LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
-
wolf07
#76 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ima dvije godine kako sam na ovom forumu. U te dvije godine najvise postova sam cini mi se ostavio na temi SDP. Sve sto sam napisao je bilo usmjereno protiv Lagumdzije i ponekad su kazane stvari i meni samom izgledale mozda malo pretjerane ali ovih dana sam se uvjerio da sam u stvari bio blag u svojim konstatacijama vezano za ovog covjeka. Ne treba tu trositi puno rijeci, sve je jasno k'o bijeli dan. Napravio je koaliciju sa SDA, NSRzB i HSP a onda dogovorio budzet sa SNSD-om
!!! I onda je pocela frka (naravno prethodilo je masiranje HDZ-a i njihova frustracija jer im vec dva puta podmece Komsica kao clana drzavnog Predsjednistva pa je formiranje vlasti na drzavnom nivou uzelo vise vremena nego ikad prije. Sta je to sprjecavalo SDA da podmetne nekog Husu ili Hasu da se izjasni kao Hrvat i kandiduje se za clana Predsjednistva ili da to ponudi recimo onom operskom pjevacu Hrvatu? Mogla je isto uraditi i SzBiH sa Gojerom ali nije. Odgovr je jednostavan - ljudi nisu htjeli da se bilo ko osjeca frustrirano i ugrozeno. Neka Hrvati izaberu svog predstavnika a ne da im to rade Bosnjaci. Elem, navodno zbog budzeta odlucio sa na progon SDA kadrova iz VM. Epilog smo dobili, SNSD koji je svim silama trudio da budzet bude ovakav kakav jeste se usutio na prijedlog izbacivanja ovih ministara a SDP ih je (poguran HDZ-ovima) sutnuo s noge na nogu! Sjajan potez, sad ce BiH da ojaca. Naravno SNSD je znao da oni lete van pa nije ni morao drzati stranu Lagumdziji, valjda je relacija Dodik-Covic javno potvrdjena vise puta. Sad kad je na red dosao Lagumdzija SNSD je povukao prijedlog (a to sam i pretpostavio, ko ne vjeruje neka nadje moj post na temi SDP) i jos na sve to kazu nam kako tu nema ljubavi ni mrznje vec samo interes - ko daje vise! Neka mi sad neko ko brani Lagumdziju objasni sta u prethodnoj recenici nije jasno? Bosnjacima se spremaju crni dani i samo je pitanje tempa kojim ce se stvari odvijati a ime Zlatka Lagumdzije ce biti zapamceno kao ime covjeka koji je u dva dolaska na vlast napravio toliko stete po bosnajcke interese da ce to generacije morati ispravljati pod uslovom da uopste dobiju priliku za takvo sta.
-
Propast i katastrofa
#77 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Rekao si sve time sto si otvoreno stavio do znanja da po SDP vec godinama hraces 
- p206
#78 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
same here...bjelave wrote:Procitajte ovo gore. Ovdje se vise ne radi o SDP i SDA. Ovdje je rijec o prodaji drzave i zavaljivanju za narednih 50 godina. Rijec je o cistoj i ogoljenoj izadaji za sta ni SDP a ni Lagumdzija nisu dobili glasove ukljucjuci i moj zasto se gorko kajem.Ja ne shvatam ove koji ih brane i reletiviziraju sve sto se desava bez ikakvih argumenata.zeko071 wrote:u samo prva tri dana, poslije dogovora lagumdzija-dodik, na sceni se javljaju 3 dogadzaja:
1. razvlascivanje centralne benake bih;
2. pismo iz EU-a koje je protiv podjele Elektroprijenosa (pitanje je: na koji dogadzaj ovo pismo je bila reakcija, obzirom da zadnjih dana nismo bili svjedoci nekih ZVANICNIH razgovora o ovoj firmi);
3. nicim izazvan sastanak penzionih fondova kojima se penzioneri iz RS'a preuzimaju.
IDIOT je ko kaze da je ovo sve gore slucajnost, a nazalost ovo je samo pocetak provedbe dogovora lagumdzija-dodik.
a sto reci o lagumdziji. ocito da tom covjeku nije nista sveto. ocito da se ovdje radi o puno para do kojih se on treba dokopati u sljedece 2-3 dokopati. isti je slucaj sa radoncicem.
zao mi je samo sehida sto su za ovu dzubrad ginula.
Hajde sad pozovite se opet na Sda, Sulju, Aliju ili ne znam koga jos.
