? Sta je po tvom misljenju onda SNSD? Jer iskreno, o npr. SNSD-u se moze reci, da je socijaldemokratska partija i da je biraju iskljucivo ultradesnicari. Ali o SDP????? Kako se mozes usuditi, da Lagumdziju i SDP poistovjecavas sa fasistima? Nema mirnog razlaza, nek ti bude to jasno. I bolje da ti je to neko rekao, pa ako Srpski voda zeli sranje, onda ces ti prvi znati, da bi trebao iz ove zemlje odguliti, a ne da te preko noci iznenadi.ex_libres wrote:Evo danas su konačno pale maske i postala jasnija tmurna politička realnost BiH. Svakako veliki šok za sve građanski orjentisane građane ove zemlje koji žele jednostavno - živjeti u zemlji jednakih mogućnosti i graditi budućnost na principima dijaloga, tolerancije i kompromisa. Kritikovan sam na ovom forumu da je ovo samo floskula, i zaista se sada pitam da li je to tako.
Prognozirao sam dosta o izbornim rezultatima i ukratko rezultati su sljedeći: totalno sam fulao vezano za jačinu istinski progresivnih snaga i uopšte pozitivne procese, a nažalost bio sam u pravu za one negativne procese. Jedan od tih negativnih procesa je očigledno pobjeda SDP-a na krilima podrške desnice, na tvrdokornim stavovima, netoleranciji, isključivosti i radikalizacije političke situacije. Ovim izjavama se ZL svrstao u rang onoga koga kritikuje, ako ponovnim zveckanjem oružja nije čak i prešao psihološki prag koji stvara strah.
Pominjanje fizičke sile me je zaista uplašilo i mogu reći da nakon ovakve radikalizacije situacije više ni sam ne znam šta je izlaz, šta je rješenje problema.
Ako se ovako nastavi, i daleko bilo, bude i samo pominjanja mogućnost upotrebe sile, znam da ću tada postati bivši stanovnik države, a svoj patriotizam ću nastojati iskazati u "Minhenskoj slavnoj" ovdje dosta pominjanoj.
Jeza me hvata kad pročitam pojedine komentare na forumima i jednih i drugih i trećih i šesnaestih o mogućnosti novog rata. Mučno, strašno...
Nema nikakve mrznje prema tebi, ma sta god ti bio! Nego, ovdje se neki, a pogotovo ljudi u RS-u, tjese, da je rat nemoguc. Znaci, ta Dodikova prica o mirnim razlazu pije vodu kod Srpskog naroda. Istom dode jedan Lagumdzija, koji ukratko objasni malo realniji senarijo u slucaju scesije.....i vidis kako je fino onda razmisljati o referendumima i otcjepljenju? Evo, ti si se odjednom prepao. A sta mislis, dali ce se malo prepasti i Srpski narod u RS-u, koji je dosad bez glave podrzavao "mirni razlaz" Dodika??-- Ja ti kazem, tamosnji narod ce se od sad malo vise zapitati, dali je taj razlaz na "mirnom" putu uopste moguc....to sam ti upravo htio reci. A ti mene i SDP i dalje etiketiraj kao nacionaliste.
-
Banja Luka
#185 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Bio sam ubijedjen 90% da nije spominjao te radikale. Ipak on nije budala i ma koliko ga ovdje neki voljeli ili ne voljeli, u medjunarodnim okvirima uziva odredjeni ugled koji je sticao godinama i nema sanse da bi ga prokockao preko noci jednim intervjuom nekom novinaru. Prije ce biti da je ovo trebalo da Dodiku bude odredjen izgovor pred Hilari.
- nosara
#186 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
E, vidite, tako se to radi...GandalfSivi wrote:Uf, evo me, docepah se kompjutera (sada ulecem u kancelariju kao Pipa onomad u parlament).
I sta se onda desava.
- kamen spoticanja
#187 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
alfa securityGandalfSivi wrote:. Sjeca li se ko frke sa zastitarskim agencijama u Brckom? Ne mogu sada da se sjetim kako se zove ta agencija, ali su najjaci u BiH, zapravo nije ni agencija nego odnedavno grupacija agencija, sa uslovno receno sve tri strane. Dakle, Ameri prvo zabrane rad (boze kako li se zovu, nakav je securiti) .
- ex_libres
#188 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
VerticalHairFactor wrote:ex_libres je trol i to od "Dodina kraja", pa ga stavite na ignore. Čuj ostrašćenost kao na širokibrijegblabla... Postupati legalno je gospodinu jednako kao ilegalno, ma haj'te, molit ću vas lijepo
A gdje je to, to nije kao dio Bosne i Hercegovine? Samo potvrđuješ ovo što sam rekao.
Ovakvim stavovima se samo stvara zid, sve veći i veći. Kako ćemo naprijed?