-
MUNAFIK
#79 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Zlatko im je dao ocito ono sto niko od bosnjaka nije nikada... Ovo ne ide na dobro...wolf07 wrote:Ima dvije godine kako sam na ovom forumu. U te dvije godine najvise postova sam cini mi se ostavio na temi SDP. Sve sto sam napisao je bilo usmjereno protiv Lagumdzije i ponekad su kazane stvari i meni samom izgledale mozda malo pretjerane ali ovih dana sam se uvjerio da sam u stvari bio blag u svojim konstatacijama vezano za ovog covjeka. Ne treba tu trositi puno rijeci, sve je jasno k'o bijeli dan. Napravio je koaliciju sa SDA, NSRzB i HSP a onda dogovorio budzet sa SNSD-om!!! I onda je pocela frka (naravno prethodilo je masiranje HDZ-a i njihova frustracija jer im vec dva puta podmece Komsica kao clana drzavnog Predsjednistva pa je formiranje vlasti na drzavnom nivou uzelo vise vremena nego ikad prije. Sta je to sprjecavalo SDA da podmetne nekog Husu ili Hasu da se izjasni kao Hrvat i kandiduje se za clana Predsjednistva ili da to ponudi recimo onom operskom pjevacu Hrvatu? Mogla je isto uraditi i SzBiH sa Gojerom ali nije. Odgovr je jednostavan - ljudi nisu htjeli da se bilo ko osjeca frustrirano i ugrozeno. Neka Hrvati izaberu svog predstavnika a ne da im to rade Bosnjaci. Elem, navodno zbog budzeta odlucio sa na progon SDA kadrova iz VM. Epilog smo dobili, SNSD koji je svim silama trudio da budzet bude ovakav kakav jeste se usutio na prijedlog izbacivanja ovih ministara a SDP ih je (poguran HDZ-ovima) sutnuo s noge na nogu! Sjajan potez, sad ce BiH da ojaca. Naravno SNSD je znao da oni lete van pa nije ni morao drzati stranu Lagumdziji, valjda je relacija Dodik-Covic javno potvrdjena vise puta. Sad kad je na red dosao Lagumdzija SNSD je povukao prijedlog (a to sam i pretpostavio, ko ne vjeruje neka nadje moj post na temi SDP) i jos na sve to kazu nam kako tu nema ljubavi ni mrznje vec samo interes - ko daje vise! Neka mi sad neko ko brani Lagumdziju objasni sta u prethodnoj recenici nije jasno? Bosnjacima se spremaju crni dani i samo je pitanje tempa kojim ce se stvari odvijati a ime Zlatka Lagumdzije ce biti zapamceno kao ime covjeka koji je u dva dolaska na vlast napravio toliko stete po bosnajcke interese da ce to generacije morati ispravljati pod uslovom da uopste dobiju priliku za takvo sta.
-
OBOJENA PTICA
#80 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ti si ,znači saučesnik protiv Komšića.Država wrote:Branio sam (verbalno) Zlaju zadnjih 15 godina. Iskreno, ja nemam više nijedan argument kojim bih ga pokušao odbraniti. Znači, Zlaja, mojne nas više handriti oca ti mrtvog...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#81 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ajde ba ljudi za 17 godina će svejedno biti šta danas radi lagumdžija
kao što je mnogima svejedno šta je alija radio prije 17 god
-
OBOJENA PTICA
#82 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Harise,vrati se!
- LBVIEW
#83 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
photo wrote:samo da pojasnim na pocetku: mrzim sda iz dubine duse i ne, nisam bosnjak. sdp je moja politicka opcija. a evo kako sada vidim trenutnu situaciju:
lagumdzija je prodao drzavu zbog svoje guzice. ali samo na kratko.
dodik ce se sada osjecati jaci nego ikada jer ima jacu moc u rukama i pocece sprovoditi svoju rusilacku retoriku.
rezultat toga ce biti da ce i oni bosnjaci koji su bili protiv sda i glasali za neke druge, za dvije godine u potpunosti podrzati kandidata sda.
isto tako, na loklanom nivou, sda ce postati jaca nego ikada do sada od kraja rata. sdp ce izgubiti gro svojih clanova a to su bili bosnjaci. nemojte zaboraviti da su ti bosnjaci bili za bih ravnopravnu drzavu svih naroda, a ovom politickom prodajom lagumdzija je izevjerio njihovo povjerenje jer je dodiku dao vise materijala i prostora za manevrisanje.
ako se dodik ne bude mogao kontrolisati, sda ce biti sve jaca i jaca i sve vise bosnjaka ce im prilaziti. nesto u stilu engleza nakon krvave nedjelje, umjesto da uplase irce masakrom na krvavu nedjelju, ira je dobila ogroman broj clanova koji su se prijavljivali jer su htjeli osvetu. ista stvar ce se desiti i bosnjacima prema sdp-u.
lagumdzija je u stvari na duge staze uradio sda veliku uslugu, usmjerio je i one neodlucne da se okrenu prema njima.
moze sada sdp pricati sta hoce, bosanjaci imaju osjecaj da je lagumdzija prodao drzavu i vise sta god kaze ili uradi sdp nece piti vode, donji su.
osim ako se sdp ne odrekne lagumdzije i ponisti njegov dogovor sa dodikom (prakticnim djelovanjem a ne retorikom), a to se nece desiti u skoroj buducnosti.
jos kada kosic osnuje svoju stranku, predvidjam pad clanstva u sdp-u za bar 60% i perspektivu stranke za bih.
Ja ne vidjeh vece politicke stetocine na prostoru BiH od rata pa do danas.I za vrijeme "Alijanse" je radio gluposti zarad osobne promocije i dobitka, ali to je sve sitnica u odnosu na ovo sto gledamo ovih dana.
Prvo napraviti koaliciju s SDA i izbaciti HDZ iz vlasti Federacije, pa se nakon toga okrenuti protiv svog najveceg koalicionog partnera zbog nepristajanja glasanja za budzet predlozen od strane Dodika,raskinuti koaliciju te uvesti HDZ u vlast, smjenjivati bosnjacke ministre iz redova SDA, nakon cega do daljneg,citaj dok se SNDS,SDS I HDZ ne smiluju, duznost preuzimaju zamjenici iz redova pobrojanih stranaka, inace osvjedocenih probosanski snaga,te bez imao srama kukati(iz usta onog Hadzica) kako, da je Zlaja smijenjen ne bi bilo nikoga iz reda Bosnjaka u VM
Inace, kad je vec ugovorio transfer onih par hiljada penzionera s Miletom,uprkos tome sto PIO jedva sastavlja kraj s krajem, nek sam preuzme i finasiranje istih.
-
sabanss
#84 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ja se nekako uvijek sjebem kako stvari mogu s goreg na gore...
Kad je Terzic bio premijer kont'o sam da ne moze gore. Neobrazovan, dosadan, neznalica... Sa ove distance vidim da je to bila najbolja vlada poslije rata...
Poslije je jahao Haris pa sam kont'o: k'o ovu budalu izabra, jebo sve po spisku. Sad vidim da i Hare nije toliko los...
Lagumdzija mi je sada definitvni favorit za politicara koji je napravio najvise stete poslije rata (Tihic je najgori politicar bez konkurencije) ali necu reci da nema gore....
Nedaj Boze Radoncica na vlasti
Kad je Terzic bio premijer kont'o sam da ne moze gore. Neobrazovan, dosadan, neznalica... Sa ove distance vidim da je to bila najbolja vlada poslije rata...
Poslije je jahao Haris pa sam kont'o: k'o ovu budalu izabra, jebo sve po spisku. Sad vidim da i Hare nije toliko los...
Lagumdzija mi je sada definitvni favorit za politicara koji je napravio najvise stete poslije rata (Tihic je najgori politicar bez konkurencije) ali necu reci da nema gore....
Nedaj Boze Radoncica na vlasti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#85 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ja vjerujem da je branković federaciju zavio u crno
terzić je ako se ne varam imao podršku međunarodne zajednice i uz pomoć pedija su srušili alijansu kad su izbori bili svake 2. godine
terzić je ako se ne varam imao podršku međunarodne zajednice i uz pomoć pedija su srušili alijansu kad su izbori bili svake 2. godine
- dino84
#86 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Zlatko je ubjedljivo najveci narcis i egoist medju svima nasim politicarima,ali kada vidim kakva se diskusija ovdje vodi,pa ovo je za povratit.
Jedva cekam izbore 2014 da se eto ukloni "najveca kocnica prema bilo kakvom napretku BiH - Zlatko Veliki Vodja Lagumdzija" i onda ce nam cvijece procvjetati,potok ce zuboriti i pticice ce pjevati.
Kako vas nije sve skupa stid,drobite i drobite i neprestano drobite mjesecima i mjesecima ovdje,teme o SDP-u i Lagumdziji i vecerama i prodaji su najposjecenije,svako nesto palamudi,gusla i vazi kao da mu je mozak ispran.
Tema o SDP-u aktivirana u maju 2011 a o SDA samo dva mjeseca poslije,na ovoj prvoj oko 1000 stranica ispisanih a na ovoj drugoj deset puta manje.