-
bicebolje
#189 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
U ovom SDPovom demantu nema ništa sporno. Legitimno je na silu odgovoriti silom.dada-bis wrote:samo trunite bezveze!SRNA zlonamjerno i pogrešno prenijela izjavu Predsjednika Lagumdžije datu londonskom Timesu
Povodom precizne i jasne izjave Predsjednika SDP-a, dr Zlatka Lagumdžije, date londonskom dnevniku Times, koja je pogrešno i zlonamjerno prenesena i interpretirana od strane novinske agencije SRNA, SDP javnosti želi ponoviti stav Predsjednika Lagumdžije i SDP-a
SRNA zlonamjerno i pogrešno prenijela izjavu Predsjednika Lagumdžije datu londonskom Timesu
Povodom precizne i jasne izjave Predsjednika SDP-a, dr Zlatka Lagumdžije, date londonskom dnevniku Times, koja je pogrešno i zlonamjerno prenesena i interpretirana od strane novinske agencije SRNA, SDP javnosti želi ponoviti stav Predsjednika Lagumdžije i SDP-a.
Predsjednik SDP-a je u svojoj izjavi Timesu, jasno dao do znanja svima u Bosni i Hercegovini da, ukoliko Milorad Dodik bude pokušao silom prekršiti Dejtonski mirovni sporazum i pocijepati državu BiH, a to ne bude spriječeno od strane međunarodne zajednice u skladu sa njenim obavezama proisteklim iz tog sporazuma, onda će legalne i legitimne vlasti BiH Dodikov pokušaj spriječiti svim raspoloživim sredstvima, uključujući i silu. Takav legitiman odgovor na Dodikovo kršenje ustava je jedini način da se spriječe gori scenariji u BiH i regionu.
(Sarajevo)
-
oridjidji
#190 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Ljudi kad SAD-e otvore ambasadu u Banja Luci, vi se pripremite za rat jer tad će doći skora realizacija otcijepljenja RS-a, a do tad znajte da Americi neodgovara kao ni EU da bude novog rata na Balkanu. Srbija i njeni radikalni elementi koji se upliću u BIH će popuštati sve više i više omču oko Bosne, kako se Srbija bude sve više i više približavala EU, isti slučaj je sa Hrvatskom, tako da će B.Srbi biti lišeni pomoći Beograda, kao što su B.Hrvati lišeni pomoći Zagreba sada.
Na kraju sa Dodikom ili bez njega B.Srbi će se morati okrenuti BIH-a jer to im je buduća realnost. Na Balkanu je započet proces približavanja i pridruživanja EU i taj čin niko ne može prekinuti, ako i pokuša kazna EU će biti golema.
Lagumdžija samo navodi šta bi bio mogući scenarij za Dodikovo spominjanje secesije i vjeruj te mi to je najbliže istini jer EU i Amerika jasno šalju poruku šta će na Balkanu biti, ako Srbiji bude palo napamet da ponovo prekraja granice.
Na kraju sa Dodikom ili bez njega B.Srbi će se morati okrenuti BIH-a jer to im je buduća realnost. Na Balkanu je započet proces približavanja i pridruživanja EU i taj čin niko ne može prekinuti, ako i pokuša kazna EU će biti golema.
Lagumdžija samo navodi šta bi bio mogući scenarij za Dodikovo spominjanje secesije i vjeruj te mi to je najbliže istini jer EU i Amerika jasno šalju poruku šta će na Balkanu biti, ako Srbiji bude palo napamet da ponovo prekraja granice.
Last edited by oridjidji on 12/10/2010 17:46, edited 1 time in total.
- psydelija
#191 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
01.10.2010 Zetra, za govornicom tada samo sin bivseg predsednika BiH Alije Izetbegovica a danas buduci clan troclanog predsednistva, Bakir Izetbegovic porucuju Miloradu Dodiku: "Milorade, nema mirnog razdruzivanja!"
Epilog: 10 stranica na sa-x forumu i na stotine prljavih postova osude protiv Bakira, njegovo (rahmetli) oca, politike, SDA... podrska: beznacajna.
Danas (12.10. 2010) neki britanski medij prenosi izjavu Zlatka Lagumdzije koja u kontekstu ne znaci nista no: " Milorade, nema mirnog razdruzivanja!" copy/paste
Epilog: Na sa-x forumu erupcija oduaevljenja. Neizmerna (beskonacna) podrska vrlom vodji i reformatoru. Popularnost vodje je na granici koju u S.Koreji ima veliki (veci) vodja Kimg Jong Il. Osuda: beznacajna.
Malo licemerno, ali, samo malo...
P.S. Srbija i srpski narod nikada slabiji, Bosnjaci nikad spremnije i jaci, tajming za ovakve reci idealan. Reci i jednog i drugog su zasigurno dosle sa odobrenjem Brisela, Vasingtona i Avijana.
Epilog: 10 stranica na sa-x forumu i na stotine prljavih postova osude protiv Bakira, njegovo (rahmetli) oca, politike, SDA... podrska: beznacajna.
Danas (12.10. 2010) neki britanski medij prenosi izjavu Zlatka Lagumdzije koja u kontekstu ne znaci nista no: " Milorade, nema mirnog razdruzivanja!" copy/paste
Epilog: Na sa-x forumu erupcija oduaevljenja. Neizmerna (beskonacna) podrska vrlom vodji i reformatoru. Popularnost vodje je na granici koju u S.Koreji ima veliki (veci) vodja Kimg Jong Il. Osuda: beznacajna.