Ali eto,jedva cekam izbore 2014,raja sve vise okrece ledja SDP-u,jos kada Zeljko osnuje svoju stranku jos vise ce SDP izgubiti glasova (naravno,glasovi ce se samo rascjepkati sto ce Mile i Covic docekati sa odusevljenjem i trljanjem ruku,ali to je neka druga tema - bitno je da Zeljko osniva stranku).Uglavnom,SDP ide sa vlasti 2014 pa eto veliki dusebriznici za drzavu,imat cete priliku za uzivanje.
Ja razumijem da su ljudi ogorceni sto se za 2 godine situacija nije promijenila puno na bolje,ali tako zaboraviti 17 najtezih godina,to je odvratno,kao da su zadojeni,kao da im je mozak lobotomiran.
Uzivajte od 2014,
imat cete priliku da vidite sta dalje mogu nasljednici Izudina Kapetanovica,Edhema Bickacica,Nedzada Brankovica pa onda najvece poslijeratne ublehe Mustafe Mujezinovica,uglavnom poslije rata SDA je imala ravno 5 federalnih premijera pa evo nam Eldorado ovdje u drzavi - borci jedu zlatnim kasikama,gradjani imaju zlatno posudje samo sto ih jebe ova redukcija sa vodom.
Hiljade i hiljade ljudi uhljebljene po drzavnim firmama koje propadaju,Slovenac mora doci u BH telecom da instalira Moju TV jer nasi inzinjeri ne znaju,stotine firmi unisteno i opljackano,KRIVAJA koja je hranila jedan citav grad dise na aparatima,jedan prijeratni gigant u drvnoj industriji SIPAD dodje na nivo da dvojici zadnjih radnika neki uhljup sa berze nudi da budu direktori da nesto potpisuju prije gasenja firme,jedan ENERGOINVEST koji je bio pojam u svijetu dozivi da mu radnici odlaze za ponudu od 1000 maraka plate u bilo koju drugu firmu,direktor najavljuje otpustanje pola ljudi,firma pred kolapsom - zapljenjuju joj dalekovode usred transporta,Brankovic jos mazne stan od firme na Ciglanama usred te sve agonije,ZELJEZNICE na celu sa likom za kojeg se ne zna pouzdano ni ima li diplomu inzinjera pred kolapsom,dug od 180 miliona,naravno Brankovic je i tu bio direktor,Talgo vagoni se narucili koji uopste nisu za nase pruge pa ih sada nude ko kurvu na vasaru bilo kome da ih kupi a 20 miliona baceno u vjetar i niko ne odgovara,a od ovih 20 miliona ko je sve strpao koliko u dzep to je posebna tema...GRAS sa Bimom Jusufranicem propao,dug od desetine i desetine miliona
Firmi milion unisteno,Tuzlanski kanton koji je bio pojam industrije u Jugi krahirao,sami strajkovi i strajkovi po Dnevnicima i informativnim emisijama,Mostar jedva da je ziv sto se tice ekonomije,da nabrajam dalje?
Pola miliona nezaposlenih,mladima samo da je pobjeci odavde,a vile i vikendice nicu od Poljina do Jablanickog jezera.
Dino Konakovic,najveca ubleha koja polozi 10 ispita za 13 dana na fakultetu trubi o nekoj ekspertnoj vladi,sramota za citavo drustvo u cjelini da se takav lik pita za bilo sta,da je usao uopste u Skupstinu KS.
Moga bih do sutra ovako,e pa neka nas SDA povede u bolje sutra za dvije godine,pa onda drobite do narednih izbora kako nista ne valja.Pozdravite Mehu Obradovica koji ima vilu iznad OHR-a valjda od 40 godina radnog staza na Jupiteru i ustane ujutro i smije se vasim komentarima ovdje uz kafu,Brankovic na Poljinama itd itd...
A sada nastavite dalje po starom...
Jedva cekam izbore 2014 da se eto ukloni "najveca kocnica prema bilo kakvom napretku BiH - Zlatko Veliki Vodja Lagumdzija" i onda ce nam cvijece procvjetati,potok ce zuboriti i pticice ce pjevati.
Kako vas nije sve skupa stid,drobite i drobite i neprestano drobite mjesecima i mjesecima ovdje,teme o SDP-u i Lagumdziji i vecerama i prodaji su najposjecenije,svako nesto palamudi,gusla i vazi kao da mu je mozak ispran.
Tema o SDP-u aktivirana u maju 2011 a o SDA samo dva mjeseca poslije,na ovoj prvoj oko 1000 stranica ispisanih a na ovoj drugoj deset puta manje.
Ali eto,jedva cekam izbore 2014,raja sve vise okrece ledja SDP-u,jos kada Zeljko osnuje svoju stranku jos vise ce SDP izgubiti glasova (naravno,glasovi ce se samo rascjepkati sto ce Mile i Covic docekati sa odusevljenjem i trljanjem ruku,ali to je neka druga tema - bitno je da Zeljko osniva stranku).Uglavnom,SDP ide sa vlasti 2014 pa eto veliki dusebriznici za drzavu,imat cete priliku za uzivanje.
Ja razumijem da su ljudi ogorceni sto se za 2 godine situacija nije promijenila puno na bolje,ali tako zaboraviti 17 najtezih godina,to je odvratno,kao da su zadojeni,kao da im je mozak lobotomiran.
Uzivajte od 2014,
imat cete priliku da vidite sta dalje mogu nasljednici Izudina Kapetanovica,Edhema Bickacica,Nedzada Brankovica pa onda najvece poslijeratne ublehe Mustafe Mujezinovica,uglavnom poslije rata SDA je imala ravno 5 federalnih premijera pa evo nam Eldorado ovdje u drzavi - borci jedu zlatnim kasikama,gradjani imaju zlatno posudje samo sto ih jebe ova redukcija sa vodom.
Hiljade i hiljade ljudi uhljebljene po drzavnim firmama koje propadaju,Slovenac mora doci u BH telecom da instalira Moju TV jer nasi inzinjeri ne znaju,stotine firmi unisteno i opljackano,KRIVAJA koja je hranila jedan citav grad dise na aparatima,jedan prijeratni gigant u drvnoj industriji SIPAD dodje na nivo da dvojici zadnjih radnika neki uhljup sa berze nudi da budu direktori da nesto potpisuju prije gasenja firme,jedan ENERGOINVEST koji je bio pojam u svijetu dozivi da mu radnici odlaze za ponudu od 1000 maraka plate u bilo koju drugu firmu,direktor najavljuje otpustanje pola ljudi,firma pred kolapsom - zapljenjuju joj dalekovode usred transporta,Brankovic jos mazne stan od firme na Ciglanama usred te sve agonije,ZELJEZNICE na celu sa likom za kojeg se ne zna pouzdano ni ima li diplomu inzinjera pred kolapsom,dug od 180 miliona,naravno Brankovic je i tu bio direktor,Talgo vagoni se narucili koji uopste nisu za nase pruge pa ih sada nude ko kurvu na vasaru bilo kome da ih kupi a 20 miliona baceno u vjetar i niko ne odgovara,a od ovih 20 miliona ko je sve strpao koliko u dzep to je posebna tema...GRAS sa Bimom Jusufranicem propao,dug od desetine i desetine miliona
Firmi milion unisteno,Tuzlanski kanton koji je bio pojam industrije u Jugi krahirao,sami strajkovi i strajkovi po Dnevnicima i informativnim emisijama,Mostar jedva da je ziv sto se tice ekonomije,da nabrajam dalje?
Pola miliona nezaposlenih,mladima samo da je pobjeci odavde,a vile i vikendice nicu od Poljina do Jablanickog jezera.
Dino Konakovic,najveca ubleha koja polozi 10 ispita za 13 dana na fakultetu trubi o nekoj ekspertnoj vladi,sramota za citavo drustvo u cjelini da se takav lik pita za bilo sta,da je usao uopste u Skupstinu KS.
Moga bih do sutra ovako,e pa neka nas SDA povede u bolje sutra za dvije godine,pa onda drobite do narednih izbora kako nista ne valja.Pozdravite Mehu Obradovica koji ima vilu iznad OHR-a valjda od 40 godina radnog staza na Jupiteru i ustane ujutro i smije se vasim komentarima ovdje uz kafu,Brankovic na Poljinama itd itd...
- sinuhe
#87 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Od SDP su ljudi ocekivali vise pa je razocarenje vece.