Malo licemerno, ali, samo malo...
P.S. Srbija i srpski narod nikada slabiji, Bosnjaci nikad spremnije i jaci, tajming za ovakve reci idealan. Reci i jednog i drugog su zasigurno dosle sa odobrenjem Brisela, Vasingtona i Avijana.
- kamen spoticanja
#192 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
vidi poruka je ista i to je vazno...dakle onaj kome je upucena shvatio je je probosanski blok jedinstven i spremanpsydelija wrote:01.10.2010 Zetra, za govornicom tada samo sin bivseg predsednika BiH Alije Izetbegovica a danas buduci clan troclanog predsednistva, Bakir Izetbegovic porucuju Miloradu Dodiku: "Milorade, nema mirnog razdruzivanja!"
Epilog: 10 stranica i na sa-xu stotine prljavih postova osude protiv Bakira, njegovo (rahmetli) oca, SDA... podrska: beznacajna.
Danas (12.10. 2010) neki britanski medij prenosi izjavu Zlatka Lagumdzije koja u kontekstu ne znaci nista no: " Milorade, nema mirnog razdruzivanja!" copy/paste![]()
Malo licemerno, ali, samo malo...![]()
a ostalo je stranacko navijanje
-
oridjidji
#193 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Znate li što je došla Hillary Clinton u Sarajevo?
Da bi je ispipao Meki To Rabi!!!
- AliceInChains
#194 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Smjesan si ti malo, care. Izvoli, koje rijesenje bi po tvom misljenju bilo najbolje? Pustiti Dodika da dalje radi po istom? Znam, nisi tog misljenja......ali nisi ni imao miljenje, da se toj njegovoj fasistickoj politici na neki nacin treba suprostaviti. I sada se ti cudis, da zbog tog zida, koji su usput tvoje vode napravili, nemozes pogledati na drugu stranu, jer je zid, eto, "sve veci i veci"ex_libres wrote:VerticalHairFactor wrote:ex_libres je trol i to od "Dodina kraja", pa ga stavite na ignore. Čuj ostrašćenost kao na širokibrijegblabla... Postupati legalno je gospodinu jednako kao ilegalno, ma haj'te, molit ću vas lijepo
A gdje je to, to nije kao dio Bosne i Hercegovine? Samo potvrđuješ ovo što sam rekao.
-
VerticalHairFactor
#195 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Jeste, to je dio Bosne, no, ja nisam mislio regionalno, nego više profiliram tvoj hinjeni put umjerenosti, koji je tako karakterističan za taj dio Bosne kojim suvereno vlada čovjek koji prijeti toj stabilnostiex_libres wrote:VerticalHairFactor wrote:ex_libres je trol i to od "Dodina kraja", pa ga stavite na ignore. Čuj ostrašćenost kao na širokibrijegblabla... Postupati legalno je gospodinu jednako kao ilegalno, ma haj'te, molit ću vas lijepo
-
Romanija
#196 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Da li uzvraca udarac ne znam, a i sta je ceko ovoliko dugo,......., a da su nacionalisticki hemeroidi proradili je ocigledno, jer je cesanje pocelo na sve strane. Samim tim je tuznije da SDP i dalje ostaje na nekih 25-30%, jer kad bi kod Bosnjaka i ovo malo BiH-anaca bili na postotku kao bratski SNSD u boljem entitetu, zasigurno bi bilo bolje i po BiH i po Federaciju.
- psydelija
#197 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Posalji i Safeta Susica kod Mekija.oridjidji wrote:Znate li što je došla Hillary Clinton u Sarajevo?
p.s. Ako je mogla Monika L. moze i Meki T..
- therrarrius
#198 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Bilo se na ekskurziji a? Hajd, balvan i 'retrogradno'.Romanija wrote:Da li uzvraca udarac ne znam, a i sta je ceko ovoliko dugo,......., a da su nacionalisticki hemeroidi proradili je ocigledno, jer je cesanje pocelo na sve strane. Samim tim je tuznije da SDP i dalje ostaje na nekih 25-30%, jer kad bi kod Bosnjaka i ovo malo BiH-anaca bili na postotku kao bratski SNSD u boljem entitetu, zasigurno bi bilo bolje i po BiH i po Federaciju.
-
oridjidji
#199 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Mislim kolektivno treba poslati naš NSBIH kod Mekija, da ih svojom bioenergijom učini tvrdim. HAHHAHApsydelija wrote:Posalji i Safeta Susica kod Mekija.oridjidji wrote:Znate li što je došla Hillary Clinton u Sarajevo?
Da bi je ispipao Meki To Rabi!!!![]()
- AliceInChains
#200 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
AAAAAAAAAAAhahahahaoridjidji wrote:Mislim kolektivno treba poslati naš NSBIH kod Mekija, da ih svojom bioenergijom učini tvrdim. HAHHAHApsydelija wrote:Posalji i Safeta Susica kod Mekija.oridjidji wrote:Znate li što je došla Hillary Clinton u Sarajevo?
Da bi je ispipao Meki To Rabi!!!![]()