-
Aqua_S
#88 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
žwolf07 wrote:Ima dvije godine kako sam na ovom forumu. U te dvije godine najvise postova sam cini mi se ostavio na temi SDP. Sve sto sam napisao je bilo usmjereno protiv Lagumdzije i ponekad su kazane stvari i meni samom izgledale mozda malo pretjerane ali ovih dana sam se uvjerio da sam u stvari bio blag u svojim konstatacijama vezano za ovog covjeka. Ne treba tu trositi puno rijeci, sve je jasno k'o bijeli dan. Napravio je koaliciju sa SDA, NSRzB i HSP a onda dogovorio budzet sa SNSD-om!!! I onda je pocela frka (naravno prethodilo je masiranje HDZ-a i njihova frustracija jer im vec dva puta podmece Komsica kao clana drzavnog Predsjednistva pa je formiranje vlasti na drzavnom nivou uzelo vise vremena nego ikad prije. Sta je to sprjecavalo SDA da podmetne nekog Husu ili Hasu da se izjasni kao Hrvat i kandiduje se za clana Predsjednistva ili da to ponudi recimo onom operskom pjevacu Hrvatu? Mogla je isto uraditi i SzBiH sa Gojerom ali nije. Odgovr je jednostavan - ljudi nisu htjeli da se bilo ko osjeca frustrirano i ugrozeno. Neka Hrvati izaberu svog predstavnika a ne da im to rade Bosnjaci. Elem, navodno zbog budzeta odlucio sa na progon SDA kadrova iz VM. Epilog smo dobili, SNSD koji je svim silama trudio da budzet bude ovakav kakav jeste se usutio na prijedlog izbacivanja ovih ministara a SDP ih je (poguran HDZ-ovima) sutnuo s noge na nogu! Sjajan potez, sad ce BiH da ojaca. Naravno SNSD je znao da oni lete van pa nije ni morao drzati stranu Lagumdziji, valjda je relacija Dodik-Covic javno potvrdjena vise puta. Sad kad je na red dosao Lagumdzija SNSD je povukao prijedlog (a to sam i pretpostavio, ko ne vjeruje neka nadje moj post na temi SDP) i jos na sve to kazu nam kako tu nema ljubavi ni mrznje vec samo interes - ko daje vise! Neka mi sad neko ko brani Lagumdziju objasni sta u prethodnoj recenici nije jasno? Bosnjacima se spremaju crni dani i samo je pitanje tempa kojim ce se stvari odvijati a ime Zlatka Lagumdzije ce biti zapamceno kao ime covjeka koji je u dva dolaska na vlast napravio toliko stete po bosnajcke interese da ce to generacije morati ispravljati pod uslovom da uopste dobiju priliku za takvo sta.
vuče, vuče..ima dosta istine u ovom svemu, ali ja samo mogu reći slijedeće : Ako misliš da su Sulejman Tihić i SDA snaga koje može ispravljati navodne greške Zlatka u toj budućnosti...onda bih ja radio ostao na tom pogrešnom putu...
-
bjelave
#89 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 64445.html
To je ta ekonomija o kojoj je postignut dogovor proslog vikenda na razgovoru u Laktasima. Sada treba ocekivati veliki fiktivni povrtaka "pemzionera" u FBiH s obzirom da je u RS penzija znatno niza.
Shodno tome, odnosno novim opterecenjima na fond doce do smanjenje penzija u FBiH. Nema sumnje Lagumdzija ovdje pravi zapadnu njemacku.
To je ta ekonomija o kojoj je postignut dogovor proslog vikenda na razgovoru u Laktasima. Sada treba ocekivati veliki fiktivni povrtaka "pemzionera" u FBiH s obzirom da je u RS penzija znatno niza.
Shodno tome, odnosno novim opterecenjima na fond doce do smanjenje penzija u FBiH. Nema sumnje Lagumdzija ovdje pravi zapadnu njemacku.
-
veleno
#90 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Niko nije napravio više štete bošnjačkom narodu i ovoj državi od slučajnog prolaznika.
Sve što je izgrađeno u proteklih desetak godina sada se urušava,vraćamo se na stanje prije 2000-te,s tim što im sad moramo plaćati i penzije.
Sve što je izgrađeno u proteklih desetak godina sada se urušava,vraćamo se na stanje prije 2000-te,s tim što im sad moramo plaćati i penzije.
- Bosnolog
#91 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
veleno wrote:Niko nije napravio više štete bošnjačkom narodu i ovoj državi od slučajnog prolaznika.![]()
Mar 14, 2012
Za svoj prvi službeni posjet, otkako je imenovan ministrom vanjskih poslova BiH, Zlatko Lagumdžija otputovao je u Beograd.
Nakon sastanka s domaćinom Vukom Jeremićem, ocjenili su da je otvorena nova stranica u suradnji Srbije i BiH.
Slucajni prolaznik je Megavojvoda u poredenju sa Tihomirom,od slucajno prolaznog crvenokmerca su i najdoslijedniji Zlajini stovatelji zanijemili,.....
-
nemoguce vruce
#92 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Jah...
Opet cemo malo kukati, malo mudrovati, malo pametovati, malo prijetiti, nekom politicaru spominjati uzu i siru rodbinu.....ali sve preko MREZE....
Nakon par dana, otvorit ce se neka nova tema i opet sve u krug.
Za razliku od nas "mudonja", Spanci, Grci, Portugalci izadju masovno na ulice kada nisu zadovoljni radom Vlade.
Ma nama je svima dobro....
Opet cemo malo kukati, malo mudrovati, malo pametovati, malo prijetiti, nekom politicaru spominjati uzu i siru rodbinu.....ali sve preko MREZE....
Za razliku od nas "mudonja", Spanci, Grci, Portugalci izadju masovno na ulice kada nisu zadovoljni radom Vlade.
-
veleno
#93 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Osim što je ponizio bošnjački narod i izdao državne interese,najviše je ismijao svoje birače,one "pametne i urbane".
Sjeća li se još neko priča o "državi za čovjeka",pet politika? 
- Bosnolog
#94 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Zlajin mali dresirani se nije stigao ni okupati, niti fruzuru srediti nakon sto se izvukao iz sefovog najdrazeg organa,....Diox wrote:Lagumdzija poslao Hadzica da laze umjesto njega. Dobro ja vjerujem da Tihic laze, ali ovaj laze itekako. U bti radi se o hrpi govana sa istom kolicinom smrada.
Dodik i Čović,prijete Lagumdžiji - Prihvatit' češ ti ovo što mi kažemo ...
- Ray
#95 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Potpisujem. Svi pametni,svi svjesni situacije,a sjede kod kuce...Nemojte se ljudi buniti,mi smo sami krivi za sve sto se desava,kada konstantno sutimo i trpimo,i na kraju glasamo za nekog svog,jer je on naš,pa *ebiga bolje i naš da krade,nego neko drugi...Pustite se vise price,a opet u kuci sjedimo iz dana u dan...Prihvatimo cinjenicu - glup smo narod,ne cijenimo svoje,i ne borimo se za svoje.nemoguce vruce wrote:Jah...
-
moke_31
#96 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Kakve veze ima rahmetli Alija sa ovim sto radi Lagumdzija?
Ne mogu da vjerujem s kojom upornoscu se brane neodbranjive stvari. Nije mi jasno ni zasto.
Btw. da se ovakvog Zlaju nesto pitalo u period od 92 do 95 BiH bi se sada protezala sve do Vrbanja mosta.[/quote]
Kakve nema? Pa Alija prodao pola države okupatoru i agresoru i danas imamo RS! O daljim ustupcima Karadžiću, Mladiću i drugim fašistima ne bih govorio![/quote]
Moze se to gledati i sa druge strane. BiH bila u sklopu Velike Srbije cjelokupnim teritorijem, a zahvaljujuci Aliji uspjeli smo se osloboditi agresorske cizme i vojske i izdvojiti BiH iz toga "carstva", te smanjiti uticaj separatistickih snaga na nekih 49% teritorije, sa tendencijom vracanja svega u duzem roku.
Ti isto kao da je neko perom mahao prema tebi, a ne cijevima, kao da im je neko poklonio nesto sto je kontrolisao, a ne da je to bilo iznudjeno. Isto kao da si pao s Marsa. Kao da su htjeli Ameri i Europejci gledati pobjedu "muslimana" ovdje, pa da puste da se to desi. Tebi je bilo namjenjeno da te nema, a sve drugo je prevazilazilo planirano. Gledaj na to na ovaj nacin...[/quote]
Ma ja, odjednom svi ovi vrli branioci SDP-a imaju amneziju. Ono Alija je već prodo državu zar se tu ima još šta prodati i slične spinovske gluposti.
Kad god ponestane argumenata odmah ide neki spin, a to što idete daleko do rahmetli Alije samo govori o tome da ste i sami svjesni katastrofe koju nam priređuje izdajica Zlaja. A posljedice njegove politike ćemo svi osjetiti na svojoj koži, neki već ubrzo kad se počnu smanjivati penzije.
Nego imal gdje Mevlida, dok još nije kasno ....
-
Erased
#97 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Za razliku od Lagumdzije koji radi u miru, u prakticno demilitarizovanoj drzavi, Alija je radio u u ratu protiv visestruko naoruzanijih neprijatelja, unutrasnjih izdajnika, pod embargom MZ itd. Valjda ima neke razlike.Black swan wrote:ajde ba ljudi za 17 godina će svejedno biti šta danas radi lagumdžija
-
SA 071
#98 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Teme o SDP-u su posjecenije jer je ovaj forum uvijek bio naklonjeniji (vecina njegovih clanova) SDP-u , pa su i indoktrinacije foruma mladih SDP-a na ovom forumu ubijek bile izuzetno izrazene. Kao posljedica toga se desilo da je SDP dobio dosta poklonika putem ovog foruma, koji su se u medjuvremenu razocarali, prevarili i osjecaju se izdatim, a takvi najvise galame (pisu po forumu). Dakle, kolicina postova (negativnih) je proporcionalna stopi razocaranja kod tih koji postiraju komentare.dino84 wrote:Zlatko je ubjedljivo najveci narcis i egoist medju svima nasim politicarima,ali kada vidim kakva se diskusija ovdje vodi,pa ovo je za povratit.
Uzivajte od 2014,
Ne zeleci ovdje braniti "zelene bandite", ali kada navodis te neke likove iz SDA kao sto su Brankovic, Obradovic, Bicakcic, Terzic... treba biti posten pa reci da se tih likova SDA rijesila na ovaj ili onaj nacin (neke otjerala, a neki sami otisli). A oni nikada nisu ni bili ti koji su vodili politiku SDA (uz izuzetak Bicakcica). S druge strane, pogledaj vrh SDP-a Lagumdzija, Ivanisevic, Hadzic... Oni su najinkriminiraniji a cine sami vrh stranke. Sta onda o ostalim reci? Dalje, vidjeli smo ko su likovi koji su napustili SDA. Hajdemo pogledati ko je napustio SDP-Durakovic, Lazovic, Bogicevic, Komsic, Pecanac, Skenderagic... Iz SDA su odlazili inkriminirani, a u SDP su inkriminirani ostajali. Eto ti jedne bitne razlike.
Ima ih jos masu razlika, ali ko ne zeli da vidi, onda nece sve da mu je to pred nosom. Mogla je SDA puno vise uraditi, tu su bar svi saglasni, ali su ljudi shvatili da se moze cak i manje uraditi od toga kada us vidjeli SDP na djelu. Na zalost, ne uce svi jednako brzo lekcije, ja sam svoju naucio 2000-te, a neki izgleda tek sada. Ali bitno je nauciti.
P.S. Kada spominjes tajkune na Poljinama, pa Zlatko kao opozicioni lider je uspio na Poljinama zakaciti jednu dobru vilu. Mozes misliti sta je sada kao pozicija u stanju "navuci"...
-
moke_31
#99 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Black swan wrote:ja vjerujem da je branković federaciju zavio u crno
Terzić srušio alijansu uz pomoć Pedija???? Šta ba lupaš!
Za vrijeme Terzića je BiH napravila najveći napredak u svakom smislu a i Brankovićeva vlada naspram ove izgleda superuspješna. Brankovićev problem je bio što se zakačio sa Tihićem i njegovom ekipom ništa više.
Haj sad počni nešto drugo spinovati... nije valjda da ste sve ispucali
-
Smail Aga
#100 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Moze se to gledati i sa druge strane. BiH bila u sklopu Velike Srbije cjelokupnim teritorijem, a zahvaljujuci Aliji uspjeli smo se osloboditi agresorske cizme i vojske i izdvojiti BiH iz toga "carstva", te smanjiti uticaj separatistickih snaga na nekih 49% teritorije, sa tendencijom vracanja svega u duzem roku.SA 071 wrote:Kakve nema? Pa Alija prodao pola države okupatoru i agresoru i danas imamo RS! O daljim ustupcima Karadžiću, Mladiću i drugim fašistima ne bih govorio!Better Man wrote:Kakve veze ima rahmetli Alija sa ovim sto radi Lagumdzija?bjelave wrote:
![]()
![]()
Ne mogu da vjerujem s kojom upornoscu se brane neodbranjive stvari. Nije mi jasno ni zasto.
Btw. da se ovakvog Zlaju nesto pitalo u period od 92 do 95 BiH bi se sada protezala sve do Vrbanja mosta.
Ti isto kao da je neko perom mahao prema tebi, a ne cijevima, kao da im je neko poklonio nesto sto je kontrolisao, a ne da je to bilo iznudjeno. Isto kao da si pao s Marsa. Kao da su htjeli Ameri i Europejci gledati pobjedu "muslimana" ovdje, pa da puste da se to desi. Tebi je bilo namjenjeno da te nema, a sve drugo je prevazilazilo planirano. Gledaj na to na ovaj nacin...[/quote]